Læsetid: 2 min.

Ny video: Obama skal tage afstand fra Pia K.

Venstre og Socialdemokraterne tager afstand fra budskabet i en ny video, der opfordrer til international kritik af regeringens samarbejde med DF. Pia Kjærsgaard afviser dialog med 'både udenlandske og indenlandske ekstremister'
Venstre og Socialdemokraterne tager afstand fra budskabet i en ny video, der opfordrer til international kritik af regeringens samarbejde med DF. Pia Kjærsgaard afviser dialog med 'både udenlandske og indenlandske ekstremister' | VIDEO
Indland
29. november 2008

I et forsøg på at få den nyvalgte præsident Obama og resten af det internationale samfund til at kritisere regeringens tætte samarbejde med Dansk Folkeparti har samfundsdebatørerne, Rune Engelbreth Larsen og Jacob Holdt lavet en anti-Dansk Folkeparti-video. Med brug af islamkritiske citater fra en række DF'ere søger filmens skabere at vække omverdenen og skabe foragt for regeringens støtteparti:

"Det er meget sjældent, at et parti, der giver udtryk for en helt ekstrem grad af dæmonisering af minoriteter, har den udslagsgivende indflydelse som i Danmark. Vi er nødt til at gøre omverdenen og de internationale medier opmærksomme på, at det, der sker her, er undtagelsen," siger forfatter og foredragsholder Rune Engelbreth Larsen.

Han frygter ikke at skade Danmarks renommé:

"Det er skadet voldsomt af DF's indflydelse. Vi problematiserer bare partiets magt, så både hjemlig stigmatisering af minoriteter og internationale kriser kan undgås i fremtiden," siger han.

Dansk Folkeparti har intet til overs for videoens budskab:

"Vi vil hverken i dialog med udenlandske eller indenlandske ekstremister," siger partiformand Pia Kjærsgaard.

Godt samarbejde med DF

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, gider ikke bruge tid på at se den kritiske video:

"Det har jeg slet ikke trang til. Vi har et godt samarbejde med Dansk Folkeparti hver eneste dag," siger hun.

Inger Støjberg håber ikke, at Engelbreth og Holdt får gennemslagskraft i udlandet:

"Fordi de heller ikke har det herhjemme," siger hun og afviser at mindske DF's indflydelse:

"De har fået mange stemmer til valget, så de skal naturligvis indgå i et demokratisk samarbejde. Det er dumt at bruge hetz mod et demokratisk valgt parti," lyder det fra ordføreren.

Samme melding kommer fra Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen:

"Der er ikke noget fordækt ved DF. De er valgt på demokratisk grundlag. Selv om jeg er hamrende uenig med dem og ikke synes, de er specielt sympatiske, så anerkender jeg, at de har ret til at være her."

Socialdemokraterne vil på ingen måde bidrage til en hetz mod Danmark.

"Det ville være uhørt. Vi vil bekæmpe Dansk Folkeparti politisk," siger Dam Kristensen.

Videoen bringer endvidere kritiske uddrag om Danmarks udlændingepolitik fra Washington Post og International Herald Tribune.

Ca. 3.000 personer har set videoen, der blev lagt på internetsiden YouTube. YouTube har dog valgt at fjerne videoen og oplyser, at videoen er i strid med hjemmesidens regler, idet man ikke må lægge hadefulde indlæg ud på siden.

DF er ikke helte

Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination (DRC) er ikke i tvivl om, at citaterne fra DF'erne, som optræder i videoen går langt over stregen, for hvad man kan acceptere at lægge ud.

"Det kan godt være, at DF er helte herhjemme, men i udlandet har de gudskelov andre måder at sige tingene på," siger centerleder Niels Erik Hansen

Både Engelbreth og Holdt er chokerede over, at YouTube har fjernet videoen.

"Der er ingen brud på copy-right, og vi tager dybt af-stand fra DF's udtalelser. Det er kritisabelt, at vi ikke er orienteret fra Youtube om årsagen," siger Rune Engelbreth.

Se videoen her:

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Fremragende opfølgning på Bashy Quraishy´s
"Bashy Quraishy´s November 2008 Commentary: The Islamophobic Ruler of Denmark"

Se også Bash´s katalysator video ved at klikke på:
http://www.youtube.com/watch?v=qQCpE_R_ELI

Vilhelm von Håndbold

Fremragende indsats. Jeg vil cirkulere videoen så vidt jeg kan.

Obamas sejr var en historisk sejr for USA, da det er deres første sorte præsident. Imidlertid var det en historisk sejr for Europa og Danmark, da udsigten for det samme er betydeligt mindre - og det kan på mange måder forstås som, at vi er betydeligt mere racistiske. Jeg opfordrer til kulturel årvågenhed og denne video om DF's ultimative provisioner er et genialt eksempel derpå.

Tak til både Rune og Jacob.

Som kritik kunne jeg udpege, at selvsamme racistiske ævl kunne uddrages fra øvrige politiske partier.

"Venstre og Socialdemokraterne tager afstand fra budskabet i en ny video, der opfordrer til international kritik af regeringens samarbejde med DF"

Naturligvis gør de det. De tre partier har jo præcis det samme syn på indvandrere og udlændingepolitik.

I øvrigt kan man ikke rose Rune Engelbreth Larsen og Jacob Holdt for at ramme i plet med deres analyse, nemlig at det er USA, der er nøglen til den danske "udlændingedebat".

Racismen er først og fremmest blevet implementeret i det danske samfund ved at Anders Fogh Rasmussen har kopieret USAs præsidents og de neokonservative kræfter i USA's ”værdikamp” og ”kamp mod terror”.

Derfor er det ømmeste punkt i den danske racisme netop også at påpege, at USA rent faktisk har kastet racisterne på historiens mødding og har valgt en sort præsident, og at det er på tide at vi følger deres eksempel.

Det er helt rigtigt set at vi skal have B. Obama og USA på banen. Obama har allerede eksplicit kritiseret den danske flygtningepolitik, men det er vigtigt at han i højere grad bliver opmærksom på at der er something rotten in the state of Denmark, så regeringen mister muligheden for at ignorere kritikken og prætendere at der ikke er noget at komme efter.

Derfor vil jeg hermed gerne officielt nominere Rune Engelbreth Larsen og Jacob Holdt til en Elefantorden, samt Dronningens fortjenstmedalje af første grad med diamanter og egeløv. Rune Engelbreth Larsen og Jacob Holdt gør virkelig en stor indsats for Danmark!

"Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, gider ikke bruge tid på at se den kritiske video:"

Næh, det har hun naturligvis ikke tid til. Hun er jo travlt optaget af at skrive Sussi og Leos selvbiografi og andre for vort land så ganske uopsættelige og vigtige opgaver...

Henrik Dam Kristensen:

"Der er ikke noget fordækt ved DF. De er valgt på demokratisk grundlag. Selv om jeg er hamrende uenig med dem og ikke synes, de er specielt sympatiske, så anerkender jeg, at de har ret til at være her."

Så mangler Dam Kristensen bare at fortælle os, hvorfor han synes Dansk Folkeparti er usympatisk og hvad uenigheden med partiet skulle bestå i.

Sandheden er jo, at Henrik Dam Kristensen har præcis de samme værdier og det samme menneksesyn og anvender den samme retorik som Dansk Folkeparti...

Indtil videre er der altså mere end 3000 der har set videoen, Jensen, selvom der har været fjernet fra Youtube...

Jeg må korigere mig selv. Der er faktisk flere end 9000 der har set videone, der kan ses på følgende adresse:

http://www.youtube.com/watch?v=3nLyWR9bMVw

Vilhelm von Håndbold

"Jamen altså, kan I slet ikke se at det er totalt til grin at Rune og co. tror nogen der har magt gider se deres (alt for lange og) kedelige hjemmevideo?

Slår I bare al realistisk sans fra når I vågner om morgenen?"

Jeg er enig i at denne video bør distribueres til almindelige mennesker, eksklusive dig selvfølgelig, hvis den skal yde noget indflydelse.

Jørgen Nielsen

Forventer man at Obama-administrationen skal indføre sanktioner imod Danmark? Jeg tror at det er den forkerte "storebror" Minoritets-Rune & co har tilkaldt denne gang.

De burde holde sig til Amnesty, Institut for menneskerettigheder, DR, Politiken, Information, FNs "racisme-observatører" og diverse EU-kommiteer; der er de sikre på at få medhold - hver gang.

Jørgen Nielsen

Måke genial som kitsch-objekt - længere kan jeg ikke strække mig.

Vilhelm von Håndbold

"Jeg er flad af grin over at I tror det betyder noget, hvad bliver det næste klistermærker?"

God idé...

Jørgen Nielsen

Sært at de selverklærede, tolerante humanister, altid har travlt med at få lukket kæften på andre.

Heinrich R. Jørgensen

Jørgen Nielsen:
"Sært at de selverklærede, tolerante humanister, altid har travlt med at få lukket kæften på andre."

Hvis vi havde travlt, ville vi nok bruge tid og energi på at trykke på "stødende kommentar" knappen, eller sende klageskrivelser til moderator.

Dorte Sørensen

Denne video har vel lige så meget berettigelse som JP - tegningerne. De ville jo efter Flemming Rosen egne ord sætte gang i en debat og til med skulle muslimerne kunne tåle hån og spot. Derudover er teksterne fra videoen DFs egne så der er vel ikke noget at komme efter – for at bruge Inger Støjbergs chefs egne ord.

jens peter hansen

Videoen lyver vel ikke. Det er pinligt at læse, men hvorfor henvender man sig til den amerikanske præsident ( Obama er vel strengt taget ikke præsident endnu). Mener de to at USA skal ordne integrationen herhjemme ? Hvad med fattigdoms-problematikken, sundhedsvæsnet og energiforsyningen er det også Obamas bord i DK ?

Jørgen Nielsen

Heinrich R:

"Hvis vi havde travlt, ville vi nok bruge tid og energi på at trykke på "stødende kommentar" knappen, eller sende klageskrivelser til moderator."

Det ville i sandhed ikke være første gang dét skete, men der reageres som regel kun hvis man klager over specifikke emner, fra specifikke debattører...

I det hele taget er rationalet bag denne video jo at påkalde sig "storebrors" opmærksomhed, så han kan hjælpe Holdt og Engelbreht med at kyse demokratisk valgte politiske modstandere. Vælgerne gider åbenbart ikke at hjælpe, så man appellerer til udenforstående om assistance. Patetisk.

Helt ærligt, det er da noget af det morsomste der længe er kommet fra den kant. Ganske vist er REL en spøjs fyr, der er kendt for at kalde sig selv satanist og give muslimer vejlening i hvordan de skaffer sig våben, så de kan forsvare sig selv mod de racistiske danskere, men det her ligner da topmålet af naivitet. Kan de virkeligt mene det alvorligt?

Er de ikke klar over hvem Obamas head of staff er? Rahm Emanuel er ikke en hvilken som helst jøde, læs her hvad hans far fornylig har præsteret:

"Rahm Emanuel's father, who was in the terrorist organization the Irgun, talking to the Israeli press:

In an interview with Ma'ariv, Emanuel's father, Dr. Benjamin Emanuel, said he was convinced that his son's appointment would be good for Israel. "Obviously he will influence the president to be pro-Israel," he was quoted as saying. "Why wouldn't he be? What is he, an Arab? He's not going to clean the floors of the White House."

The Ma'ariv article also quoted Dr. Emanuel as saying that his son spends most summers visiting in Tel Aviv, and that he speaks Hebrew, but not fluently. "

Har REL og JH allerede glemt, at Obama og hans folk bortviste to tørklædeklædte muslimske kvinder fra et town hall meeting under valgkampen? Dvs, at han faktisk er temmelig godt på linie med DF.

REL og JH gør nøjagtigt det samme som imamerne med muhammedkarikaturerne - de prøver at få omverdenens opmærksomhed og gøre dem forargede, så DK kan få deres velfortjente straf - jeg er bare ikke sikker på de henvender sig til det rette publikum.

Men man får sig tilgengæld et billigt grin.

Ja det er en ret latterlig video. De skal være glade for at Youtube fjernede den. Vil nådigherren Obama Barack ikke nok komme og hjælpe dem med, at fjerne barbarerne fra deres land. Og den miltaristiske musik i baggrunden, det virker som om de mener at Obama Barack må kunne lide sådan noget, fordi han er amerikaner, men det er selvfølgelig bedre end, hvis de havde lavet et rapnummer.

Vilhelm von Håndbold

"Ja, som bekendt bliver flere muslimer integreret hvis du laver klistermærker der beskriver at DF er racister. Sådan virker verden simpelthen!"

Så vidt jeg, så handler debatten ikke om integration - som en klog ung udenlandsk dansker på Synnøve Søs' talkshow på Kanal 2, engang sagde, så er "integration en to-vejs-proces," og du har fat i den forkerte part.

Vilhelm von Håndbold

@ Jens Jensen

Jeg er projektleder for Solskinsunge i Dansk Røde Kors....vi har brug for frivillige, hvis du vil være med.

Vilhelm von Håndbold

Jeg ved at der er masser af mennesker, der gerne deltager som frivillige, for at gøre en indsats. Det er faktisk en del af dansk kultur. Dem som mener, at det ikke er det værd, at betale skat så det kan komme svage til gode, er der få af Jens. Problemet er blot, at du laver et etnisk skel, der hvor du udpeger den sum penge, der går til folk der har brug for hjælp. Det er en afledende måde at betragte velfærdssamfundet på og det kræver ikke et geni at udpege, at den samfundsgruppe der indeholder flygtninge, vil være blandt dem der har brug for hjælp - for netop at integrere sig eksempelvis. Jeg ved ikke hvad dine holdninger er om immigration, men jeg ser ingen sammenhæng med det og vores debat.

William Fibæk Mikkelsen

Det er ikke første gang at budbringerne bliver lagt for had. Jeg har set filmen og delt den med mange andre. Er det sådan at kritikerne af filmen deler de synspunkter der kommer til udtryk i citaterne?
Stening eller ej, men er der ikke nogen i denne debat der er igang med en verbal "stening".

Tommy Schomacker

Mange tak til Rune Engelbreth Larsen og Jacob Holdt. Det er en flot video med et yderst nødvendigt budskab. Vi trænger i sandhed til at få luftet ud i det lumre klima som hersker i Danmark. Jeg håber at videoen vil blive set at rigtig mange mennesker verden over.

Jeg synes intentionen med videoen er god. Desværre tror jeg ikke at den når til Obamas kendskab. Jeg tror egentlig heller ikke det er der den vil gøre mest gavn. Problemet med xenofobi er et spørgsmål der vedrører alle. DF's retorik rykker hele tiden ved grænserne for hvad der er acceptabelt at sige. Helt at få udryddet xenofobi tror jeg ikke man kan gøre, for xenofobien opstår når folk ikke er vant til at omgås visse grupper og dermed får berøringsangst med disse. Den eneste måde vi kan komme rundt om problemet er via oplysning. Desto mere man ved desto mindre angst bliver man også. Det er altid nemmest at sætte grænser for at kunne kapere verden. Desto mere simpel verden er indrettet desto nemmere den at forstå. Tryghed ligger i det man forstår. Det man ikke forstår kan man blive utryg ved. At søge efter forståelse kræver en indsats, men hvis man ikke er villig til at gøre en indsats er den nærmeste løsning at afgrænse og begrænse sig. Enhver indsats af den Engelbrecht og Holdt leverer er velkommen i mit univers. Man kan kalde det naivt, men jeg vil kalde det et forsøg på at omfavne verdens kompleksitet - Ergo, det modsatte

Man kan da godt se denne gode lille video på YouTube :
http://www.youtube.com/watch?v=3nLyWR9bMVw

Henrik Dam Kristensen (!) burde lige huske hvor
mange "demokratiske" stemmer Hitler fik,
det er vel ikke stemmetallet alene der afgør om et parti er en flok skabs-nazier eller ej ?

Det er en fuldstændig rimelig sammenligning der ikke
bliver mindre rimelig af at et af partiets fremtrædende medlemmer finder det passende at heile og fremsynge "Deutschland über alles" i fuld(!) offentlighed .

Du snakker udenom og du gør det dårligt ..