Note
Læsetid: 1 min.

Penge til omstridt professor

Penge til omstridt professor
Indland
24. november 2008

Den kendte og omstridte professor Birgitte Ahring, der for bare trekvart år siden var ude i stormvejr og blev fritstillet fra Danmarks Tekniske Universitet, har endnu engang demonstreret sin evne til at tiltrække forskningsmidler, skriver fagbladet Ingeniøren. Forskningsstyrelsen under Videnskabsministeriet har netop bevilget hende 16,9 millioner kroner til at udvikle et CO2-neutralt integreret bioraffinaderi.

På bioraffinaderiet skal der ikke bare fremstilles andengenerations biobrændstof, men også foder, antibiotika og tilsætningsstoffer til foder og fødevarer. Ingeniørens nettjeneste har forgæves forsøgt at få Birgitte Ahring til at uddybe projektet. Men lektor Peter Lübeck fra Aalborg Universtets biocenter understreger, at projektet ikke kommer i konflikt med fødevareproduktion, fordi bioraffinaderiet udelukkende benytter restprodukter fra fødevareproduktion samt græsser.

"Perspektivet er, at produktion af biobrændstoffer bliver økonomisk mere rentabel, fordi økonomien i at producere biokemikalier, foderstoffer, fødevareadditiver og biomedicinske produkter sænker prisen på at producere biobrændstofferne," siger Peter Lübeck til bladet. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her