Læsetid: 3 min.

SF: Brian Mikkelsen er ikke sin opgave voksen

Justitsministeren svigter befolkningen, når han ikke tager hånd om eskaleringen af skudepisoder, lyder anklagen fra SF. "Gedigent vås," siger Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen overtog posten som justitsminister efter Lene Espersen onsdag den 10. september.

Brian Mikkelsen overtog posten som justitsminister efter Lene Espersen onsdag den 10. september.

Claus Bjørn Larsen

Indland
19. november 2008

Mens antallet af skudepisoder eksploderer og lægger Nørrebros gader øde om aftenen, er justitsminister Brian Mikkelsen (K) fuldstændig fraværende. SF's gruppeformand, Ole Sohn, anklager nu direkte justitsministeren for at svigte borgerne: "Der er tale om en helt fraværende minister, som ikke tager borgernes bekymringer alvorligt. Brian Mikkelsen er ikke sit job voksen."

I København har der været 55 skudepisoder i år - næsten en tredobling i forhold til sidste år. Og i løbet af bare fire måneder er der på landsplan blevet skudt 49 gange.

Ifølge Ole Sohn har justitsministeren slet ikke kastet den fornødne energi og opmærksomhed ind i kampen mod skyderierne. "Han er verdensfjern, og i værste fald mangler ham forståelse af alvoren af at være justitsminister. Når man ser Brian Mikkelsen er det enten i forsvar for skattefrihed til OL-vindere eller i helt imaginære sager om religiøse ytringer," siger Ole Sohn.

I sidste uge tordnede justitsministeren imod religiøse symboler - og ytringer - i danske retssale:

"Man kan komme i en situation, hvor dommeren siger: 'Thi kendes for ret, Allah er stor'. Det er også en ytring, som vil vække mistanke om, at man ikke er fuldstændig neutral. Eller hvis dommeren beder til den ene eller den anden gud," lød det fra Brian Mikkelsen.

Det er ifølge Ole Sohn udtryk for en minister, der ikke forstår alvoren i en udvikling, der gør, at borgerne på Nørrebro ikke længere tør færdes udenfor, når det er mørkt:

"Han fjerner fokus fra borgernes bekymring for, hvordan de kan leve i tryghed, og uden at kuglerne flyver om ørerne på dem, Ministeren lukker i den grad øjnene og kaster sig i stedet ind i imaginære og helt teoretiske diskussioner."

Sohn betoner, at politiet gør en god indsats, og at SF bakker forbedringen af politireformen og de flere afsatte midler op.

Men fra politisk hold burde man sætte ind på Nørrebro i stedet for at lade 200 betjente stå vagt om en nedrivning af en tilbygning på Christiania, mener han.

"Det drejer sig jo om prioritering. Jeg er helt med på, at der skal sættes hårdt ind mod kriminalitet, men der skal sættes endnu hårdere ind for at forebygge den," siger han.

Forfejlet fra A til Z

SF's gruppeformand peger blandt andet på en bedre indsats over for udsatte elever i folkeskolen og på, at SSP-personalet skal holde snor i de unge, der balancerer på kanten af det rigtige.

"Naturligvis er det forældrenes ansvar, når deres unge brænder biler af. Men det fritager ikke samfundet for ansvar for at sikre borgernes tryghed," siger Ole Sohn, der mener, at VK's retspolitik er forfejlet fra A til Z:

"VK og DF taler igen og igen om højere straffe, mens stort set alle kriminalitetskurver går op. Man tror, man kan skabe tryghed ved hård retorik, men uden at sætte de fornødne ressourcer bag."

Brian Mikkelsen afviser skarpt kritikken.

"Det er noget gedigent vås. I mine to måneder som minister har jeg allerede været ude på Nørrebro to gange. Jeg har haft rigtig mange møder med politiet, jeg har sørget for ubegrænsede ressourcer til at gribe fat om det her, jeg har givet politiet de værktøjer, der er behov for - og der er flere tiltag på vej," siger justitsministeren, der mener, at Ole Sohn "tydeligvis ikke har fulgt området særlig tæt".

"Og hvis Ole Sohn har lyst til at være politimester og styre politiets prioriteringer, så kan han jo melde sig ind i politikorpset." Ministeren er enig med Sohn i, at det forebyggende arbejde er vigtigt - i hvert fald over for alle dem, der ikke kører rundt og skyder efter hinanden.

"Den kriminalpræventive indsats er den allervigtigste. Men dét er ikke statens opgave. Det er kommunens. Og her synes jeg, at bystyret i København - hvor SF er en del af flertallet - har svigtet fuldstændigt," siger han,

Peter Skaarup (DF) deler ikke kritikken af ministeren.

"Jeg kan godt forstå Ole Sohns desperation. Men på den anden side har SF jo heller ikke gjort særlig meget selv for at løse det her," siger Skaarup, der er formand for Folketingets Retsudvalg.

Her vil man 5. december holde en høring om indsatsen mod bandekriminalitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lars Peter Simonsen

"Og hvis Ole Sohn har lyst til at være politimester og styre politiets prioriteringer, så kan han jo melde sig ind i politikorpset." Helt ærligt, sådan formulerer en justistsminister sig da ikke? Det er på pubertetsniveau, og på den post ser jeg gerne en voksen og ansvarlig person, det må da snart være på tide! Efter en talende kavalergang og drengerøv der ikke har opdaget at han ikke sidder i elevrådet på sit gymnasium eller hvor F***** det nu er han kommer fra.

Brian Mikkelsen var ikke opgaven voksen som kulturminister (hans tåbetale ved OL om vindernes skattefritagelse er bare et eksempel ud af mange).
Hvordan skulle han så være justitsministerposten voksen?
Han er en overklassenar. En fars dreng, der bare har været god til at gifte sig. (Med en millionøse, hvis familieformue er tjent på misbrug af mange folks sygdom - medicinalindustrien).
Men De Konservastive må jo vælge sine ministre ud af den beskedne flok af talenter, partiet nu en gang har. Ffor de er jo tydeligvis ikke modne nok til at tilbyde posten til en ikke-politiker, som har mere forstand på kultur eller jura end på politik.

Michael Skaarup

Brian Mikkelsen.. Du er til GRIN.... Jeg vil give Simon Sen ret. Du piber som en lille dreng i børnehaveklassen, der har glemt at han sidder til elevrådsmøde med store, fra de ældre klasser....

Men hvad fanden tænkte du egenligt på, da sagde ja til posten??? Mente du reelt at du var kompetent og moden nok til opgaven, eller var det mere chancen for at få nogle cool bekendte, med skilt, blinkende lygter og pistoler, der trak???

Brian Mikkelsen. du er en joke....Og du gør justisministeriet til skamme, med din puberitære udtalelser. "I mine to måneder som minister har jeg allerede været ude på Nørrebro to gange.".... wow!!!!, fåk hvor er du bare sej.... 2 gange.... med hvad fanden har det med sagen af gøre?????

"ja i Venstre, ser vi på butikstyveri med alvor, derfor har justisministeren været i føtex, 2 gange, i løbet de sidste 2 måneder, for at vise, at han vil gøre noget ved problemet"

Peter Jespersen

Det til artiklen valgte billede siger det hele - en lille genert skoledreng der bliver rost foran klassen.

Tjaaa hvis man kigger tilbage - Da han var kulturminister var hans primære mission at forringe forbrugernes position til fordel for industriens samt at privatisere administrationen af dette, højne eliteidræt og elitekultur på bekostning af bredden, samt at slette alle røde spor fra landets kultur- og idrætshistorie. Perfekt når man har VK-brillerne på.

Men - hans lille skattefrihed til OL-vindere (Det er åbenbart mere fint at vinde OL-medaljer, siden VM og EM ikke kvalificerer) var vist en forsmag på hvad fremtiden kunne byde på.

Allerede nu har han vist at han da vist skulle have gået en klasse om eller to - for det her kan han vist ikke styre.

Peter Jespersen

Ligeledes er der en lille ting som VK ikke rigtigt kan få til at passe ned i deres små firkantede pengekasser - nemlig at dette er en konsekvens af en forfejlet integrationspolitik - noget som de sidste 8 år bestemt ikke har hjulpet på.

Heinrich R. Jørgensen

Erik Haaest:
"for de er jo tydeligvis ikke modne nok til at tilbyde posten til en ikke-politiker, som har mere forstand på kultur eller jura end på politik."

En meget præcis kritik, som er passende ved stort set alle udnævnelser af ministre, uanset parti. At karriere-politikere udnævnes til ministre, er rendyrket nepotisme, og foragt for at udpege de bedste egnede ledere af statens virksomhed.

I stedet for at udstationere politi på de områder hvor man virkelig burde (Nørrebro), bruger regeringen tonsvis af mandskabstimer og spildt arbejde på at angribe Christiania og rydde alternative fristeder som Ungdomshuset. Sikke da et land vi lever i.

Peter Jespersen

@Jens Hansen - de eneste der kan påkalde sig ansvaret for integrationspolitikken de sidste 8 år er det danske parti og måske VK.
Det er i denne periode hvor det er gået grueligt galt.

Jeg har altid haft umanerligt svært ved at forstå at Brian Mikkelsen er blevet udnævnt som minister for noget som helst.

Hver gang han siger noget lyder det som om han citerer fra en brochure. Jeg tror han kunne blive en rimelig god rejseleder til Harzen, men som minister, no way!

Nu har jeg jo lige været ude på Nørrebrogade og færdes der en del langt ud på aftenen og jeg skulle hilse og sige, at gadebilledet har ændret sig meget den senere tid. Nu er det større grupper af unge mænd, af den type der sætter en ære i at flashe en camouflage-jakke og kommentere forbipasserende på den mest tåbelige vis, samt biler med tonede ruder, der banker høj musik ud i natten, der dominerer billedet - især ude omkring Nørrebro station. Sådan var det ikke for et år siden.

Hvis dem, der taler om udlændingepolitik lige gider at reflektere et øjeblik, kan jeg da videre rapportere fra gaderne, at dem, der holder sig inde om aftenen i dag, udgjorde det rige liv af kvinder og mænd fra hele verden, der fyldte i gadebilledet om aftenen førhen. Det er de unge kampklare mænds gader idag - ikke indvandrenes, for det er indvandrene, der sidder og er utrygge derhjemme i lige netop det område.

Og det er vel i bund og grund derfor Brian Mikkelsen er ligeglad. Det er jo bare almindelige "fattigrøve" og "perkere", der ikke tør smutte ned til grønthandleren efter mørkets frembrud længere.

Christian De Coninck Lucas

Denne artikel har en fanstatisk ærligt billede som header: To lallende jubelidioter, der har mistet al kontakt til virkeigheden.

Damn Lene....du ligner en sognepræst på ecstasy.

Er Brian overhoved voksen?