Læsetid: 2 min.

Bommerten: Hun er menneske

Ifølge Informations læsere er Birthe Rønn Hornbech offer for mobning fra chef og kolleger
Indland
3. december 2008
Informations læsere finder bommerten i, at Birthe Rønn Hornbech troede, hun kunne bevare sin hæderlighed i Foghs regering.

Informations læsere finder bommerten i, at Birthe Rønn Hornbech troede, hun kunne bevare sin hæderlighed i Foghs regering.

Keld Navntoft

Alle nævner 'bommert' i samme åndedrag, som de nævner integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). Men er det hende, der begår bommerterne, eller er hun offer for dem? Det bad Information i fredags sine læsere hjælpe med svar på. Over et halvt hundrede har sendt bidrag. Den overvejende stemning er sympati for ministeren. Udtrykt af Inge G. Larsen:

"Birthe Rønn Hornbechs 'bommert' er den, at hun tør vise, at hun er menneske først, spinpolitiker næst, hvilket fænomen er en stor mangelvare på Christiansborg."

Thomas Elmstedt supplerer: "Bommerten lå i hendes hæderlighed. Hun troede, hun kunne bevare den i Foghs regering."

Christen Christiansen skriver: "Hun troede, hun kunne tilføre Fogh-regeringen en smule anstændighed. Tvært om har hun mistet sit image som den ensomme Venstre-kvinde, der kæmpede for en demokratisk retstilstand."

Steffen Bjerre finder mindelser om H.C. Andersens Snedronningen: "Birthe er ikke på trolde-holdet. Snarere bonde-fanget. Af personer, der hverken kender til bonde-anger eller skam i livet."

Småsnusket bande

Hans Thomassen konstaterer: "Hun gav Venstre et skær af troværdighed, men da hun selv blev medlem af den utroværdige og småsnuskede bande, gik den ikke længere."

Lillie Andersen fæstner sig ved, at Rønn Hornbech lader sig ydmyge af statsministeren og velfærdsminister Karen Jespersen:

"Hvis det var i en skolegård, ville alle råbe op om mobning, når Fogh udtaler sig på den måde, men her holder alle med mobberen!"

Ellen Birgitte Rasmussen mener, at der er grund til at være "lidt konspirations-paranoid": "Fogh får gennemført sin fremmedfjendske flygtninge- og indvandrerpolitik, samtidig med at han får lukket munden på én af VKO's argeste insider-kritikere."

Berit Damgaard fastslår om Rønn Hornbechs bommert:

"Hun troede, at der er grænser for, hvor inhumant man kan handle i en retsstat, og at hun ved at blive minister fik kontrol over, hvilke beslutninger, der blev truffet i hendes eget ministerium."

Og Berit Damgaard slutter således: "Mangler I en hovedpræmie i denne konkurrence, så kunne det evt. være et møde med Birthe Rønn Hornbech selv. Den præmie vil jeg da gerne vinde."

Informations læsere synes langt menneskevenligere end medlemmerne af den siddende regering. Afrapporteringen af Birthe-bommert-bidrag fortsætter fredag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Birthe Rønn Hornbechs 'bommert', hvis man kan kalde det dét, består i at ligge under for sin velopdragenhed og ikke ser stort på "Takt og Tone på Slotsholmen"s fremmeste bud: Man takker ikke nej til en ministerpost... Den eneste, som mig bekendt har gjort det, var Ritt Bjerregård der sagde nej tak til at blive Trafikminister. Hun har heller aldrig gjort en dyd af at være velopdragen, men det kostede hende mange års udlændighed. Og hvilket ministerium! Kirkeministeriet, Slotsholmens spøgelsesslot ( Stauning:"Hvis der blir ballade med de hellige, så er fanden løs!" ), hvor selv en så uskyldig ting som en salmebogskommision udvikler sig til et rædselskabinet af hemmelighedskræmmeri, konspiration, bagtalelse og bagholdsangreb. - Og så Integrationsministeriet, som under Bertel Haarders terrorregime blev transformeret til et gummistempel med teksten " AFSLÅET". Det måtte gå galt!