Læsetid: 1 min.

'Filmen knækker'

Begrundelsen for L 69 er 'meningsløs', mener ekspert
19. december 2008

"Det er meget spændende at se gennemgangen af lovforslaget," siger professor, dr. jur. Jens Vedsted-Hansen fra Århus Universitet og fortsætter:

"Det viser, at der har været to niveauer i den sag. Det ene er det politiske niveau, hvor det for nogen reelt handler om at gøre opholdet så utåleligt som muligt for alle på tålt ophold. Det andet er så det juridiske, hvor man leder efter nogle pæne formuleringer. Men på det niveau knækker filmen, når man så udvider gruppen til alle tålte udlændinge, fordi så bliver begrundelsen pludselig at sikre deres tilstedeværelse, og det er dybest set meningsløst, når de ikke kan udsendes og ikke er til fare for staten."

- Hvorfor nøjes man ikke bare med en lov for de tre?

"Måske fordi man ikke har ønsket at lave noget, der kunne kritiseres for at være singulær lovgivning."

Ifølge advokatfuldmægtig Marianne Vølund vidner Informations dokumentation om et sjusket lovforslag:

"Papirerne viser endnu tydeligere, hvor sjusket og ugennemtænkt, lovforslaget er. Regeringen har ikke lyttet til kritikken, ikke en gang fra politiets side. Det kan man roligt være forarget over," siger Marianne Vølund, der agter at bringe en eller flere af de tålte udlændinges sag for domstolen. Det kan nemt tage to-fem år, forudser hun.

"Fra starten har lovforslaget været præget af mangel på omtanke, fordi det er så sjusket gennemført. Hvordan vil de sikre sig, at folk overnatter, der er en masse ting, man slet ikke har kunnet få svar på," siger Marianne Vølund.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

At tuneserloven har et politisk moment er da indlysende,- dette land styres af folkevalgte politikere og ikke af jurister.

Når de folkevalgte, hvis arbejde det er, har bestemt hvorledes udlændinge, som ikke vil rejse hjem, skal behandles her i landet, må juristerne simpelt hen rette ind.

Stop det juridiske tyranni!

Mogens Michaelsen

@ AAge Øhle

Det er ikke "juridisk tyranni" når jurister giver udtryk for deres mening om en så kontroversiel lov som L 69.

Det ligger inden for ytringsfrihedens grænser, vil jeg mene.

Derimod synes jeg det er betænkeligt, når politikere fra regeringsbærende partier ytrer sig om verserende retssager (f.eks "stadiondrabet"). Netop fordi de er folkevalgte politikere - det betyder jo, at de har lovgivende og/eller udøvende magt.