Læsetid: 5 min.

IT Factory kan være starten på en stribe skandaler

Bestyrelsesmedlem i konkursramte IT Factory taler ud om en virksomhed med en skræmmende charmerende og stærkt manipulerende direktør. Professor mener, at mange flere danske erhvervsskandaler er på vej
Bestyrelsesformand for IT Factory Asger Jensby mødte i går medierne ved et pressemøde. Her fortalte han om et firma, der udadtil virkede som en gigantisk succes, men som han - et døgn tidligere - havde erfaret forlængst var kørt helt galt.

Bestyrelsesformand for IT Factory Asger Jensby mødte i går medierne ved et pressemøde. Her fortalte han om et firma, der udadtil virkede som en gigantisk succes, men som han - et døgn tidligere - havde erfaret forlængst var kørt helt galt.

Rune Evensen

Indland
2. december 2008

Ved første øjekast var det ellers en af de store succeshistorier i it-branchen:

IT Factorys produkter indeholdt uanede muligheder, konkurrenterne måbede over omsætningen, og i Stein Bagger havde man en direktør, der på sine bedste og mest veltalende dage kunne få andre ellers selvsikre erhvervsfolk til at ligne små bovlamme skoleelever.

Mange stod da også i kø for at blive set sammen med Stein Bagger og hylde hans virksomhed.

Bjarne Riis, ejeren af danskernes foretrukne cykelhold, slikkede sig om munden og sagde ja tak, da IT Factory i sommer tilbød holdet 50 sponsormillioner. Det toneangivende magasin for it-området, Computerworld, forudså, at IT Factory inden for få år ville udvikle sig til at være en af Danmarks største skatteydere, og i sidste uge blev IT Factory af det internationale revisionsselskab Ernst & Young tildelt den prestigefyldte pris som årets vækstvirksomhed.

Det var alt sammen, indtil Stein Baggers kone fra en ferie i Dubai kontaktede politiet.

"Min mand er forsvundet," lød det bekymret. Det fik IT Factorys bestyrelse til at fatte mistanke og undersøge omstændighederne nærmere.

Lørdag fandt bestyrelsens inderkreds ud af, at Stein Bagger havde lejet et hemmeligt kontor, og da de først begyndte at åbne skuffer og skabe, væltede skeletterne ud.

Den store erhvervssucces viste sig i stedet at være den perfekte erhvervsskandale.

Alt var falsk

For som et af bestyrelsesmedlemmerne i IT Factory, der var med til oprydningen på Stein Baggers kontor, tidligere topchef i TDC Henning Børgesen, siger til Information, så viste det sig, at kun ringbindene var ægte.

Alt andet var falsk. Salgsordrerne. Serienumrene. Leasingaftalerne. Selskaberne i udlandet. De mange dokumenter med bestyrelsesformand Asger Jensbys underskrift på. Det hele var falsk. Forfalsket af Stein Bagger - samt sandsynligvis endnu en medskyldig, som politiet nu leder efter - og brugt til at skabe et kunstigt overskud på mere end en halv milliard i IT Factory.

Men hvordan kunne bedrageriet kommer så langt? Helt derud hvor kommentatorer allerede nu taler om en bedragerisag i 'Nordisk Fjer-klassen'. Henning Børgesen er ikke tvivl. Så massivt et bedrag af alle - andre virksomheder, pressen, investorer, topledelsen og hans kolleger i bestyrelsen - kræver helt særlige grænseoverskridende karaktertræk.

"Du spørger mig, om jeg kender Stein Bagger. Til det vil jeg sige, at selv om jeg har siddet i bestyrelsen for IT Factory i næsten seks år, så kender jeg ham ikke rigtig. Det troede jeg ellers, at jeg gjorde indtil i lørdags, men nu viser han sig at være en fuldstændig anden," siger Børgesen.

"Men når man nu ser på, hvor mange mennesker Stein Bagger efterlader dybt såret og manipuleret. Medarbejdere, der har knoklet hårdt for ham. Så må han jo være helt blottet for følelser og klinisk renset for empati," tilføjer Henning Børgesen.

Voldsomt temperament

Stein Bagger er kendt som en mand med forkærlighed for dyre ure og alt hurtigt. Forretninger, damer, biler og både.

Men det er der jo på den anden side så mange, der er.

Det, Henning Børgesen fandt - eller rettere 'finder' for den nu forhenværende direktør for IT Factory er jo et sted derude i verden, og et godt bud på hvor, er nok i et land, der ikke har en udleveringsaftale med Danmark - mest opsigtsvækkende ved Stein Bagger, er da også snarere hans humør.

"Lige så charmerende, intelligent og fremragende Stein Bagger er til at præsentere et projekt, lige så meget kan han hidse sig frygteligt op over for andre mennesker," fortæller Henning Børgesen.

På dårlige dage blev medarbejderne i IT Factory overfuset af Stein Bagger. Sådan var det bare. Især hvis en medarbejder havde talt med Stein Bagger og fået gode nyheder om virksomheden, og så fortalte dem videre til en anden kollega.

"Hvis Stein havde fortalt en medarbejder om en stor aftale med et firma i Dubai, og den medarbejder så fortalte det videre til en anden kollega, kunne Stein gå helt amok og råbe op om, hvordan den medarbejder 'dog kunne finde på det'," siger Henning Børgesen.

At holde mennesker og informationer adskilt, betød i det hele taget rigtig meget for Stein Bagger i hans sidste tid i IT Factory. Han holdt op med at distribuere virksomhedens månedsrapporter til topledelsen, og der blev længere og længere mellem bestyrelsesmøderne.

Det undrede Henning Børgesen og resten af bestyrelsen, der før det sidste bestyrelsesmøde 11. november bad Stein Bagger om at tage hele topledelsen med for at få en lidt mere grundig forståelse af aktiviteterne i virksomheden.

"Vi fik så at vide at alle andre fra topledelsen var ude at rejse, og kun Stein Bagger mødte op til mødet. I dag ved vi, at ingen af dem var ude at rejse, men Stein ville ikke have deres version frem. Han sørgede for, at alle fik færrest mulige informationer, hvilket jo blandt andet betød, at CFO'en (økonomidirektør Jeanette Lorentzen, red.) ikke havde adgang til 98 procent af de vigtigste informationer," lyder det fra Henning Børgesen.

Flere skandaler på vej

- Så bestyrelsen gjorde alt, hvad denne kunne op til IT Factorys konkurs?

"Ja, det mener jeg faktisk. Man skal huske på, at Stein Bagger ikke nogensinde før har lavet noget lignende, alle revisionsrapporter var pletfrie, og når prokuraen (underskrifter og lign., red.) samtidig udadtil var i orden, så var der ikke mere, vi kunne have gjort før i dag."

Professor i selskabsret på CBS, Steen Thomsen, er enig i, at det umiddelbart ser ud til, at bestyrelsen formelt set har gjort, hvad der står i dens magt.

"Om økonomidirektøren kan man måske tale om, at der er et skærpet ansvar, hvis hun virkelig ingenting har sat sig ind i. Men bestyrelsen kan ikke gardere sig mod alle sager," siger han, men tilføjer samtidig, at bestyrelser meget nemmere kan undgå erhvervsskandaler som IT Factory, hvis de nedsætter et revisionsudvalg, der står for kontakten til revisionsfirmaer.

"Så kan bestyrelsen tage sig af strategi og langsigtet planlægning, mens revisionsudvalget tager sig af de tidskrævende juridiske implikationer," siger han og peger på, at kun omkring 10 procent af de børsnoterede virksomheder i dag har et revisionsudvalg.

Det får også Steen Thomsen til at forudse, at de kommende år vil byde på flere erhvervsskandaler med virksomheder, der må lukke og slukke, fordi de har bevæget sig på kanten af - eller som IT Factory - på den anden side af loven.

"I lavkonjunkturer som den, vi går ind i nu, sker det altid. For i højkonjunkturer kan kriminelle handlinger og dårlige dispositioner. Men når det strammer til som nu, hvor det er sværere at låne penge, sværere at sælge og mange virksomheder komme i økonomiske problemer, så blive de uforsigtige beslutninger også meget tydeligere. Mange virksomheder er i risikozonen lige nu, og derfor vil vi også i den nærmeste fremtid se flere virksomheder med problemer a la de, IT Factory har lige nu," siger Steen Thomsen og slutter af med et citat af økonomen John Kenneth Galbraith:

"Det, regnskaberne ikke fanger, fanger recessionen."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

martin sørensen

Lad os bare bruge lejligheden til at citere Shakespeares berømte citat fra hamlet.

"Something Is Rotten in the State of Denmark"

JA OG HVAD med danmarks egen økonomi, vi gik på to år fra at kunne købe verden til idag at ha underskud på statsfinanserne. for 5 år siden der sage fogh at olien var flødeskum på dansk økonomi i år. har danmark underskud på betalings balancen og statsfinanserne pga at olie produktonen og prisen falder samfidig.

Olie burde vi kun pumpe op, når prisen er høj. Svært i praksis, men hvorfor egentlig ikke vente til den igen koster 150 usd eller mere om få år.

Ralph Sylvestersen

Hverdag i AFR Factory!

thomas andersen

Man kan åbenbart bilde selv såkaldte renommerede revisorer som Ernst & Young ind at træerne vokser i himlen. Naiviteten blomstrer i dagens Danmark, Computerworld vælger en svindelbutik som årets It virksomhed. Vi bliver ved med at puste luft i ballonerne .. finanskrisen viser hvor galt det står til med den økonomiske moral og grådighed og Keynes skal redde os endnu engang. Kapitalismen er død, længe leve kapitalismen.

For megen Neuro Linguistic Programming og Transcendental Meditation kombineret med Positive Thinking og Power Visualization har gjort dansk erhvervslivs topfolk sindssyge (: ude af kontakt med virkeligheden). For at komme på rette spor må de vende blikket mod det endnu normale Europa og bort fra det new age-hærgede USA.

Hvis man læser Berlingske Tidende idag, er der en historie om advokatfirmaet Bech-Bruun og en sag vedr. dobbelt representation.
Berlingske Tidende gør det til en stor sag, og Advokat Nævnet har taget sagen op. Det hele bliver taget behandlet meget alvorligt.
En sådan sag havde en revisor bare grinet af. De representerer gerne alt og alle. Fungerer som rådgivere samtidig med, at de skal revidere selskabets regnskaber.
Hvorfor mangler der fuldstændigt et sæt etiske spilleregler for revisorer??

A N. Andreasson

Er en bodybuilder med psykopatiske træk, 500 kontante millioner i lommen og rockerrelationer..farlig ?

I disse tider, hvor man ikke engang kan sende en 200-kr. gave til et barn i Palestina uden at kontoen bliver blokeret - undrer det mig, at man kan stikke af med så mange penge.
Undskyld min uvidenhed - men har der været overførsler til kontier i skattely-lande? har der ikke været kontrol med vedkommendes bankkonto? kan personen bruge sit visakort der, hvor han er landet? det lyder mærkeligt, hvis han er rejst med 500 kontante millioner i lommen- hvad med visitering i lufthavnen? Kan nogen oplyse mig om dette mysterium?

Christian De Coninck Lucas

And here we go -- Denmarks own little Enron is on the move. Gotta love that responsible trans-national finance.

Har bestyrelsen gjort hvad de kunne ?

Næppe nogle typer som er farlige for samfundet !! de har ikke stillet de absolut "nasty" spørgsmål som enhver bør gøre...men de har ladet sig forblinde i naivitet håber sandelig at "erhvervslivet" kaster optik på det folk fremover...de render til samme loge møder alle sammen.

Bare tag den her ...Finn Nørbygaard har lige mistet 700 millioner....(aktieværdier) i IT Factory ...hvor grinagtigt er det faktum.....man reder jo med hovedet under armen hvis ikke selskabet har andet end varm luft kan man altså ikke midste 700 millioner...

Ja jeg har lige mistet et hotel på Kgs Nytorv ....i spil sammen med min mor ..."i matador"

Alle snakker om Stein Baggers forsvinden i Dubai har tjekket ud kl. 13.00 hedder det ...og hvor gik så det fly hen ?

Enhver med lidt kendskab til Dubais lufthavn ved at de nok har verdens meste tjekkede system hvor folk
færdes ..undre mig bare ikke at det kommer frem, ligeledes hvad "varer, produktydelser IT Factory producerede som havde disse værdier som akkumulerede den omsætning....kære bestyrelse
Star Trek må ligge lige for....

Og til bestyrelsen i er angste og det har i noget at have det i ...i har det TOTALE ANSVAR ! uanset hvor røde øre i har nu ..og jeres oppustede omsætning ...lige fra underholdningsbranchen, til pumpede jern typer....

Underholdende er det hvad hedder næste firma som har lavet akkurat samme stunt ....bolig entreprenørerne ....1000 ejendomme som er sogt frem og tilbage imellem 2 parter ..og overbelånt ...???

Jens Mose Pedersen

Lige en kommentar til thomas andersen.
Det var vist Ernst & Young som gav IT Factory en pris hvorimod Computerworld faktisk lavede et stykke kritisk journalistik som var med til at vælte læsset.

Til Jens Mose Pedersen, thomas andersen har ret Computerworld hyler i kor med de andre, men aner uråd før andre. Jeg bliver bekræftet, i min påstand om at hvis du vil slippe heldigere svindle så skal du ikke bruge et personnummer men CVR nr. og hold dig til at svindle fra pøblen (riskær, thorsen, tras)

Man kan tilføje godt vi har et skattesystem som banker kan tørre tabet af på !

"skatteprovenuet" bliver mindre (!)

Deres blåøjet investeringer kan den jævne dansker så betale flere gebyrer og deslige til banker mens kendisserne flæber højlydt over deres tragiske tab af deres "ven"

Hvem er det som redeligt betaler for det morads bør man nok spørge sig selv om ?

Saa kom det endelig frem i lyset. De corporate rygklappere er taget i at sove i timen... Hvordan kan man stillle sin lid til KPMG efter denne hændelse?

Første gang jeg hørte om Stein Bagger's bedrag tænkte jeg: " Godt gået nordmand!!"
Endelig en nordmand der er istand til at anvende danskernes grådighed imod dem selv.

For de fleste nordmænd er danskere et dårligt økonomisk bekendtskab, idet de fleste danskere har en kræmmer i maven og en tegnebog i hovedet.

Nu kan man muligvis ikke sammenligne Stein hvilket er
'sten' på norsk med den for danskere salige nordmand Ludvig Holberg, der afdækkede danskernes pretensiøsitet i overflod.

Jeg forsøgte en gang at få et beskedent lån i "Den Danske Bank". Nej, nej, nej det må du ikke. Var svaret. Nu har min muskuløse (tidligere landsmand eftersom jeg nu er dansk statsborger) landsmand tørret banken for 350 millioner.

Åh, hvor er jeg ked af det! Hvor er jeg ked af at politiet og skattevæsendet blev snydt, hvor er jeg uendelig ked af at danskernes grådighed er blevet brugt som våben imod dem selv.

Heja NORGE!

Det var nu ikke Computerworl der startede, det var derimod Dorte Toft som på sin blog og gennem undersøgende journalistik og vedholdenhed langt om længe fik vækket Computeworld.

Peter Jespersen

Storslået - Det har været en travl uge - om torsdagen hædres han - om lørdagen forsvinder han og om mandagen eftersøgt af interpool.

Endnu et eksempel på at mennesket ikke kan håndtere ikke at blive reguleret, ikke kan håndtere den liberalistiske individuelle frihed.

IT Factory må være erhvervslivets svar på VKO...

Der er jo et andet pikant aspekt ved IT Factory som ingen indtil videre har berørt.

Når svindelfirmaet valgte at sponsorere Bjarne Riis tænkte de sandsynligvis på et firma med den samme indstilling. Bjarne har jo indrømmet sin svindel, hvilket Stein har med sin flugt.

Nu mangler vi blot at HA også sørger for at Bjarne Riis vinder cykelløb.

Det kan de sagtens!

Per Thomsen.
Uanset vores fælles opfattele af VKO mener jeg ikke IT Factory handler om dem.

Det handler om at danskernes grådighed rammer dem selv i nakken. Hvad de efter min mening har rigtig godt af.

De fik tilmed en pris af Earnest & Young, hvilket får en til at tænke på Oscar Wilde's "The Importance of Being Earnest". (LOL)

Bjørn Herring:

"Uanset vores fælles opfattele af VKO mener jeg ikke IT Factory handler om dem."

Det kan du naturligvis have ret i, men jeg synes nu ikke det er vanskeligt at finde lighedspunkter mellem VKO og IT Factory.

IT Factory har jo i lighed med VKO i årevis begået ulovligheder, uden at det har haft konsekvenser. Vores statsminister siger som bekendt blot ”der er ikke noget at komme efter” når han eksempelvis starter en ulovlig angrebskrig eller når hans ministre begår magtfordrejning og kreativ bogføring.

Både hos VKO og hos IT Factory aner man en fundamental disrespekt for alt, der har med love og regler at gøre…

Point taken.

Men hvad synes du om min reference til Oscar Wilde? Jeg synes den var inspireret.

Bagger er i øvrigt en oversættelse af Secker eller Baggins fra Ringenes Herre, hvilket unægteligt bringer et nyt perspektiv på Stein's forsvinden.
Måske er han i New Zealand?

Heja NORGE.

Bjørn,hvad laver dit tidligere land med vores olie ?
Norge hjem til Danmark !!

Denne sag har max underholdnings-værdi ..
en erhvervs-skandale hvor Jønke er nødt til at fremsætte en HA-erklæring ??
Det bli'r stor-underholdning det her ...

Jeg er bange for det bliver omvendt!

Men underholdningsværdien er uovertruffen.

Måske kommer den som musical med ABBA's Benny Andersson som producer.

Jeg har sgu aldrig hørt om en finansskandale med større underholdningsværdi.

Forinden Earnest & Young udnævnte IT Factory til "Entrepeneur of the Year" var firmaet allerede meldt til politi og skat. Det var almindelig kendt i politiet at Stein havde rockerforbindelser.

Helt ærligt, hvor idiotisk kan samfundets kontrol være?

Nu skal jeg nok lade være med at lade Danmarks feudale fortid bære hele skylden, men trangen til at slikke overhunden i røven fremfor at udfordre den er tydelig!

Det bliver sgu bedre endnu. Nu oplyser text-TV at Klaus Riskær Pedersen's ekskone er rejst med Bagger til Dubai.

Hold da helt kæft. Hvornår kommer dette som TV-serie?

"Forbrydelsen" er jo det rene barnlige vand i forhold!

"Entrepeneur of the Year" af "Earnest" & Young.

Hvis nogle digtede dette ville de blive dømt som dybt utroværdige.

Peter Jespersen

@Mikkel K.

Hver eneste gang kontrollen med erhvervslivet bliver "liberaliseret"/lempet - ender det i det rene /(&/(&/()"#¤.

Fødevarekontrollen er et ganske godt eksempel.

Har aldrig kunnet forstå, hvorfor det er så svært at gennemskue en psykopat? - Er det fordi alle 'erhvervstopper' er mere eller mindre psykopatiske?

Bjørn Herring : "Jeg er bange for det bliver omvendt!"
Det er fint med mig, bare vi får vores olie tilbage kan vi for min skyld genoplive Kalmar-unionen ..

TV-serien skal naturligvis kaldes "IT81-Factory"

Peter Olsen

Det var vidst Per Hækkerup der efter adskillige genstande og en lang forhandling slog en streg!

Den var blot ikke lang nok!

Mht. psykopati og erhversliv, så er det veldokumenteret at ledere har langt flere psykopatiske træk end befolkningen i øvrigt.

En leder skal kunne fyre en medarbejder om eftermiddagen og sove godt om natten. Ellers kan han jo ikke fungere. At han evt. kaster en familie ud i økonomisk uføre, ydmyger og krænker andres selvværd bør ikke røre ham/hende.

Efter at have gennemlæst Dorte Tofts blog fra 13. august til 20. november, hvis indlæg for en pæn dels vedkommende udtrykker stadigt stigende forundring over IT Factorys mistænkelige uigennemsigtighed og undvigende adfærd i forhold til relevante og ret elementære kritiske spørgsmål, kan man ikke andet end undre sig. Over at hverken virksomhedens øvrige ledelse, bestyrelse, revisorer, kommunikationschef, investorer, banker eller andre med vital interesse i foretagenet noget før har lugtet råddenskaben og afkrævet Stein Bagger nogle alvorlige, dokumenterede svar. Ét er, at journalister og offentligheden ikke kan få konkrete oplysninger om fx kundegrundlaget, fordi sådanne angiveligt er en 'forretningshemmelighed', men dette kan jo ikke begrunde, at virksomhedens inderkreds holdes uvidende hen.

I øvrigt interessant at følge, hvordan nettet i denne periode langsomt strammes om Bagger:

http://bizzen.blogs.business.dk/2008/08/11/efter-mange-lig-i-gr%C3%B8fte...

Knud Ejstrup Larsen

Har nogen et bud på hvad IT Factorys 135 ansatte har lavet gennem årene i en virksomhed der handlede med varm luft?

Man ligger som man har redt.
Her taler jeg ikke om IT Factory, men om det danske samfund. Det er synd for de medarbejdere der har gjort et stort arbejde for at løse de daglige problemer og som har været med til at gøre virksomheden til en førende i Danmark. Der har været en lysende stjerne i spidsen for virksomheden uden denne stjerne havde virksomheden aldrig haft en chance. Det er den samme som man nu kalder en psykopat. Han skabte dog hundrede arbejdspladser. Hvor mange af de der kalder ham psykopat har gjort det samme. Hvor mange af kritikerne sidder foran fjernsynet timevis hvor han har arbejdet i døgndrift for at få virksomheden til at køre?
Det forekommer klart at han har gjort noget ulovligt og det er klart at han derved har skadet andre virksomheder, der ellers kører efter bogen. En bekendt af mig sage at med ærlighed kommer man længst, men det tager bare alt for lang tid.
Det bringer mig til det faktum at når man driver en ærlig virksomhed i Danmark, så er man meget suspekt. Man lefter for det utopiske og alle falder for det. Nr det så går galt så er man hurtige til at dømme. Måske skulle man hellere acceptere de virksomheder der ærligt og redeligt kæmper for at levere en god løsning og som ikke forsøger at komme på børsen og på forsiden af avisen. Det er bare ikke den danske natur. Og så længe det er et uomstrideligt faktum vil man se flere IT Factories.
Hvad er der sket? Har man mistet evnen til at vurdere personer, eller er man blevet så fikseret på kortsigtet gevinst at man ikke længere kan vurdere den utopiske løgn sammenlignet med medmenskelighed og håndværksmæssig kunnen?
Jeg er måske skuffet, men jeg har stadig troen på at de nordiske folk kan stoles på.

Knud Ejstrup Larsen.

Det kunne jo være sjovt at vide.

I et interview i TV 2's TV avis fortalte en ansat at han følte sig bitter på Stein, som han havde kendt i flere år.

Men intet om hvad han lavede. Han havde hvad man kunne kalde en metroseksuel udstråling.

Stein er jo en bodybuilder type, en man ikke uden videre siger imod.

Skal man trække sammenligninger fra dyreriget er han en typisk alpha han/hund.
Én man sniffer i røven og viser respekt!

Hvad de ellers lavede står indtil videre i 'dimman'.

Heinrich R. Jørgensen

En betydelig andel af ledere, har psykopatiske træk. Det er notorisk vanskeligt at afsløre psykopater, da det kræver at andre kan kigge dem i kortene, og det er de som regel mestre i at sikre, ikke sker.

Stein Bagger er en præmie-psykopat. Hvis han ellers er i live...

Hvis hans medsammensvorne har format og omløb i hovedet, vil de givetvis sikre sig, at de ikke bliver fuppet eller angivet ved en senere lejlighed. De ved jo aldeles vel, at de ikke kan stole på manden, og at han er villig til, og formår, at misbruge andres tillid til egen vinding.

"Stein Bagger er en præmie-psykopat."

Muligvis. Eller måske er han primært en andrenalinjunkie, hvis hang til højrisikogambling og krigsspil efterhånden er spiraleret helt ud af kontrol? Pludseligt er alle lommepsykiatere.

Og der skulle selvfølgelig have stået 'adrenalinjunkie'.

Heinrich R. Jørgensen

Tjah, måske også adrenalinjunkie.

Måske var (er) han blot ekstremt ærekær? Måske begyndte problemerne med, at han ville gøre virksomheden til en succes, og anvendte ulovlige metoder, til at sikre likviditet og regnskabstal, indtil firmaet fik produkter og omsætning derop hvor det skulle være? Noget der ikke lykkedes, hvorefter det ændrede karakter til at blive berigelse af sig selv.

Det kan vel endog tænkes, at de seneste års ulovligheder skyldtes pres til at fortsætte, under trussel om at afsløre alt?

Du har nok ret i, at psykologerne der engang skal stille diagnosen, blevet der nok ikke dømt "psykopat" alene. Hvis ellers psykologerne kan trænge ind til personen...

Om ikke andet så kan Stein sikkert tjene millioner for filmrettighederne til sin historie :-).

Fra at være totalt ukendt i den store offentlighed er han blevet en celebrity alle gerne vil tale med.

De forskellige aspekter af historien smager af vold, konspiration, bedrag og karisma sjeldent set i Danmark. Men så var han jo også nordmand!

Heja NORGE!

"Måske var (er) han blot ekstremt ærekær? Måske begyndte problemerne med, at han ville gøre virksomheden til en succes, og anvendte ulovlige metoder, til at sikre likviditet og regnskabstal, indtil firmaet fik produkter og omsætning derop hvor det skulle være? Noget der ikke lykkedes, hvorefter det ændrede karakter til at blive berigelse af sig selv."

Et godt bud, tror jeg.

"De forskellige aspekter af historien smager af vold, konspiration, bedrag og karisma sjeldent set i Danmark. Men så var han jo også nordmand!
Heja NORGE!"

Ja, vold, megabedrag og infantil nationalisme. Til lykke med triumfen, Herring!

Infantil. Moi??

Jens-Peter Hansen

En smilende chef for en højt estimeret virksomhed forlader landet til fordel for en post i udlandet, en eller anden udpost. En anden smilende chef for en anden højt estimeret virksomhed går i lignende tanker. Men hans mål er jo så en toppost i udlandet. Ja, det er forskel.