Læsetid: 3 min.

Privathospitalernes gyldne tider lakker mod enden

Ophævelsen af behandlingsgarantien har tvunget privathospitalerne til at sænke deres priser markant. Og de private hospitaler skal ikke forvente igen at høste gevinsten af at have det offentlige som kunde, lyder det fra eksperter
En knæopration på privathospitalet Hamlet på Frederiksberg. De danske privathospitaler har været nødt til at sænke priserne, efter at de er blevet tvunget til at konkurrere på markedsvilkår

En knæopration på privathospitalet Hamlet på Frederiksberg. De danske privathospitaler har været nødt til at sænke priserne, efter at de er blevet tvunget til at konkurrere på markedsvilkår

Mikkel Østergaard

27. december 2008

Snart er det slut med skyhøje lønninger og kæmpe overskud på privathospitalerne.

Efter de er blevet tvunget til at konkurrere på markedsvilkår, har de nemlig været nødt til at sænke priserne betragteligt. Således viser den netop afsluttede udbudsrunde i Region Hovedstaden, at det offentlige kan spare hele 70 millioner kroner på at få udført operationer i privat regi.

"Privathospitalerne viser, at de rent faktisk kan lave operationerne til billigere priser. Det skal vi holde fast i, når vi igen skal forhandle med dem," siger Vibeke Storm Rasmussen (S), formand for Region Hovedstaden.

Indtil for en måneds tid siden foregik betalingen til privathospitalerne via den såkaldte DRG-takst - en pris, som regeringen har fastsat på baggrund af, hvad en operation i snit koster i det offentlige sundhedsvæsen.

Den direkte årsag til, at DRG-taksten blev suspenderet, var forårets langvarige strejker blandt sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Det fik nemlig regeringen til at ophæve ventetidsgarantien frem til næste sommer, så hospitalerne får mulighed for at indhente den pukkel af operationer, som konflikten har skabt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Disse tidligere høje DRG-takster som Løkke Rasmussen og de private hospitaler fik forhandlet sig frem til efter at regionerne og privat hospitalerne ikke kunne blive enige om en behandlings pris, viser mig at Løkke Rasmussen havde et anden dagsorden end at få behandlingerne udført bedst og billigst .
Spørgsmålet er nu om danskerne virkeligt ønsker en regering, der tænker mere på en samfundsændring end hvad der er bedst og billigst for hele samfundet.