Læsetid: 4 min.

SF: 'Karen Jespersen ser muslimer over alt'

Velfærdsministeren er usynlig, når det gælder de udsatte grupper. Det er ministersjusk, siger SF's Özlem Cekic. Karen Jespersen er rystet over kritikken
Velfærdsminister Karen Jespersen (V) beskyldes af SF for ministersjusk. »Hun sidder i det mest magtfulde ministerium men blander sig sjældent i debatten om de allerfattigste grupper eller om mænd og kvinders ligestilling,« lyder det fra SF-s socialordfører Özlem Cekic

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) beskyldes af SF for ministersjusk. »Hun sidder i det mest magtfulde ministerium men blander sig sjældent i debatten om de allerfattigste grupper eller om mænd og kvinders ligestilling,« lyder det fra SF-s socialordfører Özlem Cekic

Erik Refner

Indland
13. december 2008

I en sønderlemmende kritik beskylder SF velfærdsminister Karen Jespersen (V) for at have et troværdighedsproblem. Hun passer ikke sit ministerium seriøst, lyder det fra SF's socialordfører Özlem Cekic:

"Hun er en meget usynlig velfærdsminister - man hører hende aldrig. Men så snart det handler om integration, er hun den hurtigste til at udtale sig i pressen. Men hun forsømmer sit område," siger SF-ordføreren.

Som eksempel klandrer Özlem Cekic ministeren for at ville bruge over en halv million kroner fra satspuljen til at undersøge polygami eller flerkoneri - penge, der ellers skal gå til at hjælpe de mest udsatte borgere.

"Det er dybt problematisk, at velfærdsministeren bruger de fattiges penge til at brande sine egne mærkesager. Hun misbruger midlerne, og det er utroværdigt," siger hun.

SF satte hælene i under satspuljeforhandlingerne og blokerede for, at en del af pengene skulle gå til at undersøge polygami, fordi partiet ikke mener, at det på nogen måde kommer de udsatte til gode. Så velfærdsministeren måtte bøje sig, men "det viser, hvor langt hun er villig til at gå," siger ordføreren og tilføjer:

"Karen Jespersen ser muslimer over det hele. Men der er ting, der er vigtigere end de kampe, hun kaster sig ud i. Hun har en mani overfor alt, der har med integration at gøre, og det vil jeg ikke blande mig i. Men den skal ikke finansieres af de socialt udsatte," understreger Özlem Cekic.

Gider ikke sit område

Hun mener ikke, at Danmarks velfærdsminister 'brænder' for sit ministerium:

"Vi kan ikke være bekendt at have en minister, som ikke gider sit område. Hun sidder i det mest magtfulde ministerium men blander sig sjældent i debatten om de allerfattigste grupper eller om mænd og kvinders ligestilling. Det er ministersjusk."

Özlem Cekic savner, at ministeren går i dialog med samfundets svageste borgere, så hun får en bredere forståelse af deres situation.

"Hun omgås kun mennesker, hvis største problem er, hvordan de skal indrette deres HTH-køkkener. Og de er sikkert lykkelige, men hvad med den anden del, som hun også er minister for?" spørger socialordføreren retorisk og nævner som eksempel hjemløse, misbrugere og folk på overførselsindkomster.

Özlem Cekic understreger, at hun adskillige gange har forsøgt at fange ministerens interesse for samfundets svageste - men uden held. Hun beskylder Karen Jespersen for at have en forkert opfattelse af virkeligheden:

"Ministeren har meget viden, men den trænger til at blive opdateret. Hun tror virkeligheden ser ud som i halvfemserne, da hun selv var socialminister. Men virkeligheden er anderledes nu - hun er for eksempel ikke længere Socialdemokrat."

Lov skaber underklasse

Ordføreren mener, at ministeren skubber sit ansvar fra sig.

"Hendes hjerte og tanker ligger et andet sted end hos de socialt udsatte."

SF kalder de socialt udsattes situation "forfærdelig." Socialordføreren fremhæver 300-timersreglen, loft over kontanthjælp og starthjælp som direkte årsager til, de større antal fattige.

"Fordi man tager det sidste stykke brød fra folk, betyder det ikke, at de bliver motiveret til at arbejde. Lovgivningen er med til at skabe en underklasse i Danmark," siger Özlem Cekic, der understreger, at SF ønsker at afskaffe reglerne.

I et ministersvar fremgår det, at det sammenlagt vil koste det offentlige 340 millioner kroner at afskaffe de tre ovennævnte politikker fra 1. januar 2009.

"Hvis vi har råd til at bruge 30 milliarder på skattelettelser, så er det en dårlig undskyldning, at vi ikke har råd til at afskaffe de laveste ydelser."

- Men er det ikke for let at sige, at der bare skal postes flere penge ud i systemet - pengekassen har vel en bund?

"Jeg er godt klar over, at der ikke er ubegrænsede midler. Man må gøre op med sig selv, om man vil satse på at mindske uligheden eller give skattelettelser til de rige. Vi kan ikke give nogle folk flere penge til moderne køkkener, mens andre ikke har råd til at lave mad."

Islamisme og kaffe

Også Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen langer ud efter velfærdsministeren og hendes fokus på islam:

"Så vidt jeg kan se, bruger Karen Jespersen al sin energi på at diskutere islamisme og drikke kaffe med integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i stedet for at være minister for de børn i Danmark, der kan se frem til en juleaften uden gaver og lækkerier," siger S-ordføreren til Ekstra Bladet.

Karen J: Skræmmende

Velfærdsminister Karen Jespersen mener, at SF's kritik er en 'rystende form for politisk debat':

"Det er en meget skræmmende måde at føre politik på, når de slynger om sig med den slags påstande. Det sker i den groveste form for at undgå en diskussion af noget, SF ikke vil diskutere," siger ministeren og vender dermed kritikken direkte mod SF. "Takket være dem har vi nogle af de største sociale problemer. De har modarbejdet, når vi har forsøgt at styre tilstrømningen af udlændinge. Det er hovedårsagen til, at vi har de udsatte boligområder og folk uden for arbejdsmarkedet. Selv i dag hvor vi har problemer, lukker SF øjnene."

Karen Jespersen peger på Hjemløseplanen og Barnets reform, der skal forbedre indsatsen i forhold til udsatte børn og unge, som områder, hvor ministeren har haft fokus på de socialt udsatte.

Når hun ønskede at sætte penge af til at undersøge polygami, var det kun et hjørne af en bredere undersøgelse af de vilkår, nogle lever under, siger ministeren:

"Vi ved, der er en udsat gruppe af kvinder, der lever isoleret under vilkår, som jeg betragter som meget undertrykkende, og der er en tendens til flerkoneri. Det skal vi ikke acceptere, for så får det lov til at brede sig."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Ristinge

Smukt afleveret. Den kvinde har sgu altid været en spejderpige-agtig enøjet mærkesags ekstremist inde i hovedet, hun var ligedan som VSer for 35 års siden. Det er bare Karen Jespersen i en nøddeskal, det er det hun er, der har altid manglet bredde, dybde og ægte menneskelig indsigt.

Martin Hegelund

Ja, hun burde holde sig til sit område. Jeg har personligt kun hørt hende udtale sig 2 gange om hhv. hjemløse og misbrugere.

Men jeg er nu alligevel ganske lykkelig for, at hun ikke er som integrationsminister!

Det er virkelig flot gået Karen Jespersen,gamle Stalinist, med dit svar bekræfter du til fulde at dine kritikere har ret . Du har "udlændinge" (vi ved alle hvad det ord egentligt betyder når det kommer fra jer krigs-forbrydere) på hjernen

Jan Krafting, har du bare SKYGGEN af dokumentation for at polygami er et problem i Danmark ?
Eller ridder du bare din egen kæp-hest ?

"Karen Jespersen ser muslimer over det hele."

Det har hun som bekendt til fælles med Villy Søvndal. Hun har dog endnu ikke bedt nogen om at skride ad helvede til. Hun har vist heller aldrig sagt noget om at hun ønsker at arrangerer en stor antimuslimsk march gennem København osv. osv.

Siden Villy Søvndal og hans løjtnanter sprang ud af skabet som højrepopulister på udlændingeområdet, klinger det udmådeligt hult og utroværdigt, når medlemmer af SF som Özlem Cekic kritiserer VKOs udlændingepolitik...

Peter (ny) Hansen

Mette Frederiksen synes det er synd for børn der oplever “en juleaften uden gaver og lækkerier”. Det er slående hun lige nævner Julen. Hun nævner ubevidst netop det der binder danskere sammen om trods alt verdens mest solidariske samfund: kristne idéer. Hun tænker nok ikke på at muslimer altså ikke fejrer Jul eller tror på kristne værdier.

Per Holm Knudsen

Ja genfærdsminister Karen Jespersen, der hvileløst vandrer fra parti til parti, og som for tiden er medlem af Venstre, har et alvorligt handicap, hendes hjerne er besat af gale muslimer. Den eneste medicin er at vandre videre til Dansk Folkeparti, hvor alles hjerner er besatte af gale muslimer, det vil kunne give genfærdsminister Karen Jespersen er øjeblikkelig oplevelse af normalitet. Hendes sammenhængskraft med Pia Kjærsgaard vil endog blive styrket.

Per Holm Knudsen

Jan Krafting

Hvad er i grunden forskellen på polygami og så almindelig god og sund dansk promiskuitet?

Der er ingen tvivl om at Özlem Zekic vil kunne bestride posten som velfærdsminister bedre end Karen Jespersen, mener jeg, efter at have oplevet begge nogle gange i situationer sammen med sindslidende og socialt udsatte fra -95 og til nu.
Karen er yndig, - men Özlem er der slagkraft og bund i!

Jeg kan konstatere, at Karen Jespersen nu går efter at frelse muslimer, præcis son hun for 40 år siden ville frelse den danske arbejderklasse til den hellige socialisme...via bl.a. at forbyde folk, som ikke mente det samme som hende...at udtale sig, dog kun efter revolutionen.

Og ja, der er en udsat gruppe af kvinder, som lever isoleret under, hvad jeg og Karen Jespersen mener er undertrykkende vilkår... Men det nytter altså ikke noget at komme til de her kvinder og sige, *i er altså undertrykte af jeres mænd; det skal I ikke finde jer i*. Så vil de nemlig reagere negativt.
Karen Jespersen burde lære noget af, hvordan politiet efterhånden taler til udenlandske kvinder, bl.a. muslimske, afrikanske og thailandske.

Jeg skal ikke kunne sige, om hovedårsagen til de mange sociale problemer, vi har, er tilstrømningen af de mange udlændinge? Det har jeg ingen holdning eller mening om. Men jeg vil hævde, at hovedårsagen til de udsatte boligområder bestemt ikke er dette, men at der kun efterhånden bor folk på kontanthjælp og måske dagpenge i de her områder; stort set ingen folk med almindeligt arbejde bor der længere...

Det interessante er at 450timers reglen for kontant-hjælpsmodtagere kun gælder for GIFTE kontant-hjælpsmodtagere. Og det rammer i helt uhyggelig grad netop udlændinge, især muslimer, da de jo ofte er gift. Det er noget som Karen Jespersen slet slet ikke forholder sig til.

Ang. polygami; ja det er forbudt at være gift i Danmark med mere en een kone. Men jeg ved godt hvad Karen Jespersen vil bruge undersøgelsen til. Hun vil bruge undersøgelsen til at afsløse, at mange muslimske familier får udbetalt uberettiget kontanthjælp fordi manden har 2-4 koner, fordi det står der jo i Koranen, at han har ret til at have. Der står også i Koranen, at alle konerne skal behandles ens - og det er jo svært at gøre, i hvert fald økonomisk, hvis man er på kontanthjælp.
Jeg vil tro, at de familier, hvor dette foregår, gør det på den måde, at manden er lovformeligt gift med den sin kone - og kone nr 2, og 3, så mere har status af elskerinder. Gad vide hvad Karen Jespersen ville sige til polyandri? en kvinde - mange mænd --- bl.a. en kinesisk stamme praktiserer dette, Uighurerne? tror jeg de hedder?

Polygami er vel bare institutionaliseret promiskuitet; præcis som mange danskere i dag er på scor og sexdating og søger efter par, og enlige, til fælles seksuelle oplevelser....

Karsten Aaen, du begår den fejl at opfatte ægteskabet som en legaliseret seksualisering; men i Islam er der jo i høj grad tale om en social foranstaltning, hvor mænd påtager sig forsørgelsen af så mange kvinder, som han kan overkomme, med 4 som maksimum efter profetens forbillede. Dertil kommer jo så yderligere mødre, søstre og måske endnu fjernere beslægtede.

Per Holm Knudsen

Alfred B. Andersen: "Dette problem søges dog løst ved, at manden flytter til en C/O adresse hvor 10-15 mænd i samme situation ligeledes er tilmeldt. Adressen er typisk et klubværelse eller en 1. værelseslejlighed. Dermed er konen officiel enlig forsørger og dermed berettiget til ekstraydelser."

Du kan da nogen tricks, hvad? Mon ikke socialkontoret og politiet skulle kigge dig efter i sømmene, du virker mig en smule for kreativ.

Peter (ny) Hansen

Per Holm:
Hvordan var det lige med de mange ‘danskere’ der tilfældigvis opholdt sig i Libanon og skulle evakueres på statens regning? Alfred B. Andersen giver vidst bare et eksempel på et almindeligt kendt fænomen.
Måske er det dig der er dummere (mere naiv) end politiet tillader.

Per Holm Knudsen

Peter Hansen: "Måske er det dig der er dummere (mere naiv) end politiet tillader."

Ud fra din skarpsindige analyse er det bestemt en mulighed.

Alfred B. Andersen: "Den beskrevne konstruktion er iøvrigt ikke speciel kreativ, der findes helt andre og smartere fif."

Ja lur mig om du ikke vidste det. Hmmm!

Christian De Coninck Lucas

Hun ser altid meget forskræmt ud:
"I tawt I taw me a Putty-Cat!"

Lars Peter Simonsen

Så i hende på besøg hos den fattige familie (enlig far, to døtre) der ikke havde råd til huslejen? Hendes forslag til løsning var at de to teen-age døtre fandt sig et job! Ikke antydning af medfølelse eller refleksion, eller tegn på at hum måske forstod at der er grupper i befolkningen der ikke har fået del i den såkaldt velstand og velfærdsstigning.
Hun virker som hun er ufattelig vred på verden (ligesom hendes mand)...

Per Holm Knudsen

Simon Sen: "Hun virker som hun er ufattelig vred på verden (ligesom hendes mand)..."

Måske er det netop årsagen til genfærdsminister Karen Jespersens hvileløse vandring fra parti til parti, opportunisme kan det næppe være.

Per Holm Knudsen

Jan Krafting: "Det er i det minste godt at du indrømmer at du er håbløst naiv Per.
Verden har altså ændret sig dramatisk, fra den tid hvor du sad og røg fede i dit marxistiske kollektiv."

Du ved jo Jan, at din jesus siger, at man skal blive som barn igen for at komme i himlen!

Kollektivet var aldeles umarxistisk, og jeg røg slet ikke fede efter, jeg kom til Jylland - den sidste fede røg jeg vist nok for 40 år siden. Jeg var ikke-ryger, så det smagte mig ikke - men jeg inhalerede!

@ Simon Sen.

Desværre missede jeg indledningen af indslaget. Det jeg så, rystede mig imidlertid.

Min oplevelse var, at for meget ansvar blev lagt over på en 15-årig og ?-årig. De to unge piger, skulle yde noget til samfundet - samtidig kunne de tjene lidt lommepenge og penge til deres far.

Hvad med lektier ? Hvad med at holde huset samt madlavning, osv ? Samt det helt konkrete problem her og nu........huslejen ?

Jeg har ingen ide om Karen Jespersen er vred eller ej. Forståelse for problemet i den lille familie, manglede hun.

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan udvikle de holdninger, som man dag for dag kan læse udtrykt af Jan Krafting, Alfred B. Andersen m.fl.

Jan Krafting, de konkrete udsagn er jo udtryk for et syn på mennesker, som jeg ikke kan dele - og som jeg ikke forstår, at man overhovedet gider holde fast i. Det kan da ikke give andet end ærgrelser, og hvad skal man dog med dem? Sålænge man selv har det godt og er tilfreds, må man kunne unde andre det samme.

Eller sagt på en anden måde: i min ungdom for bare 20 år siden var det indlysende, at "hvis man skal behandle folk lige, skal man behandle dem forskelligt". Desværre er denne indlysende indsigt gået fløjten i en millimeterretfærdighed, der står i vejen for at løse konkrete problemer.

Søren Kristensen

Alt den snak om hvor ofte denne eller hin omgås indvandrerere er jo den rene racisme. Det svarer til at man ikke må mene noget om jazz, uden at kende en jazzmusiker personligt. Bare meget værre, for argumentet stigmatiserer en hel befolkningsgruppe. Og nej, jeg omgås ikke selv muslimer - eller særligt mange mennesker i det hele taget. Jeg er hellere sammen med min hund. Gør det mig til menneskehader?

Søren Kristensen

Karsten Aaen:

"Jeg skal ikke kunne sige, om hovedårsagen til de mange sociale problemer, vi har, er tilstrømningen af de mange udlændinge? Det har jeg ingen holdning eller mening om. Men jeg vil hævde, at hovedårsagen til de udsatte boligområder bestemt ikke er dette, men at der kun efterhånden bor folk på kontanthjælp og måske dagpenge i de her områder; stort set ingen folk med almindeligt arbejde bor der længere..."

Yes - det er i høj grad et arkitektonisk problem. (Og det mener jeg ikke ironisk).

Torben Petersen

@Jan Krafting

- En vis grad af kynisme er desværre en nødvendighed i politik, skriver du, og det kan da lejlighedsvis være rigtigt. Men i KJ's tilfælde er der end ikke tale om et konstant overmål af kynisme, men om at kynismen har udviklet sig til regulær irreligiøs satanisme.

Inger Sundsvald

En helt konkret hjælp til familien med far og to døtre var, hvis Karen Jespersen kunne se det presserende for denne og andre familier i samme situation, og sørge for at der var anstændige boliger til under 8000 kr. md., eller i det mindste en kompensation, når én arbejdsindtægt ikke kan betale for det. Faderen skyldte en halv måneds husleje, men ikke engang dét kunne ministeren hjælpe med. Hjælpepakker til banker kan det blive til, men hvor går to piger hen og tjener disse penge?

Jeg tror at familien er temmelig ligeglad med Sveriges system.

Inger Sundsvald

Mangler du noget?

Jeg må lige gøre opmærksom på at familien er dansk. Og at du i øvrigt ikke holder dig til debatreglerne om almindelig respekt for andre mennesker. Det er kun én af de regler du bryder.

Torben Petersen

@Jan Krafting

Kynisme er sådan at leve fra hånden til munden, Sorgløst strejfende som en hund uden egentlig følelsesmæssig tilknytning til andre.

Den irreligiøse satanisme er dyrkelsen af den Ayn Randske ideologi. Dyrkelsen af enhver hunds hellige pligt overfor sig selv til at konkurrere med sine artsfæller og bide struben over på dem, eller selv lade sig æde.

Jeg kan ikke se realiteter, der kan retfærdiggøre hendes ekstremisme, men jeg tror også man begår en fejl, hvis man anser hende for en selvstændig person.

På mig virker hun mest som et stykke mekanisk legetøj for Ralf Pittelkow og det sorte selskab i Viby.

Jeg ved ikk om du har lagt mærke til det, men hun deler jo helt denne kreds og dets skumle baglands praksis med at sige "integration", når de i virkeligheden mener assimilation.

Men som sagt tror jeg ikke hun selv er klar over det. Hun snakker bare, når nogen drejer nøglen i ryggen på hende, og siger det hun har fået beskred på hjemme fra. Du ved, sådan en holdt bimbo eller zombie.

Torben Petersen

@Anne Marie Buch

Folk har jo ikke tjent penge til deres forbrug selv. Forbrugsudviklingen har siden 2002 været styret af renteudviklingen sådan som den har omsat sig i prisudviklingen på fast ejendom.

Denne udvikling har dannet friværdi, der har kunnet belånes, hvilket har finansieret forbrugsvæksten.

Der er ikke tale om at folk er begyndt at arbejde mere, men tale om samfundsskabte værdier - ikke skabt i vores eget samfund - men af alle globaliserede samfund i kraft af den stedfundne kreditudvidelse og faldende rente.

Peter Jespersen

@Jan Krafting
"Imidlertidigt er der temmelig mange mennesker der sidder på passiv forsørgelse, i den erhvervsaktive alder."

En meget stor del af disse er folk der er løbet tør for sygedagpenge, kort sagt langtidssyge, der i 5-10-15 år hænger i systemet (Med mindre at der er kamera på , for så kan en pension hurtigt tildeles).

Knivdrabet på Amager er det seneste eksempel på Karen Jespersens sociale 'del og hersk' politik. Den ene gruppe ser sig berettiget i overfald på den anden, mens samfundet bekræftende benægter racisme. Karen Jespersen hører til i Dansk Folkeparti, hun har samme mission.

@Simon Sen
"Så i hende på besøg hos den fattige familie (enlig far, to døtre) der ikke havde råd til huslejen?"

Hørte i hendes indledende bemærkning:
"Jammen kan du ikke prøve at få noget mere i løn?

Den kælling bude en tur ud på arbejdsmarkedet.

@Jens 2200 N
"Vi kan ikke engang få at vide hvad det koster: 35 milliarder om året? 40? 50? 60?"

Flere undersøgelser har uafhængigt af hinanden (bl.a. Rockwool fonden) vist at beløbet dækning af sociale ydelser til indvandere er ca. 6-8 mia. og beløbet er for kraftigt nedadgående, idet der næsten ikke kommer nye til og der sker en stigende integrering af de "gamle" indvandere..

Du ved racister er enten ondskabfulde eller misinformeret...

Torben Petersen

@Anne Marie Buch

Det vi taler om er ikke den opsparing du kan have foretaget, hvis du har betalt afdrag.

Afdrag er ikke så populære mere, og betaler du kun renter, som på et F1-lån, så får du selvfølgeligt værdistigningen alligevel, når renten f. eks. falder.

Jeg kan ikke tilslutte mig, at enhver prisudvikling samfundsskabt eller arbejdsfri ubeskåret bør tilfalde borgeren. Det kan selv set fra et borgerligt synspunkt være kontraproduktivt i forhold til andre overordnede mål som inflationsbekæmpelse og prisstabilitet.

Forholdene er jo heller ikke som du beskriver. Prisstigninger på jord, boliger, sommerhuse, ejendomme i udlandet (til eget brug), kunst og antikviteter er jo helt skattefri. Borgerne behandles ikke langtfra lige, og det er faktisk kun den indkomst som stammer fra arbejde, der beskattes hårdt (hvilket naturligvis rammer dem, der kun har deres arbejdskraft at sælge, og ingen aktiver ejer).

Det er helle ikke al din skat der går til omfordeling, som du antager. Et vist egetforbrug af offentlige gratis ydelser har du formentligt også. Har du masser af aktiver og formue, har du formentligt mere ud af at blive beskyttet mod tyveri, krig og naturkatastrofer end manden, der sover under en bænk og intet ejer.

Personligt finder jeg ikke skattetrykkets fordeling rimeligt, men det er jo en politisk beslutning. Om skattetrykkets størrelse er der jo ikke andet at sige, end at det jo afhænger af de opgaver det offentlige skal løse - og også det er politisk bestemt.

Torben Petersen

@Mads Femøre

da borgerkrigen i Libanon senest medførte at 5000 med bopæl i Danmark måtte evakueres, mente DF, at viste at der foregik et masivt misbrug af offentlige ydelser blandt indvandrerer her i landet.

Socialt bedrageri skulle bekæmpes med en hård indsats mod denne gruppe mente man. Det varede dog kun indtil banker og økonomer kunne fortælle at der hvor misbruget var størst var blandt pensionister, som op til 31.12 hævede afsindige beløber i pengeinstitutterne for så at sætte dem ind igen i januar.

Hele fidusen bestod i, at de så ikke havde formue pr. 31.12, hvormed de så opfyldte betingelsen for at kunne modtage offentlig hjælp uden egenbetaling i det næste år.

Da DF blev klar over det, mente man så pludseligt ikke længere at socialt bedrageri var et samfundsproblem.

Det er da sjovt at se, at det kun er problem, hvis man beskriver indvandrernes misbrug. Ret beset burde Karen Jespersens dukkeførere jo være glad for, hvis indvandrer misbruger sociale ydelser i samme omfang som danskere, så viser det kun, at de er fuldt assimilerede på dette område, og de helt har taget majoritetskulturens normer til sig.

Per Holm Knudsen

Jan Krafting: "Hvordan man så kurerer din håbløse naivitet, ja det er et godt spørgsmål..."

Nu er naivitet måske slet ikke så tosset endda, det er jo det, der får folk til at spørge, hvorfor dit og hvor dat?

Til gengæld må det være fælt at være så paranoisk, som du og Karen Jespersen er. Højst ubehageligt at have gale muslimer til at husere i hjernen, vil jeg tro.
Har du lagt de fede bag dig, det handler vel ikke om hash-psykoser?

Søren Kristensen

Jeg har ikke noget imod at Karen Jespersen interesserer sig for integration, så længe hun også har tid til at interessere sig passende for sit eget resort. Der kan jeg godt være lidt på linie med Özlem Cekic.

Per Holm Knudsen

Jan Krafting: "Men det er lidt svært ikke at få muslimer på hjernen når man ser dem hver dag i hobetal."

Nu har jeg lidt svært ved at se på folk, hvilken religion de tilhører med mindre, det handler om hætteklædte katolske nonner, præster i ornat, musiimer i deres moske og jøder med kalot. Men ok, du har så evnen til det.

Du skulle prøve en tur i Bazar Vest, det er et hyggeligt sted med mange søde og hjælpsomme mennesker, meget liv og mange farver.

Per Holm Knudsen

Jan Krafting: "Eller ikke særlig observant.
Som en grov tommel fingerregel, kan jeg sige så meget, at etnicitet er en proxy for religion."

Jeg gætter på, at der bor et par tyrkiske muslimer her på vejen, søde mennesker i øvrigt.
Sidst jeg var på Nørrebro, kunne jeg godt se, at der var flere indvandrere, end da jeg boede der, men der var nu ikke nogen der generede mig. Det var lidt lige som at være i London.

Jan Krafting: "Jeg tror nærmere jeg ville være interresseret i at komme en tur på landet. Det skulle vist stadig være dansk på visse kanter."

Så skal det være på denne årstid, om sommeren snakker de kun tysk på vestkysten.

Per Holm Knudsen

Jan Krafting: "proxy"

Er du nu også blevet bidt af en gal "proxy", det kan jo undre, når du nu er så dansk, som du er? Er der ikke noget med, at man blot kan sige "stedfortræder"?

Torben Petersen

@Alfred B. Andersen

Jeg udtaler mig ikke mod bedre vidende. Det var Datatilsynet og dernæst Datarådet, der stoppede undersøgelsen af de evakuerede, og det spillede heller ingen rolle, for som påvist den gang, så er det blandt pensionisterne de helt store bedragerier finder sted.

Havde DF været et anstændigt parti, der var imod socialt bedrageri, så havde man selvfølgeligt kastet sig over pensionisterne. Det ved du også.

Hvis DF altså i virkeligheden var mod socialt bedrageri, og ikke kun mod indvanderere. Også det ved du, så det er vel sig der stiller dig an mod bedre vidende.

Per Holm Knudsen

Anne Marie Buch: "2) de tager hjem igen.
Gid man kunne sige det samme om muslimske indvandrere."

Gid man kunne sige det samme om de kristne: Smut hjem til mellemøsten med jeres dødskult.

Lad os få gode gamle Danmark med Thor og Odin tilbage.

I øvrigt er der da andet i livet end penge!!

øh - mht. momssvindel mm. - så synes jeg I skulle tage med skattevæsenet en tur rundt til kræmmermarkederne rundt om i landet. Her er flere gode danske skatteborgere blevet taget i at lave momssvindel mm. Det samme skulle vist være tilfældet ved Hjallerup Marked, og Vorbasse Marked mm. Og jeg ved af personlig erfaring, at der i Nordjylland (og i Vestjylland) foregår en livlig trafik, hvori der indgår indtil flere trailere....som bl.a. bruges til at transportertere diverse varer på....hen til gode solide (nord)jyske borgere...

Og ja, jeg er godt klar over, at der hos visse pizza-bagere af udenlandsk oprindelse, og her taler vi både om de kinesiske, og dem, der er ejet af muslimer, foregår noget lyssky. Noget lyssky er der vel også foregår i virksomheden IT-Factory; direktøren har svindlet for mere end 1 mia. kr. (måske mere). Det undrer mig at Dennis Flydtkjær ikke bruger tid på at kommentere dette og til også at fastslå, at 'det danske samfund bygger på solidaritet og på at enhver yder sit til fællesskabet'.

Mht. pensionisterne, så er det fuldstændig korrekt, at dem, der snyder mest i det her land, det er pensionisterne. Og de snyder lige præcis på den måde som skitseres her. Og hvorfor ? Jo, for at få del i den pensionist check bl.a. - som Dansk Folkeparti har fået indført - i stedet for at kæmpe for at alle pensionister fik mere i pension...

Og nej, etnicitet er bestemt ikke altid proxy for religion. 1/3 af de palæstinensere, der er i landet et faktisk kristne. Deres udsyn er præget af præcis de samme patriarkalske værdier mht. kvinder og seksualitet, som man ville forvente at finde i det sydlige Middelhavsområde. Kristne på Malta f.eks. eller Cypern mener stort set det samme om kvinder og deres muligheder, som muslimerne gør i regionen; ortodokse jøder kæmper i Jerusalem for at lov til at få (egne) busser, hvor kvinder sidder bagerst. Altså er det den patriarkalske kultur, som sidder i folk, og som folk genopfører hver dag, uden at være bevidst om det, som folk tager med sig, når de flytter til Danmark. Herunder f.eks. polygami.

Og desuden er det ulovligt i Danmark at bo 15 personer på et eller to værelser....

Og til Jan Krafting:
Kan du se på Erling Tiedemann at han er katolik? Kan du se på Majbritte Ulrikkeholm at hun er opvokset som katolik?
Og jeg havde faktisk en eller to lærere på Aalborg Universitet, der var jøder; det kunne man da bestemt ikke se på dem...

Mange unge mennesker af normal dansk oprindelse render faktisk også rundt og siger *wolla, wolla* og andre arabiske gloser...

Hvis man f.eks. tager til Syrien, ja så vil du opdage at mange mennesker er kristne, eller jøder, eller muslimer. Og det forvirrer mange danskere, netop fordi danskerne tror, at fordi 9/10 af dem, der bor i Danmark er danskere, ja så må folk andre steder da også være lige sådan. F.eks. må 9/10 af dem, der bor i Mellemøsten være muslimer; sådan er det altså langt fra - selvom det er et godt gæt. Jeg har f.eks. en gang mødt en kristen iraker.

Og mht. muslimerne --- som jo i Danmark nærmest er = indvandrere...

Hvem skal så køre vore busser, taxaer, gøre rent mv. - hvis alle muslimerne tager hjem; hvem skal passe pakkeposten - og tage alt det andet arbejde, vi ikke selv gider....når eller hvis muslimerne rejser hjem...

Mange af de indvandrere, der blev evakueret fra Libanon er danske statsborgere, der har arbejde, betaler deres skat - præcis som alle andree. Og desuden viste det sig, at der kun var 1-2 (måske 5 eller 6) der uberettiget var taget på ferie i Libanon.

Og nej, fru Buch, de etniske danskere var her bestemt ikke først. Al forskning viser, at danerne fortrængte herulerne, det oprindelige folk, der boede her, langt op i Sveriges skove. Engang i folkevandringstiden omkring år 500 efter Kristus.

Og hvad er en etnisk dansker ?

Mange danske vikinger drog ud til fjerne lande, f.eks. Rusland, Irland, ja så langt som til Island og Grønland kom de. Og tog sikkert også nogle underskønne dejlige kvinder med hjem...

Eller er det efterkommerne af de hollændere, der i mere end 300 år boede på Amager, hvor natmændene kom med deres affald...

Og de muslimer, der kom fra Tyrkiet, Pakistan mv. kom hertil, fordi de blev inviteret. Alle andre muslimer er kommer hertil fordi de er flygtninge, f.eks. palæstinenserne, somalierne, bosnierne.

Øh nej, ny genetisk forskning viser, at danskerne og svenskerne IKKE er specielt tæt beslægtede - tyskerne og svenskerne er, hvad man godt kan forstå, når man ser på mængden af fællesord med samme betydning, hvor de samme ord på dansk har et andet sprogligt indhold.

martin sørensen

velfærds ministeren eller er den rette titel. minister med ansvar, for afvikling af velfærd.

9000 flere danske børn der er udstøt i reel fattigdom, jeg gider ikke at høre jamen hvis mærsk flytter væk fra danmark så var det måske kun x antal der var fattige, eller hvad nu fanden nu denne regering vælger som figne blad af falske bortforkaringer. af fakta.

virkeligheden er ret enkel den såkaldte velfærdsminister intressere sig ikke for velfærd nej, muslimer muslimer og atter muslimer. fokus skal rettets langt væk fra det emle som der faktisk er emlet nemlig hvordan vi kan bekæmpe den stigning af de fattige danskeres udstødning fra det omligendede samfund. man kan kun forunderes over at det er den samme karen jespersen, der på et tidspunkt var yderliggånede VSér og socialdemokratisk socialminister, nej helt enkelt når VKO er i krise så har de kun et område hvor de kan skore bonus points hos vælgerne det er ved at slå på muslimer muslimer og atter lidt mere mod muslimer, nej virkeligheden er meget grim når man åbner op for hvad i faktisk indeholder det er ikke et kønt syn nej, i er i realiteten totalt ligglade med om 18% flere danske børn lever i fattigdom eller om det var 100% flere børn eller 1000% flere danske børn, så længe at i beviste racister, kan skore vælgere på at slå muslimer i hovet.

Karen Jespersen, Pia Kærsgaard eller grimme Johnny fra greve hvad er reelt forskelen. på jer andet en lidt pyntet retorik, Ærligt talt så virker johnny fra greve noget gange mere forfriskende ærlig og reel. End jeres skjulte luvrnede små racisme. der reelt indføre johnny fra greves lave lokums moral kodex i gennem bagdøren.

Torben Petersen

@Mads Femøre (sjovt navn iøvrigt - har du så også otte øjne eller blot et stort i midten af hovedet, og er du troglodyt, så man gemme sig under maven på et får for at komme forbi dig? Nå, men mon ikke en burka ville kælde dig? ... ;0]

@ Anne Marie Buch

Al jeres kævl og strid om hvem, der kom her først får får mig til at tænke på om i stadig går i 3. klasse, og at livet for jer blot er en lang kamp om hvem, der skal side ved vinduet og hvem der skal have bagsædet.

Danskernes naturlige ret til at være førstevælger. Selv når min storesøster var allermest åndsvag insisterede hun ikke på hun både skulle dele og være "førstevælger".

Nå, men at høre på jer er nogenlunde lige så begavet som at høre på to lopper der diskuterer hvem af dem, der ejer den hund de bor på.

Peter (ny) Hansen

@ Jens

'Vi kan ikke engang få at vide hvad det koster: 35 milliarder om året? 40? 50? 60?'.

Jeg tror nok Rockwoolfonden har sat det til 70.

Pengene er spildt, men hvad med den dag hvor muslimer får flertal ved valgene? Vi er jo langsomt ved at give landet væk.

Den dag Danmark overgår til muslimsk styre, vil det vise sig at en dansk SF’er og en DF’er i virkeligheden er enige om det meste. Men så er det for sent.

Hans Jørgen Lassen

Helt ærligt,
hvad kommer genetik denne her diskussion ved?

Hans Jørgen Lassen

Det handler sgu da om, hvordan folk opfører sig.

Opfører de sig ordentligt, eller gør de ikke?

Sider