Læsetid: 1 min.

Tuneserlov i yderligere vanskeligheder

Mens oppositionen opfordrer Anders Fogh til at tage tuneserloven af bordet, forsøger Naser Khader at samle 72 folketingsmedlemmer bag et krav om 12 dages udsættelse
Indland
11. december 2008

83 folketingsmedlemmer opfordrer nu Anders Fogh Rasmussen til at trække forslaget til tuneserloven og i stedet afvente resultatet af det embedsmandsudvalg, regeringen tidligere har nedsat.

Senest til februar skal udvalget have analyseret spørgsmålet om administrative udvisninger.

"For det første kan lovforslaget resultere i, at både grundloven og internationale konventioner overtrædes. Med en forhastet behandling og vedtagelse af lovforslaget er der ikke tid til en gennemgående drøftelse og undersøgelse af disse forhold. Dette er helt uacceptabelt," skriver oppositionen i et åbent brev til statsministeren.

Brevet fortsætter:

"For det andet bliver forslaget hastet igennem uden nogen reel begrundelse. Høringsfristen har desuden været uacceptabelt kort."

Hvis ikke statsministeren trækker lovforslag nr. 69, skal Integrationsudvalget efter planen skrive betænkning i dag, hvorefter forslaget andenbehandles på tirsdag og vedtages fredag lige før jul.

Samtidig forsøger Naser Khader (LA) at samle 72 af tingets medlemmer bag et krav om udskydelse af behandlingen af L 69 i 12 søgnedage, hvilket en sjældent brugt paragraf i grundloven giver mulighed for.

Hvis det projekt lykkes, vil lovforslaget ikke kunne nå at blive vedtaget inden jul.

Men hvis det står til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), bliver tuneserloven vedtaget, inden jul.

"Vi vil selvfølgelig lytte til alt, hvad der bliver sagt i Folketinget. Vi ønsker en ordentlig og grundig behandling af lovforslaget. Jeg tror, at de fleste er enige om, at vi må skærpe vilkårene for at være her i landet på tålt ophold," siger Fogh til Politiken.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her