Læsetid: 1 min.

Uni-evaluering skudt i gang

8. december 2008

Videnskabsminister Helge Sander har udpeget det uafhængige internationale ekspertpanel, der skal stå for den længe ventede evaluering af universitetsloven fra 2003 og universitetsfusionerne, som blev gennemført i 2007. Panelet består af:

Dr. Agneta Bladh, rektor, Kalmar Universitet (formand)

Professor Georg Winckler, rektor, Wiens Universitet

Dr. Abrar Hasan, uafhængig rådgiver

Professor Elaine El-Khawas, George Washington University

Professor Peter Maassen, Oslo Universitet

Udgangspunktet for evalueringen er, at der med universitetsreformen i 2003 blev skabt en ny ledelsesstruktur på universiteterne i form af bestyrelser med eksternt flertal og ansatte ledere. I forlængelse heraf sætter evalueringen fokus på fem hovedtemaer: universitetssammenlægningerne, medbestemmelse, den frie akademiske debat, forskningsfriheden og universiteternes frihedsgrader. Evalueringen tager udgangspunkt i en folketingsbeslutning fra 2006.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu