Læsetid: 1 min.

Ammitzbøll imod 'Big Mother samfundet' - peger på Fogh

Simon Emil Ammitzbøll præsenterer sit nye parti, Borgerligt Centrum. Mærkesagerne er sundhed, uddannelse, færre forbud og bedre integration
Simon Emil Ammitzbøll præsenterer sit nye parti, Borgerligt Centrum. Mærkesagerne er sundhed, uddannelse, færre forbud og bedre integration
6. januar 2009

De tre mærkesager for det nye parti Borgerligt Centrum er bedre sundhed og uddannelse, færre forbud og regler og bedre integration. Det fortæller stifter og formand Simon Emil Ammitzbøll på et pressemøde.

- Borgerligt Centrum vil gøre op med Big Mother samfundet, siger han.

Partiet er imod 24-års reglen og tilknytningskravet, men mener, at indvandrere skal optjene retten til velfærdsydelser.

- Vores ambition er inden udgangen af 2009 at indsamle de nødvendige underskrifter, sagde Ammitzbøll.

Borgerligt Centrum peger på Anders Fogh Rasmussen (V) som statsminister.

- Vi vil være støtteparti for en borgerlig regering, sagde han.

Ammitzbøll alene ved præsentation

Den tidligere radikale Simon Emil Ammitzbøll var alene i panelet, da han i dag på Christiansborg præsenterede sit nye parti Borgerligt Centrum.

Ammitzbøll har en partistyrelse med 13, fortrinsvis unge, medlemmer. Næstformanden er Amalie Lyhne, mens partisekretæren er Jonathan Nielsen, som i dag er sekretær for Ammitzbøll.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

hahahahah... her troede jeg at emil aka naser 2.0 havde pæren i orden...ok jeg tog fejl, Han vil åbenbart bare selv bestemme, at han skal mene det samme fjogh... til grin....

Inger Sundsvald

Det var så fritænkerens énsporede retningsvision. Når det er sagt, så vil jeg da ikke frikende Ammitzbøll og Borgerligt Centrum enhver form for fornuft. Skulle de blive opstillingsberettiget, består øvelsen i ikke at være til fals. Her tror jeg Ammitzbøll har modstandskraft end Khader.

Lennart Kampmann

Opskriften er simpel: Start med lave forventninger og uden kendisser, der kan lave ballade. Hold partiet i live og arbejd for at opnå de 20.000 underskrifter.

Håb på at der vil komme overløbere fra V og K samt R, der vil være med.

Simon Emil spås ikke mange chancer, men det er måske det bedste der er sket - han kan ikke skuffe nogen, og ingen kan sige at han ikke prøver. Udgangspunktet er lavt men fordelagtigt.

med venlig hilsen
Lennart

Per Holm Knudsen

ATS troede, at partiet kom til at hedder Simon i Centrum, men der tog de så fejl.

Jeg ser i øvrigt, at partiets logo er en nøgle til at trække gammelt mekanisk legetøj op med! Der er intet nyt under stolen.

Inger Sundsvald

Der skal da også helst være et par stykker fra S, hvis det skal have nogen betydning. Det skal der såmænd også nok være. Partiet er jo hverken socialt eller demokratisk mere.

Henning Ristinge

Det har sgu da længe være en løbene soab opera med de der forskellige frafaldne radikale og deres besynderlige optræden

Det kan jo ellers ske for selv den bedste at hun/han får brug for "lidt" offentlig støtte, så:
I disse tider ku' det da være en god ide at følge det gamle liberalistiske slogan: Lad falde hvad ej kan stå - bør gælde for de store, såvel som for de små.

Så vi ser da frem til en konsekvent liberalistisk (!)
politik der helt undlader at financere bla.a. spekulationskapitalismen med offentlige midler ;-)

TR B skriver:

"Han støtter altså en krigsforbryderisk statsminister som under sit virke aktivt har støttet op om den amerikanske udenrigspolitik og offentlig kaldt George Bush for den største forkæmper for frihed. For dette alene ville Anders Fogh Rasmussen været blevet dømt til døden, hvis Nürnberg-tribunalets standarder fortsat var gældende.

Simon Emil støtter altså en statsminister under hvis embede der er foretaget stærkt tvivlsomme lovgivninger og tiltag der alle har en mindskelse af retssikkerheden til fælles, såsom den kollektive afstraffelse ifa. visitationszonerne, den øgede overvågning, samt smuldringen af tredelingen af magten, i det omfang vi kan sige at den nogensinde har eksisteret i Danmark. Det er åbenbart i Ammitzbøls logik ensbetydende med at for færre forbud og regler.

Samtidig med at landets regering har pisset milliarder væk på, at kæmpe side om side med USA, imod et amerikansk skabt problem, ligger plejehjem, skoler, politi og sundhedsvæsen indenrigs i ruiner."

Jeg ville nok foreløbig erstatte 'krigsforbryderisk' med fx 'serieløgnerisk' og droppe sætningen om Nürnberg-tribunalet, men herudover er jeg enig.

Ammitzbølls ønske om et opgør med Big Mother-mentaliteten er i mine øjne sympatisk. At søge dette politiske mål ved at støtte det protofascistoide Big Brother-regime, som AFR i sin regeringsperiode har vist sig at repræsentere, nærmer sig imidlertid logik for galninge.

Hvordan kan en såkaldt 'humanistisk fritænker' (borgerlig eller ej) støtte en regeringsleder, der eftertrykkeligt og med så katastrofale følger har udvist inkompetence i centrale efterretningsanliggender (manglende beviser for Osama bin Ladens og Al Qaedas skyld i terroranslagene 11/9 og 7/7, manglende beviser for tilstedeværelsen af masseødelæggelsesvåben i Irak)? En regeringsleder, som har løjet om hovedbegrundelsen for at føre Danmark i krig, og som nægter at tage den eneste anstændige konsekvens af sine fejlslagne beslutninger, nemlig at gå af.

Er Simon Emil Ammitzbøll så forblændet af sine liberalistiske idealer, at han ikke kan se det indlysende:

At 'krigen mod terror' i bedste fald udkæmpes mod et grotesk forvrænget og opblæst fjendebillede næsten taget ud af George Orwells "1984"? At denne krig - som AFR inderligt støtter og lader danske soldater udkæmpe i Afghanistan og Irak - i længden forårsager større had, splittelse og konflikter mellem mennesker, end den gavner? At terrorkrigen fungerer som et påfaldende effektivt instrument til at varetage de sygelige økonomiske og magtstrategiske interesser, som en lille elite af virksomhedsoligarker og neokonservative magthavere (i især USA og Storbritannien) har?

Orwell har under Bush, Blair og AFR virkelig fået en renæssance: krig er fred; en snigende totalitarisme er demokrati; spin og løgn er sandhed; overvågning, kontrol og mistænkeliggørelse er frihed; frygt er sindsro.

Og nu er støtte til AFR minsandten et udtryk for 'humanistisk fritænkeri'.

Henning Ristinge

Idet øjeblim man allerede inden et valg peger på en bestemt side, som også Kader gjorde det, er man ikke længere et midterparti og man har i virkeligheden overflødiggjort sig selv.

Manden her er politisk død

Henning Ristinge

Manøvrerum og mulighder for et reelt midterparti - betår i at man ikke på forhånd peger på nogen bestemt side - men istedet koncentrere sig om politik formulering - og hvad man ikke vil støtte - det sidste for at sende signaler ud om hvilke områder man kan købes til at støtte og hvilke man ikke kan købes på - det er klog politik for et midterparti - det andet her er idioti

"at indvandrere skal optjene retten til velfærdsydelser."
Som min datter spurgte, skal de så også starte med at betale i Netto i et par, før de også kan få varene med hjem?

Når, måske man kan håbe at denne splittelse på højrefløjen kan skabe så meget stemmespil, at vi slipper af med Fjoget.

Jens Thorning

Det burde ikke være tilladt at spilde folks tid på den måde og så midt under Gaza-konflikten; det er misbrug af demokratiet og hensynsløst misbrug af de ressourcer, det stiller til rådighed. Tidsånden går i retning af kontrol og atter kontrol på alle områder og med alle midler, fra pædofili til rygning, og han kommer ikke igennem med et eneste liberalt forslag. Fogh og alle andre griner ad ham. Og nu videre til noget mere væsentligt.

Heinrich R. Jørgensen

Ammitzbølls værdiprogram og kommunikation virker til at være designet på baggrund af de kommunikationsfadæser Naser Khader begik, og ikke ret meget andet.

Det er da fint, at Simon Emil Ammitzbøll ikke gentager Khaders fejl, men det skaber næppe grobund for et bæredygtigt parti, med langtidsholdbare værdier, eller med folkelig appel (i det mindste nok til at sikre 20.000 underskrifter og 2% af stemmerne ved næste valg).

Uagtet at manden er begavet og har mange fornuftige synspunkter i øvrigt, taler det heller ikke til hans fordel, at han for mange givetvis fremstår noget aparte. Der er givetvis mange, der per refleks har modvilje mod personer der er affekterede og selvhøjtidelige, har flygelhår, fistelintonans, og ikke indskriver sig i det brede fællesskab hvad angår seksuel og religiøs orientering.

Som jeg ser det, skal Simon Emil Ammitzbøll meget hurtigt finde sig en anden frontfigur til partiet, hvis det skal have nogen som helst chance.

Og på det område kan det vel siges, at der var én af Naser Khaders mange fatale fadæser, som Ammitzbøll har gentaget...

Inger Sundsvald

Heldigvis har vi ikke statistikker over hvor mange affekterede, selvhøjtidelige, med flygelhår m.v. der findes. Men der skal da nok være nogle stykker ;-)

Heinrich R. Jørgensen

Jeg vil da gerne præcisere, at jeg ikke selv nærer antipatier mod Simon Emil Ammitzbøll, hverken pga. holdninger, udseende, adfærd eller noget andet.

Men ret beset, er han et oplagt mobbeoffer (selv om SEA næppe lader sig kue heraf), og som vi har set mange gange før, handler dansk politik og medievirkelighed primært om mobning, og meget lidt om substans.