Nyhed
Læsetid: 1 min.

Fogh opfordrer til ekstra klimatopmøde

Verdens stats- og regeringschefer bør selv tage hånd om klimaforhandlingerne så hurtigt som muligt for at sikre en global klimaaftale, mener Fogh
Et klimamøde i marts skal efter Anders Fogh Rasmussens (V) mening være det første i en tretrinsraket.

Et klimamøde i marts skal efter Anders Fogh Rasmussens (V) mening være det første i en tretrinsraket.

PASCAL LAUENER

Indland
31. januar 2009

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vil have et internationalt hastetopmøde om klimaet - gerne allerede i marts.

Han fremsatte i går sit ønske i den schweiziske alpeby Davos, hvor mange af verdens topledere i disse dage er samlet til Verdens Økonomiske Forum.

Fogh var inviteret til at deltage i en paneldebat om vejen frem mod en global klimaaftale på FN's klimatopmøde i København til december.

"Jeg tror, vi har brug for en proces på højeste niveau, som engagerer stats- og regeringschefer, og jeg synes, vi skal gå i gang - jo før jo bedre," sagde Fogh

Mere specifikt opfordrede statsministeren til et topmøde med lederne af "et antal af de store spillere", som kunne afholdes i marts.

Obama kan være nøglen

Mødet skal efter Foghs plan være det første i en tretrinsraket forud for København, som også involverer G8-topmødet på den italienske ø La Maddalena i juli og et møde i FN-regi i september.

Statsministeren har formentlig den nye amerikanske præsident, Barack Obama, i tankerne som én af deltagerne ved et hastetopmøde om klimaet.

Obama ses af mange som nøglen til en global klimaaftale, og ifølge Foghs sidemand ved klimadebatten i Davos, den tidligere demokratiske vicepræsident Al Gore, så er Obama klar til at leve op til forventningerne.

"Mine venner i den nye administration siger, at når den nye administration samles for at diskutere mulighederne, så er præsident Obama den grønneste person i rummet. Han presser hårdt på for et klart og tydeligt skridt i den rigtige retning," forklarede Al Gore, som sammen med FN's Klimapanel modtog Nobels fredspris i 2007.

Ifølge Gore er den vigtigste opgave forud for klimatopmødet i København at gøre det klart for hele verden, at det er sidste udkald for en global aftale.

"Man må ikke få det indtryk, at København bare er en mellemstation til andre møder næste år eller det efterfølgende år. Vi har brug for en aftale i år - tiden er ved at løbe fra os," fastslog Gore.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Holger Nielsen

AFR udtrykker to ting.

1. De mindst udviklede lande og andre nationer i en lignende situation skulle ikke gerne vinde momentum før de "store spillere" får barberet den ged.
2. Han gentager den bøn, som han kan udenad: "Kære USA, realkapitalismens fædreland, hvad skal vi gøre?

Jo, Fogh er grøn. På samme måde som en marsmand.

Ja, Al Gore skulle jo, om nogen, vide hvilken betydning det har at være grøn leder i Washington. De er ikke til at komme udenom! Spar dog på krudtet indtil vi ser nogle resultater. Måtte tålmodigheden være kort!

John Fredsted

Anders Fogh Rasmussens (på lige fod med andre politikeres) idé om grøn vækst er en fatal selvmodsigelse, en ødelæggende forsinkende distraktion.

I en overgangsfase ville det såmænd være i orden, hvis det kunne transformere vores samfund henimod bæredygtighed, men i det lange løb er det en fysisk umulighed: Vedvarende økonomisk vækst er ikke muligt i en materiel begrænset verden.

Før eller siden (det bliver naturligvis ikke før, for en sådan fornuft eller nådefuldhed er vi mennesker helt åbenlys ikke udstyret med) bliver vi som race nødt til at bringe vores indeværende økonomiske paradigme til ophør, og i dets sted finde et nyt paradigme, for eksempel en "steady state" økonomi.

Læs gerne følgende artikel fra New Scientist: http://www.newscientist.com/article/mg20026786.300-special-report-econom....

Christian De Coninck Lucas

Declassification of Thomas Townsend Brown science/technology based on the Biefeld/Brown Electro-Gravitic Effect
&
Sceince and technology of rotating Bose-Einstein Condensates is IMMINENT.

http://www.youtube.com/watch?v=EjAVCYNdPi4

Gad vide hvad der ellers er på vej fra Aerospace verdenens mørkeste og private kroge?

"Roads? Where we're going, we don't need ROADS!"
- Dr. Emmet Brown, resident of "Hill Valley" (gravity waves, get it?), descendent of the American "von Brauns", inventor of Faraday's dream - The Flux Capacitor, "Back to The Future" 1985.

Søren Kristensen

Hvis antallet af topmøder er proportionalt med miljøindsatsen, hvorfor så ikke holde ti topmøder i 2009?

Bjarne F. Nielsen

Ritzau bringer gode nyheder!

Al Gore er om nogen dén amerikanske politiker,
der klarest har søgt at skabe en global atmosfære
til løsning af klimaproblemet. Han er Svend Aukens
mand, og de er begge en lomborgsk hovedpine.

Gore's bemærkning om Barack Obamas syn på det
tiltagende klimaproblem og vigtigheden af mødet
i december på dansk grund er lovende.

Klimaforværringen ses med stigende tydelighed i
naturen og i FN's årlige klimarapporter.

Rapporten kan findes ved at google på "IPCC". Den er desværre ikke oversat fra engelsk til dansk af
Videnskabministeriet med den pressesky Helge Sander.

Rapportens løbende konklusioner om forværringen
hviler på et videnskabeligt fundament, som bearbejder strømmen af meteorologiske data fra alle dele af verden.

Rapporten bør derfor oversættes og komme folket til
gode. Det folk, som Tidehverv så vittigt omtaler som
almuen i en engelsk-dansk sprogkrig.

Der kan henvises til videnskab.dk og klimabloggen,
hvor problemet ses klart fremstillet. De konstante
henvisninger til Panets klimarapport giver bloggerens argumentation usædvanlig stor styrke.

-----

Fodnote. Regeringen har skiftet syn på klima-problemet, der måske kan give flere eksportkroner. I klimaspørgsmål må det globale fælleskab vel komme før national partitaktik, der må og skal vælte VK-regeringen.

Per Harry Hansen

Vi glæder os allerede til den gigantiske klimafestival i København (Copenhagen you know) med start 7. december dette år.
Festivalen vil tage form af et lystspil, hvor imposante personer vil minimere jordens opvarmning. Man går nemlig for det første ud fra, at jorden nok er under pågående opvarmning, og for det andet, at det nok ikke er så godt. Begge dele ifølge konsensus i IPCC. Anderledes tænkende er ikke med i IPCC længere, de er nemlig klimafornægtere, og dem skal man ikke lytte til (så ryger konsensuset jo).
Under festivalen vil der blive produceret uanede mængder af kuldioxid samt tonsvis af rapporter i utallige eksemplarer på mange sprog.
Klimaet vil herefter forandre sig som det nu passer klimaet at forandre sig. Det har klimaet nemlig altid gjort.
Lækkert materiale til Blæksprutten og Svikmøllen.

" Statsministeren har formentlig den nye amerikanske præsident, Barack Obama, i tankerne som én af deltagerne ved et hastetopmøde om klimaet. "

Ja, mon ikke. Klimaprojektet drejer sig jo nok om at profilere Rasmussen ... bliver han ikke inviteret til morgenmad i Washington, jamen, så må Obama jo lokkes til København.

Per Jongberg.

Du udtrykker nøjagtig mine tanker - tak for det.

Venstre-fløjen har da ellers leflet for amerikanernes gunst som aldrig før set de seneste 7-8 år: Lige siden formanden var til morgenmad i det Hvide Hus, hvor man troede, at han var den, der kom med morgenbrødet.

Resultatet af lefleriet kulminerede da George på sin sidste arbejddag ringe til formanden og ophøjede ham til den ypperste blandt de nyttige idioter, der havde tjent ham pligtskyldigt igennem 7 -8 år.

PS: Den dér med kuløren ... jow, jow da

Fra Berlingerne i forgårs:

Rasmussen sagde bl. andet til mødet i Davos:

»USAs import af olie vil kunne reduceres med 80 procent, hvis forbruget af olie per indbygger var det samme som i Danmark. Det ville betyde, at der kunne spares fire milliarder tønder olie hvert år – eller 180 milliarder dollar. En dollar sparet er en dollar tjent, som kan bruges til at investere i ny teknologi.«

Gad vist om han har diskuteret dette synspunkt med George ... i de gode gamle dag ?