Note
Læsetid: 1 min.

Forsker udstiller kunst i rummet

Tony Brooks billede af handicappede er sendt ud i rummet med en satelit.

Tony Brooks billede af handicappede er sendt ud i rummet med en satelit.

Tony Brooks]

Indland
26. januar 2009

Kunstner og interaktivitetsforsker Tony Brooks fra Aalborg Universitet i Esbjerg, har fået et af sine værker med ombord på en kunstudstilling på en japansk satellit, der i sidste uge blev sendt ud i rummet.

Den walisisk-fødte ingeniør er en internationalt anerkendt forsker, der blandt andet arbejder med, hvordan leg, virtual reality og interaktive teknologier kan bruges til genoptræning og udvikling af handicappedes handlemuligheder. Satellitten Sprite-Sat, som er en del af et projekt på Tohoku Universitet i Japan, vil rumme den første kunstudstilling i det ydre rum nogensinde.

Kunstnere fra hele verden har haft mulighed for at indsende værker til rumudstillingen. Tony Brooks værk er et fotografi af handicappede børn, der er i færd med at skabe deres eget kunstværk under en workshop i Portugal sidste forår. Alle billederne er dog kun med på satelitten i mikroformat: Således er Tony Brooks billede nedskaleret til tre gange tre centimenter, som pryder satelittens antenner. For alle os nærsynede, der ikke lige befinder os i rummet, vil værkerne på Sprite-Sat kunne ses på www.astro.mech.tohoku.ac.jp/SpaceArt/e/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her