Læsetid: 3 min.

Henning Koch fastholder kritik af tuneserlov

I dag er der samråd på Christiansborg om offentligt ansattes ytringsfrihed. Et af emnerne er den kritik, som professor Henning Koch har rettet imod tuneserloven for at medføre grundlovsbrud
13. januar 2009

Når Folketingets Retsudvalg i dag arrangerer et åbent samråd om offentligt ansattes ytringsfrihed, vil et af emnerne være den kritik, som professor i statsret ved Københavns Universitet Henning Koch har rettet mod tuneserloven. Koch har på en høring i Folketinget i december advaret mod, at hvis loven administreres, således som lovbemærkningerne lægger op til, så vil der blive tale om en grundlovsstridig praksis.

I gårsdagens Information rettede professor i strafferet ved Århus Universitet så en kritik mod Kochs analyse: Den holder ikke vand, mente Toftegaard-Nielsen.

Uenigheden går på, om der er tale om uhjemlet - og dermed grundlovsstridig - frihedsberøvelse, hvis udlændinge på tålt ophold pålægges natophold og daglig meldepligt i Sandholmlejren, således som tuneserloven vil gøre.

Nej, mente Toftegaard-Nielsen i gårsdagens avis, der kan jo i hvert fald ikke være tale om frihedsberøvelse om dagen, når beboerne frit kan komme og gå. Og hvorfor, undrede Toftegaard-Nielsen sig, omtaler Koch ikke stykke seks i grundlovens paragraf 71, der netop handler om, at der kan være hjemmel i udlændingeloven til at frihedsberøve udlændinge?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu