Læsetid: 1 min.

Justitsministeren tvinges ind i sag om politi-vejledning af terrormistænkt

Justitsministeriet henviser til integrationsministeriet i sagen om politiets vejledning af terrormistænkt. Men i integrationsministeriet sender man bolden tilbage til Brian Mikkelsen. Oppositionen står klar med spørgsmål
Indland
31. januar 2009

"Alle forhold vedrørende udsendelse af personer på tålt ophold hører under Integrationsministeriet." Sådan lyder det fra Justitsministeriet efter Informations afsløring af, at politiet tilbyder at tie om den formodede fare, hvis en af PET terrormistænkt søger ophold i et andet land.

Men efter alt at dømme kommer justitsminister Brian Mikkelsen (K) alligevel til at forholde sig til sagen. Fra Integrationsministeriet sender man nemlig bolden tilbage til Mikkelsen, eftersom spørgsmål vedrørende politiet hører under Justitsministeriet.

Og samtidig står oppositionen klar med en række spørgsmål stilet til justitsministeren. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen vil have oplyst reglerne for udveksling af oplysninger om terrormistænkte og personer, der anses for at være til fare for statens sikkerhed, og så skal hele det administrative udvisningssystem revideres:

"Det her er hvad der sker, når politiet ikke kontrolleres af domstolene. Og det gør de ikke i forbindelse med administrativ udvisning," siger hun.

Hvad må man fortælle?

Samme melding kommer fra den radikale Morten Østergaard. Han henviser desuden til et svar til Folketingets Retsudvalg, hvoraf det fremgår, at personfølsomme oplysninger kan videregives til udenlandske samarbejdspartnere: "når bl.a. videregivelsen sker til varetagelse af private eller offentlige interesser, der klart overstiger hensynet til de interesser, der begrunder hemmeligholdelse, herunder hensynet til den, oplysningen angår."

Men som det fremgår af Informations optagelser, påpeger politiet over for den terrormistænkte, at man principielt ikke udleverer oplysninger til andre landes myndigheder.

"Vi har brug for at få afklaret praksis. Det er bekymrende, hvis samarbejdet på EU-plan gør, at vi ikke kan vide, om udlændinge, der rejser hertil fra andre land, er mistænkt for terror. Den praksis må vi bede justitsministeren skære ud i pap," siger Morten Østergaard.

Selv om Brian Mikkelsen altså henviser til Integrationsministeriet eller til Rigspolitiet, bedyrede han dog på et pressemøde i går, at han vil læse Informations historie.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her