Læsetid: 3 min.

Regeringen løber fra løfte om billige boliger

Trods regeringens valgløfte om flere billige boliger er den almene boligsektor fortsat ramt af noget nær et totalstop for nybyggeri. Velfærdsminister Karen Jespersen har aflyst alle møder det seneste halve år, og regeringen anklages for manglende vilje til at sætte gang i byggeriet
Under valgkampen i 2007 lovede Anders Fogh Rasmussen -at gøre noget ved- manglen på billige boliger i de store byer, men velfærdsminister Karen Jespersen har ikke levet op til løfterne, lyder kritikken.

Under valgkampen i 2007 lovede Anders Fogh Rasmussen -at gøre noget ved- manglen på billige boliger i de store byer, men velfærdsminister Karen Jespersen har ikke levet op til løfterne, lyder kritikken.

Simon Bohr

2. januar 2009

Selv om statsministeren under valgkampen i 2007 lovede flere billige boliger, har regeringen efter mere end et år endnu ikke sat handling bag sine ord. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) har gennem det sidste halve år aflyst alle møder i det udvalg, der skal finde en løsning på et næsten fuldstændig byggestop i den almene boligsektor.

"Det er helt indlysende, at regeringen ikke har tænkt sig at leve op til sine løfter om billige boliger," lyder det fra en skuffet direktør for Landsbyggefonden, LBF og Boligselskabernes Landsforening, BL, Gert Nielsen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) annoncerede ellers i en valgduel på DR under valgkamp i 2007, at "det er svært for familier med almindelige indkomster at finde billige boliger, især omkring de store byer, og det er vi nødt til at gøre noget ved".

Men i stedet for nye tiltag er "boligpolitikken i dag blevet begravet", mener direktør for boligselskabet KAB og formand for LBF, Jesper Nygård, der er skuffet over regeringens manglende handling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

..."som blandt andet skal sikre en lavere starthusleje"...

Hvorefter folk kan fraflytte, når huslejen kort tid efter stiger.

Det er vist ikke det man forstår, ved " en husleje der er til at betale"

Socialministeren glemmer vist, at det almindelig folk og små selvstændige faktisk er dem som servicere de velhavende, og hvis de ikke har råd til at bo i og omkring storbyen er der heller ingen til at tørre dem i xxxxx.

Lennart Kampmann

Er det ikke lidt en storm i et glas vand? Nu har finanskrise kombineret med et for voldsomt udbud af boliger jo fået den effekt at prisen på boliger falder. Så kan man igen få sig en ejerbolig, og passe godt på den.

Men handler artiklen ikke i virkeligheden om at vi skal glemme at det var Ritt der lovede boliger til 5000 kr. om måneden?

med venlig hilsen
Lennart

Jens Thorning

Problemet er enkelt: Der er for få velhavere i Danmark; de kan ikke bo alle steder på én gang, man kan ikke nyde udsigten over Limfjorden i Aalborgs nye mondæne havnefront om formiddagen og fungere som ressourcestærk forbilled-model i Nykøbing Falster om eftermiddagen.

Derfor må Staten beslaglægge de tusindvis af luxusboliger med og uden bopælspligt og lade indvandrere og kontanthjælpsmodtagere flytte billigt ind. Ejere og bygherrer skal naturligvis selv tage følgerne af deres uansvarlige og ukloge investeringer; sådan er markedsøkonomi!

Søren Kristensen

Ja, for når man privatiserer så vitale områder som sunhedssektor, transport og postvæsen forekommer det besynderligt at gøre det modsatte med boligsektoren. På et eller andet tidspunkt må det kunne betale sig for ejerne af de tomme luksuslejligheder ved havnefronterne at leje dem ud til såkaldt almindelige mennesker. Men det forudsætter selvfølgelig at ikke også boligsektoren rammes af alt for mange hjælpepakker.

Peter Jespersen

Jeg kan da godt huske den TV-duel hvor Helle Thorning blev hånet for ikke at vide hvor mange almene boliger der blav bygget om det år.
Røde Anders erklærede frejdigt at der blev bygget 10.000 om året - efter duellen blev det ændret til at det han egentlig mente var at der blev givet tilsagn til 10.000 - men selv om det kun var tilsagn skød han næsten 10.000 over, da antallet aldrig nåede over de 200.
Til gengæld er der ingen problem med at lænse landsbyggefonden for at financiere byggeri af luxusboliger.

Peter Jespersen

@Lennart Kampmann

Ja hun har haft svært ved at indfri sit løfte - ikke mindst da der hver gang der bliver udarbejdet en løsning, bliver stukket en kæp i hjulet af de andre partier.

Lennart Kampmann

@ Peter Jespersen

jeg synes mere hun har været naiv og lovet for meget. Man kan ikke bøje det fri marked som Ritt ville det med de billige boliger.

med venlig hilsen
Lennart

Peter Henriksen

Men det er jo helt almindeligt. Ritt Bjerregaard lovede jo 5000 boliger til 5000 kroner på 5 år - det har hun stadig ikke leveret. Måske er det bare sværere at levere billige boliger end mange tror?

Inger Sundsvald

Til gengæld kan man sige, at Ritt B. fører en politik som kan siges at være 'det muliges kunst'.

Hun kom ikke langt med intentionerne om billige boliger af forskellige årsager, men når venstrefløjen hopper fra i svinget m.h.t. andre sager, laver hun da bare aftaler hen over midten med dem som vil, det hun vil.

Det er mere end man kan sige om regeringen, som følger i halen på DF i alle tilfælde.