Læsetid: 3 min.

S og SF i historisk musketer-ed om skattereform

Søvndal og Thorning-Schmidt fremlægger fælles skatteudspil med vægt på fuld finansiering og social balance, men også med lempelser i top-pen. SR-alliancen er grundstødt - og nu er det kun et spørgsmål om tid, før S og SF endeligt forlover sig, mener kommentator
Villy Søvndal (SF) og Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde i går ni overordnede principper for skattereformen, som de to partier sammen går til skatteministerens forhandlingsbord med.

Villy Søvndal (SF) og Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde i går ni overordnede principper for skattereformen, som de to partier sammen går til skatteministerens forhandlingsbord med.

Martin Stampe

30. januar 2009

Det helt store hjul i den politiske danmarkshistorie drejede i går et hak, da Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) i går præsenterede et fælles udspil op til forhandlingerne om den kommende skattereform.

Sammen fremlagde de to partiledere ni overordnede principper, som partierne går sammen til skattemini-ster Kristian Jensens (V) forhandlingsbord med. Og begge understreger de, at S og SF nu står last og brast om skattepolitikken - også efter, at skattereformen er gennemført.

"Det er historisk, at vi på så vigtigt et område har talt os frem til nogle fælles prin-cipper på skatten - for det er skattepolitikken, der lægger rammerne for, hvilken øko-nomisk politik, vi vil føre i fællesskab i fremtiden," siger Helle Thorning-Schmidt - mens Villy Søvndal betegner det som "den nok største alliance i oppositionen, der har været i Danmark i hvert fald de sidste syv-otte år."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Godt at S og SF vil arbejde for en afbalanceret skattereform og uden at tage de dynamiske effekter som indtægt før de kan bevises.
I mine øjne mere ansvarligt end regeringen og DF der gerne giver de dynamiske effekter en lang højere værdi end der er hold i selv ved venlige beregninger.
Her til morgen i P1-morgen var LOs formand og flere andre fagforeningsformænd ude med bekymringer over, at det var sivet fra Skattekommissionen om at afdrags retten på A-kassebidraget mv. skulle sættes ned fra 33 pt. til 25 pct. Dette mente de faglige organisationer ville skade den danske model og bane vejen for lovbestemmelser som i Sydeuropa og være dødsstødet til den danske model, hvor det er arbejdsmarkedets parter, der selv forhandler løn og arbejdsforhold.

Travis Malmzon

Når nu De Radikale ikke selv kan finde ud af at rykke til højre, og gnave i de konservativers mandater, er det jo fint at S/SF kan træffe den beslutning for dem.

Med dette udspil, kan der forhåbentligt flyttes mandater fra DF til S, og VKO dermed stoppes.