Læsetid: 3 min.

Tuneserloven virker ikke

Seks uger efter, at den såkaldte tuneserlov blev pisket gennem Folketinget, er alt ved det gamle i Center Sandholm: Ikke en eneste udlænding på tålt ophold er blevet pålagt daglig meldepligt eller ophold i lejren som følge af loven. DF kræver omgående forklaring fra integrationsministeren
Seks uger efter, at den såkaldte tuneserlov blev pisket gennem Folketinget, er alt ved det gamle i Center Sandholm: Ikke en eneste udlænding på tålt ophold er blevet pålagt daglig meldepligt eller ophold i lejren som følge af loven. DF kræver omgående forklaring fra integrationsministeren
29. januar 2009

Ingen af de cirka 20 udlændinge, der er på tålt ophold, fordi de ikke kan udvises af Danmark, er blevet pålagt daglig meldepligt i Center Sandholm i løbet af de seks uger, der er gået, siden tuneserloven blev vedtaget lige før jul.

Ikke engang den person, der har lagt navn til loven, tuneseren SC, som ifølge PET har haft drabsplaner mod karikaturtegneren Kurt Westergaard, har fået ændret sin hverdag på grund af loven. SC kan derfor fortsat nøjes med at besøge Sandholm én gang hver tirsdag og hver anden torsdag – og derudover tilbringe tiden sammen med sin danskfødte kone og parrets to børn i et boligkompleks i Århus.

»Jeg kommer lige fra Århus, og jeg skal tilbage dertil igen i eftermiddag,« siger SC, da Information i tirsdags besøgte Sandholm.

Heller ikke de to andre udlændinge, som ifølge PET er til fare for statens sikkerhed, to turkmenere af irakisk oprindelse, behøver at vise sig oftere end hidtil i Sandholm, fortæller de til Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Tuneserloven var en sag, der mest var møntet på offentligheden," vurderer Morten Østergaard (R) ....

Næee, loven var en sag, der var møntet på at profilere Dansk Folkepartis politikere på tinge. Nu får de så igen lejlighed til at profilere sig ... sådan har det jo nok også været planlagt.

Vi, befolkningen, skal underholdes, tænke på noget andet end den systematiske nedbrydning af (velfærds)samfundet under Rasmussens lederskab. Dansk Folkepartis politikere spiller rollen som de nyttige idioter.

Helt enig med Per Jongberg.

Hensigten med "Tuneserloven" er først og fremmest at demonstrere, at det er Dansk Folkeparti der angiver retningen i dansk politik, og derfor må man konkludere, at loven virker og har virket præcist efter hensigten.

Jakob: Hvis du med 'støtte' mener at vi forlanger at kriminelle udlændige har krav på samme behandling som danske kriminelle - så ja!
De skal stilles for en domstol og få forelagt de anklager der er i mod dem og dømmes de skal de have deres straf. Frikendes de skal de som etniske danskere kunne genoptage et normalt liv. Dømmes de skal de efter udstået straf også som andre tidligere kriminelle have mulighed for at genoptage et normalt liv.
Men ud fra din logik er den eneste mulghed for at undgå at DF for voksende indflydelse altså at man opgiver al anstændighed og lægger sig på maven for DF? En underlig bagvendt logik!

Inger Sundsvald

Det er glædeligt at loven ikke virker. Men det er uden betydning, for nu har DF fået endnu en lejlighed til at føre sig frem, som også anført i tidligere indlæg. Og Information hopper gladelig med på promoveringen.

I følge dansk lovgivning har myndighederne ret til at
ransage uden kendelse vis man søger efter atomart materiale . Det er en skandale at denne lov aldrig er blevet brugt, som vi alle ved flyder det jo med små hjemme-reaktorer og andet WMD-materiale. Jeg har godtnok
ikke nogen beviser for påstanden, men vi får jo hele tiden at vide af vore egne og allieredes "efterretnings-tjenester" at vi skal være bange for "beskidte kuffert-nukes", så det må jo være sandt, ikke ? det er bare de pladderhumanistiske kommunist-venstreorienterede islamo-fasctist medløbende landsforrædere der ikke blindt tror på alt hvad politiet (Staten) siger ..

@ Jakob Rasmussen ..
Leve det ufejlbarlige STASI, de taler altid sandhed, ikke sandt ? .. WMD's osv ..

Jakob:
'Loven giver mulighed for administrativ udvisning af udenlandske statsborgere'
Ja rigtig Jakob det er jo netop rimligheden i denne lov og Tuneserloven der er til diskussion.
Eller mener du at fordi noget er lov er det hævet over diskussion?