Læsetid: 2 min.

Tvindsvindel er topstyret

Vestre Landsret har idømt den tidligere Tvind-talsmand Poul Jørgensen ubetinget fængsel i to år og seks måneder. Poul Jørgensen er ikke alene om Tvind-forbrydelser, fastslår landsretten. Og det bestyrker anklagemyndighedens sag mod bl.a. Amdi Petersen
21. januar 2009

Der er alligevel noget at komme efter hos Tvind, fastslog Vestre Landsret med en dom tirsdag på ubetinget fængsel på to år og seks måneder til den tidligere talsmand Poul Jørgensen.

Mens byretten i 2006 pure frikendte Poul Jørgensen sammen med blandt andre Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen for tiltalen om skattesvig og underslæb, så fastslog landsretten, at den tidligere talsmand har begået ulovligheder i forbindelse med pengeoverførsler fra Tvinds humanitære fond til Tvinds almindelige aktiviteter.

Kun Poul Jørgensens personlige skyld er bedømt, men anklagemyndigheden procederede på, at Poul Jørgensen har handlet i forening med Amdi Petersen og fire andre Tvind-topfolk, som skjuler sig i udlandet.

Anklagemyndigheden havde krævet mindst tre års ubetinget fængsel til Poul Jørgensen.

Bestyrker anklageren

Vestre Landsrets dom over Poul Jørgensen bestyrker anklagemyndighedens sag mod Mogens Amdi Petersen og fire andre Tvind-topfolk, som holder sig skjult i udlandet for retsforfølgelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu