Nyhed
Læsetid: 1 min.

USA, EU og Israel skal diskutere Gaza i København

USA's løfte om aktiv hjælp med at stoppe smuglingen af våben ind i Gaza går ind i første fase. Diplomater og eksperter fra USA, EU, Israel og muligvis Egypten mødes i København for at finde en løsning
USA's løfte om aktiv hjælp med at stoppe smuglingen af våben ind i Gaza går ind i første fase. Diplomater og eksperter fra USA, EU, Israel og muligvis Egypten mødes i København for at finde en løsning
Indland
28. januar 2009

Obamas Danmark-initiativ. Det kalder den israelske avis Yedioth Ahronoth den konference, som det danske Udenrigsministerium overfor Information bekræfter vil finde sted i København i den nærmeste fremtid.

Målet med konferencen er ifølge Udenrigsministeriet, 'at finde en løsning på våbensmuglingsproblemet, som kan danne grundlag for en varig fred i Gaza.' Samtidig understreges det, at der ikke bliver tale om et topmøde med politiske ledere, men om forhandlinger på diplomat-niveau.

Maritim løsning

Barack Obama har iværksat konferencen for at vise, at USA tager situationen i Israel/Palæstina meget alvorligt og er dedikeret til en fredsløsning, erfarer Yedioth Ahronoth gennem diplomatiske kilder i Jerusalem.

Jerusalem Post fortæller, at EU har tilbudt maritim assistance i den endelige løsning. Sikring af en lukket grænse mellem Egypten og Gaza fra havet, er også den løsning, som vil blive debatteret i København.

En sådan løsning vil tilgodese Egyptens ønske om ikke at få udstationeret en international sikkerhedsstyrke på den egyptiske side af grænsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her