Læsetid: 2 min.

Hvad er det vigtigste, vi vil diskutere i 2009?

Indland
2. januar 2009

Line Barfod, politisk ordfører (Enh.)

"Dels uligheden - hvordan får vi gjort op med den stigende ulighed og sikret, at skattereformen ikke øger forskellen mellem de rigeste og de fattigste. Og dels klimaet - nu har vi rent faktisk muligheden for at lave en ny global green deal, der samtidig sætter gang i beskæftigelsen, i stedet for at lade spekulanterne råde."

Villy Søvndal, formand (SF)

"Beskæftigelse og klima. Arbejdsløsheden kommer til at vokse dramatisk. Jeg tror, at regeringen totalt har fejlvurderet situationen - og vi mister tid i øjeblikket. Der er brug for en voldsom investering i de ting i den offentlige sektor, som vi alligevel skal bruge penge på. Og med klimatopmødet har Danmark en unik mulighed for at vise, hvad vi kan. Vi får aldrig en lignende chance. Derfor er det ærgerligt, at Fogh ikke virker som om, han er til noget, når det kommer til stykket."

Helle Thorning-Schmidt, formand (S)

"Vi skal undgå, at arbejdsløsheden bliver fordoblet i 2009. Derfor skal vi fremrykke offentlige investeringer, og sige nej til ufinansierede skattelettelser. Og vi skal have en bankpakke, hvor vi sikrer offentlig indflydelse, og at skatteborgernes penge ikke forsvinder ned i et sort hul. De første måneder af det nye år bliver afgørende for Danmark i en lang periode frem."

Margrethe Vestager, politisk leder (R)

"Økonomi og grøn vækst. Vi åbner året med at snakke om en kreditpakke, der kan sætte gang i bankernes långivning til virksomhederne, og går direkte over i at diskutere en skattereform. Og så får vi en diskussion om grøn vækst - om offentlige investeringer med en klimaprofil."

Henriette Kjær, gruppeformand og politisk ordfører (K)

"Skat. Der er dem, der ser tingene sort-hvidt og siger, at letter man skatten, så gør man kun noget for de rige. Men så er vi nogen andre, der siger, at det ikke har noget at gøre med rig eller fattig. Det har noget at gøre med at øge dynamikken i samfundet - at vi vil have folk til at arbejde mere, tiltrække udenlandsk arbejdskraft og have gang i aktiviteten i samfundet igen. Det fører skattelettelser med sig."

Inger Støjberg, politisk ordfører (V)

"I helt samlet flok er det miljø, klima og skattereform. Klimaet er med topmødet i december den helt overordnede hat - og regeringens grønne vækststrategi rummer både noget på transportområdet, hvor den kollektive trafik skal styrkes, og på skatteområdet, hvor der skal tænkes en grøn profil med ind i en skattereform."

Pia Kjærsgaard, formand (DF)

"Vi kommer ikke uden om, at det bliver finanskrisen og dens indvirkning på almindelige danskeres økonomi. Og så vil jeg i hvert fald gøre mit for at holde fast i værdikampen."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her