Nyhed
Læsetid: 2 min.

Basketball og balloner

I DGI-Byen mødes muskeltrimmede basketballspillere med kvindelige moderne dansere til Ballroom-forsøg. Vistnok for at score
Maia Sørensen slænger sig med sine lange ben i favnen på et tometers muskelbundt, mens Bo Madvigs gnomede trans-dommer ser til i baggrunden - og Line Svendsens hypede tv-værtinde følger med i mindste detalje.

Maia Sørensen slænger sig med sine lange ben i favnen på et tometers muskelbundt, mens Bo Madvigs gnomede trans-dommer ser til i baggrunden - og Line Svendsens hypede tv-værtinde følger med i mindste detalje.

Morten Vest

Indland
19. februar 2009

Hvad nu, hvis en håndfuld skønne kvinder dansede ind midt i en basketballkamp og lagde sig på gulvet i en yndefuld dånen? Ville mændene så bare træde hen over dem? Eller ville de lade sig forstyrre og begynde at danse med? Og ville kvinderne så selv gribe bolden - og score?

Det er egentlig denne idé, der har sat koreografen Helle Fuglsang i gang med at teatralisere og danseblødgøre mænd fra fem forskellige basketballklubber - SISU-CPH, Roskilde, Falcon, Virum og Amager. Hun har sat disse spillere sammen med fire, kvindelige dansere - og ventet på, hvad der sker ...

Der sker en hel del til dette ballroom. Ikke mindst fordi hun har fået skuespilleren og komikeren Line Svendsen til at spille tv-konferencier for scoringsmødet. Dynamiske Line Svendsen parodierer tidens tv-værtinders huhej-hvor-er-jeg-veloplagt-stemmeføring med lange ben under et Chanel-outfit, som et ublu kamera straks eksponerer på en megaskærm.

100 pct. sikker scoring

Så kommer fyrene på banen. Sådan nogle fine elitefyre med driblemuskler og åbne blikke fra Roskilde BBC. Disse youngsters synes tydeligvis, at Line Svendsen på 30 + er ret pinlig. Ikke mindst da hun næsten ikke kan holde fingrene fra deres slaskeshorts. Så hellere snuppe en af de omkringdejsende dansekvinder. Særligt lille Ester Wrobel har en evne til at kaste sig op om skuldrene på et hankønsvæsen - og blive hængende. Og Maia Sørensen strækker sine lange-lange ben ud mod boldspillerne i roterende split, så scorearmene er ved at ændre retning. Klara Elenius spiller på blondinecharmen, mens Kirstine Kyhl Andersen røber uroligt kvindesind under langt hår. Jamen, hvem skal de dog vælge?

Men pludselig dukker dommeren op i smalle skuldre. Basketdrengene lader loyalt Bo Madvigs pengetællende trænerdiktator hundse rundt med dem på gebrokkent et-eller-andet. Men de kan sagtens flirte, mens de dribler ... Helle Fuglsang har en forkærlighed for dansemøder midt i virkeligheden. Det var hende, der fik MT-Højgårds byggeplads på Valby Langgade til at blive til en gigantisk performance med håndværkere og dansere i kraner en novemberaften i 2007.

Med Ballroom har hun fået sporten og dansen til at lege sammen - støttet af Peter Kyeds drævende musik og Kristian Knujdsens skægge scenografi, der i pausen folder sig ud som en omklædningsskabsscenografi for forelskede og andre kondomentusiaster. Inklusive røde hjerteballoner i strunk himmelflugt - og to parykskønheder, der strækker tæer, så ingen kan modstå den røde kærlighedsløber.

Spørgsmålet er så, om Ballroom skaber vildere dans - eller sjovere basketball.

Hånden på hjertet: Måske inspirerer Ballroom bare til bedre scoring.

Ballroom. Koncept og koreografi: Helle Fuglsang. Musik: Peter Kyed. Scenografi: Kristian Knudsen. Lys: Lars Egegaard Sørensen. DGI-Byen. 90 min. Til 27. feb. I aften: Basketball Klubben Amager samt Bonustalk om performanceregler kl. 19.30 med Peter Hanke fra CBS.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her