Nyhed
Læsetid: 2 min.

Dansk Folkeparti: Elever, der faster, skal kunne bortvises

Dansk Folkeparti vil gøre op med religiøs hensyntagen til muslimske børn i folkeskolen. Derfor skal både halalkød, faste og badeforhæng forbydes, foreslår de. S kalder det hetz og undervisningsministeren vil slet ikke diskutere den slags
Dansk Folkeparti vil gøre op med religiøs hensyntagen til muslimske børn i folkeskolen. Derfor 
skal både halalkød, faste og badeforhæng forbydes, foreslår de. S kalder det hetz og undervisningsministeren vil slet ikke diskutere den slags
Indland
20. februar 2009

Slut med badeforhæng i svømmehallen. Slut med en fridag under ramadanen. Slut med halalkød i skolekøkkenet.

Står det til Dansk Folkeparti, skal det i det hele taget være slut med, at folkeskolen tager hensyn til den gruppe muslimske elever, der kræver særlige foranstaltninger eller hensyn i skolen.

I dag fremsætter partiet et beslutningforslag, der vil forbyde alle former for religiøs hensyntagen særligt til islam, men også til andre trossamfund end kristendommen. Reglerne på området er for uklare, og der er behov for, at Folketinget hjælper skolerne, mener Dansk Folkepartis uddannelsespolitiske ordfører Martin Henriksen:

"Halalkød og badefaciliteter er noget, man engang har sagt ja til, fordi ingen andre tager skade af det. Sådan har det ene særhensyn taget det andet, og nu tør ingen sige, hvor grænsen går," siger Martin Henriksen.

Specifikt nævner lovforslaget badeforhæng ved omklædning og badning, halalkød i offentlige institutioner og fridage under ramadanen, som hensyn, der skal forbydes fremover. Desuden forslås det, at regeringen gennemgår samtlige offentlige hjemmesider, pjecer og lignende for at se, om der er steder, hvor staten opfordrer til religiøse særhensyn.

Faste skal forbydes

Hvis forældrene ikke formår at følge reglerne, skal skolen kunne bruge sanktioner, foreslår DF. Det kunne være, hvis elever møder op på fastende mave under ramadanen, forklarer Martin Henriksen:

"Lærerne skal forpligtes til at forklare forældrene, at det ikke er hensigtsmæssigt at sende sine børn i skole på tom mave. Hvis dialogen ikke virker, så kan man bortvise eleverne."

Forslaget er målrettet muslimske elever, og det vil ikke påvirke mulighederne for at bede fadervor eller synge salmer på skolerne, understreger Martin Henriksen. Den danske kultur og religion skal prioriteres over andre kulturer, mener han og vurderer, at forslaget kan gavne integrationen:

"Vi skal integrere de her mennesker ind i det danske samfund. De skal ikke bare kunne læse og skrive dansk, men de skal også have kulturen med, og derfor må de opgive dele af deres egen," siger.

I dag er der ifølge Martin Henriksen så store problemer med religiøse elever, at det spænder ben for "dem som gerne vil integreres":

"Vi belønner dem, der gør det forkerte, og straffer dem, der gør det rigtige. Der er år efter år børn, som udsættes for religiøs mobning, fordi de ikke er gode nok muslimer," siger han og kritiserer de andre partier og regeringen for ikke at have gjort det godt nok.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har flere gange nægtet at lovgive omkring den slags, og han afviser også Dansk Folkeparti denne gang:

"Jeg er hverken minister for badeforhæng, tørklæder eller leverpostej. Det her er noget, man afgør lokalt," repeterer Bertel Haarder.

Martin Henriksen mener dog, at klare regler kunne spare skolerne for at bruge tid og ressourcer på at diskutere, hvilke særhensyn de skal tage, forklarer han. Det er sund fornuft, mener han:

"De må godt være forskellige, de må godt have deres religion og deres små finurligheder, men det skal bare foregå inden for de her rammer," siger han, og mener skoleledere og lærere vil opfatte det som en stor hjælp.

Men Socialdemokraternes ordfører Christine Antorini tager kraftigt afstand fra forslaget, som dermed ikke får meget opbakning i folketingssalen:

"Det viser det værste af DF, fordi det er et ensidigt angreb mod muslimer. Det er diskriminerende og generaliserende," siger hun og kalder det for "den sædvanlige hetz".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Dansk Folkeparti: Elever, der faster, skal kunne bortvises"

Gad vide hvor mange år vi skal fremskrive udviklingen, før vi når til det trin, hvor dansk Folkeparti foreslår, at vi opretter koncentrationslejre med dertilhørende gaskamre for muslimske indvandrere.

Det må efterhånden stå klart for enhver, at Dansk Folkeparti først vil være tilfredse, den dag de har opnået en Endlösung på muslimspørgsmålet.

martin sørensen

Som med stiftede medlem, af det Røde Tæske Hold.

Kan jeg kun sige kære Martin Henriksen, du har nu gjort dig fortjænt til en, god omgang verbale tæsk , Dine tæsk er sat kontoen, hos Røde Tæske Hold.

Forklar dig kære Martin Henriksen hvor ender dit foreslag, hvor ligger grænsen hvad DF ikke vil gøre ? i denne sag.

Når i har ikke noget svar på tiltale. Godt hvad er så reelt forskelen på jer demokratiske DFere og nazist partiet i Danmark. andet en retorik.

Jo den er relt enkel i er Demokratiske Nazister så ok vi har et valg, før i laver jeres kz lejre.

Dette var en ærlig omgang verbale røde bølle bank,
med kærlig hilsen Det Røde Tæske Hold

Åh-gab! Jeg bliver træt!

Tænk, at voksne mennesker kan nedværdige sig til at forfølge børn ... at voksne mennesker kan nedværdige sig til at gøre børn til ofre i deres sygelige had til muslimer ... at voksne mennesker ikke kan opføre sig voksent.

Foruroligende, beskæmmende og ynkeligt!

Heinrich R. Jørgensen

Holder Martin Henriksen aldrig op med at fremsætte dybt debile forslag?

Er halalkød er reelt problem? Nej.

Er fridage nær ramadanen et problem? Næh, en enkelt eller to er næppe et problem.

Er badeforhæng et problem? Ja, mange muslimer, men også en del andre børn, har vist problemer med afklædning, hudvisning, badning og den slags.

Er manglende fødeindtagelse et problem? Ja, mange børn spiser ikke morgenmad, mange får ingen frokost, eller oftere en frokost af ringe kvalitet, de indtager ofte kulhydrater i store mængder, osv. Og så er der både muslimske og jødiske børn, der faster nogle uger om året. Måske burde man informere samtlige forældre om, at børnene skal have noget ordentligt at spise, og navnligt lade nogle troværdige personer oplyse forældre til muslimske børn, at der ikke er krav om at børn faster, og at faste er decideret usundt for børn der vokser og skal lære.

Hvor svært kan det være at adressere disse specifikke problemstillinger på anden vis end lovgivning? Åbenbart alt for svært for Martin Henriksen.

Hvad ville konsekvensen af Martin Henriksens lovforslag blive? Flere religiøse friskoler formodentligt, og en endnu større oplevelse blandt muslimer, at de bliver udsat for hetz, hvilket vil vanskeliggøre vellykket integration yderligere.

Den eneste fornuftige forklaring på, at Martin Henriksen bliver ved med at fremsætte det ene tåbelige symbolske forslag efter det andet, er fordi det skaber medieopmærksom, og det vælgersegment der ønskes appelleret til, i deres generelle uforstand er tiltrukket af denne type urealiserbare macho-debile forslag.

Ergo, total mange på respekt for folkestyret, som endnu en gang er deduceret til udstillingsvindue for DF.

"Forslaget er målrettet muslimske elever, og det vil ikke påvirke mulighederne for at bede fadervor eller synge salmer på skolerne, understreger Martin Henriksen. Den danske kultur og religion skal prioriteres over andre kulturer, mener han og vurderer, at forslaget kan gavne integrationen:"

-------------

Troede da at ( oprindelig ) dansk kultur og religion mere drejer sig om: Nisser. Ved godt at videnskaben ikke vil godtage troen på nisserne -
men hvis man nu kigger sig lidt rundt ( bla.a. i det politiske landskab ) er nisserne da usædvanligt svære at se bort fra.

Og hvis nu DF virkeligt var så indstillet på at støtte oprindelig dansk kultur, hvorfor sørger de så ikke for at jeg får statsstøtte til mine week-end østers ... 20 kr stykket er s'gu udansk!

Bjarne F. Nielsen

Glædeligt at se snehvide og rene ord denne morgen!

Ordførende Cristine Antorini (S) siger det, der skal siges:

"Det viser det værste af DF, fordi det er et ensidigt angreb mod muslimer. Det er diskriminerende og generaliserende," siger hun og kalder det for "den sædvanlige hetz"."

Birtil Harder (V) har snak om leverpostej.

Birthe Rønn Hornbech (V) er minister for flygtninge,
indvandrere, integration og kirke, men er rungende tavs.

Karen Jespersen (V) er politisk kolbøtteartist med
samme prædiken om hetz som Martin Henriksen.

Er dét VK-regeringens klare afstandtagen til DF?

Per Erik Rønne

Lige som det er tilfældet med partiets kriminalpolitik, er DF også her for langt ude i tovene.

Og lige som Martin Henriksen er for langt ude i tovene, er også Per Thomsen for langt ude. Han skal ikke lede efter potentielle gaskamre hos DF, men snarere hos rabiate islamister som Hizbollah, Hamas og Hizb-ut-Tahrir.

Søren Kristensen

Hvis elever der spiser for lidt skal kunne bortvises, hvad så med dem der spiser for meget?

@ Heinrich R. Jørgensen:

"Den eneste fornuftige forklaring på, at Martin Henriksen bliver ved med at fremsætte det ene tåbelige symbolske forslag efter det andet, er fordi det skaber medieopmærksom....."

Gid det var så vel. Jeg er bange for han mener det.

Gunhild Lindstrøm

Katolske unge skal også faste - skal de så også bortvises fra folkeskolen?

Niels østergård

Sortskjorten Henriksen har igen vist sig som en sand forsvarer af Danmark.
Integration via udelukkelse. Hvorfor har ingen formuleret den geniale tanke før?
Hermed undgår man jo tydeligvis at disse terroristspirer, der holder Ramadan og alt muligt, bliver tiltrukket af Hizbullah, Hamas og lignende organisationer.
Egentlig mærkeligt at Helle og Villy ikke kan støtte ideen. Endnu.

thomas andersen

Endnu en af disse forslag fra DF præget af nazistiske tendenser. Det tragiske ved det er, at VK ikke siger fra, så vi vil se forslaget dukke op engang igen når VK skal forhandle noget andet igennem. Tuneserloven er et eksempel på tilsvarende. Time for a change,

Niels østergård

Anne Klink.
Helt enig. De skal spise salami, skal de. Ellers lykkes integrationen aldrig. Det der Halal-ramadan noget fører kun til ekstremisme.

Heinrich R. Jørgensen

Søren Kristensen:
"Gid det var så vel. Jeg er bange for han mener det."

Jeg udelukkede ikke muligheden for, at der fandtes ufornuftige grunde til at det blev fremsat ;-)

Der er næppe tvivl om, at Martin Henriksen mener det, og at dette er drivkraften for ham. Men det er trods alt et forslag han fremlægger pva. partiet, og der må indtil flere i DF folketingsgruppe der ikke tager forslaget for pålydende, men tager det med pga. spinoffs, nemlig den gratis propaganda.

Heinrich R. Jørgensen

Gunhild Lindstrøm:
"Katolske unge skal også faste - skal de så også bortvises fra folkeskolen?"

Det er lidt uklart. Forslaget nævner specifikt, at dansk kultur og religion er undtaget, og katolicisme har tidligere været danernes statsreligion i ca. 600 år, og må antages at være en del af dansk kultur.

Katolikker fester i 40 dage, hvilket er noget længere end muslimer.

Det ville i øvrigt have været passende, hvis Martin Henriksen havde fået fremlagt sit forslag noget før, så det kunne have været hastebehandlet i Folketinget og vedtaget ved tredjebehandling senest i dag. Det ville givetvis i Martin Henriksens øjne været en stor trium på søndag, når fasten rituelt kunne afblæses.

Hans Jørgen Lassen

Heinrich:

"Katolikker fester i 40 dage, hvilket er noget længere end muslimer."

Det er i det hele taget sjovere at være lystig katolik end dyster muslim.

Katrine Nielsen

Så fik man da også dagens 'grin' idag. Det forslag er kun til at ryste på hovedet af, for ikke at sige dybt latterligt.
Og hvad så hvis muslimerne holder en fri dag eller to, hvert år tager hundredevis af skoleelver på ferie midt i skoleperioden. Rolig nu DF

Heinrich R. Jørgensen

Hans Jørgen Lassen:
"Det er i det hele taget sjovere at være lystig katolik end dyster muslim."

Det er det bestemt. Ligesom det også er sjovere at være lystig muslim end dyster katolik ;-)

Jeg kender da i øvrigt en del katolikker, der alle er fine mennesker, og den eneste gang jeg har oplevet dem arrige, var da kørte på med min sædvanlige tese om, at der i EU sammenhæng er større grund til at frygte katolicismens indflydelse, end islams. Straks fik jeg at vide, at f.eks. det katolske Belgien var længere fremme end Danmark i dogmebekæmpelse, da de både tillod homoægteskaber og eutanasi. Dén pointe havde de naturligvis ret i...

Jeg kender i øvrigt også mange muslimer, men de er alle moderate og velfungerende, og har hverken tørklæder, fuldskæg eller dolkeblik.

Nå, det kunne nemt blive et sidespor. Fokus tilbage til artiklen...

Heinrich R. Jørgensen

Thomas Andersen:
"Det tragiske ved det er, at VK ikke siger fra, så vi vil se forslaget dukke op engang igen når VK skal forhandle noget andet igennem.

Bestemt tråden hidtil mest tragiske og uhyggelige pointe. Og V+K siger jo netop ikke fra.

Hvor var det lige, at jeg lagde den Karen Jespersen tråd?

Dansk Folkepartis særkende har altid været, at man forsøger at fremstå som det parti i Danmark, hvor man frygter indvandrerne og hader muslimerne allermest. Det er imidlertid en politisk position, der er forbundet med kamp og konkurrence om.

Vi har set, hvordan V og K altid meget hurtigt tilpasser deres synspunkter efter hvad Pia Kjærsgaard melder ud, og i 2008 kunne vi se, hvordan S og SF begyndte at overtage dansk Folkepartis synspunkter meget hurtigere end tidligere.

Siden socialdemokraternes og folkesocialisternes ”integrationsudspil” blev offentliggjort for et halvt års tid siden, har der eksisteret en mudret situation på det udlændingepolitiske område, hvor det har været vanskeligt af se forskel på VKO, S og SF.

Derfor fremsætter Dansk Folkeparti n nu de nye forslag, således at vælgerne ikke længere kan være i tvivl om, hvor de finder den ægte xenofobiske og islamofobiske vare. Det er meget forudsigeligt hvad der videre vil ske.

I løbet af kort tid vil først V og K og derefter S og SF gøre de nye forslag fra Dansk Folkeparti til deres egne.

Bemærk at mange af de statements Villy Søvndal har fremsat i løbet af 2008, er fuldstændigt identisk med noget man kunne have sagt i Dansk Folkeparti for 5 til 10 år siden, og vi har derfor også set, hvordan SF efterfølgende er begyndt at vinde stemmer fra Dansk Folkepartis vælgere.

Sådan vil den onde cirkel i Danmark fortsætte lang tid endnu, og hvis vi fremskriver den igangværende udvikling, kan der ikke være tvivl om, at det logiske slutpunkt for udviklingen vil være pogromer som vi tidligere har set i Østeuropa og andre steder, etniske udrensninger som den vi kender det fra ex-Jugoslavien eller decideret massemord som vi kender det fra Hitlertyskland.

Det eneste man som humanistisk orienteret dansker i øjeblikket kan håbe på, er at den internationale udvikling på et tidspunkt vil tvinge xenofoberne i VKO samt S og SF til at genindføre anstændighed i dansk politik, før det hele ender i hat og briller.

Valget af en farvet præsident i USA og senest Englændernes udmelding om at man anser Geert Wilders som en ekstremist og persona non grata, giver håb om, at man ude i verden er begyndt at kaste den islamofobi og xenofobi, der fulgte i kølvandet på George W. Bushs ”kamp mod terror” og ”værdikamp” på historiens mødding…

Heinrich R. Jørgensen henvendt til Hans Jørgen Lassen

”Ligesom det også er sjovere at være lystig muslim end dyster katolik ;-)”

Det er bestemt ikke overraskende at Lassen traditionen tro hyler i kor sammen med dansk Folkeparti. Det er imidlertid dejligt at se, at det kun er Heinrich R. Jørgensen, der gider at reagere på Hans Jørgen Lassens sædvanlige barnagtige provokationer.

Ignorer dog den mand, Jørgensen! Hvorfor sætter du, dig selv ned på Lassens niveau? Det er simpelthen pinligt og udtryk for dårlig stil, når voksne mænd begynder at diskutere, om det nu er katolikker eller muslimer der er mest lystige…

Heinrich R. Jørgensen

Per Thomsen,

jeg tror Hans Jørgens kommentar havde noget at gøre med en sproglig fejl i mit tidligere udsagn, der lød:

"Katolikker fester i 40 dage, hvilket er noget længere end muslimer."

Jeg indså heller ikke Hans Jørgens pointe umiddelbart, men tro mig: den er der :-)

Simon Kongshøj

Per,

Jeg ved ikke om du lagde mærke til slåfejlen i det, Hans Jørgen kommenterede, men Heinrich var kommet til at skrive at katolikker fester i 40 dage, snarere end at de faster --- og det må jo alt andet lige siges at være en ret lystig religion, hvis man har 40 dages uafbrudt fest (omend det sikkert ikke er sundt for helbredet).

Jeg ledte selv efter en vittig bemærkning, men Hans Jørgen kom mig i forkøbet.

Heinrich R. Jørgensen:

"jeg tror Hans Jørgens kommentar havde noget at gøre med en sproglig fejl i mit tidligere udsagn, der lød:"

Skulle vi ikke hellere diskutere de nye forslag fra Dansk Folkeparti? Lad dog Lassen lege med sig selv, i stedet for at lade give ham lov til at afspore debatten gang på gang.

Don´t feed the troll!

På den ene side synes jeg, at der selvfølgelig skal serveres svinekød og spegepølse i offentlige kantiner , på skoler o s v Det er god dansk mad.

På den anden side, så går der ikke splinter af nogen, hvis man giver folk med religiøse ( jøder, muslimer m v) eller andre særlige holdninger (vegetarer, veganere m v) eller fødevareallergier en fair mulighed for at få det, som de nu er "fokuseret" på.

Det med badeforhæng m v har jeg ikke nogen rigtig mening om, men hvis jeg rejste til f eks Saudi Arabien eller et andet muslimsk land med min familie , så ville jeg næppe få lov til at kræve vores danske kulturtraditioner respekteret i dagligdagen.

Iøvrigt, så er det ret fjollet af DF at komme med nævnte beslutningsforslag - det viser ikke en konstruktiv tilgang til problemerne.

Marie Sanne Caroline Malmros

Jeg mener hverken at fadervor eller faste høre hjemme i folkeskolen. Man lære dårligere når man faster og det er ikke hensigtsmæssigt i voksealderen. At bruge ressourser på badeforhæng mener jeg er spild af penge . At få andre fridage end de officielle i folkeskolen giver et unødvendigt brud i undervisningen. Hvad angår fadervor mener jeg at indholdet med at gå udfra at alle er syndere er skadeligt.

Heinrich R. Jørgensen

Per Thomsen,

vi er jo mange der ofte afsporer debatter, og insisterer på at netop vi har den rette optik verden bør anskues med. Deriblandt både du og jeg.

Jeg medgiver gerne, at Hans Jørgen kan være lige så dumstædig som også du og jeg, og derfor nogle gange kan være et trættende og irriterende bekendtskab, og kilde til stor frustration. Men igen, dér adskiller han sig sikkert næppe heller fra du og jeg.

Hvad med om vi blot prøver at tolerere hinandens ideosynkrasier og mærkværdigheder, i stedet for at fare i struben på hinanden?

Jeg synes f.eks. både Hans Jørgen og du har mange udmærkede pointer, selv om jeg fra tid til anden synes de blive gentaget lidt ofte, og er lidt forudsigelige. Og skulle jeg stipulere hvad andre mener om mine udgydelser, tror jeg skabelonen for en konklusion ligger klar ;-)

thomas andersen

Hvor mange katolikker der faster / fester i dagene op til påsken ved jeg ikke, men med min katolske baggrund kan jeg sigde at det vist ikke er noget katolikker går så meget op i mere. Det er vist kun paven og hans kumpaner der ikke fester i den kirke, men faster.

I det hele taget tror jeg at katolikker har det sjovere end så mange andre, specielt hvis de ikke tager deres tro så alvorlig. Det kunne de ekstreme muslimer lære noget af.

Men indtil da, så må folk da spise, ellers lade være med at spise, hvad de har lyst til. Bare de ikke bliver for fede eller får anorexi.

Christian De Coninck Lucas

Hvad fanden foresgår der oppe i hovedet på DFs politikere? Personligt ønsker keg ikke relgion i folkeskolen i form af morgen salmer, fadervor hele kirke smøren. Er Ramadanen specielt smart i forhold til skole skemaet. Er en influenza epidemi godt for en skole? Err, nej men nu er alt altså ikke lige så pænt og firkantet som et kolonihavehus. Den her slags sanktioner og "kriminalisering" af levevis er en meget led glidebane.

En ting er at det er et direkte anti-humanistisk forslag med sin egen dimension af gak-gak og xenofobi, et andet er at de rent faktisk insisterer at bruge tid på den slags i en verden, der e dyb monetær og teknologisk krise.

"I bliver aldrig stuerene", blev der sagt af vores tidligere statsminister. Ser ud til at det var helt rigtgit!

Heinrich R. Jørgensen

Tak for kommentaren, Anne Klink,

din logik placerer dig i selskab med ligeledes tænksomme person som Martin Henriksen, dette omsorgsfulde mennesker, hvor navnlig børns vel ligger ham meget på sinde.

Mads Kjærgård

Hmm Anne du har helt ret, det er også sådan at de muslimske børn der går i mine børns skole, de er ret kede af, at de ikke bare kan være lige som de andre for det vil de helst.

Men man forstår ikke hvorfor venstrefløjen herhjemme er så vild efter at få mere og mere religion ind i dagligdagen bare den er muslimsk. Havde det været Jehovas vidner som ville afskaffe fødseldage eller Indre Mission som ikke ville have seksual undervisning, så var de blevet affærdiget med at de var nogle religiøse fjollehoveder som man ikke skulle tage hensyn til.

Mht. Hallalkød, så er det dyreplageri, men det kunne løses ved kun at servere vegetarretter.

Men at give folk særrettigheder pga. religion er et skred og det er synd for børnene at deres forældre påtvinger dem ting som de ikke har lyst til. Og det er endnu mere synd for de børn som gerne vil spise men som nu bliver tvunget til at faste, men dem ski... venstrefløjen på i alt deres kulturrelativisme.

Det med fadervor forstår jeg ikke helt, så vidt jeg er orienteret er det den samme gud kristne og muslimer har???

Øget fokus på "integration" betyder heldigvis, at der på arbejdspladserne ofte nu er nedskrevne retningslinjer, der giver større åbenhed til forskellighed.

Man behøver ikke have religiøse grunde for at sætte pris på, at der nu ikke er helt så hårdt et pres for at deltage i rituel indtagelse af alkohol og svinekød.

Eller at der er kommet lidt videre rammer for afvigende påklædning og behov for ekstra pauser, der ikke er nikotinbetingede.

Og hvornår er der blevet et danskhedskrav, at vi ubetinget skal dele nøgenhed med hinanden, uanset forskelle i blufærdighed?

Kun åndelig fattigdom kan få et parti til at kræve, at alle i hele landet skal se lige så kedeligt ud og opføre sig lige så dumt som fx Dansk Folkepartis uddannelsespolitiske ordfører Martin Henriksen.

Katrine Nielsen

Jeg kan slet ikke forstå hvorfor det nu er blevet iorden at diskriminere børn fordi deres forældre fra fødslen af har givet dem en tro (Og her snakker jeg både muslimer og kristne og alle andre der bliver påtvunget en tro fra barns ben)
Jeg mener derfor at der i sidste ende slet ikke bør blandes religion ind i folkeskolen, og hermed menes også at børn ikke skal gå i kirke til jul med skolen eller synge morgensalmer.
Det her sker ikke fra den ene dag til den anden, og så længe kristne børn og muslimske børn går i klasse sammen, bør man tage hensyn til de særbehov der nu må være, uden at det bliver ekstremt.
Jeg har fuld tillid til at de enkelte skolelærer og skoleledere skaber dialog med ALLE forældre og skaber en god skole for alle børn.

Henning Ristinge

De er tydeligvis blevet totalt sindsyge i det parti - hvad blir det næste - at vi alle skal have bødestraf hvis vi ikke viser os i folkekirken om søndagen?

Thomas Petersen

Jeg undre mig hvordan jeg skal tage en person med denne kommentar seriøs?

'Det med fadervor forstår jeg ikke helt, så vidt jeg er orienteret er det den samme gud kristne og muslimer har?' - Mads Kjærgård

Jeg finder det også for mærkværdig at tanker om børns fødselsdage bliver blandet ind i denne diskussion. Er det ikke op til hver enkelte familie om at holde fødselsdage for deres børn eller ej? Eller skal vi også have lovgivning mht dette?

At muslimske børn gå og er ked af det i dit barns skole (elsker argumenter der baser på målinger folk har taget med et øjekast - hvem har egentlig brug for Catinét eller Gallup?) betyder ikke at de ville blive glade, HVIS man indførte de lovforslag der er tale om.
Desuden mener jeg bestemt at mange børn nu om dage er glade for at de har afdækkede badefaciliteter.

At denne lovforslag handle om at fremmedgøre bestemte grupper i samfundet, kan der ikke herskes tvivl om. Grundet til man bruger religion som en undskyldning er fordi man har fundet ud af at målgruppen har kun en fællesnævner, Islam. I realiteten er disse mennesker så forskellige som dag og nat.

Når Anne Klink skriver at det i bund og grund handler om at sulte ens børn ved en faste, er for mig at se en person der hverken respekter andres religion, eller på nogen måde har sat sig ind i hvad religion er.
Det må snart gå op for folk er der er en enorm forskel på FASTE og SULTE.

(Desuden må man gå ud fra at vores forfædre kunne skelne forskellen idet man FAKTISK har to ord for disse to FORSKELLIGE fænomener.)

:o)

Thomas

Heinrich R. Jørgensen

Anne Klink,

er det EU landbrugspolitik, og hvordan denne påvirker det Afrikanske kontinents befolkning, du vil have på dagsordenen?

Søren Kristensen

Katrine Nielsen, du udrykker precist min holdning og vist nok også undervisningsministerens, heldigvis.

Thomas Petersen, fin pointe. Det hedder jo heller ikke sultelavn, vel? ;o)

Thomas Petersen

Anne Klink

Okay jeg prøver så også igen.

Nej der er ikke i orden at børn FASTER! Det er der ingen der argumenter for. Og hvad er din pointe egentlig?

Jeg føler at man går galt i byen hvis man tror at alle verdens problemer skal adresseres ved en lovgivning. At tvinge og true folk, her børn, i at gøre noget de ikke finder i deres interesse er for mig totalitært.

Det er da lidt sjovt at DF ALTID snakker om stramninger og flere lovforslag. Man må vel gå ud fra at disse folk kun kender til pisken. Og dette fortæller vel om deres stå sted i tilværelsen.

Mit spørgsmål er, er der plads til at tænke frit under DF's politik? Skal der lovgives om alt jeg gør før jeg gør det? Er der ingen tiltro til mennesket som en intellektuel tænkende individ?

Hmm

igen lidt sjovt hvordan Anne Klink formulerer:
'man gerne vil forhindre børn der er tørstige i at drikke'

Nu har jeg læst de fleste kommentar herinde, og ikke én vil kunne tilslutte sig en teori om at man skulle forhindre børn i at sulte og tørste. Var det mon ikke på tide at du godtog det svar folk gav dig at NEJ det er ikke i orden? Og at det ikke har noget med diskussionen at gøre?

Thomas

Heinrich R. Jørgensen

Thomas Petersen:
"Var det mon ikke på tide at du godtog det svar folk gav dig at NEJ det er ikke i orden?"

Det lader helt generelt ikke til at være en evne Anne Klink besidder.

Niels østergård

Anne Klink.
Sikke en omsorg for de sultene og tørstige børn. Pas på at DF segmentet ikke begynder at kalde dig en stalinistisk, autonom, islamistisk, landsforræder.

Lasse Christensen

Jeg er selv folkeskoleelev og har det lidt svært med denne debat om faste i skolen.. Går i klasse med en muslismk pige som faster helt frivilligt, og hvorfor i alverden skal hun ikke have lov til det?

Sådan som jeg ser det, mener DF kun det er et problem når muslimer faster i skoletiden. Modsat er der faktisk mange danskere som ikke får mad med hjemmefra, og ikke har mulighed for at købe det i kantinen, er det ikke et problem?

Heinrich R. Jørgensen

Anne Klink:
"Hvorfor er det en fin holdning at have at børn ikke må spise? Hvordan er det blevet en "ok" holdning?"

Er det EU's landbrugspolitik med tilhørende protektionisme og ikke mindst subsidier til eksport af landsbrugsprodukter til den tredje verden der optager dig?

Jamen, der er bestemt meget anstødeligt, at EU og dermed EU's medlemslande praktiserer en politik, der reelt medfører, at infrastrukturen i den tredje verden går i opløsning, og landenes evne til at brødføde egen befolkning bliver endnu ringere.

Der omkommer dagligt givetvis tusindevis alene i Afrika, som en konsekvens af EU's politik på området.

Hvad det har med Martin Henriksens lovforslag at gøre, har indtil videre undsluppet min opmærksomhed.

Inger Sundsvald

Ups! Så røg der vist et par 'guldkorn'.
Må jeg takke moderator.

Heinrich R. Jørgensen

Inger Sundsvald:
"Ups! Så røg der vist et par 'guldkorn'. Må jeg takke moderator."

Er du sikker på, at det ikke var "perler"? ;-)

Inger Sundsvald

Jeg så ’desværre’ ikke selv indlægget, men jeg kan forestille mig det, for der går som regel kun en tid før det kammer over i - nå ja, så 'perler' da ;-).

Og så er spørgsmålet faktisk, om det hele ikke er en pseudodiskussion?

Mig bekendt foreskriver koranen ikke at små børn skal faste, - om de så skal være 11, 12, 13 eller hvad, før de begynder, ved jeg ikke. Det er nok også forskelligt fra familie til famile.

At de er sløve og uoplagte i skolen, kan jeg da godt forholde mig til - det er jeg også tit i september måned, når det går op for mig at sommeren er slut.

Dertil kommer at man vist er meget sociale i ramadan-tiden, så en del af det kan vel også handle om at ungerne kommer for sent i seng?

Inger Sundsvald

Det ER en pseudodiskussion!

Og så fandt jeg lige dette citat af "fundamentalisten" Abdul Wahid Pedersen i bt.dk:

- Det er op til den enkeltes fysik, og hvis nogen mærker at det bliver faretruende for deres helbred, skal de stoppe. Det er ikke meningen, at de skal sætte sig i livsfare. Hvis man er i tvivl, bør man først faste, når man har talt med sin læge, siger Abdul Wahid Pedersen til bt.dk.

Han understreger desuden, at forældrene fejlfortolker Koranen, hvis de tror at deres børn skal faste.

- Reglen er at man skal faste, når man er moden og ansvarlig, siger han.

Udover børn er også ældre, gravide og ammende mødre fritaget fra at faste.
Men hvis man ikke hører til i den kategori, er der et andet smuthul.

- For dem der ikke kan klare at faste, er der andre løsninger. Man kan frikøbe sig fra at faste ved at give et måltid mad til en forarmet person, for hvert måltid man selv spiser. Det kan f.eks. være penge til en velgørende organisation, fortæller Abdul Wahid Pedersen.

Ja, - de er jo rigtigt udanske, de der muslimer ... så skal de give til velgørenhed af den ene grund, og så af den anden grund - penge ud af lommen.

Så er det nemmere med den danske version af kristendommen, hvor Søren Krarup ovenikøbet har lært os at alt det dér med "næsten" og "næstekærlighed" i virkeligheden skal forstås som "nærmeste", og kun gælder familie, venner og naboer ... alle andre kan man med god samvittighed pi... på. ;-)

Niels østergård

Anne Klink.
Vær du dog glad for at muslimerne ikke giver børnene lov til at drikke cola og spise chips i skoletiden i en hel måned, ellers ville du jo ikke have nogen anledning til at sidde og lufte dit fremmedhad her. Tvivler på at det skyldes omsorg for børnene.

Sider