Læsetid: 3 min.

Danske soldater er billigst i drift

Danmark udsender langt flere soldater til langt billigere penge end vores nabolande. Forsvaret vånder sig under den store belastning, men regeringspartierne kræver flere udsendte
3. februar 2009

En udsendt dansk soldat koster 14,6 millioner kr. En udsendt britisk soldat koster 27,8 millioner kr., og en norsk 37,5 millioner kr.

I en ny sammenligning af en række landes væbnede styrker, ligger Danmark i top, når det gælder antal udsendte soldater for færrest skattekroner.

Sammenligningen er udarbejdet af konsulentbureauet McKinsey & Company for den danske Forsvarskommando, og tallet er fundet ved at sætte de samlede forsvarsudgifter i forhold til antallet af aktuelt udsendte soldater.

Ud af forsvarets små 15.000 militært ansatte er omkring 1.300 soldater konstant udsendt, og det er procentuelt langt flere end de lande, vi normalt sammenligner os med. Samtidig har Danmark et langt mindre forsvarsbudget målt på BNP.

Derfor er det med god grund, at de danske soldater længe har våndet sig over belastningen på forsvaret, der både mangler materiel og mandskab til at opfylde målsætningen om 2.000 udsendte soldater, mener Dr. Bastian Giegerich, der forsker i europæisk sikkerhedspolitik for den anerkendte britiske tænketank International Institute for Strategic Studies.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu