Læsetid: 2 min.

Heroin-behandling bliver kun i kanyler

Sundhedsstyrelsen fastholder, at lægeordineret heroin skal indtages via en kanyle. Det er hul i både hovedet og armen, lyder kritikken fra stofbrugere, der peger på rygning og snifning som mindre skadelige måder at indtage heroinen
17. februar 2009

Sundhedsstyrelsen fastholder, at det skal være med nålen i armen, når 3-400 stofbrugere om få måneder får udleveret heroin som led i en behandling.

Derved afskærer styrelsen de stofbrugere, der ryger eller sniffer heroin, f.eks. fordi de ikke har flere kanyle-egnede årer tilbage at injicere i. Denne gruppe henvises derfor til fortsat at skaffe stoffet illegalt til en gadepris af 2-400 kr. for en 'pakke'.

Da Folketinget i foråret i stor enighed vedtog heroin-behandlingen med det udtrykkelige formål at forbedre vilkårene for stofmisbrugere, der ikke kan nøjes med metadon, blev spørgsmålet rejst af Sophie Hæstorp Andersen (A). Dengang fastslog sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K), at "der intet er i det eksisterende lovforslag, der forhindrer, at man modtager heroinen på anden vis."

Afdelingslæge Helle Petersen fra Sundhedsstyrelsen har stået for den vejledning, som skal omsætte Folketingets beslutning til praktisk hverdag. Og hun mener, at udlevering af heroin kun skal ske til stofbrugere, der i forvejen injicerer stoffet. I hvert fald i første omgang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er sgu da langt ude i valmue-marken .
Den mindst skadelige måde at tage heroin på er
som "stik-pile" . Det smadrer ikke årerne og narkomanen får stadig det "sus" de ikke får med det ekstremt giftige metadon (ja, metadon er ultra-GIFTIGT, selv ved korrekt dosering .)
Men politikken i Danmark er tilsyneladende at narkomaner bare skal dø med kanylen i armen i en eller anden baggård. Det er ufattelig at vore politikere ikke er blevet klogere efter 40 års fejlslagen narko-politik . Man kunne få den tanke er der er visse grupperinger der helst ser at antallet af narkomaner (og den mængde penge der kan tjenes på dem) forbliver konstant .

Lars Peter Simonsen

Sundhedsstyrelsen brillerer igen med magtfuldkommenhed, uvidenhed som giversig til kende i dens "Vi alene vide"-holdning. Men det er jo selvfølgelig en måde at gøre misbrugere til junkier, hvis det er det man vil?
Og som sædvanlig lytter man ikke til de mennesker som kender problemet indefra og som skal leve med det i hverdagen...