Læsetid: 8 min.

PET kommer Dragsdahl til undsætning

I et brev til Højesteret afviser PET, at der i de fortrolige PET-dokumenter, som professor Bent Jensen som forsker har haft adgang til, er belæg for påstanden om, at journalist Jørgen Dragsdahl var KGB-agent. Ifølge Bent Jensen har PET derimod et troværdighedsproblem
14. februar 2009

"... men efterretningstjenesten kan dog oplyse, at hverken bilagene 12 eller 13 eller de andre i editionsbegæringen anførte dokumenter har et indhold som anført i kæreskriftet. (underskrevet) Jakob Scharf, politimester"

Sådan skriver chefen for PET den 22. januar 2009 til Højesteret i et brev, som Information har fået aktindsigt i.

Brevet indgår i en injuriesag, hvor den tidligere Informationsjournalist Jørgen Dragsdahl har stævnet såvel professor Bent Jensen, leder af Center for Koldkrigsforskning, som Jyllands-Posten. Striden står om, hvorvidt Bent Jensen har ret i, hvad han skrev i Jyllands-Posten for to år siden, nemlig at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent, og at KGB-Centret i Moskva ifølge PET's vurdering betragtede Dragsdahl som "ualmindelig nyttig".

Det, som Jakob Sharf afviser i sit brev til Højesteret, er en påstand fra Jensens advokat Ole Ravnsbo. I et kæreskrift til Højesteret skriver Ravnsbo den 16. december 2008 bl.a., at "bilag 12 og 13 indeholder dokumentation for PET's opfattelse af sagsøgeren som KGB-agent, der havde overtrådt straffeloven".

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu