Satire
Læsetid: 2 min.

Politiet overtrak med 340 mio. kr.

Under Lene Espersens ledelse lykkedes det Rigspolitiet at formøble svimlende beløb uden dækning på kontoen
Under Lene Espersens ledelse lykkedes det Rigspolitiet at formøble svimlende beløb uden dækning på kontoen
Indland
27. februar 2009

Flygtninge er af mange slags. Se nu den konservative partileder, Lene Espersen. Det lykkedes hende at flygte fra Justitsministeriet, inden befolkningen blev fuldt klar over de brølere, hun som minister var ansvarlig for. Hendes højlydt opreklamerede 'politireform' viste sig at være kaos, bureaukrati og fritgående forbrydere. Nu i mandags kom en ny afsløring: Mens Lene Espersen førte sig frem som justitsminister, overtrak Rigspolitiet sine bevillinger med 340 millioner kr.

For at gøre det klart, at Espersens efterfølger, der tiltrådte 10. september 2008, i hvert fald ikke er ansvarlig, skyndte den nye justitsminister, Brian Mikkelsen, sig at erklære, at han skam også er chokeret.

"Det er fuldstændigt vanvittigt," udtalte Mikkelsen til Ritzau.

Ifølge den orientering, som Mikkelsen har sendt til Folketinget, har den bedrøvelige kasseforfatning flere årsager: Udgifterne til politiets og anklagemyndighedens ejendomme er løbet løbsk. Fratrædelsesordninger har kostet tocifrede millionbeløb i den høje ende. Og anvendelsen af konsulenter er gået grassat. I Lene Espersens to sidste år som justitsminister er konsulentkontoen overtrukket med 65 millioner kr.

En ilde kur

Derfor er det ildevarslende, at Brian Mikkelsen foreskriver følgende kur:

"Nu skal de konsulenter, der i forvejen ser på politireformen, også kigge på, hvordan politiet får en ordentlig økonomistyring."

Aldeles besynderligt er det, at den netop tiltrådte rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, påtager sig at garantere, at underskuddet kan dækkes ved besparelser, uden at nogen opdager det:

"Det her skal gøres, så det ikke påvirker politibetjeningen på en sådan måde, at det kan mærkes af borgerne," lover Højbjerg.

Kan politiet spare 340 millioner uden dyk i borgerbetjeningen? Hvis ja, er politiets bevillinger alt for store. Folketinget overøste i efteråret ordensmagten med ekstra 850 millioner kr., så den samlede årsbevilling er tæt på otte milliarder. Alt mens kuglerne pifter i bandeopgør, og sønderpryglede borgere forgæves ringer efter politiassistance.

Måske er det et nødvendigt led i en genopretningsplan, at Rigspolitiet indfanger Lene Espersen og i håndjern fører hende til hendes gerningssted i Justitsministeriet, hvor hun påføres en fodlænke, der forhindrer hende i at undvige, før et ansvar er placeret.

Brian Mikkelsen har sine egne fortidige synder at bære på. Uretfærdigt, hvis han oveni skal tage skraldet for Lene Espersens.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her