Læsetid: 4 min.

Politiet undgår kritisk mediedækning

Mediernes dækning af politiet er ukritisk og udsat for censur, siger flere forskere og journalister. Politiet har indført kontrakter, der gør det svært at lave objektiv journalistik, lyder en af forklaringerne
Vil journalister med politiet på arbejde, skal de skrive under på en kontrakt, der giver politiet fuld redigeringsret. Dermed går objektiviteten fløjten, mener flere forskere og journalister.

Vil journalister med politiet på arbejde, skal de skrive under på en kontrakt, der giver politiet fuld redigeringsret. Dermed går objektiviteten fløjten, mener flere forskere og journalister.

Claus Bech Andersen

23. februar 2009

"Hvis du kritiserer politiet, bliver du stemplet som en venstreorienteret rockerelsker. Enten er du for politiet eller også er du imod."

Ordene kommer fra historiker Mette Volquartzen, som netop har skrevet speciale om politiets rolle i retssamfundet. Hun har set nærmere på de artikler, som blev skrevet om politiet mellem 1999 og 2007.

"Medierne sluger politiets budskaber råt. Der bliver f.eks. ikke sat spørgsmålstegn ved, om politiet nu også virkelig har brug for ekstra midler. Politiet fremstilles konsekvent bare som reelle, hårdtarbejdende mænd, som bare gør det så godt, de kan," siger Mette Volquartzen.

Ifølge historikeren er politiet en af de eneste faggrupper, som slipper for kritik af deres arbejdsindsats.

Journalist og forfatter Erik Valeur er enig. Han bebrejder journalisterne, at de vil være på god fod med politiet.

"De går uden om de kritiske spørgsmål, eller også stiller de et enkelt kritisk spørgsmål og skynder sig videre. Krimistoffet giver mange læsere og seere, og derfor er journalisterne villige til at gå på kompromis og smide deres kritiske sans over bord", siger Erik Valeur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

Hvis vi skal kunne kritisere politiet, kræver at der er enighed om hvordan politet skal opfører sig, og hvilken slags myndighed. de udgør
.
Er politet på gaden, enten pædagoger med voldsmonopol, sejt ekstra udstyr og reklamebil, eller er politiet, en selvstændig og autonom myndighed, som sætte laver og ændrer reglerne efter behov?

også en massiv griner: ."...Det fatter jeg ikke, at seriøse medier vil gå med til. Det er slapt, at TV 2 har valgt at skrive under,....."

Hahahahaha tv2 = seriøst medie?!?!?! hahahahahaha. TV2 er sgu ikke mere seriøst end myggebalsam som babymos....