Nyhed
Læsetid: 2 min.

SF'erne splittede festmiddag i rig og fattig

Ikke alle havde råd til SF's jubilæumsmenu - nogle valgte en billigere middag og blev henvist til cafeen
Indland
17. februar 2009

350 kroner var mere, end mange af de fremmødte SF'ere kunne eller ville betale for weekendens jubilæumsmiddag på IT-Universitetet i København.

"Det er mange penge. Jeg er førtidspensionist og står ikke med den slags penge til kniv og gaffel i mit regnskab," siger Ebbe Hansen, der har været medlem af SF i 23 år.

Sammen med en række andre deltagere foretrak han den noget billigere middag: chili con carne til 150 kr.

Det betød til gengæld, at festmiddagen blev splittet op i to dele; de, der betalte for en treretters menu, sad sammen i et lokale, mens de øvrige var henvist til et andet og mindre lokale på universitetet.

Ifølge Ebbe Hansen var der dog flere, der foretrak chilimiddagen - men de 'billige' pladser i cafeen blev hurtigt udsolgt:

"Resten var henvist til den dyre løsning," siger Ebbe Hansen, der dog ikke følte sig som en del af et B-hold:

"Os, der sad ovenpå, syntes vi var eliten. Vi var fattigrøvene," som han siger.

Drikkevarerne var ikke inkluderet i prisen - en flaske vin kostede således små hundrede kroner, mens deltagerne måtte have 44 kr. op af lommen for en øl og en tyver for en halv liter sodavand.

- Landssekretær Turid Leirvoll, hvor solidarisk er det at skabe et a- og et b- hold til en middag?

"Det er overhovedet ikke et a- og et b-hold - det er simpelthen noget vrøvl. Vi har haft følere ude for at finde ud af, hvilken type fest medlemmerne gerne ville have. Nogle ønskede bare et sted at sidde ned med en øl og en sandwich mellem dagens program og dansefesten, mens andre ville have et længerevarende måltid," siger hun og tilføjer, at der desuden var et begrænset antal pladser i den store sal, hvor treretters menuen blev serveret.

"Vi fik to forskellige tilbud af stedet, blandt andet af hensyn til SFU'erne, som ikke ville bruge så mange penge på en middag. Dermed sikrede vi os også, at alle blev og spiste i stedet for at gå ud et sted i byen og købe mad," forklarer landssekretæren. Det skabte intern debat, da partiet sidste år holdt landsmøde i Falconer Center på Frederiksberg, hvor deltagerne blev afkrævet 56 kr. pr. fadøl.

Lidt billigere bliver det i april i år, hvor partiet holder landsmøde på Radisson SAS Scandinavian Congres Centre i Århus. Her oplyser man, at fadølsprisen ligger på 48 kr.

"Men ingen er jo tvunget til at drikke øl," konstaterer Ebbe Hansen og tilføjer:

"Jeg savner skolen og sovesalen med afdelingen for seriøse snorker. Men sådan er det. Det er tiden nok løbet fra."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her