Læsetid: 3 min.

Trivselsundersøgelse holdes hemmelig

De ansatte på Kemi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) må ikke få udleveret eller udtale sig om en trivselsundersøgelse, der kritiserer ledelsen. Det er en direkte mistillidserklæring til medarbejderne, mener arbejdsmiljøforsker
23. februar 2009

De ansatte på DTU Kemi må hverken få en kopi eller en fil med resultaterne af en ny trivselsundersøgelse, som de selv har deltaget i. Rektor har ifølge medarbejdernes opfattelse bedt dem om holde resultaterne af undersøgelsen inden døre. Det husker rektor på DTU, Lars Pallesen, dog ikke noget om:

"Jeg lægger ikke bånd på nogen som helst, hvis de vil udtale sig. Men jeg kender ikke detaljerne for alle vores institutter. Vi går ind for decentral ledelse, derfor sidder jeg ikke og er overcensor og blander mig i, om et institut vil udlevere en trivselsundersøgelse til medarbejderne."

Det har ikke været muligt at få et eksemplar af trivselsundersøgelsen. Flere medarbejdere oplyser dog, at trivselsundersøgelsen rummer usædvanlig hård kritik af ledelsen.

Institutdirektør på Kemi, Ole W. Sørensen, mener heller ikke, at han har forbudt nogen af medarbejderne at udtale sig om trivselsundersøgelsen.

- Men hvorfor må de ansatte ikke få den udleveret?

"Hvis vi udleverer denne undersøgelse til medarbejderne, kunne der måske blive dannet nye grupper, der kunne analysere videre på resultaterne. Vi er interesserede i at få sat punktum og komme videre."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer