Nyhed
Læsetid: 2 min.

Venstrefolk: Fri os fra Naser Khader

Naser Khader sonderer i disse dage terræn med henblik på at vælge nyt parti. Men i Venstre er der udbredt skepsis ved udsigten til en ansøgning fra Khader
Naser Khader sonderer i disse dage terræn med henblik på at vælge nyt parti. Men i Venstre er der udbredt skepsis ved udsigten til en ansøgning fra Khader
Indland
20. februar 2009

I disse dage holder han tænkepause:

"Og så vil jeg forhandle," lød det i sidste uge fra Naser Khader.

Pausen skal bruges til at beslutte, om det er hos Venstre eller konservative, Khaders fremtid ligger.

Mens justitsminister Brian Mikkelsen (K) ifølge Ekstra Bladet har bejlet til Khader, som skulle have fået tilbudt "forskellige muligheder", hvis han skifter til konservative, er begejstringen fra Venstres gruppe til at overse. Ifølge Informations oplysninger undrer flere sig over, at den forhenværende partiformand for Alliancen tror, han kan vælge og vrage alt efter, hvor belønningen er størst:

"Det er decideret ulækkert," lyder det fra en kilde.

Medlem af Udenrigsudvalget og indfødsretsordfører Gitte Lillelund Bech har endnu ikke taget stilling til, hvad hun vil sige, hvis Khader skulle søge om optagelse. En ansøgning, der i givet fald skal godkendes i partigruppen.

"Naser skal overveje, om han er liberal eller konservativ, før han finder ud af, om han vil søge optagelse," siger hun og betoner, at man skal levere, hvis der skal være plads til gruppen:

"I Venstres gruppe er det ikke et spørgsmål om, at man 'får', men om at man 'giver'. Som statsministeren har sagt, kommer man kun frem i politik, hvis man står tidligt op om morgenen og arbejder hårdt," konstaterer Gitte Lillelund Bech, som ikke mener, at hendes parti skal gøre noget aktivt for at få Khader i folden.

Grotesk

Et andet V-gruppemedlem formulerer sig således:

"Det er grotesk at lytte til, at Naser Khader tror, at han er i en gunstig forhandlingsposition. Han skal være glad hvis han kan få en plads hos enten os eller konservative," siger kilden og fortsætter:

"Det undrer mig enormt, at ingen studser over, at han ikke taler om, hvad han mener, men om, hvor han får mest ud af at være. Det er da en total falliterklæring for politisk arbejde og definitionen på en levebrødspolitiker."

Marion Pedersen er ligesom Gitte Lillelund Bech heller ikke udelt positiv ved udsigten til en ansøgning fra Khader: "Man må forvente, at folk har holdninger, der svarer til det parti, de forhandler med. Hvis man går efter, hvor man får mest ud af det, så er politikken åbenbart ligegyldig," siger hun.

Samme melding kommer fra en af hendes partifæller, der ikke ønsker at lægge navn til kritikken, men som "ikke kan se Khader i Venstre".

"Det er en underlig facon at finde ud af, hvor man hører til, alt efter hvor man tror man kan få mest ud af det personligt. Hvis han søger at få bestemte poster, hvorfor melder han sig så ikke ind hos Enhedslisten? Der er mange flere muligheder," siger kilden.

Naser Khader vil endnu ikke tale officielt om sit fremtidige partitilhørsforhold og til kritikken fra venstrefolkene har han ingen kommentarer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lars Peter Simonsen

Sku' det nu lige pludesilig være suspekt at vælge parti efter hvor man kan få mest indflydelse? Det er da meget almindeligt, men det er selvfølgelig anderledes når man har mellemøstlig baggrund og oven i købet er (kultur) muslim. Typisk for visse Venstre- folk vil de ikke stå ved deres xenofobiske tankegods. Det er s'gu da lige meget om Khader er "libertiv" eller "konserveral", han vil passe fint i rækken af egocentriske tågehorn...

Khader er et flop, som ikke fortjener mere opmærksomhed.

Heinrich R. Jørgensen

Venstre bør holde sig langt væk fra Naser Khader, som ikke passer ind i nogle af de fraktioner der findes (fandtes?) i partiet, og som på det nærmeste er på linje med Karen Jespersen (og forhåbentligt fortsætter hun snart videre i partirækken mod højre). Hvad kan Naser Khader bidrage med for Venstre? Intet.

De Konservative bør ligeledes holde sig langt væk. Manden er hverken konservativ, kapitalist, monarkist, kristen eller bornert, så hvad skulle de bruge ham til? Ja, måske højne gennemsnitsintelligenskvotienten i folketingsgruppen, hvilket aldrig er at foragte, med mindre ubegavethed og snæversyn skulle været blevet kardinaldyder, hvilket noget tyder på for De Konservatives vedkommende.

Det er på tide, at Naser Khader findes sig et andet gøremål end at deltage i partipolitik. Det egner han sig tydeligvis ikke til. Derimod er der sikkert mangt og meget andet fornuftigt, han kan tage sig til, og som både er meningsfuld og bringer brød på bordet.

Mon ikke der er plads til Naser Khader og Karen Jespersen i DF. Og jeg kan ikke forstå hvorfor manden får så meget medieopmærksomhed.
Jeg mener, Jacob Haugård klarede sig meget bedre da han sad i folketinget, han vidste i det mindste hvad han snakkede om...

Det har længe været oplagt, at Naser Khader bør melde sig ind i Dansk Folkeparti (-eller endnu bedre ud af dansk politik). Khader har længe bestræbt sig på at blive en slags Danmarks svar på Ayaan Hirsi Ali, og hos pianisterne kan han være sikker på at finde det værdifællesskab, han ikke har fundet i de øvrige partier, han har været medlem af.

Han er i øvrigt for klog til at blive medlem af det Konservative Folkepartis folketingsgruppe, hvor man ikke må have en IQ over 95, og i Venstre vil de jo slet ikke have ham.

Niels østergård

Naser Khader for klog til de Konservative???
Man skal da også lede de mærkeligste steder for at finde vittighederne på Informations hjemmeside.

Venstre, befri os andre for Nasar Khardar :-)