Satire
Læsetid: 2 min.

Bendt betændt

Det borgerlige Danmark forfærdes over motorcyklistens forbrydelser
Daværende økonomi- og erhvervsminister Bendtsen (K) reklamerede for en motorcykel, som han siden købte med klækkelig rabat fra forhandler Jens Winther, som Bendtsen ikke som bankminister greb ind over for, da Jens Winther var formand for Roskilde Bank, og millionerne fossede.

Daværende økonomi- og erhvervsminister Bendtsen (K) reklamerede for en motorcykel, som han siden købte med klækkelig rabat fra forhandler Jens Winther, som Bendtsen ikke som bankminister greb ind over for, da Jens Winther var formand for Roskilde Bank, og millionerne fossede.

Casper Christoffersen

Indland
27. marts 2009

Chok på chok rammer det lovlydige borgerlige Danmark. Først fastslog Ombudsmanden, at det var fy-fy, da økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens embedsmænd forfuskede hans mødekalender, så det kom til at se ud, som om Bendtsens brug af ministerbilen var til officielle formål, mens den i virkeligheden var til tant og fjas.

Så afsløredes det, at Bendt Bendtsen i mindst 33 tilfælde havde ladet erhvervslivet smøre ham med eksklusive jagt- og golfture - til en samlet værdi af mindst en kvart million gode danske ubeskattede kroner.

De gavmilde værter erklærede samstemmende, at der intet sagligt politisk indhold var i turene. Noget uheldigt, for mange af dem var blandt dem, som ministeriet i kørselssagen havde omfaktureret til ministerens embedspligt.

Og værre skulle det blive. Just hjemkommen fra en af sine rejser havde Bendtsen stået i København og manglet sit jagtgevær til en ny sviptur, hvorfor han havde sendt sin ministerchauffør over til Fyn, hvor fru Bendtsen havde udleveret skyderen. Nu står både hr. og fru Bendtsen og chaufføren i risiko for at blive tiltalt for noget i retning af illegal våbentransport. Bendtsen har sagt be-be, men vil det opbløde lovens stærke arm?

Nye rædsler

Ny retsskandale var afsløringen af, at Bendtsen på en messe i Bella Centeret havde reklameret for en motorcykel, som han købte med klækkelig rabat fra forhandleren, Jens Winther, som Bendtsen ikke greb ind over for i sin egenskab af bankminister, da Winther var formand for Roskilde Bank, og millionerne fossede.

Nej, nej, nej! Kan bandekriminalitet virkelig begås af bare én motorcyklist? Jo, jo, jo. Rædslerne vil ingen ende tage. Bendt Bendtsen har taget imod dyrt og ubeskattet biludlån fra en forhandler, som Bendtsen sidenhen under megen offentlighed personligt valgte at købe sin meget dyre ministerbil af. Hjælp, hjælp.

For Bendtsen har også taget imod nedsat husleje på i alt skattefri 200.000 kr. for de år, hvor han beboede en københavnsk lejebolig, som det store boligfirma Jeudan generøst stillede til rådighed for ham. Han endte med at stryge yderligere en kvart million, da lejligheden blev omdannet til andelsbolig.

Kan borgerlige vælgere holde til mere?

Det bliver de nødt til. Det er netop kommet frem, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og hans partifælle, udenrigsordfører Søren Pind, har tiltusket sig en Shell-betalt rejse til Belgien for at se på motorsportsløb.

I embeds medfør. Naturligvis, naturligvis.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Reynolds

Jeg synes I skal lave et genoptryk af Anders Foghs indignerede anti-pamper Grundlovstale, jeg tror det var i 2000........
Vh
John

Anders Fogh Rasmussenog VKO:

"Der er ikke noget at komme efter."

Hmmm, - er den dér vane med at tage imod gaver og så´n, noget manden har tillagt sig mens han i sin tid var ansat i ordensmagten?

Anyhow, - måske var det ikke urimeligt hvis der blev stadfæstet samme regler for politikere som gælder for læger ... eller politikere mener måske ikke at de skal have ligeså høj etisk standard som lægerne?

jeg - og sikkert mange flere - har brug for en opdateret oversigt over regeringens svindel og løgn:
AFR: kreativ bogføring, masseødelæggelsesvåben der ikke var der
Fischer Boel: uberettiget landbrugsstøtte (?)
Thor Pedersen: fradragssnyd (?)
Løkke: bilagssnyd
Bentsen: bestikkelse
Der er mere, jeg har bare glemt det :-)

Kan I trykke en opdateret liste over verificerede svindelnumre?

Bilagsfup, spritkoersel, dyre hotelregninger, overforbrug, eksamenssnyd, fup med boliger, eventyr med smaapiger lige fyldt 15, bestikkelse o s v - politikere, borgmestre og ministre har i tidens loeb lavt en hel del, men totalt set, saa synes jeg at den typiske danske politiker er reel nok - heldigvis.

Vaelgerne er vist ioevrigt mere tilgivende end journalisterne ( en stand med en meget hoej moral), for en del af de politikere, der har traadt forkert , bliver faktisk genvalgt.

Heinrich R. Jørgensen

Sven Felsby:
"Kan I trykke en opdateret liste over verificerede svindelnumre?"

Hvad med denne oversigt?

Heinrich R. Jørgensen

Desværre lader det til, at sitet ikke er opdateret. Ærgerligt.

Tak til Heinrich for linket. Begreber som "bandepakke" og "organiseret kriminalitet" får fremdeles en helt ny dimension...

Det sande billde ser vi nok først, når de bliver jaget ud af kontorerne.
Man kan jo frygte at venstre efterlader os et nyt Farum, bare nationalt.

Søren Kristensen

Altså helt ærligt. Der er tale om succesfulde og folkekære politikere, som en hel masse mennesker gerne vil gøre noget godt for. Alle disse angreb lugter lidt af misundelse. Faktisk synes jeg Bendtsen og de øvrige i regeringen er utroligt gode til at holde sig lige akkurat inden for lovgivningens gråzoner. Der er altså ikke noget at komme efter - i hvert fald ikke så meget at det gør noget - hvis man er lidt fleksibel - og lidt fleksibilitet skal der til, ellers blive det hele alt for stift og regelret, og det er der jo ingen der kan holde ud i længden.

Tor K. Danielsen

Som det gode borger han er, har Bendt B. stået frem som et godt eksempel for sine vælgere: Lad humlen suse. I den forbindelse har han så bare brugt sin fremskudte ministerpost som et guldkantet hævekort til blandt andet at skaffe sig nogle rigtig gode rabatter. Til lykke med det, Bendt, og til hans vælgere: velbekommen!

Jeg har lige set TV2 News Presseloge - og jeg blev hamrende tosset. Især over at BT.'s chefredaktør tillod sig at sige at man som politiker i dag burde holde sin sti ren, dvs. ikke tage imod 33 golf og jagtture. (det er 4-45 golf og jagtture pr. år)

Lisbeth Knudsen mente, at 33 golf og jagt-ture var alt for meget; hverken Palle Weis eller Bent Falbert har nogen idé om, at det rent faktisk er mandens arbejde som minister for erhverv og økonomi at mødes med erhvervslivet - også under mere uformelle former.

Og jeg er hamrende ligeglad med, hvor han har købt sin ministerbil. Jeg er sikker på at hvis Bent Falbert f.eks. kender en bilhandler privat, så ville han gøre akkurat det samme, låne en bil gratis eller med 50% rabat. Og så købe en bil hos sin ven, bilforhandleren. Det er sådan det foregår.

Og det kan pressen ligeså godt indse først som sidst. Så min holdning er at pressen skal komme ned fra deres høje hejst og de høje moralske luftlag, pressen den befinder sig i. Og komme ned til os andre her på jorden.

Den eneste dag, der muligvis er hold i, er sikkert den med jagt-geværet og våbenlovgivningen. En minister der overtræder landets love er en alvorlig sag. Men se, det er jo ikke den sag, man blæser op. Nej, det er hans golf og jagtture...fordi alle ved jo, at golf er luksus; det samme er det jo at gå på jagt. Men se, her glemmer journalisterne jo helt, at også almindelige mennesker i dag spiller golf og går på jagt...

Karsten Aaen:

"Men se, det er jo ikke den sag, man blæser op. Nej, det er hans golf og jagtture...fordi alle ved jo, at golf er luksus; det samme er det jo at gå på jagt."

Spørgsmålet er ikke om jagt og golf "er luksus". Spørgsmålet er om Bendt betjent selv betaler for sine hobbies, eller man lader andre gøre det.

Hvis det sidstnævnte re tilfældet, er der taler om gaver, og så skal man følge de regler der gælder for at modtage gaver, når man som bendt Betjent er ansat af det offentlige. Længere er den ikke.

Og så er det jo også nærliggende at gøre opmærksom på, at at man ikke bider den hånd, der fodrer én, og det gælder naturligvis også for ministre i VKO-regeringen.

Eller som Anders Fogh Rasmussen sagde i en af sine nytårstaler frit citeret efter hukommelsen: "Noget for noget er et godt princip". Så er det jo helt naturligt at pressen spørger om, hvad man får igen, når man giver gaver til medlemmer af regeringen?

Hvis det bare er "helt naturligt" at en erhversminister tager på golf- og jagtture for at møde erhverslivet under "uformelle former", betyder det så, at det er et krav til fremtidige erhvervsministre, at de både har jagttegn og kan spille golf?

Vås!

Erhvervsledere er professionelle personer, som sagtens kan finde ud af at komme til et almindeligt møde, hvis ministeren inviterer, - vil han tale med dem under mere uformelle forhold, så kan han jo invitere dem til grill-fest hjemme i haven ... og for min skyld gerne få dækket omkostningerne af staten.

Men hvis jagtture til Letland - eller hvor det nu var - bliver godtaget for ham, hvad så, når der på et tidspunkt i fremtiden er nogle erhvervsfolk der kunne tænke sig at tale med en minister, mens de er på krydstogt i Caribien?

Der er et klart begreb der hedder en "bagatelgrænse", og selv en ministerløn er vist ikke så høj, at man kan se på en jagtturs pris som en "bagatel".

Inger Sundsvald

Bagatelgrænsen går ved fedtede kaffeboner og naturfilm, eller hvad?

Kære Inger Sundsvald,

hvis en flok danske læger bliver inviteret til en præsentation af et nyt lægemiddel på et godt hotel i DK, med efterfølgende middag, så er det typisk ok, - hvis de derimod bliver inviteret til Caribien for at modtage samme præsentation, så anses det for utilstedeligt.

Kravet er: der skal være planlagt og dokumenterbart fagligt indhold af et omfang der modsvarer de medfølgende frynsegoder.

Ud fra det princip vil jeg mene, at hvis Bent Bendtsen bliver inviteret med på en jagt eller til golf her i DK, og der på forhånd er en faglig relevant dagsorden, så må det være ok, men at han tager med på rejser med "uformelt samvær" som begrundelse, - den holder ikke.

Inger Sundsvald

Sven Karlsen

Vi er vist ikke helt enige.

Både læger og politikere kan tage hvor som helst hen med ”planlagt og dokumenterbart fagligt indhold”. Lægen får så efterfølgende penge fra medicinalfirmaet, hver gang han/hun ordinerer lægemidlet.

Politikeren får, som ’Bendt betændt’ og Lars Løkke, subsidier til hver deres selvvalgte og nødvendige ’faglige indhold’ og helt naturlige udgifter dækket. Skatteyderne betaler. Det er vist det som nogen har betegnet som ’kleptokrati’.

Sven Karlsen:

"hvis en flok danske læger bliver inviteret til en præsentation af et nyt lægemiddel på et godt hotel i DK, med efterfølgende middag, så er det typisk ok, - hvis de derimod bliver inviteret til Caribien for at modtage samme præsentation, så anses det for utilstedeligt."

Det Bendt Betjent har modtaget ligger langt ud over "en efterfølgende middag", som du beskriver det. Bendtsens luksusferier er ikke foregået i Caribien men på danske godser og luksushoteller, men hvorfor skulle det egentlig gøre den store principielle forskel, Karlsen?

Når Inger Sundsvald her anvender termen "kleptokrati" er det fuldt berettiget...

Kære Inger Sundsvald,
nej, - læger får ikke - og må ikke få - penge af medicinalfirmaerne, for at ordinere deres medicin.

Og jeg har muligvis udtrykt mig lidt uklart, så for at afklare:

Sådan som jeg har fået Bent Bendtsens jagt- og golfture refereret, så vil jeg ikke vurdere det faglige indhold stort nok, til at legitimere værdien af de indbefattede frynsegoder.

Kære Per Thomsen,

som det vist fremgår af mit svar til Inger Sundsvald, så er vi vist forholdsvis enige om, at Bent har kvajet sig.

Men jeg vil stadigvæk fastholde at jeg godt kunne forestille mig situationer, hvor det ville være acceptabelt at en erhvervsminister drøftede et spørgsmål med en gruppe erhvervsledere på f.eks. en jagt i DK, eller en golfbane.

De springende punkter i Bents sag er for mig, det store omfang (som gør det mere til reglen end undtagelsen), samt at det sker uden specifikt fagligt motiv.

"uformel omgang" holder ikke, - så kunne han jo også smutte forbi de gode restauranter i ny og næ, og sludre med ejeren over en god middag til et par tusinde per kuvert ... (og hvem ved, - det har han måske også gjort ;-)

Inger Sundsvald

Sven Karlsen:

”nej, - læger får ikke - og må ikke få - penge af medicinalfirmaerne, for at ordinere deres medicin.”

Og hvis du tror på dén, så er du mere naiv end jeg troede. Der har flere gange været fremsat den slags beskyldninger, men hvis der er nogen der holder sammen, så er det læger og deres organisation: Bevisets stilling.

Men det trøster mig da, at du ikke finder at de indbefattede frynsegoder til Bendt Bendtsen er legitime nok.

Kære Inger Sundsvald,
de dage, da de lægeetiske råd holdt hånden over medlemmerne, er stort set historie idag.

Se f.eks. denne ref (http://www.dr.dk/DR1/kontant/2005/11/29110047.htm), hvor otorhinolaryngologernes (elsker det ord ;-) forening tager skarp afstand fra medlemmers modtagelse af returkommission.

Martin Kaarup

Selvfølgelig forfærdes det borgerlige Danmark.

Han blev jo opdaget!

Tsk tsk tsk Bendt Bendtsen - du gør det sværere for os andre.

Lars Kristensen

Flere har efterspurgt en liste over hvad regeringen har foretaget sig af dumheder...

Siden er ikke min, men her kan man da få sig et glimrende overblik.

http://forbryderalbum.dk/

Johannes Nielsen

Historien er temmelig deprimerende hvis man havde nogle illusioner om at borgerlige politikere ville være mere retskafne end venstrefløjens pampere.

Henning Ristinge

Det korte af det lange er at der naturligvis må forventes end højere standard af politikere end selv den man vil forlange af erhvervsfolk.

Politikere er folkevalgte, vi betaler deres løn og vi må kunne forlange et renfærdigt levned i retur.

Politikere - ministre især - bør principielt ikke modtage særydelser af nogen art og hvis det undtagelsesvis er umuligt at undgå bør forklaring afgives til tinget samt told og skat således at lat er åbent.

politikere er ikke erhvervsledere eller selverhvervene forretningsfolk og bør derfor heller ikke sammenlignes med sådanne

Ole Gerstrøm

Det er grimt at se på. Bendt Bendtsen er dumpet.

Men bemærk. Det er pebernødder. Ude i den store verden er det langt langt værre. I Frankrig har man korruptionsskandaler i 100 mio. kr.'s klassen. I Rusland langt større beløb. I Tyskland kender vi til Kohl-skandalen, som også var i den højere klasse.

Og i USA er det helt slemt. CIA har dybe sorte afdelinger, som finansieres af narkohandel. USA's militær er involveret. Våbenfabrikkerne og leverandører til militæret laver gigantiske svindelnumre. Et toiletsæde sælges til militæret for 400 dollars.

Og den værste vi har hørt om:
September 10, 2001: Rumsfeld Announces Defense Department Cannot Track $2.3 Trillion in Transactions

Ole Gerstrøm:

”Det er grimt at se på. Bendt Bendtsen er dumpet.”

Ja, kønt er det ikke, men Bendt Betjent er sandsynligvis langtfra den eneste korrupte toppolitiker i regeringen. Bendt Bentsen er utvivlsomt den politiker i det danske folketing der har den laveste IQ, men han er ikke den eneste der er korrupt.

Det er således også blevet afsløret at forsvarsminister Søren Gade har været på gratis og skattefri jagtture med sine velbeslåede venner i dansk erhvervsliv, så måske var det på tide at vi fik en grundig og systematisk kulegravning af graden af korruption i den danske regering?

Heinrich R. Jørgensen

Ole Gerstrøm:
"Og den værste vi har hørt om:
September 10, 2001: Rumsfeld Announces Defense Department Cannot Track $2.3 Trillion in Transactions"

Dvs. 2.300 mia USD, eller ca. 3 gange så stort et beløb som USA gigantiske nødhjælpspakke til banksektoren pga. finanskrisen, for at sætte det i perspektiv.

Man skulle næsten tro, at USA's Defense Department havde været nødt til at foretage sig noget exceptionelt drastisk, for at slippe ud af kattepinen, eller i det mindste aflede folks opmærksomhed...

Ole Gerstrøm

Heinrich R. Jørgensen:

Ja, eller måske nærmere, Rumsfeld annoncerede trillion-bedrageriet på et tidspunkt, hvor han vidste det ville drukne i ...

Grænsende off-topic, men i logisk forlængelse af debatten:

Hvor er det dog opløftende at se Ole Gerstrøm og Heinrich R. Jørgensen lufte deres forundring over i hvert fald én af de utallige himmelråbende sammentræf i forbindelse med 11. september 2001. Måden, hvorpå d'herrer kredser om den varme grød, er interessant. Kan den mon skyldes, at en påtrængende mistanke mod Bush-administrationen, herunder at centrale dele af denne som minimum vidste besked om (de) forestående angreb, stadigvæk er lidt for ubehagelig eller prekær til at få præcis (offentlig) form?

Jeg ved ikke, om Gerstrøm eller Jørgensen i tråde om 11/9-2001har foretaget den insinuerende sammenkobling af fakta, som de gør her, men jeg fandt ingen indlæg af de to ellers flittige debattører i seneste. Det kunne være rart at se Gerstrøm og Jørgensen ytre deres tanker i næste tråd om 9/11. Spørgsmålet er, om de - i modsætning til redaktionen på Dagbladet Information - tør løbe risikoen for at blive slået i hartkorn med illuminati- og Elvis-tosser?

Inger Sundsvald

Jesper Berg
Er du i drillehumør?

Inger Sundsvald

Tjah-joh, sådan kan man måske godt udlægge teksten, men indlægget er, foruden kærligt, helt oprigtigt ment.

De to debattører udtrykker en forundring over nogle forhold, der godt kunne ligne skepsis over for den officielle 9/11-forklaring. Om - og i givet fald i hvilket omfang - der er tale om en sådan skepsis, fremgår ikke af de pågældende indlæg, men enhver oplevelse af ekstraordinære mærkværdigheder i forbindelse med 11. september 2001 er væsentlig at få tilkendegivet. Især når den udtrykkes af så, i mine øjne, fornuftige og saglige stemmer som Ole og Heinrich, og især i tråde, der specifikt omhandler terroroperationen i USA.

Inger Sundsvald

Jesper Berg
Jeg kunne også godt selv ønske mig en uddybning, bortset fra at tråden handler om Bendt betændt.

Heinrich R. Jørgensen

Jesper Berg:
"Måden, hvorpå d'herrer kredser om den varme grød, er interessant."

Njah, jeg har såmænd deltaget i konspirationstråde, blot ikke den seneste. Jeg er i tvivl om mangt og meget, men ytrer mig gerne om alt det jeg er forundret over, men prøver at undlade at kaste mig ud i entydige tolkninger, om alt det jeg desværre ikke kan vide ret meget om.

Jeg kan sådan set ikke se det odiøse i at overveje konspirationer. Det betyder blot, at man formoder, at staten ikke nødvendigvis tjener de interesser der formelt er sat til at varetage (f.eks. nationens eller befolkningens).

At Bendt Betjent forsøger at bilde nogen ind, at han har varetaget sit ministerembede på ansvarlig vis i det grønne, er f.eks. så debilt, at konspirationsteorien herom er vanskelig at afvise.

Endnu vanskeligere er det at afvise konspirationsformodninger om, at annonceringen af de forsvundne 2.3 billiarder USD er helt tilfældig.

Men denne tråd handler sådan set ikke om 9/11, men blot om en glorificeret landbetjent fra Fyn.

Inger Sundsvald

Var det ikke det jeg sagde?

Heinrich R. Jørgensen

"Men denne tråd handler sådan set ikke om 9/11, men blot om en glorificeret landbetjent fra Fyn."

Bestemt (om end der nu ikke i sig selv er noget galt med at være fra Fyn). Mit indlæg var ikke et forsøg på at fremprovokere en debat om 9/11, endsige udfritte nogen herom, men ment som et hurtigt, tungen-i-kinden-indskud i forlængelse af tematisk beslægtede sidebemærkninger. Jeg kan efterfølgende godt se, at indlægget nok virker malplaceret i denne tråd, og det beklager jeg (gerne). Desværre sker det indimellem, at jeg ikke tænker helt nok, før jeg aktiverer send-knappen ...