Nyhed
Læsetid: 1 min.

Kommuner integrerer bedre

Kommunerne får hurtigere flygtninge og familiesammenførte i arbejde eller uddannelse, viser undersøgelse fra Anvendt Kommunalforskning
Indland
17. marts 2009

Kommunerne får dobbelt så mange flygtninge og familiesammenførte i job og uddannelse som i 2000.

Det viser en undersøgelse af kommunernes integrationsindsats, som Anvendt Kommunalforskning (AKF) har foretaget for Integrationsministeriet.

De 10 bedste kommuner i perioden 1999-2007 er Billund, Frederikshavn, Halsnæs, Hedensted, Horsens, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk.

15 procent af flygtninge og familiesammenførte, der ankom i 2000, var i arbejde eller uddannelse efter et år i Danmark.

Den tilsvarende andel personer, der ankom i 2006, er på 29 procent.

"Det er glædeligt at konstatere, at regeringens bestræbelser på at forbedre integrationen af de nyankomne flygtninge og familiesammenførte kan aflæses så tydeligt i denne effektmåling. Indsatsen er blevet mere fokuseret mod beskæftigelse eller uddannelse, som er den bedste vej ind i det danske samfund. Vi kan være tilfredse med, at udviklingen er vendt, og at det bedre end nogensinde lykkes at få vores nye borgere integreret," siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i en pressemeddelelse.

Man kan læse 'Effektmåling af kommunernes integrationsindsats i perioden 1999 til 2007' og rapporten 'Benchmarkinganalyse af integrationen i kommunerne målt ved udlændinges beskæftigelse 1999-2007' på www.nyidanmark.dk

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

15 procent af flygtninge og familiesammenførte, der ankom i 2000, var i arbejde eller uddannelse efter et år i Danmark. Den tilsvarende andel personer, der ankom i 2006, er på 29 procent.

Hvis ikke AKFs undersøgelse havde vist det resultat havde det direkte været en falliterklæring . Dels er har vi oplevet en højkonjunktur med mangel på ”hænder” og dels har DF og regeringen gjort det svære at få sin familie med til Danmark.

Søren Kristensen

Inden jeg fik læst artiklen troede jeg der var en fejl i overskriften: Kommuner integrerer bedre (end ...?) Men så viste det sig at man integrerer bedre (i hvert fald mere) end man har gjort. Punktum. Man kunne også have anvendt følgende overskrift: "Kun hver tredje får job" og derved se stort på de tiltag der er sket på beskæftigelsesområdet de senere år. Men ville det være retfærdigt overfor en regering der så markant har gjort en forskel? Måske skulle der bare have stået: "Vi integrerer mere". Punktum.