Nyhed
Læsetid: 3 min.

Pengene strømmer fortsat til FARC og PFLP

Mens aktivisterne fra Fighters+Lovers venter på dom i Højesteret, sender andre danske grupper fortsat penge til FARC og PFLP. Hverken Justitsministeriet eller politiet har retsforfulgt dem: 'Til grin', mener DF, der kræver svar fra justitsministeren
Indland
9. marts 2009

Foreningen Horserød-Stutthof har sendt flere tusinde kroner til PFLP i Palæstina og FARC i Columbia - organisationer, som står på EU og USA's terrorlister. Men Horserød-Stutthof kalder dem frihedskæmpere og vil ligesom aktivisterne fra Fighters+Lovers udfordre den danske terrorlovgivning, fortæller foreningens formand, Anton Nielsen:

"Vi har fremsendt penge flere gange og senest i januar med navns nævnelse af de folk, som har betalt til det. Det er blandt andet ti mennesker i Frederiksværk. Vores udgangspunkt i den her sammengæng er civil ulydighed," siger han.

Ulydigheden, som foreningen allerede påbegyndte i 2006, hvor de første støttekroner blev overført, har endnu ikke haft konsekvenser for foreningens medlemmer, selv om de har gjort Justitsministeriet opmærksom på ulydigheden. De har sendt breve til ministeriet, som derfor ved, at Anton Nielsen og flere andre støtter FARC og PFLP økonomisk.

Justitsministeriet bekræfter, at de har modtaget henvendelserne, og oplyser, at de har sendt sagen videre til Københavns Politi.

Politiet venter

Men Københavns Politi har ikke kontaktet Anton Nielsen, fortæller han:

"Jeg har overhovedet aldrig nogensinde snakket så meget som en stavelse med Københavns Politi. Den eneste reaktion, vi har fået, er et returbrev fra Justitsministeriet, hvor de oplyser, at sagen er videresendt til politiet."

Anton Nielsen er overrasket over ministeriets indstilling til sagen:

"Det kommer bag på mig, at de bare automatisk ekspederer videre til Københavns Politi."

Det er stadig uklart, hvorvidt det strider med terrorloven at støtte organisationer på terrorlisterne, og derfor er sagen om Fighters+Lovers, der også ville sende penge til FARC og PFLP, endt i Højesteret.

Afgørelsen er principiel, og netop derfor afventer politiet dommen, før de tager stilling til, hvorvidt også Horserød-Stutthof og flere andre skal retsforfølges. Det oplyser Københavns Politi, der foreløbig har sat sagerne på standby:

"Vi afventer udfaldet af den yderst principielle sag, der verserer i Højesteret. Hvis det nu viser sig, at det ikke er strafbart, er der jo ingen grund til at sigte folk for noget så alvorligt som terrorfinansiering," siger den politiadvokat, der sidder med sagerne hos Københavns Politi.

Hun oplyser endvidere, at Horserød Stutthof ikke er de eneste, som fortsætter støtten. Der ligger flere sager, forklarer hun og henviser blandt andet til gruppen 'Den faglige klub' under fagforeningen Træ, Industri og Byg (TIB). De har også sendt penge til FARC, uden at det endnu har fået konsekvenser endnu.

Tillader terrorstøtte

Mens politiet afventer udfaldet af Fighters+Lovers-sagen, flyder støttekronerne altså af sted til FARC og PFLP, og det er helt uacceptabelt, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup:

"Jeg kan ikke se nogen grund til, at man skal tillade det. Meningen med vores terrorlov er, at vi hverken accepterer, at man udøver eller støtter terror," siger han.

Peter Skaarup vurderer, at der sendes et helt forkert signal, hvis nogle organisationer blot kan fortsætte deres terrorstøtte.

"Signalet her er jo, at man ser igennem fingre med det, og imens bliver der sendt nye donationer af sted," siger han og understreger, at der må være lighed for loven.

"Når anklagemyndigheden har valgt denne fremgang over for Fighters+Lovers, så burde det være det samme med andre organisationer," siger Peter Skaarup og tilføjer, at hvis ministeriet ikke forsøger at håndhæve lovgivningen, "så er man altså lidt til grin".

DF-ordføreren kræver derfor en forklaring fra justitsminister, Brian Mikkelsen (K).

"Vi er nødt til at bede justitsministeren vurdere, om det er rimeligt, at man ser i gennem fingre med, at nogle fortsat understøtter kendte terrororganisationer, " siger han.

Justitsministeriet henviser fortsat til, at de har orienteret politiet, og Brian Mikkelsen har ikke ønsket at kommentere sagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Kaarup

Peter Skaarup er en hykler.

Han støtter gerne terror, når blot det går ud over andre.

Den danske regering og dets støtteparti bør straffes efter den danske terrorparagraf §114 for deres medvirken til angrebskrigene i Irak og Afganistan.
Begge er klare overtrædelser af den danske terrorparagraf (og for øvrigt international ret).

Det Peter Skaarup i virkeligheden mener er, at terror - som er det de andre gør mod os - skal straffes, mens - det vi gør mod dem - ikke skal straffes. Det er nemlig i Peter Skaarup verden ikke terror.

Når man stiller kriterier op for moralsk levevis overfor andre, men ikke selv udlever denne moral, så er man pr. definition en hykler.

...og det er Peter Skaarup i allerhøjeste grad.

Pr. definition er det også menneskeligt at fejle, men narturligvis ikke for hr. Skaarup. Og på hver side heraf opererer så overmensket og umennesket i flere anerkendte tankegange...

Noget andet er, at den civile ulydighed sagtens kan tænkes at sprede sig i dette tilfælde. Og det kan der vist ikke signaleres særligt effektivt imod fra DF. Der i argumentets begejstrede øjeblik så kan se frem til at fængsle en ganske pæn klat pæne ældre mennesker. Eller forudskikker jeg nænsomt begivenhederne...

Niels Christensen

De kære gamle mennesker i Foreningen Horserød-Stutthof burde finde en bedre sag at støtte, end bakke op om kidnappere, narkogangstere og mordere.
Hvorfor støtter de ikke Hels Angels i stedet.

Ethvert forsøg på at retsforfølge Horserød-Stutthof vil sandsynligvis blive mødt med stor folkelig modstand, eftersom sådanne tiltag vil være en direkte hån mod de kommunistiske frihedskæmpere og hemmelige guerilla-celler der deltog i befrielsen af Danmark i 1945 efter 5 års besættelse og tysk-nazistisk overherredømme.

Højredrejningen i landet har godt nok nået nye højder, hvis man aktivt begynder at forfølge de mennesker der med livet som indsats var med til befri Danmark for Hitlers plage og tyranni. Omend jeg som anarkist er uenig med PFLP og FARC-EPs stærkt marxistisk-leninistiske grundlag, anerkender jeg stadig ikke det vidtgående angreb mod ytringsfriheden og borgerrettighederne som terrorlovene repræsenterer, og ærligt talt tror jeg ikke at regeringen tør forfølge de gamle modstandsfolk, med mindre de ligesom Venstres Ungdom vil sættes i bås som nutidens nazisympatisører. (Hvilket Venstre jo allerede har været godt på vej til at blive stemplet som i forbindelse med karikaturkrisen og de forhånende Muhammed-tegninger.)

Martin Kaarup

@Jakob Rasmussen

Vore dages svar på nazisterne er ikke muhamedanerne.
Det er en forkert sammenblanding af politisk overbevisning, religion og pragmatik.

Nationalsocialistismen har ligesom liberalisme, anakisme, republikanisme, kommunisme, imperialisme, facisme o.s.v. en række målbare fordele og ulemper, men har intet med religion at gøre.
Nationalsocialisme under Hitler-Tyskland er en forfærdeligt implementation af en politisk overbevisning. Vi kender alle historien.

To af de kendste lande som sammenblander religion og politisk overbevisning er USA og Iran, men det gør dem ikke til nazister.
Deres styreform i fagtermer er hhv. præstestyre og imperialistisk polykrati.

Jeg håber det afklarer sammenblandingen.

@J. Jay
Jeg har heller ikke fordømt noget. JP var i deres frie ret til at trykke tegningerne og dermed såre millioner af andre menneskers følelser. Anarkister forbyder ikke folk i at være idioter, overhovedet ikke. Jeg er bare træt af at tilhøre en nationalstat, hvor det som mine såkaldte ledere gør eller undlader at gøre (= afvise et møde med 11 muslimske ambassadører) bliver forbundet med mig og mine holdninger, fordi vi som borgere alle er en del af samme etniske fællesskab, som jeg mest af alt i verden bare har lyst til at fornægte...

Gu' var tegningerne da forhånende, lige så vel som at portrættere Vladimir Lenin med en dildo oppe i røven vel nok må være forhånende for kommunister. Og nej, jeg tager ikke stilling til dem personligt - det er objektivt at hævde at muslimer blev stødt over tegningerne. Hvorfor tror du ellers lige der blev brændt flag og ambassader af?

Kommunisterne hørte både i 1. og 2.verdenskrig til den illegale modstand i Tyskland og til modstanden mod krig. Mig bekendt politianmeldte Venstres Ungdom Fighters and Lovers og fik med ministerens mellemkomst rejst sigtelsen og efterfølgende domfældelse. Når også Dansk Folkeparti kræver de anklagede skyldige, har vi skitseret en politisk retssag, der i flere træk henviser til Besættelsens partideling. Peter Skaarup lægger sig tæt på statsanklageren og kræver iflg.Information, at loven håndhæves over for enhver støtte. Det gjorde de to partier også i 1941 over for kommunister og marxister. Dansk Folkeparti mente endog i sept.41 (jvf.statsanklagerens skærpelse i dag), at den særlige tillægslov til grundloven (kommunistloven) end ikke var nødvendig: "Kommunisternes Organisationer har alle altid været ulovlige og har betjent sig af forbryderiske Midler i hele deres Levetid.... et Hul mere eller mindre i Grundloven er uvæsentligt, det nuværende System har forlængst taget Grunden bort under sig selv, hvad angaar Grundloven og dens Paragraffer.... der skal ganske andre, særlig eugeniske og økonomiske Midler til." (Fra en leder i DF's blad og til Niels Christensen: Sådan stavede vi under Besættelsen, og vi er ikke helt døde - endnu - men har siden skridt for skridt kunnet følge zionisternes politik som besættelsesmagt - dengang kaldte tyskerne sig i øvrigt en beskyttelsesmagt.)

Martin Kaarup

@Niels B. Larsen

Du er helt galt afmarcheret.

Kriminelle tilråb gør ingen til nazister. Der skal langt mere til. Det bør være tydelig.

Derudover er det helt forkert brug af dobbelt-s. Du udnytter symbolik fra et elitært voldsvælde og dermed giver du andre samme ide, blot modsatrettet, f.eks. danSSkerne, iSSraelere eller NielSS. Det er en hån mod danskerne, israelerne og Niels. (samt alle andre gruppebetegnelser som i deres ordlyd anvender s-fonemet)

Hvis jeg stiller mig op på rådhuspladsen og råber "smid perkerne i vandet", så gør det mig kriminel efter dansk straffelov, men i særdeleshed ikke til proto-facistisk israeler (idet jeg, i mit teoretiske argument, henfører til at Israelerne bør løbe Gaza-striben over ende med magt og smide palestinænserne ud i Middelhavet)

Din argumentation er ikke sund.

Bjarne Thyregod

Hvad søren er racisten Niels B Larsen igang på Informations debat.
Niels B. Larsen er en racismedømt læserbrevs skriver og netdabattør der stort set intet har at bidrage med i debatter end at svine muslimer til.

Bliv dog hjemme i svinestien Niels B. Larsen.