Note
Læsetid: 1 min.

S vil diskriminere sømænd

Indland
20. marts 2009

Regeringen og Socialdemokraterne får hug af søens folk, fordi de i en ny lovændring fortsat tillader, at der gøres forskel på søfolk alt efter, hvilket land de er fra.

Lovændringen skulle ellers afværge en truende retssag om danske brud på EU’s forbud mod diskrimination på jobbet, men sømænd fra Danmark, Polen og andre EU-lande vil fortsat have forskellige løn- og arbejdsforhold, skriver 3f.dk.

Det undrer ikke formand for 3F Sømændene, Søren Sørensen, at Dansk Folkeparti sammen med Venstre og Konservative støttede vedtagelsen af loven. Til gengæld er han dybt skuffet over socialdemokraterne.

»Forslaget har kun ét formål. Det er at forsætte diskrimination til søs. Vi havde set frem til socialdemokratisk støtte til sømænds rettigheder som EU-borgere. I stedet fik regeringen og Danmarks Rederiforening støtten fra Socialdemokraterne,« siger Søren Sørensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her