Læsetid: 3 min.

SF under angreb for kovending i retspolitikken

Både fra højre og venstre kritiseres SF for markante brud med den retspolitik, partiet tidligere stod for. SF-ordførere har tidligere kritiseret de stramninger, Villy Søvndal nu foreslår
6. marts 2009

Fra både højre og venstre side af Folketingssalen lyder der nu kritik af de markante strammerforslag, som SF i onsdags præsenterede for at komme bandekrigen til livs. Forslagene og SF's generelt hårde linje i bandediskussionen er nemlig samtidig et brud med den retspolitiske linje, som partiet tidligere har stået for.

"Det er lidt mærkeligt, når man hører Villy Søvndal sige mange af de ting, som jeg ellers selv har gået og sagt i diskussioner med Anne Baastrup (SF's tidligere retsordfører, red.) gennem alle årene. For eksempel, at jeg tror på, at straf virker - uanset, hvad forskerne går og siger. Dét blev jeg jo ellers skarpt kritiseret af SF for at udtale sidste sommer," siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, der direkte beskylder SF for "hykleri" og for at "tale med to tunger".

Den tidligere retsordfører for de radikale, nu formand for Borgerligt Centrum, Simon Emil Ammitzbøll, er bekymret over den nye linje. "Vi ser et markant skred i retspolitikken i det her år. SF erklærer sig nu for minimumsstraffe, som man ellers konsekvent har været imod, alle de gange det er diskuteret. Det er højst overraskende," siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Inger Sundsvald

Nu er der vist ikke længe til at jeg må bede SF om at skamme sig. Jeg kan til nød forstå at det skal ’koste’ at bære rundt på skydevåben i lommerne i Københavns gader, men har man tidligere sendt den slags kriminelle hjem til mor med formaninger og et FY?

At blande udvisninger og generelt hårdere straffe ind i sagen er toptåbeligt.

En bedre social og forebyggende indsats, kan man vel ikke være uenig om. Det interessante er dog, at nu har regeringen på 8. år skullet ’rette op’ på tidligere regeringers ’helt forfejlede’ indsats.

Hvordan mon de selv synes at det går? Går det bedre i dag end før 2001?

Når Villy Søvndal toner frem på tv-skærmen i sin nye rolle som barsk lov-og-orden politiker ved man ikke rigtig om man skal græde eller le. Man ser uvilkårligt for sig, hvordan Søvndal har siddet sammen med sine spindoktorer og studeret gamle videoer af Lene Espersen i slowmotion for at lure hende kunsten af.

Om det er Justis-Lene eller Jusits-Villy kan jo komme ud på et, når bare der er ministertaburetter i populismen…