Nyhed
Læsetid: 2 min.

Weymann opfordrer alle til at stå frem

Bo Weymann opfordrer alle medlemmer af Blekingegadebanden til at stå frem og fortælle sandheden om banden
Bo Weymann opfordrer alle medlemmer af Blekingegadebanden til at stå frem og fortælle sandheden om banden
Indland
18. marts 2009

Som det første medlem af den venstreradikale Blekingegadebande trådte Bo Weymann i dag frem. Og ud over at erkende sit ansvar i alvorlige forbrydelser opfordrer han de øvrige medlemmer af banden til at følge hans eksempel.

- "Ja, jeg opfordrer de andre til at stå frem. Sagen har efterladt så mange sår hos ofre af forskellige typer, at en mulighed for forsoning skal basere sig på at man står frem og fortæller sandheden," siger han og forklarer, hvorfor han selv har valgt at stå frem.

- "Det er erkendelsen af, hvad jeg har været involveret i, og hvilke negative konsekvenser det har haft for ofrene og samfundet", siger han.

Bo Weymann siger, at han blandt de øvrige bandemedlemmer i dag kun har kontakt til sin bror Jan Weimann.

- "Jeg har ingen relationer til andre end min bror, hvor jeg har et familiært forhold", siger Bo Weymann.

"Alt, alt for sent"

Han understreger, at han ikke skal hyldes for nu at stå frem.

- "Det er ikke specielt glorværdig, og det er alt, alt for sent. Det har været en lang rejse og en lang proces. Mange år efter afsoningen havde jeg et behov for at lægge tingene bag mig", siger Bo Weymann.

Han mener ikke, at det giver mening at sige undskyld til ofrene for bandens forbrydelser.

- "Jeg synes, det bedste, jeg kan gøre, er at fortælle sandheden. Ofrene skal ikke intimideres af mine undskyldninger, men det er klart, at jeg har det meget dårligt med det", siger han.

Kender ikke til politimorder

Weymann fastholder, at han ikke ved, hvem der skød og dræbte den unge politibetjent Jesper Egtved Hansen under et røveri mod Købmagergades postkontor i november 1988

- "Jeg trådte ud af gruppen i foråret 1998, og jeg er ikke klar over, hvad der skete den fatale morgen. Jeg har ikke forsøgt at finde ud af det, og i årene bagefter har jeg ikke stillet spørgsmålet til andre. Jeg ville ikke have forventet at få svar, hvis jeg stillede spørgsmålet", siger han.

Bo Weymanns bror Jan var med til røveriet, og på spørgsmålet om, hvordan han har det med, at hans bror kan være politimorderen, svarer han:

- "Det er en meget vanskelig problemstilling for mig på et personligt plan."

/ritzau/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her