Nyhed
Læsetid: 2 min.

DF-angreb på SF'er er 'kynisk, usympatisk og klamt'

Oppositionen beskylder DF for ‘kynisk hykleri’, når man angriber SF’eren Fathi El-Abeds ansættelse i Udenrigsministeriet. Partiet gik anderledes i forsvar, da DF’eren Nicolai Sennels blev irettesat af Københavns Kommune for muslimkritiske udtalelser
Indland
30. april 2009

Oppositionen går nu i frontalangreb på Dansk Folkepartis skarpe kritik af SF's Fathi El-Abeds ansættelse som konsulent i Udenrigsministeriet.

"På en kynisk og dybt usympatisk måde bruger de deres magt og medieadgang som politikere til at gå efter embedsmænd og almindelige borgere. Det er meget ubehageligt at overvære," siger Henrik Dam Kristensen (S).

Dansk Folkeparti rettede tidligere på ugen en skarp kritik mod regeringen, fordi El-Abed som konsulent for ministeriet har gennemført dialogmøder med religiøse og politiske ledere i en række muslimske lande.

"Det er noget værre rod. Er det så SF's politik, han tager ud med?" sagde Martin Henriksen til Berlingske Tidende.

Men for et år siden havde Martin Henriksen en anden holdning til offentligt ansattes ytringsfrihed. Dengang betegnede han det som en "hetz" og stillede spørgsmål til flere ministre, da psykologen og DF'eren Nicolai Sennels fik en påtale af sin arbejdsgiver i Københavns Kommune for at have udtalt sig kritisk om islam som en voldelig religion.

Hykleri

Forskellen viser ifølge de radikales udlændingeordfører, Morten Østergaard, "det hykleri, som DF står for".

"For DF er det ikke et spørgsmål om ret og rimelighed, men om at forsvare dem, de er enige med, og forsøge karaktermord på dem, de er uenige med. Det er så klamt - og jeg fatter ikke, hvorfor Pia Kjærsgaard (DF) i stedet for at sætte sin ordfører på plads går ind og bakker ham op."

DF-formanden fulgte op på Henriksens kritik med et skarpt angreb især på de konservative for at have svigtet værdikampen med ansættelsen af El-Abed, der også er formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening.

De konservatives udenrigsordfører, Tom Behnke, vil ikke bruge lige så skarpe ord som oppositionen - men han konstaterer, at Dansk Folkeparti "åbenbart fører en anden værdikamp end vores".

"Vi forsvarer et demokrati med frihed, hvor man gerne må angribe folk på det, de siger og gør. Det er ikke det, Dansk Folkeparti gør, når man på den måde går efter en medarbejder alene ud fra, hvad han er medlem af," siger Tom Behnke.

Pia Kjærsgaard afviser, at sagen om Nicolai Sennels kan sammenlignes med DF's kritik af Fathi El-Abed.

"Sennels profilerer sig jo ikke på at være DF'er. Tværtimod blev det et problem for ham, da man fandt ud af, at han er det. Dét er vi desværre tit ude for," siger Kjærsgaard.

- Er det ikke netop det samme, som I udsætter Fahti El-Abed for?

"Nej, for det er i for sig ikke det, at han er SF'er, der er problemet. Det er det, at han er formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening. Vi har fulgt ham i årevis og kender ham fra hans hadefulde udtalelser om Israel."

- Men hans arbejde for Udenrigsministeriet handlede om at holde dialogmøder i muslimske lande om Muhammedkrisen og Danmarks forhold til ytringsfrihed. Det har vel ikke noget med Israel at gøre?

"Det har det alligevel. Når man er så forbundet med palæstinenserne, så tror jeg, at man har svært ved at skelne i forhold til sine egne holdninger til Muhammedtegninger og ytringsfrihed. Det er i hvert fald den fornemmelse, vi sidder tilbage med," siger Pia Kjærsgaard.

Hun betegner angrebene som "det sædvanlige fra oppositionen".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Sennels profilerer sig jo ikke på at være DF'er. Tværtimod blev det et problem for ham, da man fandt ud af, at han er det. Dét er vi desværre tit ude for," siger Kjærsgaard.

Sennels bog/rapport konklusioner var beregnet til at skulle fremstå som en objektiv analyse til brug i medierneog derfor skulle DF tilhørsforholdet skjules så længe som muligt.

Da indholdet af bogen var alt andet end objektiv var det dog enkelt at klarlægge propagandaens formål og oprindelse.

Det kan varmt anbefales at følge med i Rune Engelbreth imponerende og veldokumenterede artikler om f.eks Sennels bog på Politiken Blog, foruden Runes meget andet god og væsentlig samfundskritik, i særligt grad rettet mod det landsskadelige parti; Dansk Folkeparti .

For egen regning vil jeg bemærke at Rune er blandt vores dygtigste, og mest kritiske skribenter her i landet - hvis ikke den dygtigste.

Han er en ægte Michael "Kalle" Blomkvist, en kritisk og ærlig journalist som jeg så ofte efterlyser blandt øvrige danske journalister, men som vi stadig må vente på. Håbet lever endnu...

http://blog.politiken.dk/engelbreth/2009/03/08/sennels-fra-150-til-15000...

http://blog.politiken.dk/engelbreth/2009/03/10/kan-muslimer-ikke-integre...

http://blog.politiken.dk/engelbreth/2009/04/17/nicolai-sennels-truer-med...

Erik Jensen:

"For egen regning vil jeg bemærke at Rune er blandt vores dygtigste, og mest kritiske skribenter her i landet - hvis ikke den dygtigste."

Helt enig. Han giver Dagbladet Information baghjul cirka én gang hver eneste uge...

Hos DF lever Bush-doktrinen om, at "hvis ikke I er med os, så er I imod os" i bedste velgående. Det er beskæmmende for det danske demokrati, at et så prominent parti ikke kan lade være med at lade så smålige sager ligge. Samtidig er det udtryk for det dybeste hykleri.

Vil give Erik Jensen så evigt ret i, at dette parti i høj grad er landsskadeligt.

Jørgen Schlein Nielsen

Er det landsskadelig virksomhed, at opfordre borgerne til at tage de kritiske briller på, når dele af venstrefløjen forsøger at tillempe halal forordninger i offentlige institutioner?

Nej selvfølgelig ikke, det er almindelig sund fornuft!

Jeg vil bede debattørerne vende tilbage til emnet, nemlig Udenrigsministeriets ansættelse af et medlem af SF, og kritikken af dette.

Debatvært
Espen Fyhrie

Fathi El-Abed er, næstformand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og bestyrelsesmedlem i Demokratiske Muslimer.

Der er ingen grund til at kritisere de mange jøder i isral der ikke er højrerabiate, hvilket jeg ikke kan finde belæg for at Fathi El-Abed gør, men naturligvis er der grund til at kritisere al anden umoral på begge sider af hegnet.

Fathi El-Abed har tidligere udtalt citeret af DF'eren Jette Plesner:

Med hensyn til både Hizbollah og Hamas, havde Fathi angiveligt ikke noget til overs for disse bevægelser, men samtidig mente han, at “de ikke betød noget”.

Jette Plesner Dali's side, DF i Favrskov
http://www.stiftenblog.dk/showpost.asp?bid=1366&pid=7060

Man kan være uenig i hans udtalelser om at Hizbollah og Hamas intet betyder, såfremt Jette Piesner citerer ham korrekt.

Jannik Thorsen

@Jørgen Nielsen

Den hvide mand har fået skylden for klimakrisen, for det er jo primært det hvide vesten der forbruger løs med CO2 udledning til følge. Man glemmer bare at nævne at menneskers blotte tilstedeværelse er en mindst lige så stor kilde til forurening. Så måske at den tredje verden skulle begynde at kontrollere deres fertilitet lidt bedre?

Hvad angår svininfluenzaen, og den medfølgende pandemi, er det vel også kun et spørgsmål om tid før at venstrefløjen finder på at klandre den hvide mand for dette fænomen.

"den hvide mands byrde" har med venstrefløjen fået en helt anden betydning...

Jannik Thorsen

@Erik Jensen

Det er forstemmende at måtte konstatere, at du kan nævne udtrykket "landsskadelig" og personen Rune Engelbreth i samme indlæg, uden at koble de 2 sammen.
Denne mand er vel den største landsforræder man kan forestille sig. Han profilerer sig som "humanist", som selvfølgelig er falsk varebetegnelse, eftersom han ikke er andet end halal marxist og islamapologet.

Han viger heller ikke af vejen, for på bedste stasi vis, at registrere folk som er islam kritiske, på hans hjemmeside.
Folk der kommer med helt rimelig kritik af islamisering og multikulturalisme, bliver stemplet som "racister". Alle som ikke følger hans dagsorden bliver nøje udstillet og registreret.

Det er sørgeligt at en mand som benævner sig som "pensionist", ikke udtrykker større ideologisk visdom end tilslutning til venstreekstremisme, som forkyndt af Rune engelbreth.

Kan man virkelig være så gammel, og stadig tilslutte sig den slags åndsforkvaklende vrøvl?
Man skulle tro det var et ungdomsfænomen der hørte hippietiden til, men det er det åbenbart ikke, må jeg konstatere.

Michael Sølvvig

Vi har fulgt ham i årevis og kender ham fra hans hadefulde udtalelser om Israel.
Vi har fulgt ham i årevis og kender ham fra hans hadefulde udtalelser om Israel.
Vi har fulgt ham i årevis og kender ham fra hans hadefulde udtalelser om Israel.

- Det løber koldt ned ad ryggen på mig, når jeg læser dette, og jeg tænker Stasi, Mossad, CIA og KGB men skal altså også huske at tænke på de usmagelige zionistiske kræfter i Dansk Fupparti. Fup, fordi flere af de ledende folk jo netop ikke vil Danmarks bedste, hvis det er på bekostning af Israels bedste.

Og som i alle andre spørgsmål om Israel er ingen kneb og handlinger for gemene.

Ehhh, DF's kritik kaldes et 'kynisk, usympatisk og klamt' angreb. I næste åndedrag sammenlignes med venstrefløjens tidligere kritik af Sennels.
Er et retorisk selvmål at venstrefløjen dermed kalder deres egen kritik af Sennels for 'kynisk, usympatisk og klamt'.

Jørgen Schlein Nielsen

"DF er ikke alene om det her, de Får støtte og opbakning af Giordano Bruno-selskabet."

Jeps, og SF får støtte af Det Muslimske Broderskab!

Jørgen S. Nielsen, mens Nooreddins kommentar utvivlsomt er sand, er din jo noget fis.

Jørgen Schlein Nielsen

@Peter Hansen

Jamen så lad os få noget dokumentation, at enkelte medlemmer af DF evt. også skulle være optaget i Giordano Bruno Selskabet, er jo ikke ensbetydende med, at selvsamme selskab støtter DF. Mange af medlemmerne i det Muslimske Broderskab, stemmer jo utvivlsomt også på SF eller Ehl.

Martin Hegelund

Sådan noget klynkeri fra DF. Sjovt som dobbeltmoralen har sejret.

peter jensen

PS. syns ansættelsen af Fathi El-Abed er ok.
Lissom Kbh kommune ikke skal lande sig i Sennels sager.

Peter Pedersen

DF skyder noget med spredhagl her.

Skærer man ned til essensen af det, DF fremfører, betyder det reelt, at man ikke kan være embedsmand samtidig med at man er aktiv i en privat forening og samtidig være opstillet for et politisk parti.
(El-Abeid er ansat i Udenrigsministeriet)

For mig forekommer det noget udemokratisk at forbyde personer, der er ansat i de statslige eller kommunale administration at opstille til valg.
Dette medfører, at sådanne personer skulle opsige deres stilling for at være opstillet selv som kandidat til kommune-, Folketings- eller EU- parlamentsvalg.
Hvis dette bliver gældende ret, må det afholde alle offentligt ansatte fra at lade sig opstille fordi disse ville stå uden job, hvis de skulle vise sig ikke at blive valgt. Dette er næppe rimeligt i et sk. demokratisk samfund.

Endvidere stiller DF spørgsmålstegn ved, om man kan være formand for dansk-palæsitnensisk forening og samtidig skulle fremsætte danske synspunkter i palæstina.
Som enhver anden ansat vil El-Abaid være underlagt den klare retningslinier for arbejdet, som arbejdsgiveren har fastsat - og herunder utvivlsomt også de officielle danske synspunkter, som Udenrigsministeriet forlanger han skal fremføre.
DF har dog ikke på nogen måde sandsynliggjort, der skulle være noget galt med det job, El-Abaid har udført i sin tjeneste.
Indtil noget sådant sker, kan man ikke bare slynge diverse beskyldniger en person, men vi alle som udgangspunkt antage, at Fathi El-Abed har gjort en god indsats for DK.
UM har jo fundet ham vigtig til dette specifikke job.

Da jeg ved, at mange her får kvalmefornemmelser bare ved tanken om at skulle åbne Berlingske Tidende, skal jeg til alm. oplysning henvise til parternes kronikker:

http://www.berlingske.dk/article/20090429/kommentarer/90429142/

http://www.berlingske.dk/article/20090429/kronikker/90429111/

Peter Pedersen

Rettelse

El- Obaid er jo reelt en by i Sudan
manden her hedder jo reelt Fathi El-Abeds

Jeg beklager.