Kommentar
Læsetid: 2 min.

Find dig i Pia Kjærsgaard

– eller find dig en post i udlandet
– eller find dig en post i udlandet
Indland
4. april 2009

SIG ORDENE: Jaap de Hoop Scheffer. Det er ikke nemt. Værre er: Siger ordene én noget? Nej, ikke rigtigt, vel?

Den hollandske hostelyd er navnet på NATO’s nuværende generalsekretær. Jaap de Hoop Scheffers kvalifikation til NATO-embedet er, at han var den nederlandske udenrigsminister fra den 22. juli 2002 til den 3. december 2003.

Det er altså ham, som Danmarks statsminister siden 27. november 2001 nu afløser. Man aner en skævhed mellem de to mænds c.v.’er.

Og sandt er det, at der blandt NATO’s 12 generalsekretærer siden alliancens stiftelse i 1949 kun har været én med baggrund som regeringsleder. Nemlig Belgiens navnkundige Paul Henri Spaak, der udover i tre omgange at lede sit land også fandt tid til at kæmpe mod tyskere i to verdenskrige og være medstifter af både FN og EU.

Spaak var noget særligt. Det var også i en ganske særlig situation, at vestmagterne bad ham tage hånd om NATO, nemlig i den kolde krigs mest isnende tid fra 1957-61.
Resten af NATO-generalsekretærerne har været politikere fra anden række.

SÅ HVORFOR FOGH? Hvad kan få en ambitiøs, ærekær og selvbevidst statsleder til at søge et job under sin rang? Tilmed i et akavet forløb, hvor de mange gisninger omkring Foghs karriereplanlægning har svækket ham i regeringen og befolkningen og sendt hans Venstre-parti på rumpetur i meningsmålinger.

Svaret er det enkle: Fogh søger væk, fordi han vil væk. Han har fået nok af dansk politik. Mere end syv år som statsminister slider. Kig på billeder af Fogh fra før 2001 og fra nu. Det er ikke bare alderen, der gør forskellen.

Sliddet øges af, at Fogh har styret sig selv og Venstre ind i en blindgyde: I Pia Kjærsgaards favntag. Fogh har betalt prisen for at gøre Dansk Folkeparti til en vigtigere samarbejdspartner end de konservative. Dansk Folkeparti sikrer, at VK-politikere kan blive ved med at køre i ministerbiler. Hvad Kjærsgaard & Co. skrydende gør opmærksom på, hver gang regeringen skal tvinges til at afgive ny indrømmelser. Det har den gjort så tit, at det fordunkler, hvem der i VKO er halen, som hunden logrer med.

SKAMMEN OVER Pia Kjærsgaards hersken er udbredt i borgerlige rækker. Den var drivkraften i det fallerede Ny Alliance-projekt.

Foghs forgænger som Venstres leder, Uffe Ellemann-Jensen, udtrykte en dyb Venstre-følelse, da han allerede i oktober 2001 erklærede:

»Dansk Folkeparti er rædselsfulde. De skal have så lidt indflydelse som overhovedet muligt. Vi skal ikke give dem igen, blot fordi de kan støtte os.«

Den linje har Fogh ikke kunnet holde, selv om han gerne havde villet. Hans chance for at komme fri af Kjærsgaards kvælergreb bestod i, at Fogh efter sidste folketingsvalg havde fået en anden støttemulighed end Dansk Folkeparti, nemlig Ny Alliance og/eller de radikale.

Det skete ikke. Og dermed var det sket med Anders Fogh Rasmussen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Petersen

Meget præcis analyse. Dråben var formentlig Metock-sagen, hvor Fogh på Venstres landsmøde måtte belære Pia om, at konventioner og internationale forpligtelser ikke stod til diskussion.

DF's kamp mod EU og vores internationale forpligtelser har de da også måtte føre helt alene. Karen Jespersen har formentlig også erkendt at den ekskluderende værdipolitiks dage er talte.

At hun påstår at ville konsentrere sig om den - fra de bagerste rækker i Venstre - viser formentlig kun at hun er på vej over i DF.

Inger Sundsvald

Og medierne skal nok stå klar med at viderebringe perlerne fra hendes læber.

Jakob Nørgaard

Et eller andet sted ville det vel også være mærkeligt, hvis han ikke var blevet belønnet for otte års tro tjeneste hos Imperiet..

Han har om nogen udvist usvigelig loyalitet og total mangel på hæmninger, i sit ihærdige arbejde i indbombning af demokrati og andre vestlige værdier...

Stort tillykke....

Torben Petersen

Jo, men vær sikker på, at Fogh på mandag i istanbul kommer til at gå "bodgsgang til Canossa".

Det bliver spændende på mandag at skulle høre Foghs forvandling fra Bushideolog til multikulturel diplomat.

Thomas Danelund

Det er altså trist, at Danmark er det eneste land, som medvirkede til overfaldet på Irak, hvor vælgerne ikke efterfølgende har forkastet den ansvarlige statsleder.

Det var da den hidtil mest underlige vinkel på den sag. AFR skulle være skiftet, fordi DF er støtteparti for regeringen. Jeg må le, hvorfor skulle AFR forlade den situation. Oppositionen er talentløs og DF sikre magten hver gang og tager tillige alt skraldet for en indvandringspolitik som både V og K er enige i, men bare ikke vil sige højt.

Flot at AFR kunne få sådan en post. Det ville ingen fra venstrefløjen kunne.

Dorte Sørensen

Har lige hørt fra TV2 at Tyrkiet fik posten lige under generalsekretær -posten samt en stor post vedrørende Afghanistan. Så om Tyrkiet fik mest ud af udnævnelsen kan debatteres.
En anden sag er stadig om Fogh Rasmussen var den rette mand på posten.

Jakob Nørgaard

Jeg må sige at det var noget så rørende at høre Fogh fortælle om hans altruistiske og selvopofrende accept af posten.

Det er noget vi alle kan være noget så stolte af. Ja ikke bare det, det er da opløftende at han på den måde er parat til at ofre sig for os alle sammen...

Og ja, Thomas Olsen, ingen fra venstre fløjen ville få sådan en stilling, da ingen, forhåbenligt, ville være parat til i den grad at sælge ud og lyve så gennemført og i så stor stil som Fogh har gjort.

Han har stået bag USA i tykt og tyndt, og har været en trofast væbner i "værdikampen" mod terror, ondskab og naturligvis kommende oliemangel.

Det er i det lys man skal se hans udnævnelse. Han har fået sin velfortjente belønning for sit arbejde for at sikre USA's fortsatte dominans og legitemering af deres rovkrige.

Torben Petersen

@Thomas Olsen

Det er mere og mere umuligt for regeringen at efterkomme DF. Man løber hovedet mod EMRK, FN og EU's direktiver konstant.

Der er ikke mere råderum at give af til DF.

Inger Sundsvald

Jakob Nørgaard

Ja, Fogh ’ofrer’ sig ligefrem for Danmark, og betaler den pris det koster.

Forløbet med den muslimske verden bliver ikke nævnt som afgørende Det bliver mellem medlemmerne, og afsløres først når han skriver sine memoirer, når han bliver over 80 år gammel.

Han har (nu) stor forståelse for den muslimske verden, og er bevidst om det afgørende ved det gode forhold i et stærkt partnerskab og med samarbejde.

Tyrkiet er nu en god allieret og brobygger. ROJ tv undersøges for om det kan bevises, at de har økonomiske forbindelser til terrororganisationer. I så fald bliver de naturligvis lukket, for det er ikke accepteret indenfor dansk lovgivning. Dialogen mellem Tyrkiet og Danmark er genoprettet.

Det er ganske rigtigt rørende.

Martin Hegelund

Helt enig med Torben Petersen. Dansk Folkeparti er blevet mere og mere griske og det er naturligvis en vanskelig samarbejdspartner, når de og Venstre ligger så langt fra hinanden ideologisk. Især nu, hvor flere og flere venstremænd går ud og kritiserer DF for at være gået over stregen og at DF omvendt kritiserer Anders Fogh for at være for meget ude.

VKO-flertallet har i lang tid formået at føre en ideologiløs, men sammenhængende borgerlig politik, som har appelleret til mange danskere, men stadig en politik, som Foghs liberale hjerte ikke har kunnet leve med. Hans idealistiske visioner i "Fra socialstat til minimalstat" viser bare, hvor langt fra den politik der har været ført under hans regeringer ligger fra hans politiske visioner.

Fogh ønskes i hvert fald stort tillykke med posten!

Jørgen Rasmussen, du er tydeligvis blæst i hovedet! Så tåbelige, UDANSKE synspunkter kan ingen da have?! Danmark er frihed for Loke såvel som for Thor, og det er det modsatte, vi har set. Men nu er Danmark atter frit - ingen despot kan sidde så tungt på magten som Fogh.

Efter nøje at have fulgt Foghs ordvalg og i forhold til Roj Tv anlagte stemning på pressemødet, er jeg bange for, at den hektisk opreklamerede ytringsfrihed står kompromitteret tilbage.

Således slutter de danske kurderes otium altså? Næppe. Kampen for kurdernes ytringsfrihed i lande som Tyrkiet, Syrien og Iran fortsætter, men iøjnefaldende – endsige skammeligt - er det, hvordan hele det danske mediekorps falder i svime over den udnævnelsen og derfor glemmer at stille de skarpe og tydeligt påtrængende spørgsmål i denne sag i forhold Roj Tv og det mærkværdige sammenfald mellem topmøderne og statsadvokaturens tilstedeværelse i Tyrkiet.

Vel vil Anders Fogh Rasmussen læse op af sin berygtede drejebog (eller tilråde Løkke at gøre det) og slå fast, at der intet er at komme efter, men dansk-kurderne samt danskere, der oprigtigt efterstræber at sikre de højeste demokratiske standarder, har læst en slet dulgt skrift på væggen i denne sag.

Claus Hjort har selv sagt, at DF og Venstre har en fælles platform, en fælles ideogi-struktur, en fælles værdi-anskuelse. Jeg tror næppe, det er Pia Kjærsgaard, der får Fogh til at flytte fra Danmark - og blive embedsmand i stedet for den der bestemmer i Danmark.

Martin Hegelund

Karsten Aaen, ja, ganske vist har de en fælles platform og det er også derfor at de har formået at gennemføre alle de projekter, de har. Men der hersker ingen tvivl om, at Anders Fogh ikke havde håbet på at føre socialdemokratisk politik som valgt statsminister.

Dog ikke at jeg tror, at det er hovedårsagen til, at han forlader dansk politik.

Bente Simonsen

Ja, jeg er nu af den mening, at penge, magt og position altid vejer tungere (for en mand) end 'godt' samarbejde (Pia K.) og venskab.

Fogh er 'rømt af pladsen'. Nu er det blevet for surt at være statsminister. Finanskrise, stigende arbejdsløshed o.a. men ikke mindst de negative virkninger af regeringens politik på sundhedsområdet, socialområdet, forskningområdet etc. er begyndt at vise sig.
Det ligner en evig defensiv position fremover.
Så det må de andre klare for ham. Fogh viser sig som den stærke taktikker han altid har været:
Se fremad og spark bagud.
Men vi slap da i det mindste
af med ham - nu skal vi bare slippe af med resten af regeringen det bliver vel ikke så svært?

Niels Christensen

David Rehlings kommentar er lige så perfid (og vildt gættende) som man kunne forvente. Rehling skriver ikke ud fra indsigt, men ud fra hvad han forventer en del af Informations læsere gerne vil læse.
Et mere relevandt spørgsmål kunne være, hvad Merkel og Sarkozy mener de kan bruge Fogh til i en situation, hvor NATO er mere presset end det nogensinde har været. Og hvor NATO vil bevæge sig hen i de næste år. Men Rehlings artikel bekymrer sig kun om et snævert syn på dansk indenrigspolitik.

"....en fair og fast udlændingpolitik."
Enhver der bruger dette udtryk er en spam-bot og burde bannes ..

Desuden er dette min IP-rettighed, idet jeg for længe
siden brugte vendingen på disse sider :
"hvem der i VKO er halen, som hunden logrer med."

Jeg går ud fra at Fogh nu har diplomatisk immunitet ?
Ligesom Pinochet, Sada... nårh nej ..

Martin Kaarup

Jeg tror Anders Fogh Rasmussen har ønsket samme skæbne som Tony Blair, som er blevet udnævnt til særlig udsending til Mellemøsten og den tidligere tyske kansler Gerhard Schröder, som i dag er bestyrelsesformand for den Nordeuropæiske Gaspipelineselskab (NEGPC).

Mellemøsten, energi, olie er vigtige geo-strategiske emner i verden i dag.
Det giver ligefrem afløb for den følelse af vigtighed som de har nydt i deres respektive regeringstider, men som de nu er fraskåret.
Visse politikere nyder otiumet væk fra storpolitik som f.eks. Uffe Ellemann-Jensen og andre ønsker fortsat indflydelse.

@Jørgen Rasmussen. Sludder og vrøvl.

Jeg beklager, men du skriver næsten ligesom Inger Støjberg!
Han var eneste kandidat i HELE verden! Hvilke kvaliteter bestrider Anders Fogh Rasmussen som hans .... hans ... hans hvad? .... hans konkurrenter ikke havde? Der var INGEN!

Derudover så er dine argumenter ingenting værd, f.eks. at der er sammenhæng mellem politisk overbevisning OG evnen til at bestride et embede OG kvaliteten af deres erhvervsegenskaber.

Vil du have et modeksempel eller sluger du selv kamelen?

Hold dig til sagen og prøv at se kendsgerningerne i øjnene. Se f.eks. på dine med-debatører, de fremlægger deres synspyunkter i fordragelighed.

Angelica Correa

Er det ikke herligt at han fik afgørende af hjælp af Berlusconi. Europas fascist nr. 1.

Niels Møller Jensen

Jørgen Rasmussen og alle de andre der hylder Anders Fogh. Jeg syntes det er en sorgens dag efter mine 73 år på bagen har jeg ikke oplevet noget lignende, at en minister der har begået kreativ bogføring og blev fyret. At den samme nu som statsminister har ført landet i krig på en løgn over for befolkningen, at han kan være så eftertragtet til stillingen i NATO må bero på at Merkel og Sarkozy ikke kender til hans nærmest kriminelle adfærd eller at de måske ser igennem fingrene med det, hvilket jeg ikke håber for så er vi jo først ude i den politiske elendighed eller det der har været værre.

Peter (ny) Hansen

Fogh tager et utaknemmeligt slid nu, men mon ikke han bliver belønnet for sit arbejde efter hans tørn er ovre?

At Uffe ikke kan lide Pia er da en gammel nyhed. Vælgerne elsker hende til gengæld.

Vælgerne, Peter (ny) Hansen har en notorisk dårlig smag, når bare en politiker dukker op, der ikke undslår sig for at lefle for laveste fællesnævner.
Det samfund, vi havde, der fungerede godt, er sprængt til atomer; men ikke engang her var Fogh særlig original - det begyndte allerede et år inde i Nyrups regeringsperiode.

P.-A. Pirckow

Statsministeren er på vej ud i glemslen. Har du hørt om Lord Robertson, Joseph Luns og Dirk U. Stikker? De har alle været generalsekretærer i NATO. På BBC blev der ofret en enkelt sætning uden billeddækning på at konstatere, at den danske statsminister nu er på vej samme sted hen, og det bliver sandsynligvis det sidste, vi hører til ham. Det er da heller ikke mange nationer, som tidligere har kappet hovedet af sig selv for at opnå den post.
- Jeg har ikke hørt om Danmark, udtaler afgående NATO-sekretær Jaap de Hoop Scheffer. – Men det må være et meget lille land, siden man ofrer en hel statsminister på dette kedsommelige embede.
Jaap de Hoop Scheffer indrømmer dog, at der indtil for få dage siden heller ikke var nogen, der havde hørt om ham.:-)

Bente Simonsen

Ja, fogh blir nok bare den nyttige idiot, som nogle andre kan få til at gøre, hvad de vil skal gøres.

Nå, men måske skulle han alligevel tage et par engelsklektionen, jeg tænker mest på udtalen.

Netop, Ben Simon. Og hans seneste år som repræsentant for DK i udlandet har også været i en rolle som nyttig idiot. Idiot betyder i øvrigt 'statsmand på græsk:)

Nej, Halit Sert, tværtimod - idiot på græsk betyder 'privatmand', altså en af de foragtelige mennesker, der unddrog sig deltagelse i den demokratiske stats styre for i stedet at gøre noget så usselt som at tjene penge.

David Rehling:

"Svaret er det enkle: Fogh søger væk, fordi han vil væk. Han har fået nok af dansk politik. Mere end syv år som statsminister slider. Kig på billeder af Fogh fra før 2001 og fra nu. Det er ikke bare alderen, der gør forskellen."

Mon ikke svaret nærmere er at Fogh populært sagt stikker af fra regningen. Både i USA , Spanien og i England har man haft et skarpt opgør med de forhenværende regeringslederes katastrofale neokonservative værdikamp. Et sådan opgør må givetvis også komme i Danmark på et tidspunkt, selv om vores fædreland som bekendt er imperiets yderste provins, hvor tingene sker til sidst.

Men nu har Fogh altså sørget for at bringe sig selv ud af skudlinjen i rette tid. Et meget klogt træk må man sige...

Andes Fogh rasmussen på dagens konference i Tyrkiet:

"Jeg ville aldrig selv afbilde nogen religiøs skikkelse - inklusiv profeten Muhammed - på en måde, som kan såre andre."

Hvis han havde sagt det, dengang for tre dage siden, stadigvæk var afhængig af Dansk Folkepartis stemmer, er det ingen tvivl om, at han var blevet indkaldt til en kammeratlig samtale hos Pia Kjærsgaard, og at han efterfølgende var blevet tvunget til at dementere sin udtalelse...

Lennart Kampmann

Her er hvad han sagde 2. februar 2006. Kommer det tæt nok på Per Thomsen?

http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Oevrige_temaer/200...

2. februar 2006:
Anders Fogh Rasmussen optræder på den arabiske tv station Al-Arabiya, hvor han fortæller seerne, at danskerne ikke har noget ønske om at fornærme verdens muslimer. Han forklarer 50 millioner arabisk tv-seere, at danskerne respekterer alle religioner, og at det danske folk ikke har noget ønske om at fornærme muslimer.

Danmark bliver truet med blodig krig af en gruppe, der påstår de har tilknytning til Al-Qaeda. Bevæbnede mænd omringer EU's kontor i Gaza. De kræver, at kontoret lukkes, Samtidig truer flere grupper danske, norske og franske statsborgere.
Den jordanske avis al-Shihan trykker Muhammed-tegningerne.

"Der er ikke noget at komme efter"

med venlig hilsen
Lennart

AFR sagde det hele og især at i Danmark styrede politikerne ikke pressen.

Den sag blev håndteret eksemplarisk. Jeg mener ikke engang han skulle have sagt noget om, hvad han selv ville kunne finde på at tegne.

Han skulle snarere have sagt, at ville invitere de muslimske lande til at tegne lige hvad de ville. I den anledning kunne han have vist en af Roald Als AFR hulemandstegninger frem.

Der er ca. 500 millioner muslimer i mellemøsten. De der bor i den region er mod den måde vi lever på.

Inger Sundsvald

”Find dig i Pia Kjærsgaard”

Det bliver nok også nødvendigt i de næste 2,5 år.

Men hvis DF vil i regering og have ministerposter, så er det nok sidste chance i rigtig mange år.

Bente Simonsen

ja, men lad os håbe det ikke går så galt.

Inger Sundsvald

Vil der være nogen væsentlig forskel på om de er ministre eller ej?

Inger Sundsvald:

"Men hvis DF vil i regering og have ministerposter, så er det nok sidste chance i rigtig mange år."

Jeg håber inderligt at Inger har ret, men er alvorligt bange for at det ikke er tilfældet.

S og især SF er for ganske nyligt blevet hardcore racistiske partier, og det skal vælgerne først lige have tid til at vænne sig til. Om nogle år, når det er blevet dagligdag at S og SF har en udlændingepolitik der er mindst lige så "fast og fair" som VKOs, vil det blive opfattet som noget helt naturligt, at Socialdemokraterne danner regering med det danske og det socialistiske folkeparti...

Inger Sundsvald

Per Thomsen
Jeg har så sandelig også mine bange anelser.

Birte Frandsen

De vælgere som har semt på Anders Fogh må vel føle sig en smule skuffet,nu hvor han er løbet af pladsen og faktisk ikke har været nærværende de seneste 6 mdr.
Og må vi så lige få at vide hvad det er der er så
galt ved Pia Kjærsgaard--er DF ikke noget i retning af hvad S engang var.Det kan da ikke hævdes
at Pia K. ikke er social.
Hvorfor skal hun partout være tæske-symbol ?

Peter Jespersen

Det kan godt være at Pia K. er social - men hendes parti er ikke. De vil sælge deres egen mor for at kunne tilfredsstille deres magtfetich.

Jørgen Nielsen

"De vil sælge deres egen mor for at kunne tilfredsstille deres magtfetich."

Nå ja, i modsætning til de anstrengt smilende kongemordere fra S, Villy "total udsalg" Søvndal, virkelighedsbenægterne hos de tidligere så Radicoole og de ideologiske forsteninger fra Ø, der jo alle strengt efterlever den moralske imperativ.

Det er da enman egentlig kun anbefale, at Pia Kjærsgaard og alle de øvrige hardcore racister i det danske folketing også stiller op til posten som generalsekretær i NATO. Der kan i hvert fald ikke herske tvivl om at Fogh er blevet et bedre og langt mere civiliseret menneske i forbindelse med sit jobskifte. Det er en helt umanerlig forandring hulemanden har været ude for i løbet af blot nogle få døgn.

Det er dog tydeligt at forandringen ikke er kommet helt af sig selv. Obama og Erdogan har tydeligvis vredet armen så meget rundt på Anders Fogh Rasmussen, at han bagefter måtte gå rundt med den i en slyngen.

Til gengæld er manden der tidligere prædikkede had, provokation, fordømmelse og konfrontation er nu blevet blid som et lam og taler i stedet om gensidig respekt og forsoning.

Miraklernes tid er ikke forbi...

Nooreddin Abul Hassan

Havde manden glemt, at han samarbejdede med islamfobister med Pia Kjærsgaard i front eller var det blot lefleri og tomme ord den gang som det igen i dag?

"Fobi" betyder at man har en art ubalance der er karakteriseret ved ekstrem og irrational frygt. Men når man er bange for Islam er der ikke noget irrationelt ved det. Så det er det gale ord, der vist mest af alt er opfundet i håbet om at det kunne fungere som ordet "racist" gjorde i 90'erne.

Men Nooreddin Abul Hassan vi er bange for dig og dine. Og vi er meget taknemmelige for at Pia K. tager hånd om det.

Muslimer vil ikke lade jøder gå i fred. Muslimer - som f.eks. du selv har skrevet - går ikke ind for demokrati. Muslimer vil ikke have at kvinder og mænd skal anskues som lige. Muslimer er en kæmpe økonomisk byrde for vores samfund. Det samme kan ikke siges om andre grupper i vores samfund. Nej det er faktisk kun Islam som politisk ideologi (klædt ud som religion) der giver os store problemer.

Nooreddin Abul Hassan hvorfor hader i vores kultur? Hvorfor er i mod ytringfrihed?

Thomas: Du lever da meget godt op til betegnelsen
'islamfobist' med dine negative generaliseringer om muslimer. Men det er da trist at du er bange for muslimer

Jane Smidtfelt

Ole Falstoft

Thomas: Du lever da meget godt op til betegnelsen
'islamfobist' med dine negative generaliseringer om muslimer. Men det er da trist at du er bange for muslimer

Men det er jo ikke fobi, når det er konkret. Hvis man f.eks. er bange for Islam, fordi Islamisterne faktisk forsøgerat indskrænke ytringfriheden, så er det jo helt konkret.

Hvis man er bange for Islam, fordi der er mange der ser Koranen som hugget i sten, så er det en helt konkret frygt, når der i Koranen står at mænd gerne må tæske kvinder og at de gerne må dyrke sex med piger der knapt er kønsmodne. Osv. osv.

Men Ole Falstoft, hvorfor er du Islambegejstret? Kan du ikke forklare os andre om nogle gode ting ved Islam? Eller er din begejstring bare et fatamorgana?

Jane: I din verden er der åbenbart kun plads til enten at være islamfobisk eller islam begejsteret
jeg er 'hverken eller' og jeg holder mig langt væk af steriotype generaliseringer af mennesker på grundlag af tro

Inger Sundsvald

Ole Falstoft
Det kan du ikke få ”Jane” til at forstå.

Peter Jespersen

Er der nogen der har solgt ud er det sgu Det Danske Parti - der står for noget af det mest udanske på den politiske scene.
Det har solgt store dele af velfærdssamfundet til fordel af deres egne små sejre såsom 20 mio til et færgeleje og 8 mio til en naturramt kirke, der for nyligt er blevet evakueret. Det spøjse er at meget store dele af deres politik (eller mangel derpå) end ikke er borgerligt.