Læsetid: 3 min.

'Mette Jensen-sagen handler ikke om ytringsfrihed'

Prorektor Søren E. Frandsen, Aarhus Universitet, bakker op om direktør Henrik Sandbechs forklaring i sagen om forskeren Mette Jensen, der blev truet med fyring efter at have kritiseret universitetets samarbejde med Cheminova
18. maj 2009

Aarhus Universitet har afsluttet en intern undersøgelse af sagen om forsker Mette Jensen, der i efteråret følte, at hun fik knægtet sin ytringsfrihed.

Mette Jensen, der er ansat ved Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), skrev et kritisk brev til rektor og avisen Campus om universitetets samarbejde med Cheminova. Fem minutter efter brevet var sendt ud, blev Mette Jensen kaldt til samtale på DMU-direktør Henrik Sandbechs kontor, hvor hun blev præsenteret for en såkaldt 'forvarsel til en skriftlig advarsel', hvilket reelt er en fyringstrussel. Aarhus Universitet ejer aktiemajoriteten i Cheminova, og Cheminova har desuden ofte købt forskning hos Danmarks Miljøundersøgelser.

Den officielle forklaring på fyringstruslen var, at Mette Jensen havde misbrugt det interne mailsystem. I sit høringssvar på den påtænkte advarsel skrev fagforeningen DJØF imidlertid at, det "skinner igennem, at der fra DMU's side er tale om et forsøg på at knægte Mette Jensens ytringsfrihed som medarbejder." DJØF truede også med sagsanlæg, og herefter blev advarslen trukket tilbage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu