Læsetid: 4 min.

Amatørfotoet, der førte til PET-Kommissionen

Tv-journalisten Miki Mistrati havde et gammelt amatørfoto med i inderlommen, da han i 1987 opsøgte den tidligere civile PET-agent Anders Nørgaard. Fotoet viser PET-agenten som deltager på en trotskistisk sommerlejr på Samsø
Tv-journalisten Miki Mistrati havde et gammelt amatørfoto med i inderlommen, da han i 1987 opsøgte den tidligere civile PET-agent Anders Nørgaard. Fotoet viser PET-agenten som deltager på en trotskistisk sommerlejr på Samsø
24. juni 2009

Da tv-journalist Miki Mistrati en decemberdag i 1997 gik op ad flisegangen til en gulstensvilla på Skolevænget i Tårnby på Amager med en skjult mikrofon under jakken, anede han ikke, at han var få sekunder fra sit livs scoop.

I nogle tid havde han og kollegaen Søren Steen Jespersen researchet til en dokumentarudsendelse om efterretningstjenesterne på TV2, og undervejs havde de fået et tip fra daværende folketingsmedlem Søren Søndergaard (EL). På et amatørfoto taget på en trotskistisk sommerlejr på Samsø i 1983 havde Søndergaard udpeget en mand, som de to journalister burde granske lidt nøjere.

Meget mere end det vidste Mistrati ikke, men han havde taget fotoet med i inderlommen, da han ringede på døren til gulstensvillaen. Døren blev åbnet på klem, hvorefter Mistrati nok så kækt sagde: »Jeg kommer fra Fak2eren og er ved at lave et program om PET. Og jeg ved, at du har haft noget med dem at gøre...«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karsten Aaen

Det er jo dybt interessant at da noget lignende skete i Norge i 1996 eller 1997? ja så tog politikerne i Norge ganske anderledes fat...

Og stort set hele Norge var i oprør, ad det for en uges tid kom frem at en del af Forsvarets Efterretnings-tjeneste i Norge har og havde overvåget både det norske Kongehus, den norske statsminister og registreret det - alene på baggrund af lovlig politisk aktivitet...

Det interessante er vel at få at vide, hvorfor PET mente at et obskurt lille parti som SAP kunne true demokratiet ved at stille op til valg? Mit bud er, at det gør vi nok ikke...

Mere generelt er det tydeligt (for mig og sikkert også for alle andre) at 1) PET agenter og delingsførere der har brudt loven må og skal stilles til ansvar for det de har gjort og 2) danske politikere må tage sig sammen og ikke længere lade sig drive rundt i manegen af PET og 3) der må og skal indføres strengere og stærkere politisk kontrol med PET og 4) grundloven skal laves om, bl.a. skal der indføres en forfatningsdomstol....

Det siger en hel del om detektiv-evnerne hos PETs meddeler, at han kunne infiltreret "den såkaldte Regnbuebevægelse i Århus". Manden var ganske rigtigt en hyppig gæst hos den anarkistiske Bogcafé Regnbuen - men her fandtes overhovedet ingen samlet bevægelse. Derimod et på mange måder frugtbart og lærerigt miljø, hvor fx pacifister og Rote Arme-tilhængere - naturligvis dybt uenige - kunne diskutere på et fornuftigt niveau. Samt ryge rigeligt med tjald. Man kunne da håbe på, at Anders Nørgaards føringsofficerer havde bedre styr på hvad det var for et sted, de var dumpet indenfor i - men jeg tvivler...

Tilbage engang i slutningen af 70'erne boede jeg kummerligt på Nørrebro og var konstant på jagt efter et godt bofællesskab eller kollektiv. Jeg svarede ofte på annoncer i Information der lød i retning af:
"2 dejlige værelser på Fælledvej. Husleje kr.900,00 mdr. Skriv lidt om dig selv og dit engagement på venstrefløjen. Skriv til Billetmrk. xxx"
Efter at have set - og skrevet til - den slags annoncer rigtig mange gange uden at få svar, fik jeg den tanke at det jo var en effektiv måde at oprette et kartotek over aktive på venstrefløjen. Man så at sige skrev sin egen registrering og sparede dem en del arbejde. Jeg husker at jeg tog kontakt til Information, men blev pure afvist. Fik lidt det indtryk at de annoncepenge der kom ind på den slags annoncer varmede lidt for meget!

Henrik Lund

FaceBook er apropos som jeg har forstået det en af de største selvregistreringer af en sådan slags der sagtens kunne være opfundet af NSA eller CIA eller lignende grupperinger i en nærmest diabolsk ondskab.
Og så er FaceBook endda Gudhjælpemig populær hos folket der af og til krænger ud med alt for meget om sig selv på samme FaceBook .

Dagens gode kandidat (blandt mange) til en slags selvregistrering er følgende nyhed i JP "PET-chef smed mossad--agent ud".
Læsningen af nyheden kræver blot login hvilket en hel del formummede arabere og andre fremmede hemmelige agenter da sikkert vil være
villige til at foretage - helt ekstraordinært.
- Specielt Da nyheden om denne Mossaf-agent der er blevet smidt ud af Pet-Chef - indtil nu idag kl. 10:26 ikke mig bekendt findes at læse i andre danske aviser.

http://jp.dk/morgenavisen/maindland/article1733082.ece

Peter (ny) Hansen

Den dag er kommer et islamisk attentat vil alle sige, hvor var PET. Hvis man bekender sig til voldsideologier, er man selv ude om at man bliver registreret.