Børnene bliver, når Danmark tvinger Midia tilbage til Irak

Midia skal deporteres til Irak, mens hendes familie kan blive i Danmark. Som enlig kurdisk kvinde fra en af de farligste provinser i landet er hun ellers selvskrevet til asyl ifølge FN
Midia er en af de irakiske flygtninge, som skal sendes ud af Danmark. Hendes børn må dog blive i landet.

Midia er en af de irakiske flygtninge, som skal sendes ud af Danmark. Hendes børn må dog blive i landet.

Indland
26. juni 2009

Tvangshjemsendelserne af afviste irakiske asylansøgere begyndte i går.

En af dem, der står til deportation inden for den nærmeste fremtid, er Midia. Hun stammer fra Diyala-provinsen, som regnes for et af de farligste områder i Irak netop nu.

Midias mand siger til hende, at hun under ingen omstændigheder må blive sendt til Irak. Han tør heller ikke selv tage hjem. Men Midia har ikke noget valg, selvom hun slet ikke kan forestille sig at komme tilbage.

»Jeg er meget bange. Hvad skal jeg gøre, når de sender mig til Irak? Hvordan skal det gå? Jeg ved det ikke,« siger hun og fortsætter:

»Jeg har mistet håbet mange gange. Jeg har fået afslag på alting.«

Der er ellers flere gode grunde til, at Midia kunne have fået asyl i Danmark. Ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat UNHCR er hun berettiget til international beskyttelse, fordi hun kommer fra Diyala. Desuden har hun ingen relationer tilbage i Irak, da hele hendes familie er flygtet. Og som enlig kvinde i Irak uden netværk vil hun ifølge UNHCR være et typisk mål for kidnapninger, voldtægter og andre former for seksuelle overgreb, som tvungen prostitution og trafficking.

»Man kan ikke bo alene som kvinde i Irak. Det går ikke. En enlig kvinde bor normalt hos sin familie, men jeg har ingen familie tilbage i landet,« siger Midia, der også på grund af sin kurdiske baggrund er i risiko for forfølgelse.

Børnene bliver

I provinser som Diyala, der ligger uden for den kurdiske selvstyreregion, og hvor kurderne er i mindretal, kan det nemlig være endog meget farligt at være kurder. Midia kommer fra et omstridt område i den nordlige ende af Diyala, som kurderne gerne vil gøre til en del af den kurdiske selvstyreregion. Derfor er der blandt andre kurdiske peshmerga-militser i området.

I løbet af de ni år, Midia har været i Danmark, er hun blevet gift med en iraker, der har opholdstilladelse i Danmark. Sammen har de fået to tvillinger. Men børnene bliver, når Midia skal deporteres tilbage til Irak. For hun fraskrev sig forældremyndigheden, efter hendes datter engang blev afvist på et dansk hospital. De var taget derhen, fordi den dengang 1-årige pige havde høj feber. Men de blev afvist, da pigen ikke havde noget cpr-nummer.

På den måde endte hun med at gøre præcis det, som hun kan huske, Jesper Langballe (DF) foreslog i 2007. Asylbørnene skulle fjernes, og forældrene sendes ud uden børnene, mente han. Det bliver Midia vred over at tænke på

Hun bliver også vred, når hun tænker på den politibetjent på Asylcenter Avnstrup, der engang beskyldte hende for at prøve at undgå tvangshjemsendelse ved at gifte sig og få børn.

»Han sagde, at jeg skulle tilbage til Irak, og at jeg kun havde fået børn for, at jeg kunne tage dem som gidsler,« fortæller hun.

Men Midia har ikke taget sine børn som gidsler, synes hun. Tværtimod. Hun tænkte ikke på sig selv, men på børnene, da hun tog den svære beslutning om forældremyndigheden. Nu kan børnene i det mindste blive i Danmark og får de samme muligheder som danske børn. For eksempel kan de komme i vuggestue.

»Jeg er glad for, at jeg ikke skal have dem hele tiden. Det er hårdt, når jeg er ked af det og bange for, hvad der skal ske med os,« fortæller hun.

Frygter blodhævn

Midia kom til Danmark sammen med sin tvillingebror Garzan. De havde boet som flygtninge i Syrien i to år, og i mellemtiden var de blevet for gamle til at blive familiesammenført med forældrene og deres to yngre brødre, der var flygtet til Danmark et par år før og havde fået opholdstilladelse og siden statsborgerskab.

I Danmark har Midia gjort, hvad hun kunne for at komme til at arbejde og uddanne sig. Det er flere gange lykkedes hende at begynde på en almindelig dansk uddannelse, men hver gang er det blevet opdaget, at hun ikke havde opholdstilladelse. Blandt andet nåede hun at gå tre måneder på SOSU-uddannelsen, inden hun blev smidt ud.

»Jeg drømmer om at blive frisør ligesom min tvillingebror. Jeg har taget en 1-årig frisøruddannelse hos Røde Kors, og jeg kunne godt tænke sig at have min egen frisørsalon sammen med Garzan,« siger Midia.

Men Garzan bor i Malmø. Da Flygtningenævnet i 2008 afslog at genoptage tvillingernes asylsag, turde han ikke risikere at blive sendt hjem og flygtede videre til Sverige.

Nu er han gift i Malmø og har fået opholdstilladelse i Sverige.

Når han var så bange for at blive sendt tilbage, er det, fordi han efter sin flugt er havnet i en konflikt med en arabisk klan.

Farligt for Midia

En soldat og medlem af Saddam Husseins Baath-parti har anklaget ham for at have slået soldatens bror ihjel i en slåskamp, angiveligt som hævn for en række husransagelser, Baath-partiet gennemførte i Midia og Garzans families hjem. Selvom det er længe siden og først og fremmest er Garzans problem, kan det også blive farligt for Midia:

»Det handler om hævn. Den anden klan vil stadig have hævn. Hvis de ikke kan få fat i broren, tager de hans søster. Sådan er det. Der er ikke nogen beskyttelse mod den slags i Irak i dag - ikke noget politi, der fungerer. Enhver har våben og enhver kan gøre hvad der passer en. Der er bare kaos,« fortæller hun.

Nu er Midia bange. Hun fortæller, at hun græd meget de første to-tre dage, efter hun havde hørt om hjemsendelsesaftalen i fjernsynet. Og nyheden om de seks irakiske mænd, der i går blev deporteret til Bagdad, vækker for alvor angsten i hende.

Også børnene er mærkede af situationen. Vuggestuen er begyndt at klage over, at de virker trætte og er holdt op med at lege med de andre børn.

»Når jeg græder, kommer min datter og siger, 'hvorfor græder du, mor?' Hun er meget klog, selvom hun kun er to et halvt år. Hvad skal jeg gøre Det er svært. Børnene har opholdstilladelse og skal blive her med deres far. Men jeg skal sendes til Irak,« siger Midia.

Midia og Garzans navne er opdigtede. Redaktionen er bekendt med deres rigtige identitet.

De afviste irakere

Seneste artikler

 • Enl. og R: Et umenneskeligt system

  10. april 2010
  Myndighedernes behandling af 72-årige Hassan Gardi viser, at loven bliver brugt til at forhindre asylansøgere i at få hjælp, mener Enhedslisten og De Radikale
 • Så fik dement iraker lov at blive

  10. april 2010
  Integrationsministeriet afviste at få foretaget en hjernescanning af den svært demente 72-årige irakiske asylansøger Hassan Gardi, og Rigspolitiet fængslede ham. Efter læger udenom ministeriet foretog scanningen, har han nu - efter års ventetid - fået humanitær opholdstilladelse
 • De er flygtninge i deres eget land

  25. januar 2010
  Vinterkulden har lagt sig over Qalawa-flygtningelejren i Kurdistan. Her lever en lille del af de mange internt fordrevne irakere fra Kirkuk
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Ristinge

Fandeme for galt det. Hvis danmark absolut vil føre sig frem som en krigsførende magt må man også være klar til at modtage og beskytte de flygtninge dette naturligt skaber.

jeg kunne ikke være mere enig med H.Ristinge, det er ubarmhjertigt hjerteløst at behandle disse mennesker på denne måde, dem som står for denne hetz imod nogle af de svageste grupper i samfundet må være virkelighedsfjerne eller gemene ondskabsfulde sadister, det er på tide at få ryddet disse lommefascister ud af borgen.

Mads Kjærgård

Tja det er noget forbandet svineri. Specielt når man tænker på at de der voldtog et barn i Jylland sidste år fik lov til at blive. Hvad tænker myndighederne på.
Vi smider de ud der gerne vil integrere sig og beholder de andre. Nå men det er jo sædvanlig Venstrelogik for burhøns. Godt Løkke ikke levede under besættelsen, så var det gået de danske jøder ilde.

"Børnene bliver, når Danmark tvinger Midia tilbage til Irak"

Man kan kun føle direkte afsky overfor VKO...

Ole Falstoft

Mida er vel en af dem som Krarup omtaler som dem der bruger deres børn som gidseler i en kynisk forsøg på at omgå loven?
Det kunne være interessant at få hans og hans meningsfælles kommentar til et sådan konkret tilfælde.

Mogens Michaelsen

Vores kære vicerigspolitichef Hans-Viggo Jensen vil gerne have folk til at "trække følehornene til sig" i stedet for at give udtryk for sympati med bl.a. Mida. (kilde: Politiken.dk)

Det gælder nok også Information og dem der kommenterer denne artikel ...

Gad vidst om man bliver registreret af PET for at gøre det?

I tdiligere og mere humane tider tænkte man på familiesammenføring. Nu er det blevet en sport for integrationsministeren at splitte familer ad, så børn må vokse op uden deres forældre. Hvilken skændsel!

Peter Hansen

Samtidig bruges millioner på at holde danske familier tilbage ved hjælp af statsbetalt parterapi (når man ligeså bare kunne forbyde skilsmisser for par med børn under myndighedsalderen).

Martin Kaarup

3-årig til plejeforäldre: Hvor er min rigtige bror?
plejeforäldre: Han bor hos en anden familie, skat.

3-årig til plejeforäldre: Hvor er min rigtige mor?
plejeforäldre: Hun er på ferie i meget lang tid.

3-årig til plejeforäldre: Hvornår kommer hun hjem?
plejeforäldre: Det ved jeg ikke, men hun elsker jeg begge to. Kom, så spiller vi Fisk!

Det er sandeligt värd at huske på, det er de stemmeberettigede i et velfungerende folkestyre, som på direkte vis, selv välger hvilket menneskesyn deres samfund skal afspejle.

Danskerne har selv valgt dette.

Det nuvärende menneskesyn er en afspejling af de siddende regeringspartier. Det er sådan partierne tolker Danmarks värdier om familiesammenhold, frisind, fristed, medmenneskelighed og tolerance.

Situationens absurditet er, at Midia sagtens kan få opholdstilladelse, uden at de samlede konsekvenser vil betyde mere end et par få tusindedele af Danmarks brutto national produkt - En besparelse på ministrenes flyveture ville f.eks. kunne betale for et mere tolerant menneskesyn.

Derudover må det väre forfärdeligt for de mennesker som har valgt at avfise Midia og dem som skal fölge Midia til lufthavnen. Det kräver en stor portion selvbedrag at tro sådanne handlinger blot er en del af jobbet..
Det minder lidt om selvfornägtelsen hos de stakkels individer som arbejder i de danske våbenfabrikker (se bla. artikel andetssteds om lönsamheden af Danmarks krigliderlighed.)

Det er vigtigt at forstå at disse mennesker også er ofre. De har modet at sige nej.
Det svarer til fodfolkets bestandige åg, når overbefaling påbyder dem at lemleste deres medmennesker eller stiltiende se på.
Korporlig eller sindsmässig tortur er stadig tortur.

Näste folketingsvalg vil tydeliggöre for danskerne om de önsker at bibeholde styrets nuvärende menneskesyn - det som adskiller små diebörn fra deres foräldre eller ej.

Danskerne välger selv dette.

Jennifer Conway

Altid en fornojelse , og en slags lettelse, at laese Per Thomsen.....at bliver bekraeftet i , at troen i og for menneskeheden eksisterer, selv om tidsånden er ikke vores måske...........og selv om Midias et als tragiske skaebner, kunne nemt gore kynikere af os allesammen.

Men tidsånder skifter ......og VKOs "joyless" tid , og DFs, vil afslutte også for en stund..

Peter Jensen

" Gad vidst om man bliver registreret af PET for at gøre det? " ..
Tja, mon ikke du allerede er det, internettet er jo STASI's foretrukne tumle-plads .

Ka' vi ikke sejle Irakerne til Sverige ?
Retstilstanden i Danmark er jo grotesk, løgnagtige krigsforbrydere får lov at posere som anstændige mennesker, de der påtaler deres løgne fængsles,
og nøjagtigt ligesom i trediverne lukker vi grænsen for dem der har mest brug for at krydse den og sender dem det lykkes for alligevel tilbage hvor de kom fra .
VKO kan rejse ad Helvede til, I er en skamplet på os alle .

Jennifer Conway

Ja, danskerne har valgt deres regering
(og de ligner mange europaere som valgte for ikke så lang tid siden...........ugh.....derfor SKAL vi allesammen vaere aktive med vores stemmer, ikke bare i DK, men i Europa, ellers sniger neo-fascisme ind pga passivitet og snaeversyn).

UKs BNP er DKs DF.....det er bare endnu ikke blevet "stuerent"............men det bliver det, hvis ikke de andre partier bliver enige om en faelles front for humanisme og imod racisme.

Lad os håbe, at danskerne stemmer anderledes naeste gang..........det er bare "synd" (britisk underdrivelse) , at social demokraterne under TS og Sass er blevet mere regerings stotteparti end opposition.

Karin Bennedsen

"VKO kan rejse ad Helvede til, I er en skamplet på os alle ."

Så, Peter Jensen, nu bliver du også registreret hos PET (hvis du ikke allerede er det).

Inger Sundsvald

Ole Falstoft skriver:
”Det kunne være interessant at få hans og hans meningsfælles kommentar til et sådan konkret tilfælde.”

Det er nok for meget forlangt. Messerschmidt er i fuld gang med at gøre sig salonfæhig i EU, og skal ikke have noget klinket. Hvad angår andre meningsfæller her på debatten, har vi jo til hudløshed set, at alle ’fremmede’ bare er en stor masse, som bare ”fylder op”, samt andre modbydeligheder.

Men faktisk er jeg helst fri for at høre mere af den slags, og takker for at størstedelen af verdens befolkning ikke forstår dansk, men får deres informationer om Danmark siet en smule af medierne.

Jennifer Conway:

"Altid en fornojelse , og en slags lettelse, at laese Per Thomsen.....at bliver bekraeftet i , at troen i og for menneskeheden eksisterer, selv om tidsånden er ikke vores måske"

Tak for de pæne ord, Jennifer. Og med hensyn til tidsånden, så tror jeg ikke der er grund til at være så pessimistisk.

George W. Bush og hans dødsyge neokonsrvative ideologi er blevet placeret på historiens mødding. Vi må blot affinde os med at det vil gå en rum tid før forandringes vinde når til det dybt provinsielle Danmark. Søren Krarup og hans venner har forlængst toppet, og vil snart ende på muesum - udstoppet eller ej,

Peter (ny) Hansen

Hun kommer "fra en af de farligste provinser i landet", jamen skal alle der bor i en "farlig provins" have lov at rejse Danmark?

Jennifer Conway

En meget SUBJEKTIV observation efter mange år i DK (nu er jeg i udlandet , men born og venner bor stadig i DK):

Vi er mange som er dybt berorte af de synlige moralske sporgsmål aforbundet med behandling af flygtninge/invandrer, og effekten danske lovgivning har på de "fremmede", inkl, de danske "fremmede".

Men hvad med de "rigtige" danske danskere? Har DE det godt?

Er de lykkeligere i disse tider af skattestop og "fremmedestop", og det sidstes "nodvendige" akkompangerende hadefuld diskurs?

I think not.

DK foles mere miserabelt end for 10 år siden...... og mainstream DFers og VKers er i det hele taget en "joyless" gruppe.

Jeg formoder , at ordet "joyful" springer ikke spontant til vores sind, når vi taenker på Pia, Krarup, Fogh, Kadar, et al (om vi er deres stottere eller ej). De virker som nogle kontrollerende livsnaegtere allesammen.........metaforisk og bogstaveligt set.

Den danske regering er ualmindelig "joyless"......

Måske er det den uundgåelige resultat af at bevare en kunstig rationaliserende pragmatisme som benaegter samvittigheds og folelsernes integritet.

Og som undertrykker dem/deres selv, ikke kun deres ofre.

Det er tilsyndeladende temmelig nedslidende at bevare hadet og mistaenksomhed.

Der var engang en slags lethed, en befriende og meget bevidst blindhed om naboens småfejl og det "anderledes", en "lad gå" stemning i DK .

Måske gjorde det danskerne mere afslappede, åbne, generose i sindet.
Måske var de samtidig mere kreative, fleksible, konstruktive og kontekstbevidste i deres politiske og sociale problemlosningsmodeller.
Måske var de også bedre til at diskriminere mellem det vigtige og det ikke så vigtige...samt det private og det offentlige.

Nu er der så mange negative petitesser at helheden er glemt. Og med denne frakturering af helheden og en underlig "altid-på-vagt mod Fjenden" stemning bliver "joy" fortabt.

Det generose sind er nu lige med det svage sind. Nietszche...hallo!!!

So even if the moral issues were not so clear and frightening, I would still wonder at the lack of joy at the very heart of gentle Denmark.

And I would choose joy everytime........

peter jensen

lider jeg af MPD tænkte jeg efter at have læst Peter Jensen's kommentar?
Men nej det er information's kommentarsystem som tillader flere brugere at gruge samme navn.
Måske ikke så smart, men hva faen.

ang artiklen:

Indrømmet det er en grotesk sag, skoleexempel på at blive fanget i juraen.

Konsekvensen af feks familiesammenføring til Midia ville være at alle afviste asylansøgere som venter på tvangsudsendelse skulle have krav på feks familisammenføring hvis børn med herboende mand/kvinde kom ind i billedet i ventetiden.

Ville det være holdbart?

peter jensen:

"Konsekvensen af feks familiesammenføring til Midia ville være at alle afviste asylansøgere som venter på tvangsudsendelse skulle have krav på feks familisammenføring hvis børn med herboende mand/kvinde kom ind i billedet i ventetiden. Ville det være holdbart?"

Naturligvis er det "holdbart", at børn for lov til at bo sammen med deres forældre. Hvad er det dog du siger, Jensen. Er du rigtig velforvaret?

peter jensen

@Jennifer Conway

Nu er det så heldigt at Nikolai Lang lige har offentliggjort en undersøgelse på netop de emner du berører.
Det subjektive indtryk du har fundet frem til er så nærmest diamentralt modsat af hvad Nikolai Lang's undersøgelse viser.
Måske skulle du prøve at tage et blik på Dk uden dine politiske briller.

Chris David Bonde Henriksen

De, som ikke har opnået flygtningestatus og som er statsborgere i et andet land, skal selvfølgelig vende hjem. Det burde være enkelt at forstå.

Lad os så til gengæld åbne op for de, som e r flygtninge. For eksempel iranere, som er forfulgt af det nuværende regime.

peter jensen

@Per Thomsen

kan se du næppe kan overskue konsekvenserne af de principper du plæderer for.

Du foreslår at en families fælles liv, sammenhæng skal veje mere end princippet at alle er lige for loven.
Du mener lovovertrædere med børn skulle slippe med mildere straf end barnløse , for familiens og børnenes skyld.

Det er lovgivning som ikke passer i et demokrati du er fortaler for.

Jeg vil tillade mig at genbruge din formulering:
Hvad er det dog du siger, Thomsen. Er du rigtig velforvaret?

Chris David Bonde Henriksen

Ja, netop flygtninge som er forfulgt af en ualmindelig modbydelig og menneskefjendsk tolkning af islam. Det er da indlysende. Hvis folk, der kommer her til landet, kan godtgøre at de er forfulgt, kan de selvfølgelig opnå flygtningestatus.

peter jensen:

"Du foreslår at en families fælles liv, sammenhæng skal veje mere end princippet at alle er lige for loven"

Mig bekendt har danske forældre ret til at bo sammen med deres børn, og hvis flygtningene fik samme ret, så vil vi jo netop have lighed for loven.

ellen nielsen

J. Conway siger bl.a.:
Ja, danskerne har valgt deres regering
(og de ligner mange europaere som valgte for ikke så lang tid siden...........ugh.....derfor SKAL vi allesammen vaere aktive med vores stemmer, ikke bare i DK, men i Europa, ellers sniger neo-fascisme ind pga passivitet og snaeversyn)..
citat slut

Europæerne er allerede aktive borgere, som stemmer på dem, som bl.a. ønsker at forhindre neo-facisme i Europa i form af politisk Islam!

Jennifer Conway

@peter jensen

Lykke (happiness or contentment) kan vaere mange ting e.g. tilfredshed.

"Joy" er en fysisk og psykisk livskraft. En slags ekistentiel lidenskab som indebaerer kaerlighed og generositet og spontanitet. Måske kan du fortaelle mig, hvad det danske ord er for "joy"?(jeg mener ingen kritik her.........jeg ville virkelig få det at vide).

Da Happiness Undersogelser kan kun kommenteres "objektivt", når man kender sporgsmålene, brugte jeg bevidst ikke de seneste års undersogelser.

Ja, du har ret i , at en stor og respekteret undersogelse har udnaevnt danskere som de lykkeligste. Jeg er meget glade, hvis danskerne foler sig lykkelige selvfolgelig.....jeg onsker at mine born er lykkelige i Dagens Danmark!

Men det er også temmelig interessant, at fundere over sporgsmålene, og forskellige forventninger man har til "lykken".

Andre undersolgelser over de sidste par år har vist Bangladesh som lykkeligste (London School of Economics); Vanuatu som lykkeligste (NEF); Bhutan var lykkeligste i 2006 (et land som har en okonomisk målestok som inkluderer en Gross National Happiness Quotient); Malta var top blandt de europaeiske lande i en undersogelse for et par år siden; en anden undersogelse fra 2006 konkluderede, at indiske unge var de lykkeligste i verden!

Nogle statistikker viser, at danskerne er de mest uhoflige mennesker i verden. Skal jeg tro på dette (en dansk undersogelse) også? Og hvis det er rigtig (selv om hoflighed er et kultur sporgsmål, vil jeg tro), er det ikke tankevaekkende? Hvordan kan lykkelige mennesker finde på behandler andre uhofligt? Noget stemmer ikke.

Dr. Ed Diener and Dr. Sonja Lyubomirsky and Dr. Martin Seligman siger, at (bortset fra livets fundamentale nodvendigheder ) "lykke" er afhaengig af:

gode intime forhold; self-ansvar; et arbejde som er meningsfyldt; et optimistisk sind; at leve i nutiden; et altruistisk livstil, inkl. taknemmelighed, tilgivelse og medlidenhed.

Det er måske de sidste som mangler i vores VKO Danmark.

Jeg kan derfor ikke debattere objektivt om danskerne er mere eller mindre lykkelige end andre ....It all depends on the questions surely.

Uden tvivl er DK et godt og dejligt land på mange, mange måder..........for danskere (??). Og det er måske for dem som bliver holdt udenfor eller hånet at lykken kniber.

Jeg onsker mine born en hel bunke af lykke ....men lykke uden oplevelser af joy, og den akkompangerende udvidelse af menneskelige medfolelse, kan måske også vaere en slags resignation, narcissisme eller self-tilfredshed.

Det er trist at læse sådan en historie. Hun har prøvet at komme igang med en uddannelse og vil være hos sine børn og sin mand. Laver intet kriminelt men vil bare etablere sig her.

Det skriger til himlen at der er noget galt med vores lovgivning. Også når man af og til kan læse om asylsøgere som har begået både narko- og sædelighedsforbrydelser (i DK), men alligevel får lov til at blive. Hvor i alverden er logikken?

Jeg ved godt lovgivning er svær - og der er rigtig mange sager som skal behandles. Men kunne man da for dælen ikke ansætte nogle flere folk i Flygtningenævnet til at undersøge sådanne sager mere dybdtgående. Og rapportere tilbage når der helt klart er tale om uretfærdighed.

Det kunne måske resultere i at få smidt dem ud som laver alvorlig kriminalitet og ødelægger de andre indvandreres rygte.
Derved skal vi ikke bruge penge på dem, og så kunne det måske faktisk betale sig med de ekstra ansatte. Nærmest en slags LEAN som mange virksomheder bruger idag.

Glemmer iøvrigt aldrig dengang Wilson Kipketer ikke kunne få lov til at stille op for Danmark til OL, fordi han ikke havde boet her længe nok til at få statsborgerskab.
Det er selvfølgelig et godt tegn på at vi ikke skelner imellem folk i DK. Men.. men, men jeg synes nu alligevel at det er på tide vi får ryddet lidt op i lovgivningen. Således at vi kan hjælpe dem som virkelig er i nød - hjælpe dem som virkelig gerne vil bo her - og smide dem ud som ikke vil noget godt.

Måske skulle Midia hurtigst muligt opnå fælles forældremyndighed efter den nye forældreansvarslov, for at udsætte udvisningen der derefter bør revurderes.

Chris David Bonde Henriksen

Man kan prøve med alle tænkelige krumspring at obstruere lovlige afgørelser, men det ændrer ikke på de grundlæggende vilkår og konsekvenser.
Man kan ikke lovgive eller administrere gældende lovgivning ud fra enkeltsager, som medierne udspyer til offentligheden. Hvad angår de almindelige negative holdninger og forestillinger om Danmark og danskerne: Hvis man ikke kan li' lugten i bageriet...

peter jensen

@Jennifer Conway

Uha, oversætte amerikansk (formoder jeg) "joy" til dansk.
Tror det er umuligt at finde dansk ord som dækker helt det samme og de betydninger af joy jeg kender.
Lidt lissom at finde et engelsk/amerikansk udtryk for "hygge".

Meget spændende debat du åbner der, er dog for omfattende til dette forum imo.
Den danske mentalitet er mange facetteret, elskelig , irriterende , naiv og arrogant osv. Og mentaliteten er meget forskellig efter hvor du er i Dk.

PS. det var godt nok Nikolai Lang's undersøgelse af danskeres holdninger til integration jeg henviste til.

@ Chris Henriksen

"Man kan ikke lovgive eller administrere gældende lovgivning ud fra enkeltsager, som medierne udspyer til offentligheden"

Det har du ret i.
Jeg forsøgte at se det som et firma som skal køre optimalt og retfærdigt.
Men det ER svært. Det er jo menneskeskæbner vi har med at gøre her.
Et eller andet sted tror jeg bare der kan luges utroligt meget fnidder/fnadder og tåbelige paragrafer ud af lovgivningen.

Jeg ved ikke noget om alle paragrafer´ne men jeg kender da til uretfærdighed når jeg ser/møder det.

peter jensen

@Per Thomsen
danske forældres ret til at bo sammen med deres børn ophæver ikke domme og regler som gælder for folk uden børn.
Og det er netop hvad denne sags substans går på:

Skal det være sådan at en afvist asylansøger som venter på tvangshjemsendelse automatisk får opholdstilladelse hvis den afviste asylansøger får barn med en herboende?

Chris Henriksen og Andreas Kinch

Man kan ikke lovgive eller administrere gældende lovgivning ud fra enkeltsager, som medierne udspyer til offentligheden

Naturligvis kan man det, såfremt disse love rammer forkert i enkeltsager. Dette indikerer at noget ikke fungerer optimalt, hvorefter en lov bør indgå som led i en evaluering ganske som enhver anden systemudvikling. Sådanne betragtninger er almindelige i al udvikling.

peter jensen

Skal det være sådan at en afvist asylansøger som venter på tvangshjemsendelse automatisk får opholdstilladelse hvis den afviste asylansøger får barn med en herboende?

Ja naturligvis, hvis denne person ellers opfylder betingelserne for forældreansvar. Især når hjemsendelsen som i Midia's tilfælde sker til et område der er klassificeret som farligt.

Jennifer Conway

@peter jensen

Så vidt jeg kan se er Nikolai L´s undersogelse relateret til danskernes forventninger til nydanskere e.g. at de skal "synge med på festsangene til brylluppet, barnedåben og konfirmationen. De skal også snakke dansk og få et arbejde – hvis de vil integreres."

At laere dansk og arbejde er altid meget onskelig.........men vi ved , at det kan knibe med at få et arbejde, når man har et"arabisk" navn.

At synge med til alt det andet er mere assimilation end integration (et besvaerligt ord....som for mig indebaerer også reciprocitet...som i alle forhold).

Mine born er hverken dobt eller konfimeret, eller gift, men jeg håber, at de betragtes og behandles alligevel som ligevaerdige danskere. Det var egentlig min datters paeredansk far som var imod alt det kirkelige.

Faellskabet og familielivet er så vigtigt i Danmark.........at separare et barn, en hel familie, fra moderen er ikke noget man bare gor i danske familier.

Derfor er det så meget mere tragisk, og uretfaerdig, og utilstedlig, at familier som Midias bliver smadret med så stor selvsikker og selv-retfaerdigorende "carelessness" uden omtanke.

De langvarige personlige og sociale konsekvenser er nemme nok at få oje på.

@ Hans Hansen

"Naturligvis kan man det, såfremt disse love rammer forkert i enkeltsager. Dette indikerer at noget ikke fungerer optimalt, hvorefter en lov bør indgå som led i en evaluering ganske som enhver anden systemudvikling. Sådanne betragtninger er almindelige i al udvikling."

Godt skrevet. Det var i bund og grund nok også det jeg var inde på i mit tidligere indlæg. Det går bare for langsomt! Derfor efterlyste jeg noget LEAN agtigt. Nogle ansatte som simpelthen var sat til at undersøge de rigtig grelle sager - der hvor man virkelig kan se uretfærdigheden. Hvis de så kunne rapportere tilbage og få lavet nogle ændringer hurtigt..så tror jeg det er vejen frem.

peter jensen

@jennifer
jeg er heller ikke konfirmeret.

At ville give asyl automatisk til afviste asylansøgere som i ventetiden på tvangsudsending får barn med herboende er et validt synspukt.
Dermed mener jeg ikke det er et fornuftigt synspunkt.

peter jensen

Og heller ikke jeg er konfimeret, Jeg tog afstand til kristenfommen efter at have læst mosesbøgerne.

Men hvorfor er det ikke et fornuftigt synspunkt at give asyl til en forældre såfremt vedkommende påtager sig forældreansvaret?

Rent hypotetisk, ville du eksempelvis give afkald på en af dine forældre i en sådan situation?

peter jensen

@hans

rent hypotetisk: Nej, jeg ville nok foretrække at familien var samlet. Kunne det ikke lade sig gøre i Dk pga min hypotetiske mors ulovlige ophold kunne det være i Iran.

Og så tilbage til virkeligheden:
Jeg er ikke kultur chauvinist som mange herinde der tror at kun i Dk kan det lade sig gøre at få et godt liv.

Jeg har argumenteret i flere kommentarer oppe i tråden. Kik på dem, du er velkommen til spørge til den argumentation.

PS. beklager men kan ikke så meget tid her det næste tid, så vil undgå at bruge tid på at gentage migselv.

peter

Jeg kender også følelsen ved de evindelige gentagelser, det er vel en betingelse ved at spilde tiden med at diskutere.

Den enes virkelighed - den andens fiktion.

Klart nok at danmark ikke er eneste mulighed for et godt liv. Men for nu ikke at skubbe problemerne over på andre, er det en god øvelse at sætte sig i andres sted når man fungerer politisk, ikke mindst når en lovgivning ikke kan ramme en selv.

peter jensen

@hans

Som sagt er jeg villig til at svare spørgsmål ang min argumentation.
Det der væveri og insinueren gående på min eller din person og karakter egenskaber deltager jeg ikke i.
Der må du ha fat i Per Thomsen feks,

hvad er det for noget at almindelige borgere bliver registreret hos PET for at ytre sin afsky imod en regering som efterhånden har fået ALLE internationale instanser imod sig på grund af den umenneskelige behandling af flygtninge, jeg synes det er på tide at PET agenter anonymt begynder at lække oplysninger om alt det skidt de er blevet bedt om at gøre imod ganske almindelige Danske borgere, spionage m.m., de har også svoret en ED om at beskytte DK imod nationale(DF) som udenlanske fjender.
mvh

peter

Hviket væveri peter. Denne tråd handler om at adskille en forældre fra sine børn. For mit vedkommende er jeg udelukkende efter sager, og her er sagen klart umoralsk.

Det er ingen hemmelighed at mit ønske er at slippe af med samtlige islamister, men absolut ikke uskyldige ofre for DF's politik, og argumentet vedr. gældende lovgivning, og eventuel ulovligt ophold, er ingen hindring for kritik.

peter jensen:

"Det der væveri og insinueren gående på min eller din person og karakter egenskaber deltager jeg ikke i. Der må du ha fat i Per Thomsen feks"

Og hvad er det så lige jeg har sagt om dine karakter egenskaber, Jensen?

Sidste nyt er at regeringen og Dansk Folkeparti nu vil til at kriminalisere de aktivister, der hjælper de irakiske flygtninge.

Det viser med al ønskelig tydelighed, at man i VKO så småt er begyndt at blive desperate, og at man ikke aner hvordan man skal slippe ud af situationen med flygtningene i Brorson Kirke.

Myndighederne ved godt at det vil udvikle sig til en krise der er mange gange alvorlige end karikaturkrisen, hvis man vælger med magt at tvinge mænd, kvinder og ikke mindst børn ud af Guds hus for at sætte dem på et fly til noget der sagtens kan vise sig at være den sikre død. Regeringen er udmærket godt klar over, at hvis politiet stormer kirken, vil det resultere i nogle meget ubehagelige tv-billeder, der vil blive vist i alverdens medier, og som vil give uoprettelige skader på Danmarks i forvejen meget belastede image. Det har regeringen simpelthen ikke råd til.

Spørgsmålet er så om aktivisterne bliver slappe i koderne bare fordi Peter Skaarup truer dem med bøder? Det tvivler jeg faktisk meget på. Mon ikke det vil have den stik modsatte effekt, hvis statsmagten og regeringen på den måde vælger at vise et endnu mere brutalt og repressivt ansigt?

Kilde:
http://politiken.dk/indland/article741509.ece

peter jensen

@hansen

exempel:
Du skrev "Men for nu ikke at skubbe problemerne over på andre, er det en god øvelse at sætte sig i andres sted når man fungerer politisk, ikke mindst når en lovgivning ikke kan ramme en selv."

Du insinuerer at jeg ville ændre mening hvis jeg selv blev ramt af reglerne og at jeg er en der skubber problemer over på andre.
Det giver imo ikke mening at inddrage personlige karakteregenskaber, hverken dine eller mine.

Kom med argumentation, fakta og logik.

peter jensen

Det er så sandelig ikke ment som en insinuering, kun et faktum. Jeg kan i sagens natur ikke vide hvordan du ville reagere hvis du blev tvunget væk fra dine børn.

Du svarer:
rent hypotetisk: Nej, jeg ville nok foretrække at familien var samlet. Kunne det ikke lade sig gøre i Dk pga min hypotetiske mors ulovlige ophold kunne det være i Iran.

Først vil jeg lige nævne at dette ikke handler om iran, men iraq, sikkert en fortalelse fra dig.

Spørgsmålet vedr. lovligheden ved opholdet kan ikke diskuteres, men det kan moralen ang. loven til gengæld, og her er det et faktum at enkeltsager ikke er undersøgt, og der derfor hverken foreligger bevis for evt. fare eller sikkerhed.

Dette er klart umoralsk, og så kan jeg jo kun gætte på hvorfor man ikke har ulejliget sig med at undersøge de reele forhold.

hvis DF ikke var VK's støtteparti ville den her situation slet ikke være opstået, det er næsten sikkert et krav fra lommefacsisterne i DF at smide 'de åh så slemme islamister' ud, nok må sku være nok, sådan kan man simpelthen ikke behandle andre mennesker. Hvis det er deres krav, at disse stakkels mennesker skal smides ud af Danmark, må vores(folkets) krav være at DF bliver SMIDT UD AF FOLKETINGET, de er ikke værdige, uden for pædagogisk rækkevidde.

mvh

Pressen og politikerne, der er de officielle magthavere er tilsyneladende urokkelige i deres vilje til at gennemtvinge deres rituelle menneskeofring af de irakiske flygtninge. I det civile samfund er modstanden dog stille og roligt ved at vokse sig stor og stærk, og vil på et tidspunkt blive en magtfaktor som pressen og politikerne bliver nød til at tage alvorligt.

Senest har en lang række kendte kunstnere og kulturpersonligheder meldt sig som eksempelvis Simon Kvamm, Niels Hausgaard og Tina Dickow.

Chancen for at anstændigheden for én gangs skyld sejrer i Danmark bliver hele tiden større. Man kan læse mere på adresserne:

http://stoettekreds.dk/Vi-stotter

http://politiken.dk/kultur/article743151.ece