Læsetid: 3 min.

Region Hovedstaden: Vi får for lidt

Region Hovedstaden er blevet underprioriteret i økonomiaftalen med regeringen, mener regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen. Formand for Danske Regioner Bent Hansen afviser kritikken
16. juni 2009

Danske Regioners formand Bent Hansen (S) formåede ikke at gøre alle regioner tilfredse, da aftalen om fordelingen af regionernes økonomi for 2010 lå fast lørdag. I Hovedstaden langer Vibeke Storm Rasmussen (S) ud efter aftalen og Bent Hansen.

»De andre regioner bliver ved med at hævde, at det er så lykkeligt alt sammen. Men jeg har svært ved at se, hvad det er, der er så lykkeligt for Hovedstaden,« siger Vibeke Storm Rasmussen, der efter egne beregninger står til en besparelse på mindst 300 millioner kroner.

»Jeg ved ikke, hvordan de andre regioners tal ser ud, men hvis man er så begejstret, som man er, så må de andre jo have nogle andre tal, end vi har.«

Ifølge Vibeke Storm Rasmussen burde Hovedstaden være prioriteret højere, fordi det sociale område vejer væsentligt tungere i hovedstaden end i resten af landet.

»Den meget tunge psykiatri er meget markant hos os - også med narkomaner o.lign. Byen er meget hårdt ramt,« siger Vibeke Storm Rasmussen, der også påpeger, at det vil blive meget svært at få hospitaler i verdensklasse, med de store besparelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu