Læsetid: 2 min.

Margrete Auken: Kommissionen skal sikre patientforeningers uafhængighed

Patientorganisationer skal repræsentere patienterne, ikke medicinalindustrien, siger SF's EU-parlamentariker Margrete Auken, der rejser spørgsmålet om patientforeningers interessekonflikter i Kommissionen
31. juli 2009

Hvis europæiske patientforeninger skal varetage syge europæeres interesser, kan de ikke være støttet eller endda sat i verden af medicinalindustrien, mener SF's Europa-parlamentariker, Margrete Auken, der i dag har bedt Kommissionen redegøre for, hvordan den vil sikre, at patientorganisationer som fremtidige samarbejdspartnere er til gavn for patienterne.

»Jeg var klar over, at medicinalvirksomheder foretager mange krumspring for at få indflydelse på lovgivningen i EU, men det er jo helt absurd, når de finansierer patientorganisationer i en grad, så de ender med at få mulighed for at diktere dagsorden,« siger Margrete Auken.

Spørgsmålet til Kommissionen kommer som følge af Informations artikler om de to store europæiske patientforeninger European Patients Forum, der modtager 88 procent fra medicinalindustrien, samt International Alliance of Patients Organizations (IAPO).

IAPO blev skabt af 38 medicinalvirksomheder, hvoraf bl.a. Pfizer stadig støtter IAPO med op til 97 procent af foreningens indtægter.

Begge foreninger har støttet et lovforslag, der vil åbne op for, at medicinalvirksomheder kan informere patienter om receptpligtig medicin,

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer