Baggrund
Læsetid: 1 min.

Ministre skal belyse udgifter til Foghs NATO-post

Både statsministeren og skatteministeren skal besvare spørgsmål om udgifterne før og efter Anders Fogh Rasmussens valg til ny generalsekretær for NATO
Indland
10. juli 2009

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal snarest svare på, hvorfor Statsministeriet ikke ønsker at oplyse om Anders Fogh Rasmussens (V) rejseudgifter i forbindelse med hans kandidatur til posten som NATO's generalsekretær.

Som tidligere fortalt i Infornation har Statsministeriet uden retlig begrundelse afvist at give Information aktindsigt i Foghs rejserier, men folketingsmedlem Meta Fuglsang (SF) har nu bedt ministeren om at oplyse Folketinget om grundlaget for ministeriets afslag.

Fuglsang vil også have oplyst, om Informations anmodning om aktindsigt efter Lars Løkkes vurdering »er omfattet af offentlighedsloven«. Under hånden har ministeriet nemlig tidligere meddelt, at man anskuede Informations aktindsigt som et spørgsmål, hvorfor ministeriet ikke er forligtet til at besvare det.

Heller ikke skatteminister Kristian Jensen (V) er færdig med Foghs NATO-post, men her handler det om udgifterne til det kontor, flyrejser og sekretariatsbistand, som Fogh har fået stillet til rådighed af regeringen efter at være blevet valgt til generalsekretær. Frank Aaen (EL) har tidligere fået at vide af skatteministeren, at disse udgifter ikke var skattepligtige, fordi det rettelig var NATO og derfor ikke den tidligere statsminister, der var modtageren.

Aaen vil nu have Jensen til at forklare, hvordan »den pågældende ydelse til en international organisation udbetales«, og i forlængelse heraf om ikke forudsætningen for Foghs skattefrihed er, at NATO faktisk modtager pengene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

Det er pisse godt.
Bare klø på, kære Information.

Der er gået hul på bylden,. for stanken af råddenskaben har bredt sig, helt til Århus.

Det er i det hele taget interessant at undersøge hvad Anders Fogh Rasmussen har kostet danskerne.

Intensiv jobsøgning i NATO, deltagelse i ulovlige krige i Irak og Afghanistan, et smadret offentligt sundhedssystem, et land præget af fremmedhad og racisme, en karikaturkrise med deraf følgende prestigetab for vores nation osv. osv.

Der kan ikke være tvivl om at Anders Fogh Rasmussen har været den suverænt dyreste og dårligste statsminister i mands minde. Han er i sandhed Danmarks svar på George Walker Bush…

Hugo Barlach

Nemlig Information. Og EL. Om ikke andet så for at høre nærmere til, hvorledes de nye forsøg på bortforklaring kommer til at se ud denne gang...

Heinrich R. Jørgensen

Stor tak også herfra til Ulrik Dahlin, og Enhedslisten, for at være besværlige. Det er en fornøjelse at opleve, at enkelte journalister og politikere ikke overgiver sig straks de møder modstand.

Så altså tilskud til NATO er det: Og Rasmussen, der indtil i lørdag ikke var ansat i NATO, har altså rejst, osv, for penge fra NATO.

Hmm, skatteminister, den holder vist ikke.

Thi kendes for Landsskatteretten : Rasmussen skal betale skat af de modtagne ydelser.

Mon ikke "kreativ bogføring" bliver den røde tråd, når biografien engang skal skrives?

Et eller andet sted er det lidt paradoksalt at Peter Brixtofte sidder i fængsel mens hans politiske tvillingebror får kors og bånd og stjerner på...