Nyhed
Læsetid: 1 min.

Pandemien tager fart

Flere og flere bliver smittet med Influenza A på verdensplan, og i Danmark har en sommerskole i den seneste uge frivilligt holdt omkring 90 elever i karantæne, fordi en elev var smittet
Indland
22. juli 2009

Langt flere bliver smittet med Influenza A (H1N1), og på bare 14 dage er dødstallet vokset fra 429 til flere end 700 på verdensplan. Derfor fastslår Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at pandemien breder sig med en hidtil uset hast.

Det billede genkender forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen, Else Smith, herhjemme.

»Smittespredningen er under opbygning. Der kommer flere og flere tilfælde alle vegne, lige så langsomt tiltager smitterisikoen, og sandsynligheden for en epidemi til efteråret er stor,« siger hun og fortæller, at omkring 25 til 30 procent af befolkningen - med en overvægt af yngre - forventes at blive ramt herhjemme.

Frivillig karantæne

Alt imens verden diskuterer midler til bekæmpelse af sygdommen, kom det i går frem, at en sommerskole i Sdr. Nærå på Fyn i den seneste uge frivilligt holdt omkring 90 elever i karantæne. Det skete, fordi en pige på skolen fik konstateret influenza A (H1N1).

Tiltag som dette kan blive nødvendige i kampen mod den nye influenzatype, anbefaler WHO:

»Skolelukning er en af de afbødende foranstaltninger, som kunne overvejes af landene,« siger talskvinden fra WHO Aphaluck Bhatiasevi til nyhedsbureauet AFP.

Hun understreger, at forskellige lande vil blive konfronteret med pandemien på forskellige niveauer og tidspunkter, og det derfor er op til landene selv at beslutte, hvilke foranstaltninger de vil benytte.

Også herhjemme er skolelukninger en del af pandemiplanen.

»Det kan være fornuftigt og i vores alle sammens interesse. Men man bør også overveje, hvor længe man skal holde lukket, og hvordan man opvejer, at børnene har været ude af skolen,« siger Else Smith.

På bare 14 dage er 32 flere blevet diagnosticeret med Influenza A i Danmark. Det samlede antal er ved den ugentlige indrapportering mandag til det europæiske center for sygdomsforebyggelse og kontrol (ECDC) nået op på 98 tilfælde af smittede. Til sammenligning er der kommet 55.000 nye tilfælde den seneste uge i Storbritannien. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Fredsted

Men får det folk til at blive hjemme fra charterturene? Næh, nej, det gør det skam ikke. Nu bringes H1N1 med Boing 747 og Airbus 380 rundt i verden. Havde viruset en hjerne, så ville den være henrykt over en sådan luksus.

Med de nye opgraderede tabstal er det nu lige så farligt at få svinepest som at tage seks måneder til Helmand.

Samtidigt er der nu mere spam for Tamiflu end for de sædvanlige spam-emner...

Hvorfor al det ståhej for en banal og mild influenza?

Baxter, som er lige på trapperne med en vaccine, søgte om patent på virussen et år før det første tilfælde blev kendt. Patentansøgning nr. US 2009/0060950 A1. Hmm....

Baxter er ligeledes under kriminel efterforskning for at forurene fugleinfluenzavirus med 72 kg levende virus, og sende det til 16 forskellige laboratorier.

http://www.naturalnews.com/026503_pandemic_swine_flu_bioterrorism.html

Og til jer der straks råber 'konspirationsteorier', så burde I måske undersøge fakta en smule først. Selv her på Information findes artikler der taler positivt om 'eugenics' - befolkningskontrol - som et svar på en påstået menneskeskabt klimakrise. Så kom ikke og sig der ikke er et motiv.

Google: Codex Alimentarius

"Condemnation without investigation, is the height of ignorance" ~ Albert Einstein

1.) Det er ret umuligt at lave vaccine uden levende virus.
2.) Hvor har hun den "biovåben" klassifikation fra?
3.) Hun modsiger sig selv i artiklen hvor hun først påstår at der ikke er nogen genetiske data for influenzaen, men presto, så trækker hun den alligevel frem i sit dossier.
4.) Hendes kilder er cirkulære, vender altid tilbage til samme hjemmeside som artiklen. En af hendes to ydre kilder for biovåben-teorien er en skriver som påstår at Mormon-kirken i USA personligt forfølger ham fordi han har fundet ud af at de i virkelighed er en satanisk sekt der dråber babier som del af deres ritualer.
5.) Det hele er den sædvanlige anti-vaccine konspirationsteori, som så bliver bekræftet da hun nævner beviser for eksistensen af Illuminatti og at Bilderberg-gruppen står bag det hele.
6.) Hun nævner et 69 siders dossier i hvilket hun mener at kunne bevise 23 forskellige ting. Alene virusgenomet, som hun påstår at opliste i fuldstændighed, fylder min. 7 sider i den mest skrabede skriftlige repræsentation, ren ATGC-kode uden bemærkninger. (Genomet er foruden ikke nogen hemmelighed. Det har altid været offentligt tilgængeligt). De andre beviser, nogen af hvilke nok fylder mindst lige så meget, har så endnu mindre plads.

Mht. Codex Alimentarius, så siger den ikke en pind om eugenic eller lign. Modstanden imod den kommer fra mest fra såkaldt "naturhelbredere" der pludsligt skal til at bevise deres præparaters virksomhed som medicin, specielt vitaminpræparater, i stedet for at bare kunne sælge dem som næringsmidler og kosttilskud. Modstanden fra dem mod Codex Alimentarius er altså rent financielt begrundet.

Min dom: en anti-vaccine hysteri site der er ude på at tjene penge på naturmedicin-folket. Hvilket også pænt kan ses i de ting der sælges i hjemmesidens webshop som mange, mange links fører direkte til.

Det hele bliver så ekstra underholdende når man hører at en anden "naturmediciner" Dr. Bill Deagle nu anklager Jane Burgermeister for at have stjålet hans research og at denne anklage rent og skært er hans værk og ikke hendes...

Mht. patentet, så er der ikke et patent på en vaccine, men på en produktionsmetode, som kan ses under (54) og (57).

Ansøgningen er fra den 28. August 2007. Baxter nævner i dette tilfælde H1N1 som et eksempel blandt 33 andre influenza-varianter for hvad denne nye metode kan bruges til.

H1N1 er foruden den mest almindelige influenza-variant og har været en del af standard WHO vaccinen siden ca. 1970. Men inden for den er der så igen adskillige undergrupper som adskiller sig fra hinanden. Og det er disse nye mutanter der p.t. sætter nogle i panik.