Nyhed
Læsetid: 4 min.

S-borgmestre: Partiledelsen er for sløv

Kritikken af den socialdemokratiske linje og ledelse fortsætter. En række borgmestre anklager partitoppen for at svigte i vigtige politiske sager og tabe terræn til SF. Ledelsen er fortsat tavs om kritikken
Endnu en gang m©™des Social°©demokraternes ledelse med, at de er for sl©™ve, usynlige og for negative. De kommer til at fremst? som haleh©°ng til S©™vndal og SF. Den bekymring v©°kker genklang i dele af det kommunale S-bagland. Mange roser netop Villy S©™vndal for hans evne til at markere sig med glimt i ©™jet, ironi og humor. Det mangler Helle Thorning og Henrik Sass for at erobre arenaen.

Endnu en gang m©™des Social°©demokraternes ledelse med, at de er for sl©™ve, usynlige og for negative. De kommer til at fremst? som haleh©°ng til S©™vndal og SF. Den bekymring v©°kker genklang i dele af det kommunale S-bagland. Mange roser netop Villy S©™vndal for hans evne til at markere sig med glimt i ©™jet, ironi og humor. Det mangler Helle Thorning og Henrik Sass for at erobre arenaen.

Keld Navntoft

Indland
7. juli 2009

Frustrationerne er til at tage og føle på i det socialdemokratiske bagland. Flere borgmestre bakker de seneste dages kritik af partiledelsen op - de efterlyser rettidig omhu og klandrer partitoppen for ikke at markere sig politisk på aktuelle og vigtige sager.

»Partitoppen er for sløve, og derfor er det SF, der løber med opmærksomheden. Den, der kommer først til mølle, får først malet,« siger Randers-borgmester, Henning Nyhuus Jensen (S).

Sammen med flere borgmesterkollegaer peger han på den verserende sag om overbetalingen til privathospitalerne og Rigsrevisionens omfattende kritik af regeringen. Her har S-ledelsen været for alt for lidt synlig, lyder anklagen:

»Der kunne vi have været mere markante,« mener Assens' borgmester Finn Brunse, mens Henning Nyhuus Jensen påpeger, at historien om Lars Løkkes overbetaling til privathospitalerne har ulmet i mere end et år:

»Alle har vidst, at det ville blive en sag, men alligevel kommer vi aldrig ordentligt ind i debatten. Det burde være en sikker sejr for Socialdemokraterne: Løkke misbruger skatteydernes penge og ødelægger det offentlige sundhedssystem,« lyder det fra Henning Nyhuus Jensen som tilføjer, at der er brug for en ledelse, der »tager langt bedre fat i sagerne.«

Sass sælger ikke billetter

Randers-borgmesteren tilslutter sig dermed det kor af Socialdemokrater, der gerne så, at den politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, blev skiftet ud:

»Jeg har fra starten sagt, at problemet er, at Henrik Sass Larsen og Morten Bødskov ikke er gode nok. Og det mener jeg stadigvæk. Der er ikke sket nogen form for forbedring,« siger Randers-borgmesteren.

Henrik Sass Larsen kom for nylig ind på en beskeden 39. plads over de mest citerede politikere. Heller ikke Vejles borgmester, Leif Skov er tilfreds med Thornings højre hånd:

»Henrik Sass er ikke markant nok, og han sælger ikke billetter. En ordfører skal være mere frisk og længere fremme i skoene,« siger Leif Skov, som også efterlyser mere glæde og humor fra socialdemokratisk side:

»Man skal gerne have et glimt i øjnene som politisk ordfører. Sass ser ud som om, at alt er en katastrofe. Det hele bliver så surt og forudsigeligt, og det vinder man ikke mange stemmer på,« siger Leif Skov.

Om kritikken af den politiske ordfører lyder det fra Finn Brunse:

»Det har jeg ikke nogen kommentarer til.«

Men det har Kalundborgs borgmester, Kaj Buch Jensen:

»Hvis man spurgte bredt i befolkningen om, hvem Henrik Sass er, så tror jeg ikke, der er mange, der vil kunne give et bud på det. Han har slet ikke formået at skabe profil og blive kendt som talsmand for partiet, og det viser efter min mening, at der er noget galt,« siger han.

Ikke markante nok

Ifølge Leif Skov bør partiet udvise mere begejstring og større selvstændighed.

»Det ville klæde Socialdemokraterne, hvis vi i højere grad sagde, hvad vi selv ville, i stedet for bare at kritisere alt, hvad regeringen kommer med. Der er brug for mere selvtillid og mere positivitet,« siger han.

Og SF er i følge Vejle-borgmesteren eksemplet på, at det godt kan lade sig gøre:

»Vi kunne lære noget af Villy. Han formår at fyre en sjov og rammende bemærkning af, selv om han kun har 10 sekunder i et nyhedsindslag. Med Sass kommer vi til at fremstå som det sure og vrantne oppositionsparti,« siger Leif Skov.

Han rammer dermed den kritik, der i lørdags blev fremført af partiets store stemmesluger ved sidste folketingsvalg, Orla Hav. Han frygter, at Socialdemokraterne kommer til at fremstå som halehæng til Søvndal og co. Den bekymring vækker genklang i dele af det kommunale bagland.

Kaj Buch Jensen roser Villy Søvndal for evnen til at markere sig - et talent, der ifølge borgmesteren betyder, at SF-formanden tager en god del af arenaen. Helt anderledes vurderer Buch Jensen sin egen partiledelse:

»Man sidder ofte med en fornemmelse af, at det går for langsomt. Man er for sløve til med at komme med en markering, når en ny sag opstår. Og når der endelig kommer noget, er det ofte ikke markant nok,« siger han.

Finn Brunse ønsker SF tillykke med succesen, men:

»Alliancen betyder, at vi ikke mindst hos S skal finde vores særlige kendetegn og bud på udfordringer,« siger Assens-borgmesteren og henviser blandt andet til debatten om privathospitaler, hvor S burde markere sig tydeligere i forhold til VK.

Villy er en døgnflue

I Brøndby er borgmester Ib Terp ikke bekymret for SF's popularitet, der i visse målinger størrelsesmæssigt har placeret dem tæt på Socialdemokraterne. Succesen for SF vil aftage, lyder vurderingen fra borgmester Ib Terp.

»Jo, der er nok et aspekt af døgnflue over Søvndal,« siger han.

Ib Terp kalder Henrik Sass Larsen for 'en solid politiker' og deler ikke opfattelsen af, at der bør skiftes ud i partitoppen. Men han kan også få øje på plads til forbedringer:

»Det handler ikke om udlændingedebatten, men på integrationsområdet er der rum for forbedring og nye ideer, men det arbejder man også på,« siger han.

I går afviste integrationsordfører Henrik Dam Kristensen kritikken fra en række forhenværende S-ministre af den politiske ordfører og henviste til, at de ikke længere er aktive i politik og derfor ikke ved, hvad der rører sig.

Information ville gerne have haft en kommentar til de seneste dages kritik fra enten partiformand Helle Thorning-Schmidt eller Henrik Sass Larsen, men det har ikke været muligt, da beskeden er, at de er på ferie.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ib Terp:

»Det handler ikke om udlændingedebatten, men på integrationsområdet er der rum for forbedring og nye ideer, men det arbejder man også på,«

Dette citat af Ib Terp illustrerer jo for så vidt problemets kerne. Der findes nemlig to slags socialdemokrater der har diametralt modsatrettede holdninger og værdier, når det gælder udlændingepolitikken.

Vi står her overfor en socialdemokrat, der vil ændre partiets udlændingepolitik, men det kan jo betyde to diametralt modsatte ting. Det kan enten betyde at man ønsker en mere blød og humanistisk linje eller også at man ønsker en mere ”stram” og ”fast” linje. Det kommer helt an på hvad personen bag citatet er for en slags socialdemokrat.

Hvis man ikke lige vidste at Ib Terp er Brøndbys borgmester og en svoren tilhængerne af en meget ”stram” udlændingepolitik kunne ovenstående citat jo i princippet betyde, at der blev advokeret for en mere humanistisk linje.

Det er imidlertid ingenlunde tilfældet, og hvis man er indvandrer, er det ikke tilrådeligt at forvente sig noget godt af Ib Terps ”nye ideeer”. Et kvalificeret gæt vil være at Terps påhit først og fremmest går du på at give indvandrerne færre rettigheder og flere forpligtelser og mere tvang.

Tænk, jeg troede at Henrik Sass Larsen og Morten Bødskov var medlem af K og ikke S .....

Peter Hansen

FORMANDEN i landets førende oppositionsparti burde have noget at sige hver dag om den førte politik og de negative følger af regeringens love og lovforslag - især når de er så ringe og ødelæggende som den siddende regering. Der er ikke rum for en venlig opposition, der er rum for krig med alle lovlige midler, for jeg kan ikke forestille mig, at der er mange punkter, hvor Socialdemokratiet kan være enigt med regeringen. Jeg mener, hvis der er, vil jeg jo heller ikke kunne stemme på dem mere!

Dorte Sørensen

Til anbefaling læs Svend Aukens indlæg i dagens avis – ”Sass – kritik slår banderekord i idioti”
Her slår Auken på, at en debat om politik er bedre end en debat af personer.

Vi ser i øjeblikket hvordan regeringen er i fuld gang med at foretage en rituel menneskeofring på den ”faste” udlændingepolitiks alter. De irakiske flygtninge i Brorsons Kirke skal sparkes ud af landet koste hvad det vil. Det er både dumt og barbarisk.

I den situation er Henrik Sass Larsen og Socialdemokratiets ledelse mere eller mindre tavse som østers, selv om det må stå lysende klart for alle retsindige mennesker, at regeringen er fuld gang med at begå en grusom fejltagelse.

Når Socialdemokratiet ikke reagerer i en sådan situation, må det jo tydelig for enhver, at der er et eller andet rav ruskende galt med det Socialdemokratiet. I en sådan situation er det helt rimeligt at partiet og dets talspersoner bliver udsat for hård kritik.

Den eneste kritik fra socialdemokratiet kommer nemlig fra menige folketingsmedlemmer som Svend Auken og Orla Hav. Man kan se nogle af Svend Aukens glimrende indspark i debatten på nedenstående links:

http://www.information.dk/195962

http://www.information.dk/195203

http://www.information.dk/195229

Hans Nielsen

Hvad sker der for socialdemokraterne??? Man kan ikke i politik sige, at man ingen kommentar har til et sådant angreb, fordi man er på ferie. At være politiker er ikke et arbejde med normal arbejdstid på 37 timer og og uafbrudt ferie. Man er i høj grad nødt til at rykke ud, når der kommer et sådan personangreb. Kritikken er meget lidt konstruktiv . Hvis jeg var spin-doktor for HTS, så ville jeg sige, at kritikkerne kunne jo bare stille op, hvis de mener, at de kan gøre det bedre. Lidt ligesom som Løkke gjorde mht. kommentatorerne

Søren Kristensen

Selvfølgelig er en debat om politik bedre end en debat af personer. Men hvis politikken stort set er den samme, er der altså kun indpakningen at debattere og hvis du stiller hele folketinget op på en linje og lader en reklamefotograf udpeget de bedste smil (for nu lige at indstille kameraet) så gætter jeg på at blå stue vinder - på trods af Villy Søvndals mange talenter. Det er desværre ikke noget man kan style sig ud af. Seriøst er løsningen for S at vove pelsen og implementere en politik som appellerer til nye unge og på alle måder begavede socialdemokrater (går ud fra de findes?), dvs. en strategi som til gengæld kan betyde at vælgertilslutningen bliver endnu ringere i en periode. Det var hvad SF gjorde for ikke så længe siden og det gjorde ondt i en periode, men det virkede. Kort sagt: Gør det smart at være socialdemokrat. Begynd med at forære enhver der er noget i socialdemokratiet en SMART-car. Det her hander om marketing, marketing og marketing.

Peter Hansen

Før regeringsmagten er vundet tilbage, er der ikke plads til ferie.

Søren Kristensen

Socialdemokrater er opdraget til tre ugers ferie, gerne uden for landets grænser. Det er vist ikke sådan lige at lave om på.

Dorte Sørensen

Det er ret sjovt, alle de sommerferier Fogh Rasmussen har holdt i Frankrig er det lovprist som en stor statsmand der lod de menige medlemmer slås mens farmand var på ferie og så kom hjem og satte det hele på plads.
Hvorimod da Thorning var taget på efterårsferie med pigerne til Skt. Pedersborg for at være sammen med pigernes far, så var det uansvarligt at Thorning ikke var blevet i landet som oppositionsleder. For ikke at tale om alle de sure bemærkninger om at pigerne bliver passer meget af Thornings mor. Ja sådan er der så meget.

Søren Kristensen

Tænk, alt det vidste jeg slet ikke om Helle Thorning, men det må være fordi jeg kun følger med i hendes politiske liv, når det undtagelsesvis udspiller sig i medierne. Til gengæld ved jeg at Lars Lykke kører hele vejen fra Danmark til Frankrig på cykel, hver sommer.

Peter Hansen

Dorte Sørensen, det er fint med Thornings sats på familien, men det får vi bare ikke en ny regering af.

Dorte Sørensen

Søren Kristensen
Løkke Rasmussen har nu kun deltaget en gang tidligere og vil gøre det igen i år, så skatteyderne skal betale for et par PET folk til at passe på ham på turen.
Derudover er det så vidt jeg ved det samme løb som Nyrup Rasmussen i sin tid deltog i ved starten og blev kendt/berygtet for med en for lille cykelhjelm.

Dorte Sørensen

Peter Hansen
Min kommentar gik nu mere på at det medierne skriver om og folk taler om bliver udlagt på forskellige måder alt efter om partilederen er en mand eller kvinde.
Derudover kan regeringen med Løkke Rasmussen i spidsen kritiseres lige så meget for at de forholder sig tavse om kritikken af Rigsrevisionen osv. I forbindelse med Løkke Rasmussen og Rigsrevisionen blev det meddelt at statsministeren var på ferie og kunne ikke træffes alt imens han optrådte i en gamle bil på gymnastik landsstævnet i Holbæk.

Peter Hansen

Dorte Sørensen, du forstår vist ikke distinktionen: Socialdemokratiet er i oppostion, så de kan ikke helt té sig, som de lyster, de skal kæmpe dag og nat for at vælte regeringen, for deres vælgeres skyld.
Når man har regeringsmagten (utroligt, at ingen har satiriseret over Foghs og måske også Løkkes - jeg har ikke hørt efter - subtile brug af regeringsansvaret, hvilket er til grin, da denne regering jo læsser alt over på andre og fralægger sig net ansvar for alt), kan man diktere spillets regler, man kan sove ud om natten, og man kan holde ferie og overlade butikken til et hav af embedsmænd; når man er i opposition, skal man gøre arbejdet selv, man skal bringe sig i front, og man skal som partileder selv gøre det, så det er faktisk forfejlet at klandre Henrik Sass, fordi den stemme, man uophørligt, i radioavis efter radioavis, tv-avis efter tv-avis, skal have i ørerne er dén, der skal være Danmarks kommende statsminister.

Peter Hansen

PS.: Kjærsgaards kup har jo - hvis ingen er opmærksomme på det - netop været at bruge sommerens relative politiske stilhed til at tordne derudaf med sin dagsorden. Socialdemokratiet må igen sætte dagsordenen, det nytter ikke at reagere, man på agere.

Dorte Sørensen

Peter Hansen
Ja der er forskel på at være i opposition og side i regeringen. Men oppositionen bør også kunne koble af og få tid til at lade op. Man kan også vende det om og sige, at regeringen har ansvaret og bør derved være mere tilstede.

PS: det får mig til at tænke på alle de gange regeringen håner oppositionens Beslutningsforslag for ikke at være lige så godt udarbejdet som regeringens lovforslag.

Peter Hansen

Hvad regeringen siger om oppositionens forslag har kun betydning, fordi regeringen har haft held til at monopolisere politik, så den kun er noget, der foregår blandt 'professionelle' folkevalgte; desværre har socialdemokraterne fulgt trop her som så mange andre steder.
Heldigvis siger Helle Thorning noget i dag, ovenikøbet noget fornuftigt og selvstændigt; men det er for langsomt! Oppositionen skal have en politik, der er færdig og klar til at stikke ud, den skal være en skyggeregering, som man ikke tvivler på.
Og selvom det er rigtigt, at folk selvfølgelig skal hvile ud, så er der altså flere folk, der kan ytre sig, så det hele ikke fremstår så utydeligt, som det alt for længe har gjort. Oppositionen har simpelthen ikke lyst til at fremstå i medierne, får man indtryk af.

Peter Hansen

Dorte Sørensen, rent ud sagt: oppositionen skal ikke have regeringen, men befolkningen i tale.

Søren Kristensen

Peter Hansen:
"Oppositionen har simpelthen ikke lyst til at fremstå i medierne, får man indtryk af".

Man får ofte det indtryk at oppositionen (undtaget Villy Søvndal) simpelthen ikke har lyst til at overtage regeringsansvaret og det forstår man sådan set godt, som landet ligger.

Dorte Sørensen

Thorning har lige sagt til berlingske.dk ,at S i den nuværende krise er villig til skattestigninger for at bevarer de lige muligheder til alle. DF med deres skatteordfører Mikkel Dencker har straks været ude og sige, at DF vil ikke have skattestigninger, men dermed bekender DF også rent flag som et borgerligt parti og ikke som et parti der arbejder for den lille mand.

Peter Hansen

Jeps, men åbenbart er det et interview, hun har givet til Ritzau for flere dage siden - det er ikke godt nok!
Partiet må have en effektiv pressetjeneste, der fodrer pressen hver dag.

Jeg længes efter de gode gamle dage, hvor det var et tegn på styrke, ikke på svaghed, at S kunne rumme både Frode og Erhard Jakobsen.

Søren Kristensen

Hvis det ene parti hævder (hvilket ikke nødvendigvis behøver at have noget som helst med sandheden at gøre) at man stort set kan bevare lige muligheder for alle uden skattestigninger og det andet at man kun kan bevare de lige muligheder med skattestigninger, hvem mon så folket stemmer på? Socialdemokratiet bliver med andre ord nødt tage fat på at løse andre end middelklassens indbildte problemer hvis der skal være en mening med partiets eksistens.

Dorte Sørensen

Søren Kristensen
Den med at bevare velfærdssamfundet med lige muligheder til alle ved at sætte skatterne ned kan jo allerede i dag ses ikke passer. Alene debatten med sundhedsvæsnet viser det. Løkke Rasmussens overpris til privathospitalerne giver længere ventelister for de behandlinger og til de patienter som privathospitalerne ikke ønsker at udbyde og behandle. Derudover kommer den manglende renovering af de offentlige bygninger og anlæg. Osv……….

Claus Rasmussen

@Dorte

>> DF vil ikke have skattestigninger, men dermed bekender DF også rent flag som et borgerligt parti og ikke som et parti der arbejder for den lille mand

Skattestigninger er ikke til fordel for "den lille mand": Han ved af erfaring, at det er ham selv, der kommer til at betale.

At Socialdemokraterne tror, at skattestigninger og flere offenligt ansatte er til fordel for underklassen, viser bare hvor verdensfjernt partiet efterhånden er blevet.

Det er fair nok at være for skattestigninger og for en større offentlig sektor. Der er også fornuft i at definere sig selv som partiet for de offenligt ansatte. Men man er naiv, hvis man tror, man kan få middelklassen (eller bare underklassen) til at hoppe på, at man repræsenterer dem, og at man arbejder for deres interesser.

Dorte Sørensen

Skattelettelser til med mest til de økonomisk stærke familier. som DF har lagt stemmer til er ikke i den lille mands interesse og slet ikke når skattelettelserne skal betales af højere forbrugsafgifter og mere brugerbetaling for ekstraydelser mv.. Det vil netop skabe mere ulighed og give de bedre stillede endnu bedre mulighed for uddannelse, sundhedsbehandling , pleje osv.
Derfor er Thornings snak om en skattestigning absolut nødvendigt, hvis ikke vi skal have et 2 delt samfund i Danmark. Men det betyder ikke at der kan spares ved at give de offentlige ansatte og brugerne friere hænder så de i samarbejde får mulighed for at tilrettelægge deres arbejdsrutiner til glæde for brugerne og de ansatte.

Inger Sundsvald

Svend W. Jensen

”velfærdsforstoppelse”? Hvor? Hvem?

Jeg er sådan set tilfreds, hvis der er lige muligheder for alle, at alle har en bolig, mad og tøj på kroppen, og at børn ikke skal være helt udeladt fra socialt samvær med andre p.g.a. økonomi, eller at de voksne skal undvære medicin for at have råd til en lejrskole eller for at betale tv-licens og andre ting som anses for almindelige i vores samfund.

Hvis det kræves at skatten stiger en smule for at holde et anstændigt niveau, er det ok med mig. Ellers kunne man jo også begynde at inddrive lidt skatter fra de skattefri selskaber.

Med de skrappe kontrolforanstaltninger, tvangsaktivering etc. der er indført, kan en enlig pensionist ikke have to tandbørster, uden at kommunen ved det.
Det er jo ren beton at tale om ”konfiskationsgrænsen”. Men fortæl venligst hvem der skal fratages noget, fordi de ikke har hjælp behov, eller for ikke at dø af ”velfærdsforstoppelse”.

Inger Sundsvald

Man kan jo godt gå rundt og bilde sig selv ind, at alle andre får for meget. Jeg må tilstå at jeg ikke har den store tillid til at ”systemet” virker, selv om alle de offentligt ansatte sikkert gør deres bedste.

Politisk er det ikke godt nok, så længe der er pensionister der ikke har råd til at gå til tandlægen og børn og unge som ikke har samme muligheder som alle andre.

De fleste pensionisterne har betalt skat i et langt liv, og børnene og de unge er dem som skal føre samfundet videre. Det ville klæde regeringen og DF, at sørge for boliger og uddannelser og at ingen lider nød. Og det ville klæde alle dem som ikke mangler noget, at begynde at vise lidt samfundssind, i stedet for at lufte misundelsen.

Det ville også være fint, at harcelere over svineriet med borgernes skattekroner til f.eks. privathospitalernes forgyldning.

Inger Sundsvald

Jeg gider ikke læse ”autocitater”, det er direkte uhøfligt og spild af andres tid, og i min optik udtryk for ren ”beton”.

Dorte Sørensen

Svend W. Jensen
Ja vi må finde ud af om vi vil leve i et 2 delt samfund, som det Fogh Rasmussen er begyndt på med DF stemmer eller om vi vil modernisere vort velfærdssamfund så tilliden til hinanden bliver den bærende kraft og ikke mistilliden som Fogh Rasmussen også har fremmet.

Hans Nielsen

@ Dorthe Sørensen

"Det er ret sjovt, alle de sommerferier Fogh Rasmussen har holdt i Frankrig er det lovprist som en stor statsmand der lod de menige medlemmer slås mens farmand var på ferie og så kom hjem og satte det hele på plads."

Mig bekendt var der ingen der udfordrede den måde som Fogh havde sat holdet (ministre, gruppeformænd, ordfører osv), mens han regerede.

At komme med en personlig kritik af partiets politiske ordfører kan derfor kun resultere i en underminering af formandens autoritet. Derfor er kritikken til meget stor skade for socialdemokratiet.

Dorte Sørensen

Hans Nielsen
Det kan også vise, at den socialdemokratiske folketingsgruppe har højere til loftet end venstres folketingsgruppe. Med andre ord mindre topstyret.

Inger Sundsvald

Dorte Sørensen
Tænk hvis der var lige så højt til loftet hos VK + O? Så ville man kunne identificere de ”anstændige borgerlige”. I S ved man i det mindste hvem der er hvem.

Hans Nielsen

@ Dorthe Sørense

Mindre topstyret = mere utroværdig

Dorte Sørensen

Inger Sundsvald
Der er nogen af de ” anstændige borgerlige” der propper op nogen gange. Her i dag har berlingske.dk bl.a. en kommentar fra Fisher (En af dem der ikke kunne huske noget under Tamilsagen ) om at nogen af de afviste irakerne burde få en humanitært opholdstilladelse. Ligeledes er venstres Eyvind. Vesselbo ude med, at DF har en tabersag mht. der EU's opholdsdirektiv. Det virker som om de er mindre ”bange” for at blive sat banket på plads af Løkke Rasmussen som de var for Fogh Rasmussen.

Inger Sundsvald

Dorte Sørensen
Det er også mit indtryk, at der er mindre frygt for at skille sig ud. Det kan jo kun give en håb for fremtiden. Jeg kan dog huske, at engang mente man også at Birthe Rønn H. var en af de ”anstændige borgerlige” og ligefrem et "mandfolk", så jeg tør ikke helt håbe på en udskilning mellem ”får og bukke”, og slet ikke at tone ”rent flag” ;-).

Jens Sørensen

Alle er enige om at SF's frermgang stort set alene Villy Søvndal.
Hvem er iøvrigt de 2 næst-kommanderende i SF, altså svarende til Sass-Larsen og Bødskov ?
Hvem er det egentlig, der udnævner "næst-kommanderende ?

Den mest citerede og fremtrædende socialdemokrat er vel Ritt Bjerregaard !!!!

Hvis man tænker over ovenståede, er konklussionen da klar. Ansvaret for S-elendige vælger-tilslutning i en periode hvor regeringen igen og igen dummer sig, er alene HTS.

Hun sætter holdet, hun burde være lige så agressiv som Ritt og Søvndal. For at bruge et fodbold-udtryk, så har der været masser af "direktører", der på det skammeligste er blevet misbrugt.

Hvad laver HTS egentlig ? Jeg synes det er helt i orden hun holder ferie som alle andre. Men hun er vel ikke på ferie hele tiden.
Så hvor er hun henne retsen af året. Man hører jo ikke noget fra hende. At være parti-boss er et 24/24 job alle årets dage.
Og Dorte, dcet har intet at gøre med at HTS er kvinde.
Fogh havde (desværre) altid styr på tingene, han kunne redde situation for regeringen og selv når han var på ferie i Frankrig, fulgte han situationen og greb ind når det var nødvendigt. Og som en anden skrev ; Fogh var sikkert ved magten.
Dette krevet en en der bestemt ikke bryder sig om hverken Fogh eller hans politik.
Men at han ledelsesmæssigt, strategisk og "markedsføringsmæssigt var en eminent leder må man da indrømme rent objektivt.

Da Fogh iøvrigt begyndte at miste grebet om situationen i forbindelse med hans udnævnelse i NATO, var der da stor kritik endda også fra Pia K !!
Ja faktisk Pia K langt mere fremme i skoene end HTS med at kritisere Fogh's megen fravær !!!!
HTS var reelt set igen stort set "fraværende".

Så jo Dorte, Fogh altså en mand, blev MEGET kraftigt kritiseret for sit fravær. At du så ikke har opdaget dette, må skyldes at du kun lytter til HTS, som du forsvarer med næb og klær.
Men hun er som regel tavs som graven.

Jens Sørensen:

"Hvad laver HTS egentlig ? Jeg synes det er helt i orden hun holder ferie som alle andre. Men hun er vel ikke på ferie hele tiden. Så hvor er hun henne retsen af året. Man hører jo ikke noget fra hende."

Det er et rigtig godt spørgsmål, Sørensen. Hvor kan hun dog være henne?

Dorte Sørensen

Jens Sørensen
Det er ret sjovt at du tror at jeg er en af Thornings . Her må jeg skuffe dig, jeg kan bare ikke holde ud ,at Danmark stille og roligt bliver undermineret af VOK. Det er håbløst at fup og fidus skal være det der præmieres. Tænk at vi har haft en statsminister der uden at blinke sendte danske soldater i krig på kun 90 mandater i Folketinget og uden om FN, Ja FNs tidligere generalsekretær kaldte Bushs angrebskrig i Irak for en ulovlig krig. Håber at Grundlovsgruppen får tilladelse til at få sagen mod Fogh Rasmussen rejst i Højesteret. Ligeledes har Hjort Frederiksen bestilt undersøgelser , der skulle vise, at kommunerne var bedst til at få ledige i job, det kunne SFIs undersøgelse bare ikke vise, men Hjort Frederiksen udlagde undersøgelsen som om det var sådan , herved fik han åbnet op for at DF ville stemme for kommunale jobcentre. OSV, osv listen om fup og fidus er lang. Det er pga. af alle disse nummerer, at jeg ønsker en anden regering og her har vi i øjeblikket kun Thorning til at tage ansvaret og føre Danmark tilbage til et samfund hvor fup og fidus ikke belønnes.

Emil Eiberg-Jensen

KommunikationsVerbot mod Socialdemokraternes ledelse!

Det er ikke Helle Thorning-Schmidt, Henrik Sass Larsen og Morten Bødskovs der er skyld i at Socialdemokraterne ikke får lov til at levere deres politiske budskaber ud i medierne.

Det skyldes udelukkende mediernes V, K og DF politisk håndplukkede medie redaktioner!
Her i København forstår vi godt at provinsborgmestre er sure over at de aldrig ser Socialdemokraterne på TV2 skærmen, men det er en kritik de må de rette mod TV2 og DR.

Socialdemokraternes ledelse med Helle Thorning-Schmidt, Henrik Sass Larsen og Morten Bødskov, udmelder sandsynligvis MERE politik ud til befolkningen end NOGENSINDE set før i Socialdemokraternes historie!

Problemet er at Danske medie i praksis har nedlagt et efterhånden totalt KommunikationsVerbot mod Socialdemokraternes politiske udmeldinger til befolkningen!

Randers-borgmester Henning Nyhuus Jensen, 2. Assen borgmester Finn Brunse, 3. Vejle borgmester Leif Skov og 4. Kalundborg borgmester Kaj Buch Jensen, må alle klage til Foketingets demokrati og medie udvalg,
og spørge om det ikke er rimeligt at ALLE landets partiledelser, får mulighed for at melde deres politiske forslag ud til befolkningen under ordnede forhold fastsat af Folketinget!

Fx kan hvert parti i Folketinget gives 1 time ugentligt til politiske udsendelser på TV2, udsendelser som de selv kan redigere og fx placere i 4 udsendelser af 15 minutters varighed efter eget valg!

Dermed undlader partierne at skulle lade sig bort censurere af fx TV2s Venstre psykopatiske nyhedsredaktioner.

For det er jo her KommunikationsVerbot hunden ligger begravet!

Nu må vi så se om Randers-borgmester Henning Nyhuus Jensen, Assen borgmester Finn Brunse, Vejle borgmester Leif Skov og Kalundborg borgmester Kaj Buch Jensen, har tilstrækkeligt med Socialdemokratisk politisk mod og pondus til at gå i brechen for retten til fri politisk demokratisk kommunikation i Danske TV medier!

Emil Eiberg-Jensen:

"Problemet er at Danske medie i praksis har nedlagt et efterhånden totalt KommunikationsVerbot mod Socialdemokraternes politiske udmeldinger til befolkningen!"

Naturligvis fungerer Jyllands Posten, Berlingske Tidende, Ekstra Bladet osv. osv. som talerør for regeringen. Spørgsmålet er imidlertid om man med rimelighed kan bebrejde de borgerlige medier at de har en borgerlig dagsorden?

Var det ikke socialdemokraterne selv der nedlagde Aktuelt, og på den måde totalt overlod den fjerde statsmagt til den blå blok?

Noget andet er at de borgerlige også fuldstændigt har sat sig på de licens- og skattefinancierede medier. Det er i sandhed et demokratisk problem, og noget som giver samfundet et enormt demokratisk underskud.

Peter Hansen

Jamen, Per Thomsen, at S i det mindste ikke har skabt et internet-medie som platform for kritisk journalistik og mulighed for at komme til orde! Det trodser enhver beskrivelse i ren dumhed.

@Peter Hansen
Nej, det virker ikke specielt kløgtigt..

Men de få lyspunkter der findes bør da også nævnes. Nu har Søren Pind atter engang været ude at flirte med racismen og fremmedhadet. Det er der jo hverken noget nyt eller noget overraskende i, når det drejer sig om Hr. Pind.

Det nye er at en socialdemokrat udtrykkeligt og eksplicit har teget afstand fra Pinds racisme. Ja det er sgu rigtigt! Den slags er vi jo ikke ligefem forvænte med.

Hædersmanden og manden bag de anti-racistiske udtaleser er den gode Frank Jensen:

http://politiken.dk/politik/article747969.ece

Jens Sørensen

Dorte,

Jeg er omend mulig endnu mere frustreret over VOK og alt det de kommer afsted med uden konsekvenser.

At S ikke formår at få højere meningsmålinger er dybt ulogisk, idet man skulle tro at de "frafaldne"
VOK'er ville søge til S og ikke helt ud til SF.

Derfor er der alt mulig grund til at analysere ledelsen i partiet.
Det er jo reelt ikke meget anerledes end i en virksomhed. Hvis det går dårligt er det altså ledelsens ansvar at rette op på tingene.
Og HTS er altså ledelsen i S.
Men hun er alt for fraværende og sælger ikke billetter.
For som en tidligere har skrevet: Man kommer ikke til magten p.gr. af en god politik.
Man kommer til magten p.gr. af veludtænkt strategi udført gennem markedsføring.
Trist men sandt.
Og der har intet at gøre med at hun er kvinde.
Jeg er sikker på at de fleste rent objektivt mener at f.eks. Pia K. er en eminent leder.
Hun når sine mål. Det er jo det, det drejer sig om.
Og det siges jo at Pia er en kvinde !!
Så hold nu op med den konspirations taktik.

Hvad har HTS nået ?
Og bare for at være helt klar i spyttet. Nej, jeg er dybt uenig med VOK. Men det skal da ikke hindre at man kan synes at de "teknisk" set er gode.

Tænk på alle de ting du skriver om i dit sidste indlæg om VOK bedrifter.
De er sluppet afsted med det hele...og mere til.
Det er sgu da flot klaret...altså rent teknisk.

Og det er det S-ledelsen også skal kunne.
Men HTS er simplethen for dårlig.
Måske er det arbejdsfordelingen, måske er det de næst-kommanderende, måske er hende selv, måske noget helt tiende.
Men HTS er altså kaptajn, det er hende der skal reagere og styre skuden.
Det formår hun desværre bare ikke.
Meningsmålingerne er jo beviset.

Dorte Sørensen

Jens Sørensen
Tak for svaret, hvor du bl.a. skriver - Og bare for at være helt klar i spyttet. Nej, jeg er dybt uenig med VOK. Men det skal da ikke hindre at man kan synes at de "teknisk" set er gode. Tænk på alle de ting du skriver om i dit sidste indlæg om VOK bedrifter.
De er sluppet afsted med det hele...og mere til.
Det er sgu da flot klaret...altså rent teknisk. –

Der er da ikke noget flot klaret ved, at regeringen har kunnet fuppe og snyde alt og alle efter behag ved, at DF hver gang holdt hånden under regeringen også selv om de først havde været ud med kritik. Den eneste DF ikke holdt hånden under var Barfod, da han var Forbruger og Fødevareminister (eller hvad det ministerium hed dengang)

Dorte Sørensen

Svend W. Jensen
Jeg takker for interessen for mit politiske stå sted . Jeg er ikke medlem af noget parti og tager stilling fra sag til, men jeg er mere for fællesskab end nok i sig selv linjen, hvilket jeg også mener at have givet klart udtryk for.
Derudover forstår jeg ikke din formulering med at hade – I mine øjne er der stor forskel på at være uenig og hade.
Mht. Socialdemokraterne så har Thorning lige åbnet en værdidebat med at ville styrke fællesskabet gennem en stigning i skatterne.

Dorte Sørensen:

"Jeg er ikke medlem af noget parti og tager stilling fra sag til, men jeg er mere for fællesskab end nok i sig selv linjen, hvilket jeg også mener at have givet klart udtryk for."

Det er da vist en sandhed med visse modifikationer.

Helle Thorning Schmidt og Henrik Sass Larsen har i hvert fald ofte nok givet udtryk for, at de kun går ind for fællesskabet i det omfang fællesskabet ikke inkludere flygtninge og indvandrere. Hvis det ikke er en "nok i sig selv linje", så ved jeg ikke, hvad det er...

Svend W. Jensen:

"Men de siger, at også flygtninge og indvandrere må indordne sig under fællesskabets demokratiske rammer..."

Ja, men det skal efter Helle Thorning Schmidts og Henrik Sass Larsens mening foregå i Irak og ikke i Danmark.

Sider