Nyhed
Læsetid: 1 min.

Syge skal have hjælp i hjemmet

Mange sindslidende kan hjælpes bedre hjemme end med indlæggelse. Det er idéen bag et nyt tilbud i Silkeborg
Indland
11. juli 2009

Med et nyt tilbud til sindslidende vil Silkeborg Kommune i samarbejde med Region Midtjylland forsøge at hindre, at sindslidende ryger så langt ud, at de skal indlægges på et psykiatrisk hospital.

Som første sted i Danmark tilbyder Silkeborg et kombineret tilbud bestående af en døgntelefon og et akut døgntilbud. Her kan borgere med psykiske lidelser bo i op til 14 dage på institutionen uden en egentlig indlæggelse. Med tilbuddet om 24 timers telefonisk støtte per telefon er der samtidig hurtig støtte at hente til både psykisk syge og deres pårørende, når tingene brænder sammen.

»Når der er sten på livets landevej, som der er for alle, så kan det for psykisk skrøbelige godt koge helt op og ende i en indlæggelse. Så prøver man at lære dem at tackle en lignende situation en anden gang. Men ofte er det langt bedre at få hjælp til at lære at håndtere tingene i sit eget miljø. Derfor handler både døgntilbuddet og telefonen, hvor der også kan påkaldes hjælp til hjemmet efter behov, om at undgå en indlæggelse, som langt fra altid gavner patienten,« siger oversygeplejerske Lone Kaae-Sørensen fra Region Midtjylland.

Tilbuddet er et led i etableringen af et nyt Psykiatriens Hus, som skal stå klar i Silkeborg i 2012.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her