Nyhed
Læsetid: 5 min.

Danmark har brug for en samvittighedskrise

I dag spørger de irakiske børn: Hvad har far gjort? Og mødrene svarer: Far har gjort sig skyldig i den mest forfærdelige forbrydelse, man kan begå i Danmark: han har bedt andre mennesker om hjælp, sagde Carsten Jensen, da han torsdag talte ved demonstrationen mod rydningen af Brorsons Kirke for irakiske asylsøgere
Lukket. Betjente bevogter indgangen til Brorsons Kirke efter arrestationen af de 19 irakere.

Lukket. Betjente bevogter indgangen til Brorsons Kirke efter arrestationen af de 19 irakere.

Andreas Hagemann Bro

Indland
15. august 2009

I nat skete der noget, der måske vil få lige skæbnesvanger betydning for os danskere, som det vil for de irakere, vi nu sender tilbage til et land i opløsning. I nat gjorde vi vold på det bedste i os selv. Fra nu af er det ikke kun irakere på flugt, der nægtes asyl i vores land. Også begreber som anstændighed, generøsitet, hjælpsomhed, retfærdighed nægter vi opholdsret.

Der skete en skilsmisse i Danmark i nat: Det var skilsmissen mellem lovens ånd og dens bogstav. Vi har loven for at beskytte mennesker mod overgreb. Nu misbruger vi loven til at øve overgreb mod mennesker.

Mænd i uniformer beskyttet bag visir og skjold brød ind i en kirke fyldt med sovende familier. Børn så deres fædre og storebrødre blive lagt i håndjern og ført bort. Børn har ingen lang hukommelse, og de irakiske børn har aldrig kendt andet end trådnettet om asyllejren og lejrlivets sløvende rutiner. Derfor ved de ikke, hvad det betyder, når far bliver ført bort om natten af skulderbrede mænd. Deres mødre har en længere hukommelse, så de ved det. Sådan var det også i det Irak, de flygtede fra, og det var derfor, de flygtede.

I dag spørger de irakiske børn: »Hvad har far gjort?«

Og mødrene svarer: »Far har gjort sig skyldig i den mest forfærdelige forbrydelse, man kan begå i Danmark: Han har bedt andre mennesker om hjælp.«

Ikke nogen stor hjælp, bare en håndsrækning, så han kunne komme i gang, et pas, et sted, hvor der ikke kom nogen og slog døren ind midt om natten.

»Hvad sker der nu?« spørger børnene.

Mødrene slår ud med armene og vender ansigtet bort: »Nu er det forbi.«

Er det så forbi?

Kun så længe varer håbet. Der er grænser for, hvad selv det stærkeste sind kan holde til, og jeg tror, irakerne nåede deres grænse, da familier blev skilt fra hinanden i nat og fædre og brødre taget som gidsler, mens børn og mødre sad alene tilbage med den angst, som gennem de sidste mange år er blevet den alt overvældende konstant i deres liv.

Vi har forsøgt med det gode, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech i dag i TV2 News. Vi har været langmodige, siger hun med denne klæbrige sprogbrug, der lugter af misbrug af hendes så ofte påberåbte kristendom. Hun vil sende irakerne tilbage i ro og orden, tilføjer hun. Jo, hun vil have ro og orden på dødsgangen, ingen klynken, ingen rusken i tremmerne - hjem til bomberne med jer!

Det var ved at blive hverdag i kirken for dem, siger Pia Kjærsgaard. Det går jo ikke, siger hun. Nej, det går jo ikke, at de begynder at håbe. Tryghed, et sted at vokse og gro er ikke for dem. Tilbage til et ødelagt land, hvor der med garanti ikke er nogen hverdag, men blot angstens slalomløb mellem bilbomberne.

Er det så forbi for irakerne?

Det er for nemt at sige, at det afhænger af os. Vi ved nemlig godt, at nu tæller hver eneste time. Det er derfor, alt afhænger af Christiansborg, og der har flertallet i opportunismens navn indgået en djævlepagt med den blinde og døve umenneskelighed. Men der findes jo også denne mærkelige uhåndterlige tingest, som er omtalt i vores grundlov, hvori der står, at hvert enkelt folketingsmedlem ikke er underlagt sit partis diktatur, men er fri til at stemme i overensstemmelse med noget andet og større: sin egen samvittighed. Findes den endnu, samvittigheden på Christiansborg, eller tæller den også blandt dem, der er blevet afvist og sendt bort i håndjern på et fly?

Jeg tror, samvittigheden findes, jeg tror, den findes i hvert eneste parti, og jeg håber så inderligt, at det er samvittigheden, der vinder den indre magtkamp mellem karriere og anstændighed, som i disse timer uundgåeligt må finde sted i nogle politikere.

Ellers ved jeg snart ikke, hvorfor jeg skal kalde mig dansker.

Hvad har vi kært

De kom om natten og hentede de irakiske asylansøgere. Men de kom også på et andet, mere iøjnefaldende tidspunkt: De kom lige præcist, da skoleferien sluttede, og børnene begyndte i skolen igen. Første skoledag. Og hvilket syn byder vi vores unge arvtagere som velkomst, når de vender hjem fra sommerens glade ansvarsløshed: fortvivlede, forfulgte mennesker, der arresteres, fordi de har bedt om vores hjælp. Er det det samfund, vi vil introducere børnene til?

»Jamen far, jeg troede, vi var så rige i Danmark?«

»Det er vi også, men det er kun, fordi vi ikke deler med andre.«

Er det sådan en verden, folkeskolens lærere skal opdrage børnene til?

Hvad med de danske soldater, der kæmpede i Irak, og som havde mod og selverkendelse nok til at forlange asyl til de tolke, der loyalt havde arbejdet for dem, fordi de godt vidste, at det ikke var et blomstrende demokrati, de lod bag sig, men et lovløst, ødelagt land? Var det det her, I kæmpede for?

Soldater i Afghanistan: Se jer tilbage over skulderen og spørg jer selv, hvad der sker i Danmark lige nu. Er det sådan et demokrati, I sætter livet på spil for på den anden side af kloden?

En plads i hevede

Der findes en koreansk myte om livet i det hinsides, i helvede og paradis. I helvede sidder alle bænket rundt om et veldækket bord, men de sulter alligevel, for spisepindene er tre meter lange, og ingen kan nå deres egen mund. I paradis sidder de også rundt om et veldækket bord. Også her er spisepindene tre meter lange. Men alle er mætte og tilfredse. I stedet for forgæves at søge efter deres egen mund med de umulige spisepinde, har de fundet ud af at made hinanden.

Danmark lignede engang koreanernes paradis. Nu har vi frivilligt spærret os inde i deres helvede.

Vi roser os af vores tolerance. Og jo, vi er faneme tolerante. Tolerante over for afstumpetheden, kynismen, den blinde selvtilstrækkelighed, det mest infame menneskesyn. Dem har vi givet plads ved vores bord, dem giver vi taletid igen og igen. Indskrænkethedens repræsentanter har vi stemt ind på landets højeste poster, og i den kuede opposition finder vi mest deres sjælløse eftersnakkere.

Hvad vi trænger til i Danmark er ikke blot besværlige spørgsmål og de nu så sjældne, uregerlige gemytter, men en stor, rensende samvittighedskrise.

For de irakiske asylansøgeres skyld - og for vores egen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nikklaz-Jon Ellenderzen

Bedre kan det ikke udtrykkes i disse dage, men så skal vi heller ikke glemme, at dette er bare den foreløbige sum af brud på menneskerettighederne i Danmark, og der er meget at hente.
Fanger, der sidder i isolation i op til 3-4 gange det, der er tilladt i flere andre lande og i hvertfald, altid meget længere end det de andre nordiske lande tillader.
På Færøerne bliver vi påtvunget denne samme behandling af vore medmennesker, da det er danske anklagere og tit danske "reservedommere" sammen med sheriffen der afgør - alle sammen danske. Og jeg kan love for, at en sådan behandling af mennesker ikke ville forekomme, stod det til os selv.
Og kom nu ikke med den der fjollede: Jamen, I kan da bare løsrive jer, for det er en skrøne. Vi HAR prøvet, men afstemningen blev ulovliggjort af den danske stat!! (Jeg kender alle de usande vandrehistorier om, at det var derfor og derfor, og det var fordi mændene var o.sv., så drop det også).
Vi har også oplevet, det vil sige, min forældregeneration og dem, der er nogle få år ældre end mig, da det foregik i midten af 50erne og jeg først er født i 52.
Men det vi oplevede var, at der først kom et kæmpe hold danske politifolk - på en gang - og gik i gang med at bekrige befolkningen i Klaksvik, fordi de ikke ville af med deres prakt. læge og i stedet for, få en drukkenboldt, som ikke var særlig vellidt.
NEJ, sagde Danmark, fordi Halvorsen - lægen i tale - er blevet beskyldt for at have nazistiske sympatier under 2. verdenskrig og Den Danske Lægeforening kræver, at Halvorsen skal betale en bøde for at blive genoptaget i foreningen.
Dette nægtede Halvorsen, da dette med nazisympati var aldeles overdrevet og for det andet, var der ingen mening i at betale en bøde for noget, man ikke var skyldig i.
Ja, så stor magt havde lægeforeningen, at den kunne overtale både folketing, politiet og senere militæret, med Chr.borgs hjælp selvfølgelig.
Politiet gik ganske over gevind og opførte sig så tåbeligt, at havde Storm P ikke allerede opfundet sine finurlige tegninger og historier, så havde de set dagens lys i de dage.
Men befolkningen - 5'erne og 95'erne, forræderne og modstandsfolket, lod sig ikke kue af de danske politistyrker og brugte al mulig krudtmagi m.m. for at forskrække politiet og iblandt lykkedes det i sådan en grad, at politiet følte sig meget ilde til mode og hjertelig til grin.
.---
Nu havde Storebror Danmark fået nok og sendte et troppeskib med rigtige tropper m.m. til Færøerne, for nu skulle de lidt over 1500 indbyggere i Klaksvik så sandelig smage militærets håndfaste greb om håndgranaten og omnipotensen.
Men herregudhvadskerder?? Klaksvik fjord er et rent flydende minefelt. Tværs over hele fjordmundingen har de spændt tæt i tæt af der store runde minder fra krigen, som her på Færøerne havde krævet flere msk.liv i forhold til befolkningen end noget andet land og derfor havde man sørget for at indsamle et arsenal der ville noget.
Og der lå de så, troppeskibet og tropperne mens et stort "krigskib" med bevæbnede færinge (med bøsser, grindespyd, høtyve, leer, salonrifler, køkkenknive, grydeskeer, tæppebankere, navlebind). Nederlaget var i anmarch! Lidt over 1500 klaksvikinge havde besejret den traditionsrige danske hær! Glemt far al fordums nederlag til svensken, til tysken og alle mulige lande som fik de danske konger at stå i røg og damp med et øje i hovedet og resten i lommen.
---
Ok ja, minefeltet viste sig senere at bestå af malede olietønder, der var bundet sammen med tørresnor, fiskesnor, endnu flere navlebind, brokbind, gazebind og kinesertråd og en enkelt kæde, den store hundeejer, Max van Likkutut havde udlånt og det uden gebyrer af noget slag.
(måske fortsætter historien)

PS: Brorsons Kirke er blevet jeres "Lægestrid i Klaksvik", og allerede nu kan jeg erfare, at staten har, sammen med en rablende gal minister og en bunke fuldstændig afsindige strømere, der aldrig kan få nok "indvandrerlir" efter de dejlige dage, hvor de rodede i deres lommer, klædte unge og gamle af for øjnene af Ekstra Bladet og nu denne hersens bandekonflikt, som mere er mediernes galskabsmarch end det er nogen krig.
Herregud, de fleste skud der er affyret er øjenvidneberetninger fra halv og helfulde teenagere midt om natten ... ja, midt om natten! Skudhuller kan man altid finde, hvis man vel at mærke undgår at undersøge hvor mange huller efter 10 mm bolte, der nu engang er de forskellige stykker bjælketræ.
End ikke Idi Amin ville have fundet på at storme en kirke fuld af flygtinge. Selv den kegle kunne finde ud af, at der var noget der hed "kirkeamnesti", hvor alle, uanset race, højde og drøjde, diameter, skurkestreger m.m. kan søge ly for forfølgerne og vide, at hér var de sikre, her skete dem ikke noget og her kunne de både få fat i advokater, mæglere, øvrigheden og Brian Mekkelsen, ham der altid ligner en aflagt bugtalerdukke.
Så er vi ved vejs foreløbige ende.
(I'll be back when we'll be back from World Champ.ship in Berlin or a trip to Malmo)

Niels Møller Jensen

Vi roser os af vores tolerance. Og jo, vi er faneme tolerante. Tolerante over for afstumpetheden, kynismen, den blinde selvtilstrækkelighed, det mest infame menneskesyn. Dem har vi givet plads ved vores bord, dem giver vi taletid igen og igen. Indskrænkethedens repræsentanter har vi stemt ind på landets højeste poster, og i den kuede opposition finder vi mest deres sjælløse eftersnakkere.

Ja, ja, ja hvad skal jeg / vi gøre over 50% af befolkningen syntes det var i orden sikke et menneskesyn.

Hold da op. Skal Færøerne nu fremhæves som tolerante. Udover at homoseksuelle ikke kan eksistere på øerne, blev den eneste muslimske familie, der endnu har vovet sig til den Nordatlantiske udørk, udsat for natlige korsafbrændinger i baghaven og måtte skyndsomt flygte tilbage til Danmark.

Ralph Sylvestersen

Hvem ved! - måske er naturen så viseligt indrettet at handling og virkning udlignes, jf. fx. de 21 amerikanske soldater der begik kollektivt selvmord efter at have deltaget i massakre på bl.a. kvinder og børn i Baghdad i 2008 - og de seneste dages nyheder om voldsomme stigninger i antallet af selvmord blandt amerikanske soldater..nu 5/dg.

jf. link; http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=68821&sectionid=351020201

Listen over den fælles smerte er lang - I et land og hos et folk; som slagter ca. 30 millioner svin om året samt utallige andre levende væsner... – og nu, jf. nye opinionsundersøgelser, er udråbt som det mest prokrigeriske folk i NATO - og som selvfedt, i generationers historiebøger, har pralet med sin indsats for at redde truede jøder, en indsats der kun lod sig udføre i kraft af enkeltpersoners heroiske indsats…....,fortsæt evt. selv - kan man forvente hjerterum her?

Jeg har desværre ikke så stor tiltro til begrebet samvittighed i vores samfund.

Som de forkælede børn vi er i verden - rækker vores virkelige medfølelse i virkeligheden ikke særligt langt - udover det vi kan nøjes med at sætte ord på.

Når det drejer sig om handlinger - taler resultaterne for sig selv.

Situationen er typisk for vore tiders "rummelighed, tolerance, empati og medmenneskelighed".

Måske en "samvittighedskrise" også kan kurere danskerne for den hjernevaskede tilstand som mange danskere menes at befinde i og som især venstreplatformen TV2 skal have "æren" for -

Her et link til en lille perle - en video på 2 minutter med titlen "TOP 10 Signs Your Country May Be Going Fascist Video"

http://www.disclose.tv/action/viewvideo/28357/Top_10_Signs_Your_Country_...

Glimrende kommenatr af Carsten Jensen. Hvis man skulle finde på at spørge i udlandet, er der ikke tvivl om at danskerne har brug for en "samvittighedskrise".

Det er bestemt ikke rosende ord Danmark får i de udenlandske medier:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8199750.stm

http://english.aljazeera.net/news/europe/2009/08/2009813233828480517.html

http://www.dn.se/nyheter/varlden/oroligt-vid-dansk-irakavvisning-1.929902

http://www.welt.de/die-welt/politik/article4318406/Daenische-Polizei-stu...

Die Welt skriver eksempelvis:

”Die von der rechtspopulistischen Dänischen Volkspartei geduldete bürgerliche Regierung um Ministerpräsident Lars Løkke Rasmussen muss sich nun von der Opposition vorwerfen lassen, vorschnell und überzogen gehandelt zu haben.
Dänemarks ehemaliger Regierungschef, der Sozialdemokrat Poul Nyrup Rasmussen, teilte in einer Stellungnahme mit: "Ich bin zu-tiefst bestürzt über den Zynismus, der sich hier ganz offensichtlich breitmacht. Wir haben die Grenzen der Mitmenschlichkeit und des Anstands überschritten."

Outsch!

Hvor længe skal vi blive ved med at finde os i at Dansk Folkeparti trækker Danmarks navn rundt i sølet og gør danskerne fuldstændigt til grin på den internationale scene?

Søren Kristensen

Jensen er tilbage!

Ja, det er svært at forstå, at et land, hvor alt kunne være så godt, synker dybere og dybere ned i en afstumpethed og verdensfjernhed, åbenbart er uvidenhed, manglende nysgerrighed og ren stupiditet så udbredte, at man kan undre sig over, om folk overhovedet har gået i skole.

PS.: jeg begynder at tro, at ikke blot de gamle kommuner var for små - nej, Danmark er for lille, for der er alt for lidt plads til at slå ud med armene og være sig selv. Vi bliver mere og mere konforme i en eller anden misforstået homogenisering, som vist er vort særkende? Ihvertfald er andre små lande ikke nær så 'sammenhængsramte'.

Hvor er metz blevet af?
Hjælp en stærkt afhængig læser af Intermetzo, så er I søde.

@Tove Lodal
Jeg har også forgæves været rundt på de forskellige sider for at finde ud af, hvor de har gemt ugens Internezzo. Det er grove løjer!

Martin Ammentorp

Samvittighed?

Næh da: Bare "loven" er overholdt!!!! Og blæse være med, at loven evt. er i strid med de internationale konventioner vi har tiltrådt.

Det er åbenbart ikke tilladt at have en egen offentlig udtalt opfattelse: justitsministeren udtalte 14/8, at han da havde egen mening om den kvinde der nærmest pga politiknippelslag forhindres i at forlade stedet, men at hun jo "bare kunne klage".

Tænk, hvis Danmark var et land, hvor politikerne havde en holdning, og turde udtale sig om moral, etik og menneskeværdighed. I stedet for at komme med udtalelser á la justitsministeren ved samme lejlighed: "de der bz-lignende typer".

Heldigvis fik jeg lige bladret i Politiken, hvor det fremgår (15/8), at myndighederne er anmeldt for tortur!

Alfred Andersen, du taler, som du har forstand til - heldigvis er der også mennesker i vort land, der gør alt, hvad de kan, for at få tingene til at glide; men det officielle Danmark og alle dets gerninger og alt dets væsen - puha, det bliver ikke rart at skulle stå til regnskab for det i Haag.

Erik Lillienfryd

@Carsten Jensen.
Hvor er det dog et dejligt og ikke mindst nødvendigt indspark, i et land der efterhånden er blevet en slimet grå masse, af selvforherligelse, der ikke husker længere end dagens afsnit af tv2cepos.
TAK..

Martin Ammentorp

Per Thomsen spørger:
"Hvor længe skal vi blive ved med at finde os i at Dansk Folkeparti trækker Danmarks navn rundt i sølet og gør danskerne fuldstændigt til grin på den internationale scene?"

Så længe som det tager at hjælpe mennesker i Danmark med at overvinde frygten for det anderledes. Og der er nok langt igen, når både S og SF'e ledere "lærer" af DF's retorik. Langt, når vi ikke evner at favne DF med tilgivelse og kærlighed, for derved at hjælpe de frygtsomme (ja store ord, måske banalt, men ikke desto mindre hvad jeg mener). Udskæld, nedgørelse etc. øger kun kløften - lad andre om det, og lad os vise en anden vej.

Pudsigt forleden at læse flg. i Information:
"Det handler om, hvor åben du er over for at tilegne dig verden. Men der er opstået en angst for det åbne sind, mener forfatteren og musikeren T.S. Høeg"

signe wenneberg

Tak, Carsten Jensen, jeg er fuldkommen enig med dig. Tak fordi du satte ord på det på denne smukke måde.

Mads Kjærgård

"Loven må adlydes" (citat af Birthe og Brian) hmm, man hører ekkoet af millioner af døde i den sætning. Var summen af overvejelserne i Nüremberg ikke, at individet har et personligt moralsk ansvar der ligger ud over landets lov?

Er det egentlig ikke også et liberalt doktrin, jeg tænker fx. her på Thoreau, egentligt også Fogh som citerer Jefferson for at sige at "Frihedens træ må fra tid til anden vandes med tyranners blod for at vokse" Underforstået at vi som borgere har pligt til at holde staten på den rette vej og protestere mod uretfærdige love.

Den der retspositivisme som Birthe og Brian har, den er da snarere facistisk i sine grundtoner end liberal? Eller er jeg helt forkert på den?

Man kan indvende at vi har en demokratisk valgt regering men er demokrati ikke mere end blot et folketingsvalg? Og er der ikke grænser for hvad et flertal kan beslutte. Ellers er jødelovene jo fuldt legitime, Hitler var jo demokratisk valgt, ganske vist satte han demokratiet ud af kraft, men i årene op til krigen havde han jo befolkningen bag sig. Er det et udtryk for legitimitet? Det er jo sådan det bliver fremstillet nu!

Det frygtelige i denne situation er at hverken Brian Mikkelsen eller Birthe Rønn viser som meget som en smule medfølelse med de stakkels mennesker og især deres børn. De har gjort sig hårde som Kruppstål og opfatter sig sikkert som ofre i denne her sag. Ved godt at man ikke må nævne nazisme, men for mig falder der dælme nogle brikker på plads vedr. Nazityskland som jeg aldrig forstod som ung. Dengang fattede jeg ikke hvordan det havde kunne lade sig gøre. Det gør jeg i dag! Måske skal de udvises Iraqerne, men alle de hadske kommentarer på fx. Nationen i Ekstrabladet de skræmmer mig squ, Danmark er virkelig blevet et råt samfund.

Men sagen bliver jo selvfølgelig forplumret af sager som den i Volsmose og mange lignenede. Men vi burde kunne holde skidt og kanal adskilt.

Jeg er som tidligere fremført her på sitet ikke selv ubetinget glad for indvandringen og synes at den har ført til mange problemer. Men denne sag her er at gå over stregen og forandre Danmark til noget andet end jeg bryder mig om.

Ja blot min lille kommentar og jeg forstår godt at lov til holdes, men der har altså været en tradition i Danmark før i tiden at man nogle gange lod nåde gå for ret! Men det er åbenbart fortid.

Måske må det være tilladt at henvise til en ganske glimrende kommentar af Tøger Seidenfaden, hvor han elegant gennemhuller alle pseudoargumnenterne om, at det hele handler om at loven skal overholdes:

http://politiken.dk/debat/signatur/article768679.ece

TAK til Carsten Jensen for en meget præcis diagnose - desværre er patienten vist død..

Jeg håber at jeg tager fejl!

Mads Kjærgård, der er allerhøjst tale om, at indvandringen har givet os andre problemer end tidligere, ikke flere eller værre.

Bananrepublikkens fortalere har vist igen taget ordet. Der er ingen forskelle på denne sag og alle andre asylsager, andet end at irakerne har besat en kirke, hvilket heller ikke ligefrem er en lovformelig asylårsag.

Det eneste beklagelige er, at det tager for lang tid, at få dem sendt afsted.

Inger Sundsvald

”Sommerens velsignede oplevelser
Når nyhedsforbrugeren i det store og hele er henvist til udenlandske publikationer og læser forskrækket om fædrelandet”

Georg Metz:
http://www.information.dk/200114

Næh Inger,

Nu med billede.:)

Dorte Sørensen

En lille sidebemærkning til Martin Ammetoros indlæg om Brian Mikkelsen.
I P1s morgens radioaviser sagde Brian Mikkelsen, at det måtte ikke gå ud over politiet, men folk kunne bare klage. Den forstod jeg ikke rigtigt og DR uddybede det ikke yderligere.
Ligeledes forberedte politiforeningens talsmand Ibsen befolkningen på mere knippelsuppe, da folk ikke længere er så autoritær tro som tidligere..
PS: Ja godt at Information lægger spalteplads til Carsten Jensens tale fra Christiansborgs slotsplads i Politiken kan Margrethe Vestagers tale læses og folkene bag kirkeasyl.dk lovede at lægge Brorsons præstens Per Ramsdals tale ud på deres hjemmeside. Hans tale var meget bevægende.

Mads Bech Madsen

Deres eneste "forbrydelse" er at være mennesker der, som du og jeg, er f...... bange for krig og bomber - derfor skal de brutalt vækkes og tæves med knipler midt om natten - Tillykke Danmark - klap dig selv på skulderen - ingen andre gider efterhånden...

Udover at de ikke blev tævet med knipler. Det var kun flokken af autonome udenfor, der ikke magtede at passere gden, da de blev bedt om det.

Lige meget, Kim Vibe, i betragtning af at mange forbrydelser - og det er ikke en forbrydelse at være asylansøger, afvist eller ej - henlægges, er det spild af politiets tid at bruge krudtet på en helt ligegyldig sag som denne. Det gør for os allesammen hverken fra eller til, om irakerne bliver eller ej. Og så skal de squ hellere blive, så gør vi ihvertfald ikke noget forkert.

Det er sgu ikke ligegyldigt. Danmark er ikke den tredje verdens fattiggård.

Det er heldigvis slut med følelsespornografisk særlovgivning, der underminerer asyl- og retssystemet, og jo i sidste ende fik det til at briste.

Det har ikke gavnet nogen. Mindst af alt fremtidige asylansøgere.

Erik Lillienfryd

@Kim Vibe..
Hvad er 'en autonom'?
Er det dem der er uenige med dig?..

Fuldkommen ligegyldigt, for os, Kim Vibe.

Det er dem, der får bank af politiet. Ordentlige mennesker retter sig selvfølglig efter, hvad politiet siger.

Ikke, når politiet åbenlyst handler imod den gyldne regel.

Det kan du jo så diskutere med de 70-80 procent af befolkningen, der i alle meningsmålinger har støttet rydningen.

Det var ikke ligegyldigt for os, der ønsker et retssamfund og ikke en bananrepublik.

Der er kun en gylden regel, og det er, at politiet skal gøre, hvad det til enhver tid siddende flertal i folketinget ønsker.

Folk, der sætter sig op imod det, er antidemokrater.

Dorte Sørensen

Erik Lillienfryd nu når du spørg hvem der er autonom, kan jeg ikke lade være med at citerer fra Johanne Smidt-Nielsens tale, hvor hun fortalte at Birthe Rønn Hornbech sagde at hun og Line Barfod var en slags formænd for de autonome. Så til føjede Johanne Smidt-Nielsen efter at have set ud over slotspladsen, ja i dag er de autonome nærmest blevet middelaldrene.

Kim Vibe, det har ikke noget med et retssamfund at gøre, hvis man ikke opretholder et højt civilisatorisk niveau. At 70-80% af befolkningen hellere vil følge jungleloven end flere tusind år gamle vestlige værdier, kan man græde over.

Der er kun en gylden regel, Kim Vibe, og det er "vær mod andre, som du ønsker, andre skal være mod dig".

Kim Vibe, demokrati kræver en oplyst befolkning, og det skorter det tydeligvis på for tiden.
Derudover kræver demokrati en tydelig skelnen mellem offentligt og privat liv - og det skorter det om muligt endnu mere på for tiden. Og dette sidste er ikke kun regeringens skyld, men i høj grad et samlet politisk niveau, der synes at have mistet alle illusioner om at kunne skabe et samfund for alle borgere.

Jørgen Nielsen

Så nu skal Peter Hansen altså afgøre hvad der konstituerer "et højt civilasitorisk niveau". Tragikomisk.

Non-stop følelsesporno, afpresning af retssamfundet og multikulturalister/marxister der i de seneste årtier har kuppet Folkekirken, og gjort den til affyringsrampe for en åbenlys venstreorienteret dagsorden og massiv propaganda - det er bestemt ikke på "et højt civilasitorisk niveau".

Danmark (og Europa) har vist gjort så rigeligt for personer fra Mellemøsten og omegn, men der kommer aldrig nogen tak - kun flere krav og problemer.

Jørgen Nielsen, hvad er du for et menneske?! Et er, at du tydeligvis mangler empati, noget andet er, at du er så langt ude i tovene i din historieforståelse, at du vist ikke kan have gjort folkeskolen færdig.

DFs magt over dansk politik brydes først når folk med egne øjne kan se, hvad politikken fører til; den brydes kun, når folk med egne øjne kan hvilken racisme og nationalisme der er i dette partis udmeldinger og hvad det kan føre til. Kort sagt: Folk skal selv have oplevet på egen krop hvad DFs politik fører til i det her land.

Og Jefferson-citatet om tyranners blod mv. er vist egentligt er citat fra Robiespierre(sp?); måske inspirereret af den tid Jefferson var i Paris, inden han blev USA's 3. Præsident. Den 1. var som bekendt George Washington; den 2. var George Quincy Adams, som man kunne se en fremragende tv-serie om påå både NRK2 og TV2 Charlie.

George Q. Adams var imod Jeffersons planer; og også imod Hamiltons planer om et imperium. Splittelsen imellem imperie-byggerne og dem, der ønskede traktater mellem stater mm. som grundlag for den internationale rets-orden er således allerede grundlagt omkring år 1800.

Ligeledes er splittelsen mellem dem, der ønsker størst magt til de enkelte stater (republikanerne) og dem, der ønsker størst magt til den føderale centrale regering (demokraterne i dag) også grundlagt omkring år 1800.

Tyranners blod talen fra Jeffersons går således udelukkende på a) situationen i USA omkring år 1800 og 2) i en diskussion om USA skal yde støtte til den franske revolution (1789-1793).

Og jo, summen af Nürnberg-processen er klar (retsopgøret efter 2. verdenskrig), nemlig at den enkelte (hin enkelte) har et personligt ansvar for sine gerninger, og må stå til regnskab for det.

Brian Mikkelsen er vist jurist? Og på jura-studiet har der i adskillige og mange år hærget en form for jura, der hedder 'retspositivisme' gående ud på, aty lov er lov og lov skal holdes, omstændighederne omkring lov-overtrædelserne er sådan set lige meget. Samfundet skal have sin hævn og forbryderen skal have sin straf.

I gl. dage i Danmark var demokrati en livsform hvori indgik ord som pligter, samarbejde, dialog, kamp om sag, mindretalshensyn, i dag er det måske mere en styreform, hvori indgår ord som system, regler, rettigheder, kamp om magt, procedure og det at flertallet bestemmer.....

Flertallet i Danmark består af VOK (sjovt nok også navnet på en gryde hvor man kan lynstege eller småstege kød i f.eks.); det VOKken siger er LOV.
Og det er det fordi VOK(ken) har et flertal på over 90 mandater i Folketinget bag sig. Og det flertal har altid ret. Sådan siger traditionen i det danske samfund; afskaffelsen af den enevældige Konge førte bare til et nyt fænomen; det enevældige Folketing, som har sat på Majestætetens bestemmede trone, og bestemmer alt.

Men hvad nu hvis dette flertal bestemte at alle med mørk hud og sort hår skulle skydes? Ville det så være i orden. Ja, siger retspositivisterne; det er jo vedtaget af et flertal. Og her kommer (sorry) Godwin's law:

Hver eneste af de forringelser og overgreb jøderne oplevede i Nazi-Tyskland var da skam også udtænkt og gennemført - og vedtaget - af den tyske Rigsdag (hvor nazisterne havde flertallet). På den baggrund har Tyskland i dag en Forfatnings-domstol, der netop skal vogte over Forfatningen og påse (se til), at noget sådant aldrig kan ske igen.

Det er på høje tid, vi får en Forfatnings-domstol i Danmark.

Det er jo utroligt, at vi kan få historien om den uproblematiske assimilation af jøderne i Danmark, når et af vore mest spillede klassikere på teatret er "Indenfor Murene", der om noget behandler denne kulturkonflikt.

Jørgen Nielsen

Peter Hansen, spar mig for din opkørte indignation. Hele din fløjs argumentation er baseret på at I mener størsteparten af jeres medborgere er ignoranter.

Og forøvrigt er mit empati-niveau ganske højt, jeg går bare ikke og spilder det på dsitanceblændere og mediedarlings.

Måske var det på tide at Nørrebro løsrev sig, og gennemførte det fantastiske projekt, som vi andre åbenbart blokerer for.

Man har dog kraftigt på fornemmelsen, at det ikke ville vare længe inden "ignoranterne" måtte til lommerne og redde "humanisterne" ud af suppedasen.

Bravo, Karsten Aaen - Danmark har jo afskaffet alt, hvad der hedder kontrol med lovgiverne, afskaffelsen af Landstinget var den sidste hindring for folketingsflertallets uindskrænkede magt, når man ser bort fra de traktater, som man sagtens kan se bort fra på et tidspunkt, hvor disse undergraves af populistiske udfald. I andre lande er der indbygget masser af bremser mod det rene barbari, fordi sporene i den grad skræmmer.
Det forfærdelige er dog, at et hysteri som det danske kan opstå på et tidspunkt, hvor der ikke engang er objektive grunde til at finde syndebukke.

Nej, vi forstår det så ganske udemærket. Mener befolkningen noget andet end Peter Hansen, er den dum og uoplyst, ja end ikke moden til demokrati.

Er det ikke den undskyldning, de kommer med i alle diktaturstater.

Ja, han er jo på ingen måde part i sagen. Et sandhedsvidne af rang. Sjovt at der ikke er eneste pressefotograf, der har dokumenteret det.

Martin Ammentorp

Jeg synes det er synd for Jens Hansen.

Prøv at se Her:

http://www.youtube.com/watch?v=2HG1t-pead8

Ingen visirer i Kirken? Hmm.

Det er somom fakta fornægtes.....

J. H. skriver endvidere:
"Vi er nu et multikulturelt helvede hvor lovens bogstav gang på gang tilsidesættes."

samt:

"fascistiske autonome, de vildfarne og selvhadende humanister og intellektuelle"

Dokumentation udbedes!!

Eller skal vi sige: Hvis det er fakta, benægter jeg fakta"???

Martin Ammentorp

"Der var ikke andet end betjente i kortærmede skjorter i den video. Derudover var der fred og ro i kirken."

Jeg er enig i, de har skjorter på. Men at nægte, at der på [b]politiets egen video[/b] vises betjente med hjelm i kirken...
Hvad er det så, de har på? Badehætter? Perlekranse?;)

-ehm-

Der var tale om at betjentene brød ind i kirken, efter de ringede på hos præsten Per Ramdal kl. 01.20 -
han havde så ikke modet til at gå over i kirken. Havde jeg været præst havde jeg nok gjort det. Og ja, de var tale om politi med hjelme, skjolde og stave, Og ja, der var også tale om at de betjente som talte med irakerne var i blød hat og skjorter. Det ændrer altså ikke ved at der også i kirken var betjente i visirer, hjelme og stave...

Og ang. de autonome; det var nu altså ikke kun autonome, der var tilstede; det var ganske almindelige mennesker, som lavede en såkaldt sit-down-demonstration ca. 4 gange. Aktionen udstillede til fulde polities brutalitet og fremfærd; politiet trak bare stavene og begyndte at slå løs på folk, der enten sad ned eller lå passivt på gaden. Det er dybt uprofessionelt, uanset hvor mange skældsord mv. der er regnet ned over politiet; de skal kunne forholde sig til dette uden at blive provokeret.

Ifølge Grundloven skal betjentene 3 gange sige at demonstrationen er opløst i Dronningens navn før de overhovdet må begynde på noget som helst; stav-regulativet mm. synes heller ikke overholdt.
Og politiet skal advare om konsekvenserne? hhvis folk ikke flytter sig...

Sider