Nyhed
Læsetid: 1 min.

DTU: Der er brug for flere penge

Direktøren for Myndighedsbetjening på DTU mener, at de er brug for flere penge fra myndighederne til rådgivning. Han afviser, at øget administration er en del af forklaringen på manglen på penge til forskning i fødevaretoksikologi
Indland
26. august 2009

Det er rigtigt, at der er ved at opstå problemer med økonomien til myndighedsbetjeningen - blandt andet på det fødevaretoksikologiske område, siger Direktøren for Myndighedsbetjening på DTU, Niels Axel Nielsen. Men det er ikke universiteternes skyld, understreger han:

»Der er generelt kommet færre midler til myndighedsbetjening gennem de seneste år. Det gælder ikke kun fødevaretoksikologien, men stort set alle områder. Og jeg tror, at det er det, der slår igennem nu,« siger Niels Axel Nielsen, som understreger, at DTU lever op til de kontrakter, som de indgår med ministerierne.

»Men der er på sigt brug for større bevillinger. På et tidspunkt må man begynde at tilpasse ydelserne fra ministeriernes side,« mener Niels Axel Nielsen, som afviser, at det skulle være fusionen med DTU og det deraf følgende ekstra administration og ledelse, der er problemet:

»Det billede kan jeg ikke genkende. Der er den samme mængde administration på myndighedsområdet som andre steder. Det er ikke sådan, at vi bruger alle pengene på administration, og så er der ikke flere tilbage til forskerne,« siger Niels Axel Nielsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her